IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение

не ми е ясно, зимата като почне грипа и много хора почнат да имат кашлици, температури, пневмонии как ще се разбере кой има Ковид и кой не,
    Че тази зима как беше? Януари месец са умирали средноседмично по 2280 човека. За сравнение май месец са умирали по 1880 средно на седмица. В "пандемията" умират по 400 души по-малко всяка седмица. Сигурен ли си, че не е имало Ковид зимата? Щото във Франция и Италия май установиха, че е имало "китайската" чума още преди да се чуе за Ухан.

Та и на зима... Който умре-умре...

Ама не се плаши. Януари 2019 са умирали средно по 2640 души седмично. Над 700 човека повече от сега. Над 30%.
    Та Ковида има бая да се потруди. Май няма толкоз силица?
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
      [ATTACH=CONFIG]n3616935[/ATTACH]
      Без да се питат нас хората, Гугъл, Епъл и правителствата са се споразумяли да се инсталира Известия за Ковид-19 на телефоните.
      И то без човек да е правил ъпдейт на апликацията на Гугъл или на Андроид....
      При мене няма такова нещо. Не го открих на нито един GSM апарат. Сигурен ли си, че ти сам не си го инсталирал?

Открих го обаче на един таблет, но е неактивно. Предлага да инсталирам приложението, но ако не направиш нищо си остава неактивно.

Last edited by Mateev; 21.06.2020, 20:55.

Коментар

• Общо за област Варна, случаите с потвърдени положителни проби на лица за COVID-19 достигнаха 35 случая. От тях активни са 8 случая – 5-ма от пациентите са хоспитализирани в лечебни заведения, 3-ма са на лечение в дома.

Четиримата новозаразени са добре, нямат тежка симптоматика, научи още медията ни. Касае се за две жени на 61 години и 72 години и двама млади мъже.

Контактните лица на пастора са млад мъж и по-възрастната жена, останалите двама са контактните на лицата от София.
        По непотвърдена официално информация 55-годишният пастор от Варна е починал от двустранна пневмония, след като се е влошил скоротечно след приемането си в болницата, почти седмица, прекарана у дома без да потърси лекарска помощ.

не ми е ясно, зимата като почне грипа и много хора почнат да имат кашлици, температури, пневмонии как ще се разбере кой има Ковид и кой не,
        Държавата (ББ) няма да харчи пари за ПСР тест за всеки със кашлица и температура или пневмония, той човека е много спестовен.
        Нашата здравна система ще се пренатовари ако тогава Ковида е още жив.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n3616935[/ATTACH]

Без да се питат нас хората, Гугъл, Епъл и правителствата са се споразумяли да се инсталира Известия за Ковид-19 на телефоните.
          И то без човек да е правил ъпдейт на апликацията на Гугъл или на Андроид.
          Отивате на Настройки- Гугъл - COVID 19 Notifications
          По принцип е изключена, но ако включите Bluetooth и Локация, тя автоматично се включва.
          Не може да се деинсталират тези Известия.
          Странна е лекотата, с която са я инсталирали без ъпдейт и гьорсуратлъка на Гугъл/Епъл поне да не предупредят хората.

Идеята е, глобално (от Гугъл/Епъл) или локално да има апликация, която ще е свързана със тези Известия.
          И казват, ще ви известяват ако сте били близо до заразен човек, спазвайки поверителност за Вашата локация.
          Естествено, Известието ще остане инсталирано някоя година в телефона, може завинаги.
          Оператора винаги знае къде се намирате, без да е включена локацията,
          просто вижда към коя ретраслаторна клетка се е логнал телефона Ви.
          Още януари казах че трябва втори телефон и FakeLocation инсталирана, със сим карта регистрирана на някой ром, ама пак беше конспирация,
          да де, знам, Вие няма какво да криете.
          Толкова за тези големи компании, заедно със Фейсбук и Майкрософт, дето са почнали от ..... гаражите
          Не се притеснявай за дреболий.
          Тука или няма да разберем как работи или ще го счупим още в гаранция.
          Калинки сър!
          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Click image for larger version

Name:	76.JPG
Views:	1
Size:	37.3 КБ
ID:	3616935

И то без човек да е правил ъпдейт на апликацията на Гугъл или на Андроид.
            Отивате на Настройки- Гугъл - COVID 19 Notifications
            По принцип е изключена, но ако включите Bluetooth и Локация, тя автоматично се включва.
            Не може да се деинсталират тези Известия.
            Странна е лекотата, с която са я инсталирали без ъпдейт и гьорсуратлъка на Гугъл/Епъл поне да не предупредят хората.

Идеята е, глобално (от Гугъл/Епъл) или локално да има апликация, която ще е свързана със тези Известия.
            И казват, ще ви известяват ако сте били близо до заразен човек, спазвайки поверителност за Вашата локация.
            Естествено, Известието ще остане инсталирано някоя година в телефона, може завинаги.
            Оператора винаги знае къде се намирате, без да е включена локацията,
            просто вижда към коя ретраслаторна клетка се е логнал телефона Ви.
            Още януари казах че трябва втори телефон и FakeLocation инсталирана, със сим карта регистрирана на някой ром, ама пак беше конспирация,
            да де, знам, Вие няма какво да криете.
            Толкова за тези големи компании, заедно със Фейсбук и Майкрософт, дето са почнали от ..... гаражите

Коментар

• Случай на коронавирус в БСП
              https://nova.bg/news/view/2020/06/21...1%D1%81%D0%BF/

Футболист на ЦСКА е с положителна проба за COVID-19
              https://nova.bg/news/view/2020/06/21...0%B0-covid-19/

Николай Щерев е в критично състояние с коронавирус​​​​​​​
              https://nova.bg/news/view/2020/06/19...4%D0%B5%D0%BE/

Специално пък Николай Щерев - знаете го, борец, който пращи от здраве, пък в критично състояние и на апаратно дишане.Вчера му е направено вливане на плазма, но състоянието му пак си остава критично.

Коментар

• В Северна Македония стана страшно

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Има болни хора и ти ще ги лекуваш с ГЛОБИ !?!?!?
                  Кантарджиев продължава да ръси глупости - кой и кога доказа, че тези с леки симптоми не заразяват?
                  А за какъв уй ни карат да носим маски? За къф уй дизенфинцираме - да не би дръжката на вратата да има симптоми?
                  Ходи си в северна корея ще ти подхожда
                  Само по отношение на маските кратко ще се изкажа. Имаше го като елегантен мотив при проф.

Ако си заобиколен от болни, маската практически не може да те предпази, това г о знаем. С маска себе си не може да опазиш. Някои маски условно ще редуцират вероятността да прихванеш.

Носенето на закрито го приемам като един обществен ритуал на гражданска солидарност, колективно изпълняван от ангажирани и отговорни хора.

Нещо като заявление: "Знам, че има някаква зараза, която познаваме още малко. Направил съм усилия, информиран съм, ангажиран съм! АЗ се вълнувам и се чувствам отговорен за твоето здраве, гражданино, нося маска за да предпазя теб, а ти пък носиш маска за да пазиш мен.
                  Ние носим маски за да пазим абстрактния член на обществото."

"Не приемам за обидно, съпричастен съм към естествения човешки страх да привиждаш болен в отсрещния човек и по тази причина - нека носим маски, да се пазим взаимно и да щадим емоционалния си свят."

Цитатите са мои. Просто ги слагам в главата и устата на абстрактен обществен член.

Нещо такова.
                  Last edited by nachev; 21.06.2020, 16:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Внимателно изчетох какво е казал Проф. Кантарджиев, и най-много ме впечатли заключението. Цитирам:

Доказа се, че хората без клиника или с лека клиника, малко заразяват. Това е много важен факт.

Тоест заразата се разпространява преди всичко от хора, които кихат, кашлят или имат висока температура. Това е една много добра новина, която коренно променя цялата логика на защита от вируса. Тоест ако човк се сдобие с някакви сиптоми, и след това доброволно си наложи карантина, това ще е предостатъчно за ограничаването на заразата. Няма да има нужда от абсолютно никакви други мерки.

Остава обаче проблемът с доброволноста на самоизолирането на хората със сиптоми. Ако те не го правят това, то тогава те вече могат да бъдат обвинени в УМИШЛЕНО ДЕЯНИЕ за заразяване на други хора, и тука може би трябва да се направи някаква законодателна инициатива в това направление. Има държави по света, които вече са го направили това.

Достатъчна е една единствена заповед на здравния министър, в която хората със сиптоми да се задължават да отидат на лекар, и да им се забранява да ходят на публични места или на работа. За неспазването на тази заповед трябва да има солени глоби, а в някои държави това дори е криминализирано,

Та ето ти го начина хем агнето да е цяло, хем вълкът да бъде сит. Трябват само солени глоби за всеки, който се разхожда на публично място с каквито и да било съмнителни сиптоми.
                    Матеев, беше ме малко срам (но одеве не си признах), но след като чух професора, останах с впечатление, че много важни неща до момента въобще не съм схванал. Ъгълът на гледаме ми се промени. Нови понятия (за мен) се въведоха - клетъчния имунитет. Местогнезденето.

Обвиних себе си, липса на информация, задълбоченост и прозорливост, но може би съм бил прекалено самокритичен, може би истината е малко по-шарена. Просто заедно с процеса н а набиране на информация, хората осмислят в дълбочина това явление и са способни да обясняват пространно и дълбоко. Пък и по-разбираемо.

Като те слушам и теб, действа ми успокоително и терапевтично

При мен има специфични житейски обстоятелства, поради които в нито един не съм изпитвал страх за себе си, но се залавям, че общественото ми поведение вече не е същото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Внимателно изчетох какво е казал Проф. Кантарджиев, и най-много ме впечатли заключението. Цитирам:

Доказа се, че хората без клиника или с лека клиника, малко заразяват. Това е много важен факт.

Тоест заразата се разпространява преди всичко от хора, които кихат, кашлят или имат висока температура. Това е една много добра новина, която коренно променя цялата логика на защита от вируса. Тоест ако човк се сдобие с някакви сиптоми, и след това доброволно си наложи карантина, това ще е предостатъчно за ограничаването на заразата. Няма да има нужда от абсолютно никакви други мерки.

Остава обаче проблемът с доброволноста на самоизолирането на хората със сиптоми. Ако те не го правят това, то тогава те вече могат да бъдат обвинени в УМИШЛЕНО ДЕЯНИЕ за заразяване на други хора, и тука може би трябва да се направи някаква законодателна инициатива в това направление. Има държави по света, които вече са го направили това.

Достатъчна е една единствена заповед на здравния министър, в която хората със сиптоми да се задължават да отидат на лекар, и да им се забранява да ходят на публични места или на работа. За неспазването на тази заповед трябва да има солени глоби, а в някои държави това дори е криминализирано,

Та ето ти го начина хем агнето да е цяло, хем вълкът да бъде сит. Трябват само солени глоби за всеки, който се разхожда на публично място с каквито и да било съмнителни сиптоми.
                      Има болни хора и ти ще ги лекуваш с ГЛОБИ !?!?!?
                      Кантарджиев продължава да ръси глупости - кой и кога доказа, че тези с леки симптоми не заразяват?
                      А за какъв уй ни карат да носим маски? За къф уй дизенфинцираме - да не би дръжката на вратата да има симптоми?
                      Ходи си в северна корея ще ти подхожда
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Поголовно ромите, младите до 25г и малка част от възрастните над 25г. НЕ спазват безопасна дистанция в социалната си среда, на публичното място и/или на работното си място.Не ползват маски и не си мият/дезинфекзират ръцете.
                        Сумарно това са да кажем 2 мил души.
                        Е, резултата може да е зле.
                        Във Виетнам и Дания например, хората разбират и СПАЗВАТ мерките, отворили са даже училищата и си ходят на работа.
                        Тука това е смешно на някои, ромите не разбират за какво иде реч, другите мислт, че ги баламосват нещо.
                        Няма как да сложиш един копой ЗАД всеки един балкански субект, да го следи дали спазва мерките, дали не прави престъпление, дали ползва сивата икономика.
                        Президента на Норвегия се вози в автобуса, без охрана.
                        Лош матрял, братче.
                        Съдба, историческа съдба.
                        Но също и съдба, която е кована нарочно от собствените ни ръце!

Качеството на материала не се оценява безпристрастно, критично и загрижено, а от гледна точка на политическите пристрастия и мерака да се извлекат ползи, дивиденти, приказвайки "подходящи неща".

Най-разпространеното обяснение са комунистите.

Нещата, обаче, започват далеч по-рано, поне по време на робството, грабителствата и разбойничеството след Освобождението ни, та се стигне до върха на национална покруса и пречупване, което се случва след националните катастрофи. Груев сведе този период до 6 години, аз ги нарекох проклети и допълних, че след този период сме в нещо кат о нестихваща, вътрешна гражданска война, която ту се изостря, ту протича с относително меки средства.
                        Без оглед на проявлението, нашите елити - от чорбаджиите, пред комунистите, до днешните политици и олигарси, имат едно общо качество и то е че не се умориха да крадат и да грабят. Вече 144 години е все така и апетитът дори расте!

Това създава едно настроение на отчужденост, недоверие и омраза.
                        Властта е чужда, далечна, заплашителна, отвратителна. На нищо добро н е можеш да се надяваш!
                        "От тези нищо добро не чакам и въобще няма да си направя труда да ги слушам! Имам далеч по-належащи житейски проблеми, трябва да оцелявам!, - тъй вика нашенецът.
                        Дори добавя скришом: "Нищо (отколе) не е подредено по Божия и човешкия закон, пият кръвта ми и следователно всички са ми врагове, дезангажирам се, ще се мразим, няма да се съобразявам, дори умишлено ще вредителствам."

Добавяме масовото оскотяване и оглупяване на мергинали, малцинства, пък и групите, които се мислят за безсмъртни и ...

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                          В петък вечер, гост в Панорама беше Проф. Кантарджиев.
                          Освен оперативни данни, той изнесе също и някаква обобщена информация за епидемията и вируса.

Цялото предаване беше интересно - другите гости бяха Харалан и Първан Симеонов. Имаше политика, имаше и здравна тематика.

Днес правя кратко включване, доколкото тезите на проф. са развити в писмен вид и са удобни за консумиране и осмисляне.
                          Писменият Материал не уточнява, къде и кога е направено изказването, възможно е да е имал и последващи изяви, аз просто споделям, че чух идентично негово становище.

Проф. Кантарджиев: Сериозно съм притеснен! Мисля, че допуснахме грешка

Препоръки няма, знаете си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                            М-не. Грую не предвиждаше 200 умрели, а най- най-много 200. Т.е. предвиждал е всякакви числа между 10 и 200, като от 201 нагоре предвиди, че е абсолютно неверояно да отидем

Предвиждал е 20 000 ако не се вземат никакви мерки и ни удри първа вълна без никаква подготовка.

Реално, 20 000 изглежда множко. Според мене без мерки ще стигнем до към 7 000
                            Тц, не искам да потретям един пост. Равновесието предвиждаше 75 000, оптимистично 20 000. И никъде не е казвал с мерки и без мерки. И стига с тез "мерки". Естествено е да се вземат някакви такива, щом има непозната епидемия. Ама не да се затвори целия свят., както направиха. Ама нали надъханите соросоиди искат с всякакви средства да свалят Тръмп, та и това е един от начините да го атакуват, с измислената си "пандемия" и да сринат икономиката.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Поголовно ромите, младите до 25г и малка част от възрастните над 25г. НЕ спазват безопасна дистанция в социалната си среда, на публичното място и/или на работното си място.Не ползват маски и не си мият/дезинфекзират ръцете.
                              Сумарно това са да кажем 2 мил души.
                              Е, резултата може да е зле.
                              Във Виетнам и Дания например, хората разбират и СПАЗВАТ мерките, отворили са даже училищата и си ходят на работа.
                              Тука това е смешно на някои, ромите не разбират за какво иде реч, другите мислт, че ги баламосват нещо.
                              Няма как да сложиш един копой ЗАД всеки един балкански субект, да го следи дали спазва мерките, дали не прави престъпление, дали ползва сивата икономика.
                              Президента на Норвегия се вози в автобуса, без охрана.
                              Лош матрял, братче.

Коментар

• В петък вечер, гост в Панорама беше Проф. Кантарджиев.
                                Освен оперативни данни, той изнесе също и някаква обобщена информация за епидемията и вируса.

Цялото предаване беше интересно - другите гости бяха Харалан и Първан Симеонов. Имаше политика, имаше и здравна тематика.

Днес правя кратко включване, доколкото тезите на проф. са развити в писмен вид и са удобни за консумиране и осмисляне.
                                Писменият Материал не уточнява, къде и кога е направено изказването, възможно е да е имал и последващи изяви, аз просто споделям, че чух идентично негово становище.

Проф. Кантарджиев: Сериозно съм притеснен! Мисля, че допуснахме грешка

Препоръки няма, знаете си!

Коментар

Working...
                                X