Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
ТИ ТОВА ВСИЧКОТО ГО ВИДЯ С ОЧИТЕ СИ?
Как изглежда един изнемогнал лекар? Търчи като маратонец от легло на легло в отделението ли? Как точно се изнемогва?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
Да ясно, но как успяват да го спрат още в седмиците преди да е стартирало прилагането им?
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Mного просто - спира се дифузното разпространение/разрастване на болните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеС всичко изложено съм съгласен, като ще ми е интересно да чуя и коментар на контрапункта: че при брутални мерки (вкл. вечерен час, маски на открито, тотален локдаун) много държави, вкл. околните, така и не успяват да овладеят положението.
Определено това е интересен феномен, особено за страни като Сърбия и Великобритания, които ваксинират като бесни, всичко е затворено отдавна, но положението се влошава до драматизъм. Слава Богу, при нас като че ли мерките (да се надяваме) все още работят.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Разбира се - трудно ми е да си представя как едни мерки могат да намалят броя на новозаразените една седмица преди да са влязли в сила, както и лисата им да даде начало на увеличаване на броя на същите два месеца напред или един месец назад във времето.
Не съм учил достатъчно математика, за да схвана подобна, привидно за лаиците, напълно нелогична "експоненциална функция".
В момента съм болна от КОВИД - потвърдено и от тест. Лепнах го в офиса, където идват подсмърчащи безотговорници. От екип от 15 човека, осем сме болни.
И, не, не е обикновен грип - болките, които изпитвам, нямат нищо общо с тези на грипа.
Коментар
-
Защо дневните новозаразени ще запонат да спадат в края на ноември, една седмица преди началото на строг локдаун, при положение, че преди това масово те не са били прилагани? Защо ще започнат да се увеличават в края на януари, когато всичките строги мерки са в действие за последните два месеца?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Не няма да се случи едно и също. Мерките намаляват или направо спират растежа на зарязавеното - както се вижда и от опита у нас през ноември декември и от много други държави. Ако бяха наложени при първите сигнали за ръст на заразените както направиха повечето европейски държави нямаше да се стигне до това до което сега ще се стигне. Още повече след като през следващите два месеца ще дойдат достатъчно ваксини за да забавят значително разпространението.
Но Баце с двата пръста чело, очевидно предпочита да слуша Тарзан от заведенията отколкото науката.
- 1 like
Коментар
-
С всичко изложено съм съгласен, като ще ми е интересно да чуя и коментар на контрапункта: че при брутални мерки (вкл. вечерен час, маски на открито, тотален локдаун) много държави, вкл. околните, така и не успяват да овладеят положението.
Определено това е интересен феномен, особено за страни като Сърбия и Великобритания, които ваксинират като бесни, всичко е затворено отдавна, но положението се влошава до драматизъм. Слава Богу, при нас като че ли мерките (да се надяваме) все още работят.
Не няма да се случи едно и също. Мерките намаляват или направо спират растежа на зарязавеното - както се вижда и от опита у нас през ноември декември и от много други държави. Ако бяха наложени при първите сигнали за ръст на заразените както направиха повечето европейски държави нямаше да се стигне до това до което сега ще се стигне. Още повече след като през следващите два месеца ще дойдат достатъчно ваксини за да забавят значително разпространението.
Но Баце с двата пръста чело, очевидно предпочита да слуша Тарзан от заведенията отколкото науката.
Коментар
-
Не знам и изобщо няма да се опитвам да го изчислявам, но със или без мерки ще се случи общо взето по един и същ начин.
- 1 like
Коментар
-
Ами не си личи да схващаш. Ако растежа ти е 50% на седмица колко седмици ще ти трябват за да се засегне половината население ако тръгнеш от 10 случая, ако тръгнеш 1000 или от 10000
Коментар
-
Разбира се - трудно ми е да си представя как едни мерки могат да намалят броя на новозаразените една седмица преди да са влязли в сила, както и лисата им да даде начало на увеличаване на броя на същите два месеца напред или един месец назад във времето.
Не съм учил достатъчно математика, за да схвана подобна, привидно за лаиците, напълно нелогична "експоненциална функция".
- 1 like
Коментар
-
Експоненциалните функции не работят както си го представяш.
- 1 like
Коментар
-
Ами, "закъснелите" мерки бяха в сила през януари и февруари, но графиките през този период устойчиво са нагоре. Преди това в края на ноември същите графики тръгнаха надолу една седмица [b]преди[/] тези "закъснели" мерки да влязат ефективно в сила, а цяло лято хората пълнеха заведенията и нямаше никакви пикове, следователно не знам защо изобщо някой разумен човек би очаквал броят на новозаразените и умрелите да има някаква връзка с тези мерки. Това би могло да се случи само по случайност.Last edited by ravnovesie; 18.03.2021, 19:25.
Коментар
-
Което пък означава че сега закъснелите мерки ще доведат до наистина изключително неприятни седмици от тук нататък. Следващия месец и половина може да е по смъртоносен от всичко до сега взето заедно.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар