Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеПърво спаси себе си, от онова което те гризе отвътре, па после отговаряй за другите
Грую, ти сам си създаваш собствeния ад и само ти можеш да спреш този деструктивен процесLast edited by Money; 04.04.2020, 19:25.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Нещо се съмнявам че точно ти нямаш, но проблемът изобщо не е до вишутоНи най-малко не подценявам висшето образование...А моята "връзка" с висшето образование е нещо ,като...."Клан,клан,недоклан..."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
не са едни от най-големите, а най-големите, заедно с оня идиот Николашка всерусийский. И това трябва да се знае, както трябва да се знаят имената и на идиотите, които докараха света до това положение, щото е много удобно накрая да се обвинят немците (не знам защо, ма по дифолт). А претенции за познаването на историята имам и аз, при това доста големи и не почерпени от бърз прочит в уикито (това не е насочено към теб). Затова и все търся аналогии - и ги намирам. То и сега си имаше хиляди причини за идваща криза, ма такива има от поне 5 години, обаче индексите се удвоиха за този период, нали? Сега за 3 седмици изтриха всичко - а ла гер кон а ла гер - и после ла роа е морт, вив ла роа. Екскюз май френч.
А междувременно излъганите камилчета пак ще бъдат ритуално избичени (нали така казваше друг форумен герой) Ма нищо, както казва прецаканото - аз ше оцелея - странно, него не го наричат лицемер и мизантроп, което също е лицемерно. Нейсе, запуши я, както е рекъл поетът, то ние не сме народ от поне 1918 насам, така че всеки оцелява поединично, докато дава акъли на другите как трябвало да мислят за околните, някои ползват и купешки думички като емпатия и т.н.
Апропо, Пинокио, в хлебарната до нас и вас са пуснали страхотни фокачи с маслини, сушени домати и кашкавал - облизах си пръстите и препоръчвам. Ям и отслабвам, благодаря ти Ковид-19 или каквото и там да е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Всъщност възражението на някои от анти-карантината какво е? Че карантината трябваше да се въведе две седмици по-късно, за да може три седмици след това при пика официално да имаме поне 50-70К заразени (а неофицилано 250-500К), така че поне една по-значителна част от населението да развие стадния имунинет?
Това ли е?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Груев,прав си - обичам историята....Естествено нямам претенциите, да имам задълбочените познания на Тракащия...
Но ми стува,че преувеличаваш малко ролята на шумадийците за избухването на Първата световна....Мисля си, че със или без шумадийците,войната щеше да случи, -повод винаги се намира,важно е желанието....А в навечерието на Първата световна война ми се струва ,че е имало много силни,противоречиви и разнообразни желания....
Но тъй като съм забелязал ,какви "топли" чувства храниш към шумадийците ,и за да не се отплесваме мноого,пред тебе ще приема,че едни от най- големите виновници за войната са те....). Затова и все търся аналогии - и ги намирам. То и сега си имаше хиляди причини за идваща криза, ма такива има от поне 5 години, обаче индексите се удвоиха за този период, нали? Сега за 3 седмици изтриха всичко - а ла гер кон а ла гер - и после ла роа е морт, вив ла роа. Екскюз май френч.
А междувременно излъганите камилчета пак ще бъдат ритуално избичени (нали така казваше друг форумен герой) Ма нищо, както казва прецаканото - аз ше оцелея - странно, него не го наричат лицемер и мизантроп, което също е лицемерно. Нейсе, запуши я, както е рекъл поетът, то ние не сме народ от поне 1918 насам, така че всеки оцелява поединично, докато дава акъли на другите как трябвало да мислят за околните, някои ползват и купешки думички като емпатия и т.н.
Апропо, Пинокио, в хлебарната до нас и вас са пуснали страхотни фокачи с маслини, сушени домати и кашкавал - облизах си пръстите и препоръчвам. Ям и отслабвам, благодаря ти Ковид-19 или каквото и там да еNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Ама и ти си един, ти наистина ли вярвш, че здравната ни система и самосъзнанието ни е узряло за либерални мерки. Извинявай, но ние с Испания и Италия дори не можем да се мерим за здравната система, а ти отиде чак на Дания, Швеция, Германия, Австрия. Единствения правилен ход ни е да чакаме и да бавим, и да печелим време за хората ни, докато света се пребори и окупити. Не разбирам, защо искаш на ура да щурмуваш, ми не си седиш кротко в окопите, докато дойде времето за ура.
П.П. През май може вече да има и лекарства и тестове достоверни, тъй че трай бабо за хубост....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнениеКак DW успява да се сързва с български лекари(д-р Славина Манева) в Испания и сестри(сестра Руми Маринова) в Италия които нямат gsm и профил в FB?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
И моля да се отбележи в протокола, че също съм имал намерение да се изкажа с това мнение, но подлият и лукав Трак ме е изиграл и го пуснал от свое име
Бива, бива наглост, ама то вече не се търпи
Вероятно сме осъдени да останем в неведение по отношение на произхода на това чудо.
Надеждата в неведението е неотминима характеристика на умисълта!
Точно обратното е при естествения произход.
Без оглед на произхода - трябва да признаем, че таймингът е перфектен.
Във времена на неколкогодишно очакване и пророкуване на неизбежна перфектната буря, когато реално всички обективни условия за това са налични, изведнъж се оказва, че спусъкът е дръпнат от някаква "висша сила".
Чудесно и удобно обяснение за всичко!
Перфектният виновник и причинител!
Нищо от казаното не сочи, не доказва каквото и да е!
Написаното вероятно ще прозвучи като едно "твърдение" за наличието на заговор. Няма такова твърдение!
Справедливостта и логиката постулират, че вероятно може и да става дума за използване на обективно сложили се обстоятелства!
Е, Може и дори е твърде вероятно да има предварително разработени планове за активни действия и реакции след всякакви мислими и немислими обстоятелства - като се започне от пришествие на извънземни, през избухване на супервулкан, та се стигне до ... Ковида.
По-важното е кой прави плановете и в чий интерес!
Не мога да се отърся от неуютното чувство, че още в момента на неяснота относно задаващия се проблем, имаше ярко очертаващи се субекти, които от пиедестала на очевидната си нищета и липса на права и компетенции, оказваха ясно различаващ се обществен натиск. Това не може да е случайно.
Докато четях долния автор и бях распектиран от очевидната му начетеност, на няколко места хванах и леко фалшиви нотки и си позволих горната неполиткоректна субективна критика: Ювал Ноа Харари: Влязохме в исторически водовъртеж
Колкото до Харари -това е уникален автор,който може да разбие всяка парадигма с помощта на най-обикновени логически ключове. Такива хора просто са интелектуални разбойници, защото са касоразбивачи на митове. Единственото, което хвърля сянка върху неговата персона, е, че ходи по другия бряг. Дали пък това не отваря коридор между двете му полукълба - не знам.Last edited by pinoccio; 04.04.2020, 19:09.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Я, тук ми хареса, ма е цугцванг по една причина - малоумието на световните лидери, за да не ги обвинят, че не били зашитили народа. И как го защитават - като го уморят от глад. Евалата. Понеже обичаш историята - така е пламнала Първата световна - от малоумие. Не че не е имало буре с барут, ама искрата е била малоумна - някакъв шибан шумадиец. И хоп, заради шибания шумадийски шовинизъм и малоумието на Николашка, дето поне остана без шашка, умряха 20 милиона. Велико! Е, сега се случва същото - ефектът на доминото, сър
.................................................. .................................................. ....................................
!
Но ми стува,че преувеличаваш малко ролята на шумадийците за избухването на Първата световна....Мисля си, че със или без шумадийците,войната щеше да случи, -повод винаги се намира,важно е желанието....А в навечерието на Първата световна война ми се струва ,че е имало много силни,противоречиви и разнообразни желания....
Но тъй като съм забелязал ,какви "топли" чувства храниш към шумадийците ,и за да не се отплесваме мноого,пред тебе ще приема,че едни от най- големите виновници за войната са те....
Коментар
-
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Лечение има,ама не чакай от лекарите да го предложат.
Коментар
Коментар