IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
    Защото януари, че и голямата част от февруари правителството се успа, наместо да се готви.
    Всичко е ясно, само това твърдение ако може да ми разясниш - то абсолютно ли е или относително?
    И ако е абсолютно, на база какви знания/информация го изказваш?
    Ако е относително - с правителството на коя държава правиш сравнение?

    П.С. С теб ли чукнахме бас за американската икономика по Великден?
    Или беше некой от другите дисиденти?

    Коментар


    • Ето го този мушмурок, Доминик Къмингс. Какво смотано леке и как страхливо се изнизва като пръ... из га... от 10 Даунинг стиийт след като покровителят му пипна вируса. Страхлива консервастка пасмина. Смешковци

      Колко сте гнусни и как ми се драйфа от вас... нямате идея.

      https://www.dailymail.co.uk/news/art...48455351536321
      Last edited by Money; 27.03.2020, 20:17.

      Коментар


      • Стойте повече на слънце, навън и на чист въздух. Това са двата най-мощни щита срещу вируса. Доказано е в историята.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

          Ама,моля ти се!Защо трябва ди мислим за такива хора,които така или иначе са си обречени?!Според мен, направо трябва да ги евтаназираме...
          Айде един частен случай(а такива случаи с различни нюанси съм убеден,че има милиони по света) от мен за такъв обречен човек....
          Моята братовчедка...Защо му трябваше на оня шибан хирург да я оперира от сърцо,когато шансовете и бяха ,така или иначе,под 50 %,пък дори и да оживее,тя трябва през целия си живот да е една-две идееи по-внимателна,да не се натоварва много,да е освободена от физ.възпитание и т.н.?Защо?
          Е тя пък взе,че оживя след операцията(Господ с ръцете на хируга и подари години за живеене).След това взе,че завърши и училище....Завърши и университет,което вече ми се струва малко нагло за обречен човек....Гледай ти,реши и да се ожени....Нахалство!Роди и се дъщеричка...Наложи се младото семейство да се чуди ,как да свързва двата края в началото на прехода,щото тогава спасение не дебнеше от всякъде....Спечелиха зелена карта....Е това си е вече прекалено....Преместиха се в САЩ...Продължи образованието си ,работейки, и спечели страхотно работно място,като се пребори с около двеста и петдесет чистокръвни американци за това място....След това си намери още по-страхотна работа....Може да си позволи почти максималното от това,което предлага здравната система на САЩ,защото нали не си мислите,че е оздравяла....Междувременно и се роди син...Синът и,Бог така е наредил,и той има подобно на нейното сърдечно заболяване...Поотрасна.... и той с цялата си наглост,щото нали и той е обречен, играе и бейзбол,оная шибаняшка игра ,на която никога не съм и разбирал правилата.... Междувременно братовчетка ми си има вече и две прекрасни внучета,от дъщеричката ,помните ли я ,тя отдавна порасна и е прекрасна млада жена....
          Обречената от 4-годишна възраст моя братовчетка ,към днешна дата е на "преклонната" възраст от 51 години....И тя ,и сина и,който е на 14-15 години,в момента са мишени на милионите шибаняци по света,които не искат да си направят труда да сложат една шибана маска на лицето си, и с това си огромно усилие да намалят дори и с 1% шанса епидемията да помете моите близки!!!
          Защо мислиш, че носенето на маски от всички при дефицит на маски, би спасил тази жена. Маски трябва да носят уязвимите, болни или такива с множество контакти, а не всеки хипохондрик да изкупува маските и да не остане за действително нуждаещите се. А маски по аптеките продължава да няма. Докато хората си разхождат кучетата с такива. И на кучетата слагат.

          Коментар


          • Опит да се обясни различната смъртност в различните държави - Италия, Корея, Германия.

            https://medium.com/@andreasbackhausa...y-c4200a15a7bf


            Различна възрастова група заразени. Само дето и Южна Корея и Германия тестват доста повече, а Италия само тежките случаи. Така че пак не съм сигурен за това обяснение, но е интересна статистика по възрастови групи заразени.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
              С цялото ми уважение, виждам само мрънкане и хейт в постовете на няколко човека и нищо конструктивно. Първо беше рев, че се ограничават правата на хората, да се мотаят по моловете. После - че мерките не са приложени своевременно. Чухме че Боко, БХ, Барба Ганьос... не давал пари, защото вече ги бил похарчил. Когато отпусна пари за медиците "на фронта", видяхме в това мотива му - да краде. Сравняваме се с германия, когато трябва да се предоставят финансови стимули, но удобно пропускаме че и там са въведени същите мерки, срещу които роптаем.
              Ген. Мутафчиев бе наричан как ли не, в това число и от г-н Груев. Човек трябва да е доста арогантен за да се смята за по-компетентен от НОЩ, но и това е простимо, ако може да докаже необходимата квалификация или поне се аргументира с нещо различно от хейт. И когато не може да ви се обърне езика, да дадете положителна оценка за едно единствено действие на отрицателен герой (БХ), то всички останали мнения (дори и смислените такива) олекват до нивото на долнопробна форумня тролня. Но да се върнем на въпроса... ако се смятате за членове на това общество, то спазвайте правилата му /независимо дали ви харесват или не/. Винаги имате алтернативата да отидете на място, където тези мерки не се спазват... (ще оставя това на въображението на любознателния читетел).

              П.С. Може ли да споделите, точно какво искате да работите в този момент, в който работеща икономика има само в Зимбабве?
              Виж колко правилно си го написал. Още от началото сме почнали да усещаме тънките моменти и да ги указваме. Защото януари, че и голямата част от февруари правителството се успа, наместо да се готви. За делкането от всяка бюджетна дейност няма да говорим, тя се смята за естествена и присъща. Но разумната акция за въвеждане на мерки за карантина и самоизолация, макар позакъснели и разсеяни, все пак подкрепяхме. Докато бяха обмислени, а не панически. Та така, ние ще продължим да даваме паралелни, алтернативни мнения, а вие изпълнявайте съвестно предписанията, за да сме спокойни всичките. Пък след половин година ще почне преосмисляне.
              Last edited by Trakatrak; 27.03.2020, 20:03.

              Коментар


              • Аналог, както казах всеки сам си преценява, не искам да спамя повече
                Ето ти ООН, ако и за тези кажеш, че са лъжци нз: https://www.youtube.com/watch?v=lNZO...ature=youtu.be

                Поздрави

                Начев, не ме кефи този поглед от статията, но не мога да не призная, че това е конформно с прекалено много други неща в момента...
                Last edited by pepe1234; 27.03.2020, 19:42.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  А да, прецаканото, не знаех, че Китай е в Зимбабве, щото те си бачкат, пък сигурно и пазар за стоките си намират. Нищо, ше ви уври главата, само малко глад и тая илюзия със страха от короната ще изчезне, а генералгоджи ще си остане само спомен от меметата. Бъдете здрави!
                  Не го мисли - наесен ще е депутат ...PR не бива да се хаби
                  И не се коси - ще има баланс ...спасителите ще са поне колкото спасените
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                    Статията е предложена на вниманието на човек със специални интереси в областта на историята, вкл. икономическата.

                    Винаги съм твърдял, че в тази тема е подходящо да се въздържаме от политика.

                    Не съм напълно сигурен за изказаното от теб мнение, сигурно е писано от телефон, не го разбирам еднозначно.
                    Може да си под някакво въздействие!

                    Едно е сигурно, ако приканваш да бъдат хвърляни хора от хеликоптери (графиката подсказва, че са без парашут) заради техните социални виждания за бъдещето, очевидно си човек с криминално-садистични наклонности.

                    Ако става въпрос за някаква модерна, занимателна, безрискова игра - моля за моето извинение!
                    Каква ти игра? Тази тишърка директно препраща към зловещата разправа с левичари в Латинска Америка, които били хвърляни от високохвърчащи хеликохтери. Налудност някаква.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8355556

                      Такава цялостна програма за борба с короната надали е правена...Точка по точка, стъпка по стъпка.....
                      Като я чета, само намирането на обучени специалисти за изследване и разчитане на пробите е проблем, но има решение за всичко...

                      пп Умни са, млади са, богати са, горе - долу и красиви са....
                      Като бай - уй не вдява или мисли,. че не му е времето, внесете тестове, отворете една лаборатория и правете кинти....
                      Чакай да те повдигна, белким го прочетат хората с пропагандата!

                      Момчета, вие сега сте на върха на популизма, щото нали човека, пък не сме животни, пък вие сте олигофрени, пък това и онова. И между всичките полуистини, се прокрадват и откровени лъжи, като как не сме искали да се дават пари на медиците - все едно гробарите не ги сваляха от прозорците като някакви помияри! та хайде да се запрете - не отричам на никого правото на живот, но без нас, олигофрените, дето бачкаме, ще ми живеете, ама друг път, щото цялата система ще рухне. какво можело да се направи - ми много неща можеше да се направят, като например да карантинират всеки, дето се прибира, на палаткови лагери по границата за поне 3 седмици - това можеше да се направи. Можеше да се забрани на възрастните хора да излизат навън и социалния патронаж или близките да им носят храна, можеше много неща да се направят, но вместо това медийният балон генералгоджи реши (т.е. беше му наредено) да вкара децата вкъши, а да пусне кучетата навън, щото кучето е повече човек от детето, а това, че има коронавирус и по помиярите.

                      Я да питам, а десетките хиляди неврози по хората, дето ги затворихте като престъпници, кой ще ги плати? Щото спасихме 3 бабички, но обрекохме 3 милиона. А децата ми, които ще полудеят без да излизат, за тяхното здраве кой се грижи? та като сте рекли А, кажете и Б, а не само да ме сочите какъв съм олигофрен - прекалено много ми тази гьобелсова пропаганда!

                      А да, прецаканото, не знаех, че Китай е в Зимбабве, щото те си бачкат, пък сигурно и пазар за стоките си намират. Нищо, ше ви уври главата, само малко глад и тая илюзия със страха от короната ще изчезне, а генералгоджи ще си остане само спомен от меметата. Бъдете здрави!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                        точно това е причината вирусът да е толкова опасен - не защото е силен, а защото поразява в пъти повече хора...всички казват бил малко по-заразен от грипа, НО ... обърни внимание - може 2 седмици да си ЗАРАЗЕН преди да ти се появят симптомите....

                        затова маските са за тези 'ЗДРАВИ', които всъщност се чустват здрави, но може да са носители на вируса и да заразят хора, които да го 'отнесет' ... ето това не могат да разберат дървените философи като теб.. как реши, че си здрав... може и да не си... може и да те втресе, малко червено гърло след седмица и да премине, но 21 дни да ръсиш вируси и да заразиш 1000 човека по офисите в които ходиш... условно го казвам.

                        китайци, корейци и тн.. казват - маските се носят от всички не защото всички са болни или здрави, а защото докато разберем кой е блен (излязат симптомите) вече може да е заразил десетки ако не и стотици хора... това е смислълът

                        при грипа като го хванеш на 2 макс третия ден си на легло или се чустваш толкова зле, че искаш не искаш се излоираш сам и тогава не ръсиш грипни вируси около себе си. И минава доста по-бързо...прави си усложнения, но като си с 39 няма да идеш да видиш баба си или болната си леля и ще си седиш дома. Това прави короната толкова коварен вирус - викаш пефектен съм и си обикаляш...да ама след тебе може да погинат няколко слаби възрастни хора...

                        айде да не всявам паника

                        мерките с изолацията са добри - само ако се спазват. Вирусът няма да изчезне, но ще могат да се проявят случаи преди да за изпозаразили маса народ... не съм оптимист.
                        Привет

                        Така или иначе повечето ще минем през грипа, това че заразените са милиони е без съмнение, щом Джонсън и част от кралското семейство са болни при рапортувани 10к случая в UK показва че въпросът със статистиката е смешен, що касае Европа и САЩ, да не говорим за Русия. Просто Италия показа нагледно колко е зле да нямаш капацитет за извънредни случаи и никой лидер не смее да допусне страната му да попадне в подобна ситуация. Разбирам ги на никой не му се ще да го обвиняват за "директни" жертви с доказан вирус а единствената му защита да е че косвените ще са в пъти повече заради опита да проточим пандемията...

                        Просто добре рекламиран грип, с огромни икономически последици, и колкото да е грозно все някой печели и ще печели с десетилетия много пари от това страдание/невиждано фиаско на капацитета на управляващите.

                        Апропо, като гледам реакциите не ми се мисли какво щеше да стане ако беше истинска заплаха с истински сериозни проценти умиращи.

                        Много здраве и късмет желая, лошото все ще отмине

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

                          Това беше от брифинга вчера мисля със 1000 теста на силно контактни групи (полицаи от кпп и шофьори в градския транспорт) като търсим имунитет и след 2 седмици пак тестове за да може да си нагласим модела за рестарт

                          Мен ми прозвуча разумно
                          Да, много е добро това решение, но извадката е малка. Според мен, поне с един порядък трябва да е по-голяма, за да има предтсавителност по групи. Тези 1000, ако бъдат рахвърляни по възраст, пол, контактност, антропология /килограми, височина/, начин на живот/професия и другии критерии, може да даде отклонения.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

                            тази статия има всички бъзз урдс на левите (на някой индоктриниран в културен марксизъм ) и обичайната характеристика да си пробутват боклучивата идеология



                            ксенофорбия национализъм - bad , глобализъм - good (нищо че точно глобализма ни докара тази пандемия да се отразява толков зле на ЕС)



                            капитализън bad , освен това и социализъм (demorcatic socialism) good


                            Ще дойде деня когато за да спасим света от марксистите ще се наложи десните либертарианци отново да хвълят комита от хеликоптери като през 1973

                            Статията е предложена на вниманието на човек със специални интереси в областта на историята, вкл. икономическата.

                            Винаги съм твърдял, че в тази тема е подходящо да се въздържаме от политика.

                            Не съм напълно сигурен за изказаното от теб мнение, сигурно е писано от телефон, не го разбирам еднозначно.
                            Може да си под някакво въздействие!

                            Едно е сигурно, ако приканваш да бъдат хвърляни хора от хеликоптери (графиката подсказва, че са без парашут) заради техните социални виждания за бъдещето, очевидно си човек с криминално-садистични наклонности.

                            Ако става въпрос за някаква модерна, занимателна, безрискова игра - моля за моето извинение!

                            Коментар


                            • https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8355556

                              Такава цялостна програма за борба с короната надали е правена...Точка по точка, стъпка по стъпка.....
                              Като я чета, само намирането на обучени специалисти за изследване и разчитане на пробите е проблем, но има решение за всичко...

                              пп Умни са, млади са, богати са, горе - долу и красиви са....
                              Като бай - уй не вдява или мисли,. че не му е времето, внесете тестове, отворете една лаборатория и правете кинти....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                                интелегинтно решение, надявам се да се получи Само дано икономиката отвън не е закъсала яко, Защото всички сме едно глобалнно село и скачени съдове, Не може да се прави икономика само у нас и сама за себе си, Ако другите отвън потънат, потъваме и ние в немалка степен с тях.
                                Не знам дали си гледал тази пресконференция, но нещата стояха странно.
                                Между редовете се разбра, че между НОЩ и Съвета е имало разминаване на вижданията, а вероятно и напрежение и в последна сметка са намерили някакво компромисно решение, което регламентира ползването на т.н. бързи тестове.
                                Ще ползват бързи тестове в рамките на нещо като: Изследователски проект за изучаване на имунния отговор (формиране на антитела) на представителна група от хора, които по силата на професионалните си ангажименти са изложени на по-висок риск от заразяване.

                                Името на проекта е моя измишльотина. БХ се опита да каже за какво става дума, но нищо не му се разбираше.
                                След това ген. Мутафчийски и особено д-р Ал. Симидчиев разясниха. Докторът не е доц., проф., акад. и прочее, но за мен е респектираща личност. Видимо в главата и в приказката му има ред и яснота.

                                Не мога да преценя дали това е най-удачният начин за ползване на бързи тестове. Не съм компетентен. Пролича, че НОЩ е бил против, Съветът е за, постигнат е компромис. Имаше теза, че изнамереното решение може да стане нещо като български принос. Избран е определен тип кратък тест, коойто е подходящ за тази цел.

                                Едно не може да му се отрече на БХ - много е работлив, много е издържлив. Вчера сутринта е бил на турската граница, оглеждали са онзи буферен паркинг, със сигурност цял ден са го дърпали на всички страни за какво ли не. Той си е изработил тази система и маниер на управление, при което всеки въпрос стига до него!
                                После 3-4- часа е бил във видеоконф. вреъзка с началниците на Евр. съвет и са обсъждали.
                                Допълнително е имал разговори с премиери.

                                Накрая завършва с тази пресконференция, при която всеки пита за каквото му дойде. Не е човешко това натоварване.

                                Коментар

                                Working...
                                X