IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Какъв разцвет на силите? Средната възраст е 71години
    И преди ковид умират по 300 дневно.
    Аз съм по болен от 90% от пенсионерите. Сигурно и по малко ще живея. ДА ВИ ЗАТВОРЯ ВСИЧКИ ЗА ДА МОГА ДА СЕ РАЗХОЖДАМ и ДА НЕ СЕ ЗАРАЗЯ?
    Напротив ВЪПРЕКИ ТОВА ПРОКЛАМИРАМ СВОБОДА. Свобода да живееш като намериш за добре, ако намираш за добре да умреш и това да е позволено
    бота,
    ти си в рисковата група предполагам. за какво се бориш ти? изтървал съм го.

за - против локдаун, за - против ваксина.

аз мисля, че изкуствен или не, паник кампания или не... е много сложно да се каже еднозначно, но предвид, че познати и близки се заразиха явно не е някакъв 'китайски проблем' както каза тръмп преди да ги налази.

по-голяма социална дистанция, ограничаване на кръчми, дискотеки и барове + децата да не са в училище за мен са мерки, които едва ли ще спрат, но със сигурност ще ограничат донякъде разпространението на вируса и трябваше да ги вземат един месец по-рано, но тиквата беше болен , а в държавата решава само той...
    Last edited by bertram; 03.12.2020, 12:13.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Това с НЕ може ни го гласят. Първо ще ни отнемат почивките, голяма работа и в България си е хубаво на подходящи места, но после ще започне с работа, образование на подрастващите. Общо взето решат ли да ни го набият, ще ни го набият.

Най-тъпото е, че България е страната с най-много прекарали вируса, много скоро просто няма да има нужда от ваксина, ама и за това ще намерят решение, представям си каква масова кампания ще се завихри срещу антителата, как държали 3 месеца и после пак ставаш опасен.

Ако това предложение се доближава до истината, много чекмеджета ще трябва да се напълнят..., а идват у избори...

След изборите - нови чекмеджета...

А в световен мащаб?

Компаниите едва ли биха започнали с толкова голям минус, насочен към чекмеджетата...

И не е да кажем, че печатниците са спрели...

Което ще става - е пред нас! Първо предстоят избори! Да не вземем сега да прецакаме всички "помощи" и наливане тук-там - пенсионери, администрация... - и за капак: задължителна ваксина!

Изборите - надолу - по пързалката и нов мандат нямаааа...

Дилема, над дилемите! (тягостно върви въпросът с убеждаването за необходимостта от ваксината..., да де - забрани и рестрикции .., сме нов мандат - "до живот")...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Спокойно, Не е Витанов, (тук трябва да кажа - според мен)
        Прецик, не че нещо, но ти си сред най-хлъзгавите участници в този форум - не го казвам с добро или лощо, а само като констатация (лична). Изключително рядко заставаш категорично зад някаква позиция и в повечето случаи редиш мъдри мисли, без да кажеш нищо конкретно, освен ако не защиватш някого от котилото около 4д и подобните нему. Понякога наистина се чудя чак такава секта ли е станал форумът?

Бони, аз също греша, безгрешните в този форум са единици и лесно се разпознават по многото никове и бодряшките постове. Аз също не очаквах подобна смъртност (дори загубих бас по въпроса) и да, системата не се променила, а трябваше - това е основният въпрос, че трябваше да се промени, след като 9 месеца занимават обществото само с това и всичко е насочено натам. И да не ми обясняват, че няма пари или лекари - и лекари има (ще си внесат - Молдова, Украйна, санитарки от Филипините, ако трябва, всичко е въпрос на пари и желание) и пари има (няма да вдигат пенсиите на калпак и да раздават поредните увеличения за държавните хрантутници или да си купуват непроизведени самолети, дето дори ги предплащаме). Това е проблемът. А че хората умират и при грип - факт, умират, за съжаление, нямаме статистики от времето на свинския или птичия грип, за да направим справка, макар че лично гелето на куна викаше, че от свинския си отишли 4 000 души за няколко месеца (негови думи, не мои) - пускал съм линковете. Ако някой изрови статистиките по седмици през 2008-2012, вероятно ще видим подобна на сегашната смъртност. Всъщност, до преди 2 седмици ние си бяхме точно на нивото на стандартен грип, като този от 2017, за който дори не разбрах, че е имало такъв
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Ако днес "само" 27 души в работоспособна възраст загинат в автомобилни катастрофи как е? А ако 27 души в разцвета на силите си загинат от атентат днес как е? А ако 27 деца днес загубят майка си или баща си, малко ли е? А тези 127 над 60 да мрат ли? Своите родители ще ги жертваш ли, или само чуждите са ненужни?
          Какъв разцвет на силите? Средната възраст е 71години
          И преди ковид умират по 300 дневно.
          Аз съм по болен от 90% от пенсионерите. Сигурно и по малко ще живея. ДА ВИ ЗАТВОРЯ ВСИЧКИ ЗА ДА МОГА ДА СЕ РАЗХОЖДАМ и ДА НЕ СЕ ЗАРАЗЯ?
          Напротив ВЪПРЕКИ ТОВА ПРОКЛАМИРАМ СВОБОДА. Свобода да живееш като намериш за добре, ако намираш за добре да умреш и това да е позволено
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Я, това сега го виждам - ми като им трябва време да оздравеят, и според умните ви глави това отнеме 4-5-6-20 седмици, защо карантията пада след 2 седмици и човекът се води оздравял, без да му се иска отрицателен пср тест?

Имаше доста статии от лекари как протича болестта и кога ПСР теста ти е положителен.

Първия етап е грипоподобни симптоми - само там ръсиш вируси.

Втория етап са усложненията - там си чист от вируса но се води борба с усложненията. Повечето хора се разминават без усложнения. Не стигат до втора фаза.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              Очертава се сериозно разделение в обществото на хора, които биха си сложили ваксината (до онзи ден бях от тях, но сега се колебая) и такива, които твърдо считат, че ваксината ще бъде с повече негативни последствия за тях от позитиви.

В този ред на мисли идва въпросът - ако това е глобален план за нещо си... къде в целият пъзел са правителствата и големите корпорации и как ще реагират на отказа или нежеланието на големи части от населението да минат през пунктовете за ваксинация. как ще се справим и с потока информация, дезинформация по всички канали официални медии, жълти медии, хибридни медии и вълни в социалните мрежи. Всичко това на фона на сериозно задълбочаваща се стагнация в икономиките по света.

Как бихте реагирали ако някой ви каже така - не може да пътувате със самолет или въобще да влизате в чужда държава - ако ви няма наличен (номер на паспорт, егн или нещо си ) в глобална база данни на ваксинираните индивиди. Не може да работите в дадени компании или държавни учреждения като министерства, общини, армия, полиция, болници ако ви няма в дадената база данни. В по-хард случаите не може да получите спешна помощ за дадени симптоми ако сте отказали ваксинация.

Тук говорим доста наперено всички, но как бихте реагирали ако държавната машина се включи в прокарването на ваксинацията.

Как и дали ще се развие корупционен модел -от сорта на ето ти 100 кинта и ваксинирай този картоф вместо мен....
              Това с НЕ може ни го гласят. Първо ще ни отнемат почивките, голяма работа и в България си е хубаво на подходящи места, но после ще започне с работа, образование на подрастващите. Общо взето решат ли да ни го набият, ще ни го набият.

Най-тъпото е, че България е страната с най-много прекарали вируса, много скоро просто няма да има нужда от ваксина, ама и за това ще намерят решение, представям си каква масова кампания ще се завихри срещу антителата, как държали 3 месеца и после пак ставаш опасен.

Коментар

Здрасти,
                И аз съм съгласен с мнението ти до един момент - не грипчето отнася болните, а неадекватната здравна помощ.
                ....
                Ще извиняваш че ти противореча, обаче здравната помощ/система е била все толкова адекватна/неадекватна и при предишните грипове. Ама толкова хора не са умирали. Подценяваш заболяването, но упорито не си признаваш. Аз също не очаквах този мор, мислех че лятото ще приключи, сбърках. Ще ти го кажа с други думи - и най-мъдрият прави преоценка на прогнозите си понякога.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Как бихте реагирали ако някой ви каже така - не може да пътувате със самолет или въобще да влизате в чужда държава - ако ви няма наличен (номер на паспорт, егн или нещо си ) в глобална база данни на ваксинираните индивиди. Не може да работите в дадени компании или държавни учреждения като министерства, общини, армия, полиция, болници ако ви няма в дадената база данни. В по-хард случаите не може да получите спешна помощ за дадени симптоми ако сте отказали ваксинация.

Тук говорим доста наперено всички, но как бихте реагирали ако държавната машина се включи в прокарването на ваксинацията.

Как и дали ще се развие корупционен модел -от сорта на ето ти 100 кинта и ваксинирай този картоф вместо мен....
                  Абсолютно си прав. Ние нямаме никаква политика, слушкаме батковците и каките от Европата и квото кажат те - това ще е. Също като мерките, също като регламентите, също като всичко от 25 години насам.
                  А държавната машина е страшна сила, ако се включи. Дори в скапана държава като нашата ефекта ще е още по-силен.
                  Примера с картофа е велик, евала! Отсега виждам надиплени пачки по лекарски чекмеджета, не моем си избегаме от тертипа "Може ли нещо да направим?", Амииии, ако даваш от сърце, може"
                  Лекаря не мое го барнат за нищо. Ако се разболееш - ми не те е фанала ваксината, твоя си работа, оправяй се. Ваксините изрично се продават с условието, че не можеш да обвиняваш производителя за странични ефекти и нам кво си. Ефекта бил 95, 96, 99% - ми ти си в 5те, 4те или единия процент. Сигурна игра отвсякъде.
                  Last edited by Kildirim_Bei; 03.12.2020, 12:10.
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Сигурно още няма статистика . Кат съберат данни , ще ни съобщят

То всяка дама може да го установи. Събирайте си данните директно и ги публикувайте.

При теб и Нептун нещата може на 100% да са ОК!

Е, ако при теб и Нептун - всичко е ОК - на 100%, би ли повярвала в обратното твърдение на "статистиците". Би трябвало да се усъмните някак в това, че "статистиката" вероятно действа по поръчка: вашият случай не би бил единствен - от няколко милиарди подобни...

​​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Груев, абе видях че няколко пъти споменаваш,че Mathematician е Витанов. Това само предположение ли е или той го е потвърдил в някой пост, който съм пропуснал?
                      Лъжа е. Груюто ръси дезинформация.

Преди години съм бил по разни акционерни събрания и има 3-4 форумци дето се познаваме с тях - те не пишат в тази тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Груев, абе видях че няколко пъти споменаваш,че Mathematician е Витанов. Това само предположение ли е или той го е потвърдил в някой пост, който съм пропуснал?
                        Спокойно, Не е Витанов, (тук трябва да кажа - според мен)

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Уважавам много мнението ти, но според мен в случая надценяваш прогностичните си способности. Да, наистина реално болните са много повече отколкото статистиката отчита, освен това бързите тестове дават възможност да избегнеш карантината. Обаче като опре ножа до кокала и почне задухът, щеш-нещеш търсиш болнична помощ. А заразата си се разпространява почти безпрепятствено, много хора си подсмърчат, подкашлят, ама "нищо им няма" и си поркат с приятели, щотото са "железни". "Грипчето" ще отнесе в гроба още пет хиляди българи този месец.
                          Здрасти,
                          И аз съм съгласен с мнението ти до един момент - не грипчето отнася болните, а неадекватната здравна помощ. Ок, българите сме Бай Ганьовците сме много велики да се бием в гърдите, да неглежираме нещата и да видкаме - Булгааар, Булгааар. Така е, това е факт, но също е факт и че една голяма част от общественото не се поддаде на истерията, която продължаваше да го залива отвскяъде. И това при положение че ние наистина обичаме родните си и все още семейството значи нещо за българина. А болнична помощ за нещо различно от грипа в момента не можеш да намериш, осве ако не те уредят (тази хубава българска думичка), пък от друга страна джипитата си барат макарите и излизат с мъдрите слова, подети и от доктора във форума, как, видите ли, ми ако и те се зарезели, тогава какво щяло да стане???? Ми на вас това ви е работата бе - да сте сред болните с опасност за собствения си живот - това е ваш морален дълг, иначе сменяйте професията! Направо си го представям как по време на войните за национално обединение капитана казва на ротата - вие напред, а аз ще поостана малко в щаба, че ако ме убият, кой ще ви командва - идиоти!

За прогнозите - ще видиш още от другата седмица какво ще стане. Дотук това, което подцених, е тотално занемареното ни здравеопазване и каква дупка за пари е то - вързах си басовете, загубих част от тях, всичко е точно. Това ми е прогнозата за следващата седмица - ще има поне 1 ден (без неделя и понеделник, че в тях реална статистика няма), в който "оздравелите" ще са повече от новозаразените. Който иска бас - насреща съм

Берти, интересни въпроси задаваш - ти си ми единица мярка за благоразумен човек с пари, който е осъзнал, че колкото и пари да имаш, все пак е добре да си жив, за да ги харчиш, та затова и си минал в лагера на апоклаиптиците на принципа - страх лозе пази. няма лошо, опция си е, а и както казва чичо - глупаците умират първи (аз съм от глупаците). Та на въпросите - ми тегаво ще е, ако с евключи репресивният апарат - срещу държавата нямаме много шансове, но докато мога, ще се боря. Странно, но жена ми като чу, вика - ми ако не ни пускат в чужбина за екскурзии, май ще трябва да си сложим? Ми няма да си сложа и ще си седя у нас

Нептуне, тук никой не потвърждава кой е, дори и да е той, а и това е смисълът на един анонимен форум, уж? Но като им следиш писанията и имаш малко повече опит, изградем с годините, лесно можеш да видиш кой какъв е, за какво се бори, колко е хлъзгав и се прави на ударен, колко ника има и т.н.
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                            Днес само 3-ма под 44 години (дето били 20% от 159)
                            Само 27 под 60 години - изненада и тука няма 20%
                            Ако днес "само" 27 души в работоспособна възраст загинат в автомобилни катастрофи как е? А ако 27 души в разцвета на силите си загинат от атентат днес как е? А ако 27 деца днес загубят майка си или баща си, малко ли е? А тези 127 над 60 да мрат ли? Своите родители ще ги жертваш ли, или само чуждите са ненужни?

Коментар

• Очертава се сериозно разделение в обществото на хора, които биха си сложили ваксината (до онзи ден бях от тях, но сега се колебая) и такива, които твърдо считат, че ваксината ще бъде с повече негативни последствия за тях от позитиви.

В този ред на мисли идва въпросът - ако това е глобален план за нещо си... къде в целият пъзел са правителствата и големите корпорации и как ще реагират на отказа или нежеланието на големи части от населението да минат през пунктовете за ваксинация. как ще се справим и с потока информация, дезинформация по всички канали официални медии, жълти медии, хибридни медии и вълни в социалните мрежи. Всичко това на фона на сериозно задълбочаваща се стагнация в икономиките по света.

Last edited by bertram; 03.12.2020, 11:28.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Или както казваха във вашите среди, Витанов

Коментар

Working...
                                X