Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеПредставете си следната ситуация. Няма протест и в центъра на площада има един единствен човек с табела на врата "аз съм болен от коронавирус". Човека се пени, вика, крещи, плюе и храчи, и хвърля наляво и надясно камъни, бутилки, и въобще проявява невероятна агресия. И освен това подскача, квака като жаба, кукурига като петел и прави някакви олигофренски пози. А ако някой го приближи, се опитва да му счупи главата с някоя бутилка, или да го залее със спирт или с червена боя, или най-малкото да го ошамари.
Ха сега ми кажете колко от вас ще отидат при него рамо до рамо и ще започнат да правят същите зулуми + размяна на плюнки и храчки?
Бас ловя, че никой няма да го направи. Много е по-вероятно да звъннете на 112 и да повикате полицията, за да го прибере на топло. Дотук добре, но защо през деня се изживявате като съвестни и разумни граждани, а вечерта ви обзема същата тази параноична лудост и започвате да правите същите тези зулуми? Имате ли някакво разумно обяснение на тази двойствена природа на хора с претенции за разум и интелект, които се изпаряват вечерта, все едно ги е ухапала мухата це-це?
Коментар
-
И аз мисля, че е възможно да са по-малко от 7 000 . Примерно може да са само 5 500
А ако хич не взимаме никакви мерки защо да няма и един основен пик
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
да, защо не, Напълно възможно е макар да не ми се смятат такива неща. Вирусът ще се движи на множество пикове/спадове след съовтветни отхлабване/затягане на мерките.(в това число и усилване/отслабване навиците сред населението за дезинфекция и пазене) Засега само така се регулира. Докато не се открие ваксина/лечение или вируса не се адаптира сам към по-мирно съжителство с човека, то "камбанката" няма да е стандатната като за познатите пандемии. Даже и доц. мънгъров може да се изкуши да скъса дипломата, не му го препоръчваме
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Мда, перефразирам:
лека им пръст на невинно убитите в Априлското въстание, изнасилените жени, потурчените деца и защо? Кажете ми защо? Заради оная хаймана Бенковски, дето искал да си начеше краставото его и да хвърли страната в бунтове и кървища, за да бъде водач на нещо си. Кажете го на хората в Батак, на почернените семйства в Перущица, на разсипаната Клисура? Защо, защо, заради някаква си ковра като Райна, дето се била самопровъзлгасила за Княгиня или за дивият селяк Боримечката, дето искал да става артилерист? Кой си ти бе, гольо, че ще ми буташ царщината на падишаха с едно кирливо черешово топче...
И те така - опомнете се, понякога наистина е най-добре да замълчите. Седете си в бункерите и се плашете от сянката, а лудите, лудите, те да са живи, от вас явно полза няма - рекъл го е Вазов, а не някой си тъп смъртожаден Грую!Last edited by Mateev; 15.07.2020, 16:43.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Лека му пръст на Ники Щерев, но той е само един от 33-годишните, които ще починат в следващите 1-2 седмици само защото са решили да отидат на площада и да разменят слюнки и храчки с други потенциално болни от коронавирус. Тяхната смърт ще лежи на съвеста на мнимите самопровъзгласили се "водачи" на народното недоволство, които ден след ден обявяват нови и нови протести, които ще отнемат нови и нови човешки животи.
Ха сега ми кажете, че тези протести не са КЪРВАВИ, и обяснете на почернените семейства за какво умряха (ще умрат) техните любими близки.
Събиране на 20 000 човека на едно място в град, който е най-голямото огнище на заразата - не ви ли звучи това като една масова лудост? Та вероятноста човек да се срещне със заразноболен е почти 100%, при това този заразноболен крещи, вика, свири и хвърля слюнки в радиус от 10-20 метра.
лека им пръст на невинно убитите в Априлското въстание, изнасилените жени, потурчените деца и защо? Кажете ми защо? Заради оная хаймана Бенковски, дето искал да си начеше краставото его и да хвърли страната в бунтове и кървища, за да бъде водач на нещо си. Кажете го на хората в Батак, на почернените семйства в Перущица, на разсипаната Клисура? Защо, защо, заради някаква си ковра като Райна, дето се била самопровъзлгасила за Княгиня или за дивият селяк Боримечката, дето искал да става артилерист? Кой си ти бе, гольо, че ще ми буташ царщината на падишаха с едно кирливо черешово топче...
И те така - опомнете се, понякога наистина е най-добре да замълчите. Седете си в бункерите и се плашете от сянката, а лудите, лудите, те да са живи, от вас явно полза няма - рекъл го е Вазов, а не някой си тъп смъртожаден Грую!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Представете си следната ситуация. Няма протест и в центъра на площада има един единствен човек с табела на врата "аз съм болен от коронавирус". Човека се пени, вика, крещи, плюе и храчи, и хвърля наляво и надясно камъни, бутилки, и въобще проявява невероятна агресия. И освен това подскача, квака като жаба, кукурига като петел и прави някакви олигофренски пози. А ако някой го приближи, се опитва да му счупи главата с някоя бутилка, или да го залее със спирт или с червена боя, или най-малкото да го ошамари.
Ха сега ми кажете колко от вас ще отидат при него рамо до рамо и ще започнат да правят същите зулуми + размяна на плюнки и храчки?
Бас ловя, че никой няма да го направи. Много е по-вероятно да звъннете на 112 и да повикате полицията, за да го прибере на топло. Дотук добре, но защо през деня се изживявате като съвестни и разумни граждани, а вечерта ви обзема същата тази параноична лудост и започвате да правите същите тези зулуми? Имате ли някакво разумно обяснение на тази двойствена природа на хора с претенции за разум и интелект, които се изпаряват вечерта, все едно ги е ухапала мухата це-це?Last edited by Mateev; 15.07.2020, 16:24.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
А по-малко от 7 000 готова ли си категорично да кажеш? Говорим до средата на октомври примерно
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеВирус или не, лека му пръст на Ники Щерев.
https://www.24chasa.bg/sport/article/8811938
Баща му го изкара, но той........
p.s. Конспирациите ги оставям на вас.
Ха сега ми кажете, че тези протести не са КЪРВАВИ, и обяснете на почернените семейства за какво умряха (ще умрат) техните любими близки.
Събиране на 20 000 човека на едно място в град, който е най-голямото огнище на заразата - не ви ли звучи това като една масова лудост? Та вероятноста човек да се срещне със заразноболен е почти 100%, при това този заразноболен крещи, вика, свири и хвърля слюнки в радиус от 10-20 метра.Last edited by Mateev; 15.07.2020, 16:04.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Няма да познае. По-малко ще са от 50000 По-малко и от 12000 даже
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеНе разбирам тези протести - млади хора, вероятно не гледали филма на прехода, преход, който засенчва и филма "Имало едно време в Америка".Last edited by Julius_BG; 15.07.2020, 19:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеМафията е институционализирана у нас - държавата е класическо престъпно предприятие. Знам, че звучи анархистки, а аз хич не ги обичам анархистите, защото държавата е твърде необходима. Но у нас тя се е превърнала в престъпен синдикат. И основоположниците са БСП, които преди 30 години като партия-държава използваха именно държавата за така необходимата им трансформация на политическия капитал в икономически. Така я превърнаха в сицилианска република. Който и да дойде на власт, откъдето и да дойде, той ще е от някой клан на службите. Не разбирам тези протести - млади хора, вероятно не гледали филма на прехода, преход, който засенчва и филма "Имало едно време в Америка". А от тази декларация на американското посолство, която не става ясно до кого е адресирана и е куфар с двойно дъно, не звучи нищо по-различно от познатия исторически рефрен - Кралят е мъртъв, да живее кралят. Всичко тече и нищо не се променя.
Съгласен съм на 100% с твоето мнение. Всъщност някой от протестиращите може ли да отговори какъв е смисъла от тези протести, ако не могат да гарантират, че няма мутра да ги яхне?! Защото ако протестите са за разпредление на мутренски територии, няма никакъв смисъл, ако е нещо друго, протестиращите трябва да се разграничат видимо от мутрите и да не ги допускат нито на площада, нито във фейсбук.
Понякога дори най-светли личности, след като спечелят голяма власт може да станат пълни боклуци и да забравят изобщо тези които са ги издигнали до тази власт. Властта опиянява и човек се самозабравя.... от къде протестиращите ще намерят такива "светли личности", аз не ги виждам на площада тези личности, виждам изгладнели политици и мутри, които се въртят като лешояди около тълпата, с надеждата да спечелят някой политически дивидент, за миниатюрните си партийки.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеРавновеско каза, че есента ще имаме 50 000 умрели от К19, а той за сега познава всичко. Или по-скоро знае по инсрукции как ще се развива болеста. И сега след като каза 50 000, за да ги достигнат бройката патрона им ще поиска от тях саможертва. Ще отиде ли равновеско да се предаде и да го интубират в препълненото инфекциозно. Работата отива на леене на кръв. Сорос и Хилари не се спрат пред нищо. Така или иначе няма да им се размине на соросоидчетата със стоене пред компа. И тези анонимни форумни писачи ще трябва да опашат коланите. Образно казано. Ще поискат от тях да се жертват. Да си го знаят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Ако така разсъждават и протестиращите, дано Бог да пази България (казвам го въпреки че съм атеист), защото ни чака нещо много страшно, от което само някаква свръхсила може да ни спаси.
Страшно е когато един човек отрича действителноста, но когато хиляди хора го правят, не знам как да го нарека. Част от Българите сякаш са излезли от реалността, сякаш живеят в друга паралелна вселена.
Мога да опровергая това което си написал, но мисля че ще е толкова трудно, колкото да убедя хората които вярват, че Земята е плоска. Поради тази причина, няма да се занимавам.
Тъжно ми е за обикновените хора (подведени от такива като теб или разсъждаващи като теб), които излизат в момента на протести, противно на всякаква логика, чудя се що за човек трябва да си.... чудя се и не мога да си отговоря. Живота на тези хора ще е върху вашата съвест и върху съвестта на тези които разгарят безумните протести. Ние сме единствената държава в света, в която толкова много хора (като процент от населението) не вярват, че COVID 19 е реална болест, многократно по-опасна от ГРИП.
Седи си дома, човек, никой не те кара да излизаш на протести, никой не ти идва вкъши и не ти сее смъртожадна зараза. Слагай маската, шлема, плащнаметалото и поръчвай храна само онлайн и бъди рахат. Ето, аз не съм се спрял вече не знам кой пореден ден - излизах от София по време на блокадите всяка седмица, сях смъртожадна зараза, защото съм толуп, през вечер съм по заведенията, сега отивам на спа, шото трябва да си харча някъде парите от платените протести и т.н., пък, на напук на всичко и всякакви пожелания и благословии по мой адрес, които съм чул, още съм жив.
Не си съсипвайте психичното здраве с тези умрели от страх миши сърчица, че за него хапчета няма и няма и да открият. И Пр грипчето ще отмине, и Тиквата ще падне някога, и гешОФ ще е чао, но ние не сме ли хора, а насрани от страх плужеци, нищо добро не ни чака - и тогава ще е все тая БХ ли ще е, курнела ли, рамадан или меди доганов. Толкоз, бъди здрав и позитивен в добрия смисъл на думата!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
За момента друг начин за борба с мафията няма, бай Пешо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеКарането на кола е жестоко. Всеки който е катастрофирал тежко знае за какво става въпрос. Само човек дето не е виждал как умират хора при катастрофа може да каже че карането на кола е просто едно каране и е конспирация че е опасно.
Открийте 10-те разлики
Ако така разсъждават и протестиращите, дано Бог да пази България (казвам го въпреки че съм атеист), защото ни чака нещо много страшно, от което само някаква свръхсила може да ни спаси.
Страшно е когато един човек отрича действителноста, но когато хиляди хора го правят, не знам как да го нарека. Част от Българите сякаш са излезли от реалността, сякаш живеят в друга паралелна вселена.
Мога да опровергая това което си написал, но мисля че ще е толкова трудно, колкото да убедя хората които вярват, че Земята е плоска. Поради тази причина, няма да се занимавам.
Тъжно ми е за обикновените хора (подведени от такива като теб или разсъждаващи като теб), които излизат в момента на протести, противно на всякаква логика, чудя се що за човек трябва да си.... чудя се и не мога да си отговоря. Живота на тези хора ще е върху вашата съвест и върху съвестта на тези които разгарят безумните протести. Ние сме единствената държава в света, в която толкова много хора (като процент от населението) не вярват, че COVID 19 е реална болест, многократно по-опасна от ГРИП.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар