IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    Пропагандата е велико нещо.

Йозеф Гьобелс

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

Винаги съм се чудил как немците са се зомбирали по Хитлер до налудност след 1933.

И как е имало доносници по време на социализма, които без грам угризения са обричали съседите си на смърт заради виц за Бай Тошо.

Вече не се чудя. Методите за манипулация, способността на хората да блокират критичното мислене и сляпо да изпълняват заповеди, доносничеството, объркването при противоречива информация ...

... всичко си е тук.
      За някои неща даже по-зле - дори по време на Втората световна война хората са имали право да излизат от домовете си.

Мъчно ми е много за децата. Ние поживяхме, пътувахме тук-там, бяхме на музикални фестивали, флиртували сме по барчета с разни девойки, имахме си училището В училище ...
      ... на тях им остава Плейстейшъна и Вайбъра като контакт с външния свят.

Аз именно заради съсипаната младост на децата НЯМА да простя и ще се съпротивлявам, доколкото мога. Нашия мач е свирен, то е ясно... но човешкия стремеж идното поколение да живее по-добре трябва да продължи. На всяка цена.
      Според мен е добре да се създадат паралелни мини общества извън матрицата на градовете ,нещо като амишите в САЩ .Тъпо е но не виждам друг начин да се избяга от тази матрица .Има достатъчно изоставени села и хора с пари .Колко му трябва на човек да заърти колелото и да си изкарва храната,затворен цикъл остатъка да продава в градовете .
      Там няма да има маски и мерки .

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение

Не сякаш, всичко е било уточнено. Оставиха интернет и храната. Какво повече му трябва на съвременния човек. Може да избълва недоволството си във фейсбук, не е гладен - магазините работят. Всичко друго е затворено, като му се лепва етикет "незначителен" бизнес и воала спасени сме. На никой не му стиска да излезе и да покаже недоволството, а и няма кой да го поведе, жалко. Преди време влязох в магазин извън "зеления" коридор определен за пенсионери, бях без маска. Първо магазина беше пълен с пенсионери, второ щяха да ме изядат, че съм без маска. Като зомбита са, сноват и гледат на другите като на страшна заплаха. Жалко за децата
        Винаги съм се чудил как немците са се зомбирали по Хитлер до налудност след 1933.

И как е имало доносници по време на социализма, които без грам угризения са обричали съседите си на смърт заради виц за Бай Тошо.

Вече не се чудя. Методите за манипулация, способността на хората да блокират критичното мислене и сляпо да изпълняват заповеди, доносничеството, объркването при противоречива информация ...

... всичко си е тук.
        За някои неща даже по-зле - дори по време на Втората световна война хората са имали право да излизат от домовете си.

Мъчно ми е много за децата. Ние поживяхме, пътувахме тук-там, бяхме на музикални фестивали, флиртували сме по барчета с разни девойки, имахме си училището В училище ...
        ... на тях им остава Плейстейшъна и Вайбъра като контакт с външния свят.

Аз именно заради съсипаната младост на децата НЯМА да простя и ще се съпротивлявам, доколкото мога. Нашия мач е свирен, то е ясно... но човешкия стремеж идното поколение да живее по-добре трябва да продължи. На всяка цена.

Коментар

Една година по-късно чувалите за трупове са мираж ,аутопсиите все още не се извършват ,/по препоръка на СЗО /,диагноза за починал от Ковид и влизащ в статистиките се прави на принципа комшийката така каза ,значи е така....в същото време за 12 месеца борсите се вдигната със 73% и Джеф Безос направи такива милиарди че спокойно се оттегли от управлението да си кара спокойно живота ,докато масите бяха затворени март 170 фамилии ,от най-богатите в света удвоиха състоянието си .
          За да разберете истината за Коронавируса ,вижте пътя на парите ,нищо друго .
          При пандемия с такъв мащаб е учудващ синхрона в затварянето на целия свят само за няколко седмици миналата година .Вместо хаос и въпроси в железен ред и под диктат всичко беше затворено и мерките бяха наложени с едо спокойствие сякаш предварително всичко беше уточнено
          Не сякаш, всичко е било уточнено. Оставиха интернет и храната. Какво повече му трябва на съвременния човек. Може да избълва недоволството си във фейсбук, не е гладен - магазините работят. Всичко друго е затворено, като му се лепва етикет "незначителен" бизнес и воала спасени сме. На никой не му стиска да излезе и да покаже недоволството, а и няма кой да го поведе, жалко. Преди време влязох в магазин извън "зеления" коридор определен за пенсионери, бях без маска. Първо магазина беше пълен с пенсионери, второ щяха да ме изядат, че съм без маска. Като зомбита са, сноват и гледат на другите като на страшна заплаха. Жалко за децата

Коментар

Една година по-късно чувалите за трупове са мираж ,аутопсиите все още не се извършват ,/по препоръка на СЗО /,диагноза за починал от Ковид и влизащ в статистиките се прави на принципа комшийката така каза ,значи е така....в същото време за 12 месеца борсите се вдигната със 73% и Джеф Безос направи такива милиарди че спокойно се оттегли от управлението да си кара спокойно живота ,докато масите бяха затворени март 170 фамилии ,от най-богатите в света удвоиха състоянието си .
            При пандемия с такъв мащаб е учудващ синхрона в затварянето на целия свят само за няколко седмици миналата година .Вместо хаос и въпроси в железен ред и под диктат всичко беше затворено и мерките бяха наложени с едо спокойствие сякаш предварително всичко беше уточнено

То беше ясно.

Климатични промени - десетилетия разногласия.
            Ядрено въоръжаване - десетилетия разногласия.
            Ножица Богати-Бедни - десетилетия разногласия.
            Помощи за Африка - десетилетия разногласия.
            Пластмасова екокатастрофа - десетилетия разногласия.

Локдаун срещу респираторен вирус? - 193 гласа "За". За две седмици.

Акъла ми не побира как се измъкнаха Швеция, Беларус и Танзания. Нарочно ли оставиха малка опозиция, не държат политиците им с нищо, уплашиха ли се от тях ... не знам.

Но е факт, че в Беларус няма мерки, пък каквато и да е диктатура, ако имаше планини от трупове, щеше да се разбере.

Всеки случай - гениална операция, особено предвид безпрецедентния си мащаб. Да притесниш 7 млрд. за здравето им и под претекст, че ги пазиш от вирус да си прокараш новия строй ... заслужават си похвала инженерите.

Коментар

• Изгледайте хубаво видеото. Ама няколко пъти
              https://youtu.be/OUES69q2cNM
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Една година по-късно чувалите за трупове са мираж ,аутопсиите все още не се извършват ,/по препоръка на СЗО /,диагноза за починал от Ковид и влизащ в статистиките се прави на принципа комшийката така каза ,значи е така....в същото време за 12 месеца борсите се вдигната със 73% и Джеф Безос направи такива милиарди че спокойно се оттегли от управлението да си кара спокойно живота ,докато масите бяха затворени март 170 фамилии ,от най-богатите в света удвоиха състоянието си .

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

То мерките не са насочени срещу вируса, ти за парите питаш.

Но нормално - у нас по телевизията шестват млади пишман "математици", завършили педагогика, които ни убеждават, че единствения начин да спрем коронавируса е с тотално съсипване на икономиката, социалния живот и здравословния начин на живот.

За увеличен капацитет на болниците, по-добра организация по тестване и проследяване на положителни случаи и правилна комуникационна стратегия - нито дума. )

Нищо де, Гърция въвежда пълен локдаун на Атина на 21 смъртни случая, Израел въведе пълен локдаун на цялата държава на 17 починали ... разбира се, напълно нормално поведение.

Аз очаквам скоро СЗО да предложи самоубийството като добра превенция срещу евентуално заразяване, а ковидарите само това чакат - нови малоумни инструкции, които да следват сляпо.
                  Абе аз сериозно питам - къде можем да видим изчисленията на "математиците" - в Бг има доста хора които разбират от математика и моделиране. Да видим какво са изчислили, или само ходят по телевизиите да се покажат.

Коментар

• Пропагандата е велико нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Ми в началото на трета вълна сме. Колко ще е голяма, никой не знае. Дали сме го преболедували повече и ще ни се размине, предстои да разберем.

.......................

Един наш карикатурист се е заел много елегантно да ни отвори очите по въпроса: "Кога ще ни залее третата вълна?"

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                        Просто в погрешна посока пътуват парите и незнайно защо не в посока на превенцията.
                        То мерките не са насочени срещу вируса, ти за парите питаш.

Но нормално - у нас по телевизията шестват млади пишман "математици", завършили педагогика, които ни убеждават, че единствения начин да спрем коронавируса е с тотално съсипване на икономиката, социалния живот и здравословния начин на живот.

За увеличен капацитет на болниците, по-добра организация по тестване и проследяване на положителни случаи и правилна комуникационна стратегия - нито дума. )

Нищо де, Гърция въвежда пълен локдаун на Атина на 21 смъртни случая, Израел въведе пълен локдаун на цялата държава на 17 починали ... разбира се, напълно нормално поведение.

Аз очаквам скоро СЗО да предложи самоубийството като добра превенция срещу евентуално заразяване, а ковидарите само това чакат - нови малоумни инструкции, които да следват сляпо.
                        Last edited by Tepxi; 12.02.2021, 09:14.

Коментар

Ми в началото на трета вълна сме. Колко ще е голяма, никой не знае. Дали сме го преболедували повече и ще ни се размине, предстои да разберем.

А иначе бройката на хоспитализираните леко се увеличава. С по 50-100 на ден. Бяхме под 3000, сега сме малко над 3000.

За сега вълната расте с 20-30% на седмична база, което е доста по-добре от 2 пъти както беше преди.

Ама не се знае, ако дойдат другите вируси какво ще стане. Щото те са си направо нови вируси. Пусках тука за САЩ за новия щам - 50% повече разпространение, 30% по-висока смъртност. И в САЩ на всеки 10 дена случаите от него се удвоявали. Това си е почти като в началото.
                          Акцентът беше върху това, че пак се почва игра на добро и лошо ченге. Сякаш едната ръка не знаае какво прави другата. Едните казват иде лошо, а другия - нема да се плашункате, те го е - на оправия сме.

Коментар

• Просто в погрешна посока пътуват парите и незнайно защо не в посока на превенцията.
                            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

По принцип работят се в направления за лекарство. В САЩ има разработки някакви. В Израел има разработка на лекарство доста успешна на първа фаза - пуснах линк малко по-надолу.

Така че ще измислят и лечение. Но ще отнеме време.
                              Това с ваксините май ще се окаже виенско колело, а ние ще сме хамстерът вътре в него.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
                                Е, няма такъв цирк. Попаднах на новините на Нова и реших от любопитство да ги изгледам, за да видя има ли на къде да копаят още дъното. Първа новина - НОЩ+Витанов: Трета вълна до дни, болниците пред претоварване(нищо, че интензивните са си все толкова). Втора новина - Борисов: Бая народ го преболедува(вижда се колко вярва на статистиката), първи ще излезем от кризата. Изгасих телевизора.

А иначе бройката на хоспитализираните леко се увеличава. С по 50-100 на ден. Бяхме под 3000, сега сме малко над 3000.

За сега вълната расте с 20-30% на седмична база, което е доста по-добре от 2 пъти както беше преди.

Ама не се знае, ако дойдат другите вируси какво ще стане. Щото те са си направо нови вируси. Пусках тука за САЩ за новия щам - 50% повече разпространение, 30% по-висока смъртност. И в САЩ на всеки 10 дена случаите от него се удвоявали. Това си е почти като в началото.

Коментар

Working...
                                X