IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

    не само национал социализъм
    Не е хубаво да използваш думи, които не знаеш какво означават. Това е само съвет.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от hitman47 Разгледай мнение
      Някога чел ли си значението на думата фашизъм?
      не само национал социализъм
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
        НАЙ-ХУБАВОТО КОЕТО НИ СЕ СЛУЧВА Е ЧЕ НЯМАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО ДА НАЛАГА МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ.
        И добре че и до пролетта няма да имаме. Надявам се дотогава да са разобличили не само в България фашистите
        Някога чел ли си значението на думата фашизъм?

        Коментар


        • НАЙ-ХУБАВОТО КОЕТО НИ СЕ СЛУЧВА Е ЧЕ НЯМАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО ДА НАЛАГА МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ.
          И добре че и до пролетта няма да имаме. Надявам се дотогава да са разобличили не само в България фашистите
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
            Нарушителите на противоепидемичните мерки отиват директно на прокурор

            https://nova.bg/news/view/2021/09/14...0%D0%BE%D1%80/

            Кацаров върти прокурорска бухалка и направо ми треперят гащите

            Със заплахите си МинЗдрав показва слабост и глупост, защото е груба грешка да заплашваш хора, които ценят свободата повече от живота си, а и нямат какво да губят

            Напънати от „губещия търпение“ Кунчев и стоящата зад него СЗО, а вероятно и притеснени заради тъпотията на Раданчо в Европарламента, шерпите на Стойчо Кацаров днес се изцепиха: „Нарушителите на противоепидемичните мерки отиват директно на прокурор.“ Тук се предполага, че самото споменаване на думата „прокурор“ ще ме изпълни с див ужас, а това ще доведе и до локдаун на цялата ми мисловна дейност.

            Да, ама нещо не се получава. Само ми треперят гащите. От смях. Но защо плашат гаргите с тоягата (прокурорската бухалка)?


            Отчаянието им е ясно. Нека видим обаче и другата гледна точка. Статията на Нова Домусчиева обяснява:
            Мотив за инструкцията към РЗИ е, че в много медии се показват репортажи, показващи неспазване и дори открито противопоставяне на противоепидемичните мерки, най-често от нощни заведения, но даже от някои кметове.
            Значи, мотивът е неподчинението на хората към псевдонаучните и незаконните им „мерки“. А подкованите мотиви за самите мерки къде са бе, Стойчо? Имам предвид научните мотиви, не декларираната „загриженост“ за населението, което очевидно не желае „загрижеността“ ти.

            Нека тук си припомним чудесно аргументираното отворено писмо на д-р Яна Шишкова, което е и блестящо юридически издържано. И както казва тя, утре „мерките“ могат да включват и стоене на един крак и кукуригане срещу изгряващото слънце. Заради тяхната „загриженост“ за нас или просто защото те са решили така. Никой не вярва на „науката“ ви!


            Никой не ви иска „загрижеността“. И никой, освен… ваксинираните!… вече не се страхува от „смъртоносната чума“. Това е положението. Фактът на фактите.

            Веднага по-нататък четем:
            Пряка последица от такова противоправно поведение е увеличаването на броя на заразените и починали наши сънародници.
            Своеволно твърдение. Къде са доказателствата, че който и да било от нощните заведения е пряк причинител за заболяването или смъртта на който и да било, „лекуван“ в болниците? Как някой ще докаже, че нощните купонджии са имали какъвто и да било контакт с „жертвите“ си?

            Къде са доказателствата, че който и да било от неспазващите „мерките“ е бил заразен и болен? Ще перифразирам: Как ще докажат, че тези хора са асимптоматични вирусоносители? И да го докажат с „теста“ си, гащите ми треперят пред ПСЕВДОНАУКАТА на Стойчо Кацаров и шерпите му, че асимптоматичните можели да заразяват.

            Няма отговори, няма и доказателства. Затова ИГНОРИРАМЕ празнословията на МинЗдрав, както и „мерките“ им. И водим откритата си пропаганда, съпроводена с гражданско неподчинение на псевдомедицинския фашизъм, прокарван под лозунга: Всеки е болен и виновен до доказване на противното!


            Преминаваме нататък:
            Само за последното денонощие броят на новите случаи на заразяване е 1998, а на починалите – 139, припомнят от министерството.
            Аз пък ще припомня, че на 24 август, при гостуването си в предаването на Тошко Йорданов, здравминът Стойчо Кацаров призна, че „новите случаи“ се диагностицират с тест, който „диагностицира“ за какво ли не, както и че на починалите не се правят аутопсии, за да се разбере от какво точно са починали. Защото може и да са умрели от Ремдесивира, закупен от „загрижените“ Кацаров и неговите медико-нацисти.

            Ще припомня и че същият се хилеше като зелка при трите затапвания от страна на водещия с логика, на която не можеше да отговори, без да прозвучи като малоумен. Например за това, че ПРОИЗВОЛНО дели хората на ваксинирани и неваксинирани, въпреки че собственото му министерство пропагандира, че ваксинираните също заболявали и могат да заразяват. А беше хванат и в противоречия, на които коментарът също беше повече от неадекватното хилене.
            От министерството, оглавявано от д-р Стойчо Кацаров в момента казват още, че правителството има програми за компенсации на всички засегнати от противоепидемичните мерки лица, а след актуализацията на държавния бюджет има и необходимите за това средства. Всяко от засегнатите физически и юридически лица, може да се обърне към ресорното министерство и да получи обезщетение.
            А от министерството уточниха ли откъде имат тези пари? От собствения си джоб ли ги раздават на засегнатите? Или ги взимат от засегнатите данъкоплатци, след което ги „компенсират“, като им връщат част от парите под формата на подаяние, целящо унищожение на бизнесите им и пълна зависимост от държавата и нейните външни (!) господари? Любимото ми обаче е следното:
            Пропагандата срещу ваксинацията и неспазването на физическите мерки за ограничаване на разпространението могат да доведат единствено до още по-лоши резултати, заявяват от здравното министерство.
            Ето тук вече гащите ми треперят като пърхаща пеперуда. Няма по-ефективна пропаганда срещу ваксинацията от тази на МинЗдрав! Достатъчно е да се припомни как пропагандата им за 95% „ефективност“ само в рамките на няколко месеца стигна до голословното увещание, че единствената полза за набодените ще е как по-леко ще изкарват заболяването.

            Нима МинЗдрав и ДАЖЕ ПРОКУРАТУРАТА не говорят за трети дози? Това какво означава за „ефективността“ на първите две дози? А за лъжите относно „безопасността“ и „одобрението“ съм писал и ще пиша в други статии.

            Можем да добавим и безсрамната лъжа за „пандемията на неваксинираните“, сякаш неваксинираните нямаме набодени приятели, роднини и съседи, които В МОМЕНТА са „лекувани“ от пневмония в болниците. Сякаш не сме прекарали по един месец на село, където не се спазват НИКАКВИ мерки и единствените болни бяха вакстерминираните.

            Но това изявление на МинЗдрав ми е любимо, защото не уточнява дали пропагандата срещу ваксинацията почива на факти и истина. Казва ни се само, че ако продължи, щяло да стане по-лошо. А това звучи като заплаха в контекста на прокурорските бухалки. Тъп ход. Като всеки досегашен на МинЗдрав


            Няма нищо по-глупаво от това, да заплашваш хора, които ценят свободата повече от живота си. Идиотско е да заплашваш хора, че ако не се подчиняват, щяло да стане много по-лошо… Както стана например в Израел, Германия и Австралия.

            Тези държави се докараха до чудовищния псевдомедицински фашизъм ИМЕННО ЗАРАДИ ПОДЧИНЕНИЕТО си. Нещо, което няма да допуснем да се случи в България. Ако го допуснем и тукашните слуги на глобалистите разгърнат и следващите етапи на тиранията си, така или иначе хора като нас до 10 години ще сме мъртви.

            (Не от ковид. Този път и не от газови камери.)

            Докато дишам, ще се боря против това. И никакви жалки тиранчета и прокурорски бухалки няма да ме спрат. Напомням (защото МинЗдрав обича припомнянията), че:

            Няма нищо по-глупаво от заплахи към някой, който няма какво да губи!

            А има и един закон от друга наука, че всяко действие рано или късно получава своето равно по сила противодействие.

            https://www.otizvora.com/2021/09/140...ryat-gasthite/

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              Нарушителите на противоепидемичните мерки отиват директно на прокурор

              https://nova.bg/news/view/2021/09/14...0%D0%BE%D1%80/

              Пропагандата срещу ваксинацията и неспазването на физическите мерки за ограничаване на разпространението могат да доведат единствено до още по-лоши резултати, заяват от здравното министерство.
              :
              Я престани с изродщините си. И се научи, да уважаваш чуждото мнение. С тази си интерпретация, нарушаваш конституционните ми права, и ти си за прокурор.
              Аз на никого, не забранявам да се ваксинира. Докато ти публично обяви, че ще уволняваш неваксинирани. Което е доброволно, все още. А моите съмннения са, ефективност, спрямо странични ефекти. И засега информацията ми от първа ръка е, влошаване на кардиологични проблеми, след ваксинация. Скриването на истинската статистика, е също законово нарушение. Но масово се прави, на държавно ниво. Само израелците, имаха доблестта да покажат, истинското лице на ваксината. Другите лъжат и крият както последиците, така и болните с Ковид 19, ваксинирани.
              Last edited by SKP; 14.09.2021, 22:30.

              Коментар


              • Нарушителите на противоепидемичните мерки отиват директно на прокурор

                https://nova.bg/news/view/2021/09/14...0%D0%BE%D1%80/

                Пропагандата срещу ваксинацията и неспазването на физическите мерки за ограничаване на разпространението могат да доведат единствено до още по-лоши резултати, заяват от здравното министерство.

                Поради тази причина МЗ иска контролните органи на РЗИ, МВР, БАБХ и общинските администрации да засилят контрола по спазването на противоепидемичните мерките, като за всеки случай на грубо нарушение съставените констативни протоколи да се изпращат на Окръжния прокурор за проверка за наличие на престъпление по чл. 355 от Наказателния кодекс.

                За незнаещите цитирам член 355 от Наказателния кодекс:
                Чл. 355. (1) Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

                (2) Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.
                Last edited by Mateev; 14.09.2021, 12:10.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение
                  Да, но не са умрели, както се случва, с голяма част от вксинираните....
                  0.000001% голяма част ли е? Ти направо изби рибата .....

                  Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение
                  ......Та, просто, престани, с глупостите си.......
                  Ако моето е глупост, то твоето явно е безкрайна простотия .....

                  И не разбрах какво общо има личноста ми с някакъв публикуван от мене линк. Аааа сетих се - трябва си безкрайна простотия, за да обиждаш някой, който публикува линкове.
                  Last edited by Mateev; 13.09.2021, 21:14.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    25-годишна жена след лека форма на COVID-19: Пет месеца по-късно всичко се промени

                    https://nova.bg/news/view/2021/09/13...5%D0%BD%D0%B8/

                    .
                    Да, но не са умрели както се случва, с голяма част от вксинираните. Стана ясно, че имаш фимамсова изгода, хората да се ваксинират, независимо от последиците, за тях.Та, просто, престани, с глупостите си.

                    П.П. Израел , не е изолирано кътче. Просто там, не правят стъкмистика, а казват реалнит данни.
                    Last edited by SKP; 13.09.2021, 20:38.

                    Коментар


                    • 25-годишна жена след лека форма на COVID-19: Пет месеца по-късно всичко се промени

                      https://nova.bg/news/view/2021/09/13...5%D0%BD%D0%B8/

                      „Не съм вярвала, че млад и физически активен човек като мен може да пострада толкова сериозно от този вирус", казва тя
                      Ребека е на 25 години: млада и атлетична жена без никакви заболявания. Когато през април миналата година се заразява с коронавируса, тя успява бързо да се справи с болестта. Само след две седмици младата жена, която по професия е социална педагожка и работи в детски дом, отново се връща на работа, пише „Дойче Веле”.

                      Пет месеца по-късно обаче всичко се променя: Ребека започва да се задъхва при качване по стълби, чувства се силно изтощена и трудно може да се концентрира. Личният лекар я изпраща на прегледи при пулмолог, кардиолог и невролог. Бързо става ясно, че Ребека има възпаление на сърдечния мускул. Освен това левият ѝ бял дроб все още е силно засегнат от болестта. „Никога не съм вярвала, че млад и физически активен човек като мен може да пострада толкова сериозно от този вирус", казва 25-годишната жена.

                      Днес Ребека знае, че страда от т.нар. пост-COVID синдром. Така учените наричат симптомите, които остават или се проявяват за пръв път месеци след заболяването. „При някои пациенти могат да минат и шест месеца, а оплакванията са понякога толкова тежки, че се налага да постъпят в болница“, казва Ремберт Кочула, пулмолог в клиника за рехабилитация на боледували от COVID-19.

                      Типични симптоми на пост-COVID синдрома са хронична отпадналост, проблеми със сърцето и с концентрацията, задух и кашлица. Учените се позовават и на изследване от китайския град Ухан, което показа, че три четвърти от пациентите са продължили да имат оплаквания и шест месеца след изписването им от болницата.

                      Не е ясно каква част от хората в Германия, преболедували COVID-19, са развили въпросния пост-COVID синдром. Една от причините за това е, че късните последици от заболяването не се регистрират от института „Роберт Кох", а всички преболедували се смятат за излекувани.

                      Друга причина е, че много от засегнатите изобщо не знаят, че страдат от пост-COVID синдрома. „По време на първата вълна миналата пролет лекарите се концентрираха основно върху проблемите с белите дробове. Днес обаче знаем, че имаме нужда от по-широка диагностика", казва пулмологът Ремберт Кочула. Защото от заболяването могат да бъдат засегнати също сърцето, бъбреците, мозъкът и кръвоносните съдове. Затова личните лекари трябва да бъдат нащек при контролните прегледи и при съмнение да изпращат пациентите към съответния специалист, казва Кочула.

                      „Да си излекуван не означава непременно, че си здрав", предупреждава и Йордис Фромхолд от клиниката „Медиан" в Хайлигендам. По думите на д-р Фромхолд, до 50 процента от пациентите в клиниките развиват по-късно пост-COVID синдром.

                      В Германия вече заработиха т.нар. пост-COVID амбулатории, в които лекари от различни специалности преглеждат пациенти с такава симптоматика и при нужда ги насочват към съответните специалисти. Такива центрове има вече в градовете Кил, Хамбург, Хановер, Йена и Мюнхен.

                      Коментар


                      • https://svobodnoslovo.eu/май-накрая-...yjBbh5e8JxMG10

                        Коментар


                        • Повишената кръвна захар след лечение на Ковид е временно явление. В семейството имахме 10.4, след две седмици е вече 8.2 и ще продължава да спада до нормалните нива.

                          Коментар


                          • https://pogled.info/svetoven/bortsit...5wmgvkaBdnK2nM

                            Коментар


                            • Глобиха депутати за това, че са без маски в парламента

                              https://nova.bg/news/view/2021/09/01...D%D1%82%D0%B0/

                              Сред глобените е и адвокат Николай Хаджигенов, който много се е разлютил и се е заканил да обжалва наложената от РЗИ София глоба....
                              Last edited by Mateev; 01.09.2021, 13:39.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                COVID-19: Кое пази децата да не се разболяват тежко

                                https://nova.bg/news/view/2021/08/23...6%D0%BA%D0%BE/

                                „Открихме, че имунната система в дихателните пътища на здравите, незаразени деца се различава много силно от тази на здравите възрастни хора”. Резултатите са публикувани в списание „Nature”.

                                Носната лигавица на децата е снабдена с всички необходими имунни клетки за предпазване от вируси и други бацили. Докато при здравите възрастни хора там няма почти никакви имунни клетки, посочва Леман.

                                „Второто, може би по-важно откритие, гласи: епителните клетки в носната лигавица, и то точно тези, които включват рецептора, през който вирусът навлиза в клетките и може да ги зарази, са буквално в пълна бойна готовност при децата”. Благодарение на това детските клетки могат бързо да разпознаят вируса и да се справят с него.

                                Дали новооткритият механизъм не би могъл да се приложи и при възрастните? Професор Ирина Леман казва, че би могъл да се разработи например специален спрей за нос, който да активира именно тази имунна защита, която са открили учените. Силният антивирусен имунитет на дихателните пътища се задържа приблизително до 18-20–годишна възраст - след това спада и остава на едно и също равнище до дълбока старост.
                                То при това положение децата не трябва да се разболяват от никакви респираторни заболявания.
                                Когато се родят прекаленно много котенца,да речем от две котила които са заедно,винаги ги хваща една заразна болест наречена "Гана''.Тя не убива всички котенца а обикновенно само половината,така за останалите има повече възможности за храна а и популацията не се разраства прекаленно много.До скоро при хората също беше така,раждаха се прекаленно много деца и болестите ги редуцираха до едно ниво при което поне някои да оцелеят.Сега е същото само че има прекаленно много възрастни хора.
                                Състраданието не е добродетел

                                Коментар

                                Working...
                                X