IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Click image for larger version

Name:	c191.png
Views:	1
Size:	9.3 КБ
ID:	3623350

    Click image for larger version

Name:	c192.png
Views:	1
Size:	11.6 КБ
ID:	3623351

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

      Ъхъ, едната е и лекар, писала за Ню Уорк Таймс и Уолстрийт Джърнъл, едната е учила в Харвард и има награди зца научни статии , другата Принстън - с диплома по химично инженерство.
      Ти какво си завършил, и къде са публикували писанията ти
      Какви точно са ползите за САЩ от Харвард, Принстън, МИТ, Йейл, Станфорд и др,
      като CDC (Здравното министерство) и FDA (Министерството за храните) се управляват от корумпирани персони и
      лобизма е професия.

      Ето, FDA отдавна е решила, че хлорираните бързо растящи хормонални пилета не са вредни за Американците, както и мутиралите храни.
      И още стотици примери.
      Ккава е ползата от Харвард ???

      Коментар



      • Според мен това ще стане. Е няма да са само възрастни хора, ще има и доста в активна възраст. Реално при хоспитализациите има хора на всякакви години. Но по-младите имат по-висок шанс да се оправят. Така зависи дали болниците ще издържат. Ако болниците не издържат смъртността сред всички ще е доста по-висока. То това е в основата на цялото изглаждане на кривата - да умрат под 1% от младите и 6 или 7% от заразените възрасттни. А не поради липса на здравно обслужване процента на смъртност да се вдигне петорно, да кажем. Нямам идея дали това е добра оценка, но в общи линии сериозно болните са около 5 пъти повече от починалите.

        Ако обаче преднамерено пришпорваш болестта, ами това вече си е кофти начин за справяне, защото с цел икономическа изгода убиваш хора, които иначе може и да не умрат, - ако болниците не бяха претъпкани.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

          Да но това е крайния етап.
          разболяваш се - реакция - пневмония (вижда се на томограф като стъкло), увеличено налягане за преодоляване на съпротивлението - пукане на капиляри - съсирване на течовете - тромб - емболия може и в сърцето, мозъка да удари.
          Човек не може да диша още при натрупването на съединителната тъкан - затруднена обмяна на кислорода, па и не може да разгъне и дроба че да го напълни с въздух - няма еластичност от съединителната тъкан. Правят се упражнения - разтягане и дишане (и аз съм правил)
          Доколкото си спомням, пневмониите бяха няколко вида. Лошото е, че когато човек се отнесе небрежно към това заболява, може да последва още нещо по-тежко.

          П.П. Заинтригува ме с тези упражнения.
          Last edited by tnm; 08.07.2020, 17:07.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

            Не му е това целта. Просто навсякъде управляващите са наясно, че колкото по-бързо мине, толкова по-малки икономически вреди има. За голямо съжаление не могат да пробутват циничния мотив, бе кво ми пука за някакви старци, важното е алъш вериша да върви.
            Т.е. според теб се водим от допускането, че ще мине, ще отнесе старците и ще замине? Доколко обосновано е подобно предположение? Не твърдя, че съм наясно с всички аспекти на ситуацията, но за мен това е пълна глупост.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

              При нас за момента поне едва ли ще има сериозни социални сътресения. Твърде инертни сме и дори тези, за които няма вирус, са се покрили на село да гледат кокошки. Вероятно точно с подобна "възпитателна" цел ще го оставят да покоси маса народ: "Видите ли какво става, когато не слушате".
              Не му е това целта. Просто навсякъде управляващите са наясно, че колкото по-бързо мине, толкова по-малки икономически вреди има. За голямо съжаление не могат да пробутват циничния мотив, бе кво ми пука за някакви старци, важното е алъш вериша да върви. И за това навсякъде се правят на глупави и че всъщност не са разбрали че това е опасно и че може да загинат много хора. Не само в България, и в UK, Белгия, Холандия, Италия, САЩ, Бразилия, а и цяла латинска америка. Навсякъде играят темата, това не можеше да се предвиди и за това умряха мнго хора. Защото алтернативата е умряха много хора, за да могат нашите спонсори бързо да почнат пак да взимат големи дивиденти.

              А както видяхме и от онези записи, да се правиш на прост е най-лесния начин да си пробутваш глупостите.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Мачу Пикчър Разгледай мнение

                Това къде са учили и недоучили в техния случай няма значение, защото единствените им публикации са в големи и малки медийни парцали, а не в научни списания.

                Контрирах твоята гордост с "научен" линк, писан от журналя.

                Не ми се занимава да ти преведа по смисъл кратките им биографии, за да видиш колко са жалки.

                Завършил съм първо на първо самостоятелно мислене.

                ПП. И четирите са дългогодишни журналистки на заплата в това списание.
                Написах научно списание, не научен линк. И това е едно от най-популярните научни списания, за най-различни теми. Като целта му е точно да превежда на нормален език научни статии, които иначе хора които не са специалисти в областта съвсем няма да разберат.

                P.S. в статията има линкове към НАУЧНИ СТАТИИ - ако толкова не им вярваш на журналисти учили в Айви Лиг, можеш да отвориш научните статии зад линковете - предполагам че има някакъв минимален шанс да разбереш нещо от тях, но все пак не се въодошявавай много, шанса да ги разбереш наистина е минимален
                Last edited by ravnovesie; 08.07.2020, 16:48.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                  Абсолютно. Въпрос на две, максимум три седмици е това което се случва сега да избухне като пълни болници бързо растящи смъртни случаи и в общи линии паника.
                  При нас за момента поне едва ли ще има сериозни социални сътресения. Твърде инертни сме и дори тези, за които няма вирус, са се покрили на село да гледат кокошки. Вероятно точно с подобна "възпитателна" цел ще го оставят да покоси маса народ: "Видите ли какво става, когато не слушате".

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
                    Отпадат ли глоби за превишена скорост, и преминаване на червено, ако публично обявиш, че има положителен тест за корона? За един познат питам.
                    Не, не отпадат. Само горещо ти препоръчвам да се усмихваш докато прелиташ ниско с автомобила - човек почти винаги изглежда по-добре на снимката, когато е усмихнат.
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Ми бъдещо несугурно събитие е все пак
                      Така де, но има (поне) три нива на несигурност:
                      1. Предвидимо - не знаеш какво ще стане, но можеш да си направиш изводи от събитията до сега. Например, при сегашните мерки, 500/ден е леко песимистичен вариант за средата на Септември, по моята бакалска сметка. Надявам се в "компетентните среди" да имат повече информация за анализ от нас - простолюдието. Приеми го като процес на планиране.
                      2. Донякъде предвидимо - това е като да залагаш на мачове. Знаеш правилата, знаеш възможностите, имаш 2 лагера които се съревновават, но има достатъчно неизвестни, които да ти объркат нещата (вкл. и черното тото )
                      3. Непредвидимо - на сънчо днес му е угодно едно, утре - друго. Щяхме да затягаме при 100/ден, после всеки да се оправя, сега при 200/ден. Сега се надяваме Гърция да ни затвори, че да не умрат от глад бетономорците. Ама пък ако почнат протести, ще трябва да затягаме....абе цирк.

                      Аз защото съм сравнително рационално същество, се ограничавам до залагания в т.1 за "чест и слава", и донякъде в т.2 за заяждане на противника (предимно чорбарчетата ги дразня, щото съм израснал говедо). А това безумно поляризиране на нещата, си е стандартна тактика от римско време - дърляме се тук, вместо да ги дърляме ония некадърници на Дондуков 1,2 и 3.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от power grid
                        Вчера един ми дрънка нашите учени откриха лек срещу вируса ивекмертин,Днеска било опасно да не се ползва.Ей такива идиоти са и учените и политиците и журналистките и медиите боклуци една плеяда некадърници дето водят жалък живот по канцеларии вместо да свършат нещо усвояват гранДове и праят интриги поръчкови учени поръчкови медии поръчкови журналисти.Свят на измамници мишенници и празни хора.Трябва истински вирус и всичката тая измет или в гробищата или по селата да копае полива жъне и да рине оборите...Равновестко тръгнал да ми ги цитира.Ба си нахалството.Прав беше другаря Живков една телевиз от 17 до 24 часа и стига толко.Завършили харвард марвард луксозни публични ебалници и наркомани въобще свят менте.
                        Споко пеше - ще ги разклати здраво. Кофти че няма да ги унищожи малоумниците. Този ковид е слабичак

                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Отпадат ли глоби за превишена скорост, и преминаване на червено, ако публично обявиш, че има положителен тест за корона? За един познат питам.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                            Ъхъ, едната е и лекар, писала за Ню Уорк Таймс и Уолстрийт Джърнъл, едната е учила в Харвард и има награди зца научни статии , другата Принстън - с диплома по химично инженерство.

                            Ти какво си завършил, и къде са публикували писанията ти
                            Това къде са учили и недоучили в техния случай няма значение, защото единствените им публикации са в големи и малки медийни парцали, а не в научни списания.

                            Контрирах твоята гордост с "научен" линк, писан от журналя.

                            Не ми се занимава да ти преведа по смисъл кратките им биографии, за да видиш колко са жалки.

                            Завършил съм първо на първо самостоятелно мислене.

                            ПП. И четирите са дългогодишни журналистки на заплата в това списание.
                            Last edited by Мачу Пикчър; 08.07.2020, 16:13.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Мачу Пикчър Разгледай мнение

                              Пауър, четирите авторки от научния линк на равновес са журналистки. Журналистки, няма професионален учен сред тях.

                              И четирите имат в багажа си политкоректни либерастски насоки като джендъризъм и подобни дивотии. Две от тях са явно неуспели в областта на биологичната наука, та едната се прехвърлила към история на науката, друга към нещо друго, пак лаладжийско, останалите две нямат нищо общо с биологията като наука.
                              Ъхъ, едната е и лекар, писала за Ню Уорк Таймс и Уолстрийт Джърнъл, едната е учила в Харвард и има награди зца научни статии , другата Принстън - с диплома по химично инженерство.

                              Ти какво си завършил, и къде са публикували писанията ти

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                                Демек от самопровъзгласилите се за безгрешни и уникални...Ха ха ха
                                Пауър, четирите авторки от научния линк на равновес са журналистки. Журналистки, няма професионален учен сред тях.

                                И четирите имат в багажа си политкоректни либерастски насоки като джендъризъм и подобни дивотии. Две от тях са явно неуспели в областта на биологичната наука, та едната се прехвърлила към история на науката, друга към нещо друго, пак лаладжийско, останалите две нямат нищо общо с биологията като наука.

                                Коментар

                                Working...
                                X