Първоначално изпратено от marketleverage
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Има съмнение, че у нас е влязъл по малко злотворен щам. Някои от лекуваните от грип Б, вероятно са минали Ковида. Имам такъв познат. Каза, че симптомите са същите. Но се чуди защо не е заразил семейството си нито с грип, нито с Ковид. Самият той го е прихванал от племеничето си.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
Виждам че ей така си ги говориш лаф да става. Китай даде безплатно ноу-хау . ама кой да мисли. Например италианците а не само те връщат леките случаи в дома им и продължават да сеят зараза чрез близките си, китайците сглобиха набързо болници и ги изолираха, затова агонията в Европа ще е дълга и мъчителна. В момента там всичко е облизано и микроб не може да прехвръкне, затова много лесно ще овладеят евентуално и вторични огнища наесен. Европа продължава да си пее в хор от фалшиви гласове е как да стане.
РЗО,Хеи,Здравна каса,Гешев,Мешев,телефонни измамници и като се изпизди работата кой ще отговаря?
Коментар
-
Виждам че ей така си ги говориш лаф да става. Китай даде безплатно ноу-хау . ама кой да мисли. Например италианците а не само те връщат леките случаи в дома им и продължават да сеят зараза чрез близките си, китайците сглобиха набързо болници и ги изолираха, затова агонията в Европа ще е дълга и мъчителна. В момента там всичко е облизано и микроб не може да прехвръкне, затова много лесно ще овладеят евентуално и вторични огнища наесен. Европа продължава да си пее в хор от фалшиви гласове е как да стане.
Европа като цяло ще изяде и отровата(смъртта на много от короната) и блокаж на икономиката. Точно заради различния тайминг и стратегия и конкретни мерки - или закъснели, или неефективни. И ще имаме 10 пъти по тежки щети в най-добрия случай спрямо единен КитайНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Коментар
-
Като почнеха да ги глобяват, щяха да се замислят дали да се сбират. Освен това дори в групи, при самоизолация на по-предвидливите, темпът на заразяване пак щеше да е поносим. Продължавам да питам, кво правим след 13 май, ако Ковида не е клекнал от само себе си. Само това е надеждата. Иначе пак ще ни друса.
въпроса беше защо не ги сложихме сега можеше и по сскоро базирано на цифрите да разхлабваме
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеНе, различен е от досегашния грип. Сега освен него, всяка година ще ни мори и Ковида, ако успее да заседне като грипа. И ще трябва да си правиш две ваксини. А те изтощават организма когато са няколко.
Така че догодина ще ни инжектират и малко ковидче
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Не съм си правил ваксини за грип, няма да правя и за този следващ.
Винаги досега съм го минавал безследно
Но можете да отворите обзалагане за моята съдба — така както най-хайляшки "не спазвам дисциплината".
Обещавам да споделя като се разболея, а ако се случи да умра, ще завещая на дощерката да ви каже тука "умря сиромах 78-10".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеDeaths in Bergamo in March по години. От 2015 до 2020.
Малко е замазано, но се вижда много ясно за какво става дума.
[ATTACH=CONFIG]n3571876[/ATTACH]
https://www.bloomberg.com/opinion/ar...ing-death-toll
Добре че и голяма медия го пусна и дано ни помогне да убедим поне някой че не е обичайната ситуация
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Именно де, и това се опита и ... пак същото
Някои хора са екстроверти, чувстсват и разбират живота, повече сред други хора (групи).
Коментар
-
Не, различен е от досегашния грип. Сега освен него, всяка година ще ни мори и Ковида, ако успее да заседне като грипа. И ще трябва да си правиш две ваксини. А те изтощават организма когато са няколко.
Винаги досега съм го минавал безследно
Но можете да отворите обзалагане за моята съдба — така както най-хайляшки "не спазвам дисциплината".
Обещавам да споделя като се разболея, а ако се случи да умра, ще завещая на дощерката да ви каже тука "умря сиромах 78-10".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Аз не знам на малоумни ли се правите или какво
Защо не видиш как се е развивала епидемията в други държави, където преди месец също "нямаше нищо"? Как така от 90 случая в UK за по-малко от месец станаха 30 000?
Или виж Испания как от 500 станаха 104 000 за един месец.И това ще мине ...
- 1 like
Коментар
-
Нали за това говоря. Епидемията не може да се спре, докато самата тя не се омаломощи. Затова пък трябва да се контролира с подходящ тайминг. Какъв е смисълът, ако я спрат март, а през май тя все пак избухне с пълна сила. По-добре да се разпределят кризисните случаи равномерно във времето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Трак, искам да потвърдя споделеното от Пип. С една малка корекция. Генералът каза, че се хващат 2 от 10 случая на заразяване. В този момент някакъв глух глас (очевидно на човек от Щаба) подсказа нещо отстрани, в резултат на което генералът се "поправи" и каза 2 от 11.
Това не променя драстично картината.
За намиране на реален брой заразени, умножаваме по 5.
По-скоро искам да обърна внимание на твоята оценка за "вялото разпространение".
Моята преценка (при позоваване на официалните данни) е аналогична, но същевременно усещам, че важни елменти в картината ми се губят.
Първият официален случай е съобщен на 8-ми март. Оттогава до сега са минали 26 дни. Естествено, не е хванат пациент "нула", но освен спекулативното твърдение: че заразата обиколя из България неустановен брой дни преди 8-ми март, не можем да направим друго.
Тезата ми е, че от момента на плъзване на заразата до сега вече са "извъртяни" поне два пълни карантинни цикъл - 2 Х 14 дни.
Акцентирам на този времеви период, доколкото все още се работи с хипотеза за максимално дълъг инкубационен период от 14 дни.
При официално признание, че се хващат 2 от 11, формалната логика насочва към различен извод: досега картината се предполагаше да е различна.
Не знам за причините.
Днес журналистите опитаха да намекнат за това, че мерките към различните видове пациенти са различни, някои биват съветвани да си стоят у дома, но въпросът не намери смислено развитие.
Коментар
Коментар