Книга: "Последняя башня Трои" - Захар Оскотский
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Не мисля, че има управляващ, който би си го позволил, Освен, ако не започнат приказки от 1001 нощ, че всички го правят и че ако искаме да ядем, трябва и ние като тях, но точно по тая тема, едва ли биха си играли, защото верно и карантина няма да спре площадите
Мисля, че всички партии, с изклюение на една варненска, имат теми, които са табу за отваряне и тази е едната.
Естествено, че няма да кажат бутаме Борда. Напротив, ще кажат, че Бордът е най-сакралната част от институционалното устройство на държавата или някаква абракадбра в този дух. В същото време, с цел подсилване на борда ще позволят левът да играе спрямо eврото в едни тесни граници от +/-1% с цел консолидация на борда и по-адекватен паричен контрол
След време границата ще я вдигнат на 2%, после на 3% и така...
Що се отнася до финансирането на държавния бюджет колко му е БНБ да купи български ДЦК на вторичния пазар. Те сигурно и сега го правят в някакъв размер. Въпросът е плавно да се увеличава. Все в името на Борда!
Ако чак толкова не може има други методи. БНБ ще отпусне кредит на ТБ срещу залог от ДЦК, ТБ ще купят още ДЦК, БНБ ще ги вземе пак в залог и ще пусне още кредит на ТБ. Всичко това е отдавна измислено от Фед. Само трябва да го облекат в по-приемлива форма и да се кълнат във вси светии, че Бордът е свещен и неприкосновен и че всичко това не променя същността на Великият Борд.
Така се прави. А не - хайде, бутаме омразния Борд.
С други думи Бордът като форма трябва на всяка цена да остане. Само че постепенно да се изпразни от съдържание, като кралското семейство във Великобритания.Last edited by Money; 04.04.2020, 01:53.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Ако излезем от Борда може и повечко да напечатаме
Мисля, че всички партии, с изклюение на една варненска, имат теми, които са табу за отваряне и тази е едната.
- 1 like
Коментар
-
Това са пуснали като инфо братята испанци
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Леко невярна е таблицата за Испания. През последните 24 часа са починали 932 души. Лек спад в сравнение с вчера, но много от смъртните случаи дори не са обхванати от статистиката.
https://www.elmundo.es/ciencia-y-sal...4388b4641.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеСетих се за една мярка,която могат да приложат управляващите...Много е елментарна.....
Доколкото разбрах имаме около 10млрд. резерв
Теглим още 10млрд дълг и стават двайсет....Делим на 7млн души(нали сме толкова?) и се получава по 2857 лв. на калпак...И кой както може се оправя....
П.П.Все съм си представял че 20млрд. са бая пари,ама явно има и значение ,на колко се делят....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Сетих се за една мярка,която могат да приложат управляващите...Много е елментарна.....
Доколкото разбрах имаме около 10млрд. резерв
Теглим още 10млрд дълг и стават двайсет....Делим на 7млн души(нали сме толкова?) и се получава по 2857 лв. на калпак...И кой както може се оправя....
П.П.Все съм си представял че 20млрд. са бая пари,ама явно има и значение ,на колко се делят....
- 5 Харесвания
Коментар
-
Ами ела тогава в темата за математиката да си говорим за тези работи. Надявах се тази година да ми остане малко време за тези числени методи ама май няма да стане работата.
Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
Дочувах нещо за Маслоу, някаква пирамида, но не го знам, не е от моя клас. Имам специализация по числени методи при проф. Манолов- бог да го прости. А тук във форума има един човек, който единствен тогава от всички убитаци беше на ниво и ми помагаше с въпроси по разни проблеми и успях не само да мина ситото, а сега съм на по-висша длъжност, докато той е на село и искам много да му благодаря за човещината, че ми даде пример за човек. Българинът няма да се затрие, защото все пак остава човек. А от моя някогашен закрилник на когото съм безкрайно благодарна, още тогава научих, че всяка обърната пирамида е лош знак. Лоша поличба
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнениеhttp://historynakratko.blogspot.com/...g-post_30.html
"Война на световете". Радиопиесата, която стресна Америка
Накратко: една радиостанция в Америка прави радиопиеса по романа "Война на световете" под формата на живо предаване, все едно разказваното в романа се случва в момента.
Тревожни и уплашени репортажи на "кореспондентите", камиони извозват трупове, "прах и пепел се разнесе, лично Скопие отнесе", това-онова...
Хиляди от тези, които слушали "предаването на живо", метнали набързо семействата и малко покъщнина в колите си и тръгнали да бягат от "зоната на поражение".
Брех! Не мога да се сетя какво ми напомня!Last edited by 78-10; 04.04.2020, 00:56.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнениеhttp://historynakratko.blogspot.com/...g-post_30.html
Коментар
-
Да се върна на това, за което отворих дума, преди Лалка и Ко и да отклонят вниманието
Защо да не преминем към масово тестване на хората?
При масовост ще се види колко заразени има, каква е смъртността на широка основа и
на база резултатите ще могат да се вземат решения дали има нужда от цялостна карантина,
от частична, от свободно движение, но с маски на публични места...
При ясни параметри на проблема ще могат да се вземат удачните и правилно адресирани решения.
Въпреки критиките за по-ниския % на ефективност на бързите тестове, те също могат да се ползват на няколко етапа.
Азиатските страни и Германия показват завиден резултат с масовото скриниране и възможността за следене на случаите в ранен етап на заболяването..Last edited by съни(тя); 04.04.2020, 00:26.
- 1 like
Коментар
-
http://historynakratko.blogspot.com/...g-post_30.html
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАпропо, психиатриите са пълни с хора, които не могат да си намерят интелигентни събеседници, та затова спорят със себе си и обикновено се изживяват като Наполеон, Цезар и Сашко Великиот в едно
Наздраве
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Приятелю, в какво точно си затруднен? Ето ти отново пирамидата. Хайде, опитай да ни ДОКАЖЕШ, че икономиката НЕ присъства още в първото ниво на пирамидата. Това не е ли прекалено добре разбираемият логически елемент, който САМ ти не виждаш?
Коментар
Коментар