Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Щом и Ботата го отнесе .Едно е да си скептик а съвсем друго да те гепи.
- 1 like
Коментар
-
Ако вземеш статистиката дори и 10 години назад смъртността е относително постоянна величина - отразява вероятността човек да почине поради различни причини с или без грип. Тези вероятности са относително стабилни и съответно смъртността е стабилна. Всичкия свръх това се дължи на ковид. И практически и теоретически не е вероятно да имаш промяна във вероятността за смърт само по време на ковид пандемия дължаща се на нещо друго освен на ковид пандемия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеЛекарите изнемогват и тъмо затова умоляват гражданите да си стоят по къщите - защото системата просто не може да поеме повече хора, които са с пневмония, не могат да дишат и се нуждаят от кислород. Повтарям - болниците са пълни с хора, които не могат да дишат, които трябва да бъдат обдишвани с подаване на кислород от бутилка, няма лекари и сестри, които да се грижат за тях, а тези лекари, които все още са там са изнемощели от цялата лудница и необходимостта да са в скафандър и да дишат през плътна маска по 10 часа на ден.
Кое не ти е ясно, кое не може да разбереш и наистина ли "наистина" не разбираш?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеЛекарите изнемогват и тъмо затова умоляват гражданите да си стоят по къщите - защото системата просто не може да поеме повече хора, които са с пневмония, не могат да дишат и се нуждаят от кислород. Повтарям - болниците са пълни с хора, които не могат да дишат, които трябва да бъдат обдишвани с подаване на кислород от бутилка, няма лекари и сестри, които да се грижат за тях, а тези лекари, които все още са там са изнемощели от цялата лудница и необходимостта да са в скафандър и да дишат през плътна маска по 10 часа на ден.
Как изглежда един изнемогнал лекар? Търчи като маратонец от легло на легло в отделението ли? Как точно се изнемогва?Last edited by alex1001111; 18.03.2021, 18:03.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ама вие наистина ли вярвате, че всички умират С ковид? И не мрат от нищо друго? Хайде стига - къде отидоха рака, инфарктите, инсултите? Или те вече не се броят, точно както и грипът изчезна, т.е. прероди се в ковид. На всеки починал има десетки, дето дори не са разбрали как са го изкарали и ощше други десетки, дето са си правили по десет пср-а, щото са се насрали от страх и всяко кашляне го считат за ковид! То всъщност точно до това доведоха всичко - до параноя при всеки сопол или кашлица, как след малко умираме и всички да бягаме като от чумав от въпросния човек.
Писано е милион пъти, няма нужда да се пише повече - пазете си психическото здраве, кукловодите все някога ще спрат грипчето, но психическото ви здраве няма да се върне, а то е в основата на всичко!
П.С. Хайде пак да поствате табличката на НСИ - къде е великата смъртност сега, че нещо не я виждам. Оф, забравих, чакаме пика, но БХ ще ни спаси. без коз, купа и три трефи метър на вашата пика!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАз наистина не разбирам хората с паниката, че имало болни - ми има бе, има. По време на всеки грип има болни, като повечето са в болницата от страх, че вкъщи няма кой да се грижи за тях (основно възрастни хора с деца в чужбина - някой разпозна ли се?). Реално болните са 500-600 човека, другото е стандартно побъркани от страх хорица. И кво - за 500-600 болни да затворим 5-6 милиона - суууупер! да не сме натоварели болничната система с 80 000 легла (по спомени) - е, не, това наистина е велико, просто велико! И за къв плащаме здравни вноски тогава, че нещо не разбирам - за здравна система, дето се затваря при 500-600 болни на легло? Ми дайте да закрием и държавата тогава, то и от нея няма много смисъл точно както и от здравната ни система
- 6 Харесвания
Коментар
-
Лекарите изнемогват и тъмо затова умоляват гражданите да си стоят по къщите - защото системата просто не може да поеме повече хора, които са с пневмония, не могат да дишат и се нуждаят от кислород. Повтарям - болниците са пълни с хора, които не могат да дишат, които трябва да бъдат обдишвани с подаване на кислород от бутилка, няма лекари и сестри, които да се грижат за тях, а тези лекари, които все още са там са изнемощели от цялата лудница и необходимостта да са в скафандър и да дишат през плътна маска по 10 часа на ден.
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАз наистина не разбирам хората с паниката, че имало болни - ми има бе, има.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Нетипични симптоми са: хремата и болките в гърлото, които са характерни за възпаление на горните дихателни пътища. Хора, които имат хрема и кихат, по всяка вероятност са хванали настинка или грип.
КИХАМ кашлица нямам. Дишам си нормално, сатурация 96. Леко ме болят колена и китки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАз наистина не разбирам хората с паниката, че имало болни - ми има бе, има. По време на всеки грип има болни, като повечето са в болницата от страх, че вкъщи няма кой да се грижи за тях (основно възрастни хора с деца в чужбина - някой разпозна ли се?). Реално болните са 500-600 човека, другото е стандартно побъркани от страх хорица. И кво - за 500-600 болни да затворим 5-6 милиона - суууупер! да не сме натоварели болничната система с 80 000 легла (по спомени) - е, не, това наистина е велико, просто велико! И за къв плащаме здравни вноски тогава, че нещо не разбирам - за здравна система, дето се затваря при 500-600 болни на легло? Ми дайте да закрием и държавата тогава, то и от нея няма много смисъл точно както и от здравната ни система
Държавата трябваше да бъде затворена още преди няколко седмици.... Това докато хората не се научат, че освен тях самите , които нищо не ги лови има и други ....
Разбирам че си го изкарал без да усетиш, но аз пък познавам хора за които беше много тежко , а и 2-ма не успели / 100% от него , а не с него иначе възрастни/Last edited by pesimist4o na kvadrat; 18.03.2021, 17:45.
- 5 Харесвания
Коментар
-
До затваряне на училища, градини, театри се стига точно защото клекнаха на кръчми, хотели, бардаци и чалготеки.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Аз наистина не разбирам хората с паниката, че имало болни - ми има бе, има. По време на всеки грип има болни, като повечето са в болницата от страх, че вкъщи няма кой да се грижи за тях (основно възрастни хора с деца в чужбина - някой разпозна ли се?). Реално болните са 500-600 човека, другото е стандартно побъркани от страх хорица. И кво - за 500-600 болни да затворим 5-6 милиона - суууупер! да не сме натоварели болничната система с 80 000 легла (по спомени) - е, не, това наистина е велико, просто велико! И за къв плащаме здравни вноски тогава, че нещо не разбирам - за здравна система, дето се затваря при 500-600 болни на легло? Ми дайте да закрием и държавата тогава, то и от нея няма много смисъл точно както и от здравната ни системаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
Къде са тия кристални кълбета, в които ги гледате тия три седмици до пик? Моето показва, че от другата седмица се изравняваме и започва спадът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
Къде са тия кристални кълбета, в които ги гледате тия три седмици до пик? Моето показва, че от другата седмица се изравняваме и започва спадът.
Така че гледай сега какво е сложи по 50% седмичен ръст следващите три седмици - и смятай каква драма ще е по изборите.
Коментар
Коментар