IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Драматичен пример за болестта като проявление на енергията на племенната общност представлява епидемията от полиомелит през 30-те и 40-те години на 20 век. През октомври 1929 година, икономиката на САЩ изпада в криза и започва Го*лямата депресия, която засяга цялата нация. Описвайки как се чувстват, всички американци - журналисти, политици, директори и работници - мъже и жени - твърдели, че икономическото бедствие ги е парализирало.

В началото на 30-те години, полиомиелитната епидемия се проявява като олицетворение на парализирания дух на нацията. Онези, които най-силно чувствали икономическата парализа, или от опит, или чрез страха от нея, енергетично били най-податливи към вируса. Тъй като децата в най-голяма степен попиват_енергията на племето, американските деца били така уязвими за инфекциозната болест, както възрастните за икономическата. Всичко е единно цяло: когато племето се зарази със страх, тази енергия се предава на неговите деца."

Да помислим ли и за нашите деца, или който има деца да си гледа, мен не ме засяга?
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

последното изречение е много вярно.
      иначе много активния спорт товари организма с токсини, които се отделят при тежките тренировки.
      Не случайно съм написал "спорта за здраве" ! И активния спорт или по друг начин казано спорта за високи постижения си има програмен режим и всичко се балансира, но това е дълга тема и не мисля ,че е подходящото място за дискусия.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Егати глупостите !!! Ако колата не се движи ,малслото в мотора ще стане на кокъл. Ако колата се кара само градско, започват разни задръствания от нагар и прочие .Дотук със сравненията. Приемаме че един ср.статистически човек има 85 НР/мин на сърцето в покой . Един човек който спортува за здраве има 60 НР/ мин в покой а три пъти в седмицата когато прави кардио за 3 часа общо има 130 НР/мин. Смятайте да видите кое е по икономично от към работа. Спорта за здраве укрепва сърцето и сърдечносъдовата система и кара сърцето да работи доста по икономично . За хормонални ,психологичиски и т.н. ефекти от спорта въобще няма да говоря .Относно храната и това ,че месото набавя вещества от растителна храна дори няма да го коментирам.
        ПП Движението е здраве !
        последното изречение е много вярно.
        иначе много активния спорт товари организма с токсини, които се отделят при тежките тренировки.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от 888 Разгледай мнение
          [COLOR=#333333][FONT=&quot]Е

- Каква е ползата от редовните спортни тренировки?

- Моята философия е такава: ако няма болка - не правете нищо. Вие сте си добре.

[
          Don't use it, or you lose it!

А иначе наистина няма полза от тренировките, ако енергията на гимназмения спортист изтича от някоя пробойна, която е нужно да открие сам.

Коментар

• Първоначално изпратено от 888 Разгледай мнение
            Ето едно интервю за забавление
            Главният лекар на болницата в град Пуерто Алегре в Бразилия д-р Пауло Убиратан напълно отхвърля всичко това, което досега са ни казвали, че е полезно за здравето. В интервю за местна телевизия, цитирано от Блиц, той споделя шокиращи факти за обмяната на веществата и за така модерния през последните години здравословен начин на живот.

Специалистът буквално оборва смятаните за константа правила за дълголетие като диетата, тичането за здраве и въздържанието от алкохол. Той споделя, че упражненията за сърдечносъдовата система не удължават живота, а вегетарианството всъщност е безсмислено. “В сърцето е заложен запас от издръжливост за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правене на упражнения", споделя съветите си доктор Убиратан.

- Д-р Убиратан, твърди се, че упражненията за сърдечносъдовата система удължават живота, това вярно ли е?

- Сърцето е създадено, за да изпълнява определен брой съкращения. Не ги похабявайте за упражнения. Вашият жизнен период ще изтече независимо от начина на използване на сърдечните съкращения. Това е все едно да твърдите, че можете да удължите живота на колата си, като я карате с по-висока скорост. Искате да живеете по-дълго? Спете и уважавайте сиестата.

- Трябва ли да се спре консумирането на червено месо и да се ядат повече плодове и растителна храна?

- Необходимо е да се разбере стратегията на ефективността на храненето. Какво ядат кравите? Трева и царевица. Така че една пържола всъщност е най-ефективният начин да предоставите растителна храна на своя организъм. Предпочитате да приемате зърнени храни? Тогава яжте пилешко.

- Следва ли да се намали употребата на алкохол?

- В никакъв случай! Виното се приготвя от плодове. Брендито – това е дестилирано вино. Това означава, че от плодовете е премахната водата така, че да извличате максимална полза от тях. Бирата пък се прави от ечемик. Затова не се лишавайте и от нея.

- Вреди ли консумирането на пържено?

- В днешно време храната се пържи предимно в олио. Което е с растителен произход и продуктите, които се подлагат на пържене, се напояват с него. Как може да бъде вредна допълнителната растителна храна?

- Как фитнесът помага да се намали наднорменото тегло?

- Абсолютно никак. Единственият резултат от упражненията за мускулите е, че се увеличават техните размери.

- Шоколадът вреден ли е?

- Шоколадът се състои основно от какао - също растителна храна. Прекрасен продукт, употребата на който ви доставя наслада и щастие. Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с привлекателна и добре съхранила се външност. Най-добре е да тръгнете по пътя с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата и да го завършите след безкрайно практикуване на секс, с напълно уморено, използвано тяло. И да признаете накрая, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да го изживеете.

- Какво бихте ни посъветвали още?

- Ако дългото ходене пеша беше толкова полезно, то пощальоните щяха да са безсмъртни. Косатките плуват цял живот, ядат риба и пият вода, но въпреки това са дебели. Зайците бягат и скачат без почивка, но живеят не повече от 15 години. Костенурките са мудни и бавни, не бягат и нищо не правят, но въпреки това живеят по 450 години.
            Егати глупостите !!! Ако колата не се движи ,малслото в мотора ще стане на кокъл. Ако колата се кара само градско, започват разни задръствания от нагар и прочие .Дотук със сравненията. Приемаме че един ср.статистически човек има 85 НР/мин на сърцето в покой . Един човек който спортува за здраве има 60 НР/ мин в покой а три пъти в седмицата когато прави кардио за 3 часа общо има 130 НР/мин. Смятайте да видите кое е по икономично от към работа. Спорта за здраве укрепва сърцето и сърдечносъдовата система и кара сърцето да работи доста по икономично . За хормонални ,психологичиски и т.н. ефекти от спорта въобще няма да говоря .Относно храната и това ,че месото набавя вещества от растителна храна дори няма да го коментирам.
            ПП Движението е здраве !

Коментар

• Ето едно интервю за забавление
              Главният лекар на болницата в град Пуерто Алегре в Бразилия д-р Пауло Убиратан напълно отхвърля всичко това, което досега са ни казвали, че е полезно за здравето. В интервю за местна телевизия, цитирано от Блиц, той споделя шокиращи факти за обмяната на веществата и за така модерния през последните години здравословен начин на живот.

Специалистът буквално оборва смятаните за константа правила за дълголетие като диетата, тичането за здраве и въздържанието от алкохол. Той споделя, че упражненията за сърдечносъдовата система не удължават живота, а вегетарианството всъщност е безсмислено. “В сърцето е заложен запас от издръжливост за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правене на упражнения", споделя съветите си доктор Убиратан.

- Д-р Убиратан, твърди се, че упражненията за сърдечносъдовата система удължават живота, това вярно ли е?

- Сърцето е създадено, за да изпълнява определен брой съкращения. Не ги похабявайте за упражнения. Вашият жизнен период ще изтече независимо от начина на използване на сърдечните съкращения. Това е все едно да твърдите, че можете да удължите живота на колата си, като я карате с по-висока скорост. Искате да живеете по-дълго? Спете и уважавайте сиестата.

- Трябва ли да се спре консумирането на червено месо и да се ядат повече плодове и растителна храна?

- Необходимо е да се разбере стратегията на ефективността на храненето. Какво ядат кравите? Трева и царевица. Така че една пържола всъщност е най-ефективният начин да предоставите растителна храна на своя организъм. Предпочитате да приемате зърнени храни? Тогава яжте пилешко.

- Следва ли да се намали употребата на алкохол?

- В никакъв случай! Виното се приготвя от плодове. Брендито – това е дестилирано вино. Това означава, че от плодовете е премахната водата така, че да извличате максимална полза от тях. Бирата пък се прави от ечемик. Затова не се лишавайте и от нея.

- Вреди ли консумирането на пържено?

- В днешно време храната се пържи предимно в олио. Което е с растителен произход и продуктите, които се подлагат на пържене, се напояват с него. Как може да бъде вредна допълнителната растителна храна?

- Как фитнесът помага да се намали наднорменото тегло?

- Абсолютно никак. Единственият резултат от упражненията за мускулите е, че се увеличават техните размери.

- Шоколадът вреден ли е?

- Шоколадът се състои основно от какао - също растителна храна. Прекрасен продукт, употребата на който ви доставя наслада и щастие. Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с привлекателна и добре съхранила се външност. Най-добре е да тръгнете по пътя с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата и да го завършите след безкрайно практикуване на секс, с напълно уморено, използвано тяло. И да признаете накрая, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да го изживеете.

- Какво бихте ни посъветвали още?

- Ако дългото ходене пеша беше толкова полезно, то пощальоните щяха да са безсмъртни. Косатките плуват цял живот, ядат риба и пият вода, но въпреки това са дебели. Зайците бягат и скачат без почивка, но живеят не повече от 15 години. Костенурките са мудни и бавни, не бягат и нищо не правят, но въпреки това живеят по 450 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение

И други говорят, но никой не ги чува
                Този, който е с отворени сетива, може да приема, другите- когато станат готови да чуват...

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Този ирландец вероятно е щял да доживее още по-дълбока старост, ако не е вървял пеша след ковчезите на своите приятели, а на количка за голф. Има такива хора, лично съм срещал и съм се изумявал от тяхната биологична дуракоустойчивост. Такъв пример е и един Чърчил, когото не съм срещал, който не е вдигал нищо друго през живота, освен цилиндъра си. Но и той е бил изключително болен на стари години. После - всеки разбира различно понятието "здравословен живот". За един е да не пие повече от литър ракия на ден, за друг - да дъвче троянски суджук само с бабини зъби. Но има по-точно разбиране. Доброто здраве не е да изкараш до 90, а да си здрав до 90. Или повече, примерно - кой колкото може да носи на пиене.
                  Наздраве!
                  Той е ирландец, а не шотландец

Единици са хората, които в дълбока старост се радват на крепко здраве. Според мен наследствеността играе голяма роля за това.
                  Наздраве!
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

И Брус Липтън говори за това, и Барбара О'Нийл съм я чувала да го казва.....
                    И други говорят, но никой не ги чува

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение

Както се казва - Гена зарежда пушката, начина на живот дърпа спусъка
                      И Брус Липтън говори за това, и Барбара О'Нийл съм я чувала да го казва.....

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Дръво, ама това със спортуването е убийствено досадно. Че и глад препоръчваш на всичкото отгоре!? Ще се възползвам от правото си да се въздържа от такива танталови мъки
                        Наздраве!

П.П. Има един ирландски артист, вече покойник. Излъчването му е невероятна смес от благородство и хулиганство, с отчетливо чувство за хумор. Като прибавим към това и невероятните му очи, пред които свежата незабравка бледнее, донякъде ще добием представа на какво се дължи неговата популярност.

Та, същият този галеник на съдбата доживя до сравнително дълбока старост и според думите му, единственото физическо усилие, което е полагал е това, да върви пеша след ковчезите на приятелите си, които са спортували активно и са водели здравословен начин на живот.
                        Този ирландец вероятно е щял да доживее още по-дълбока старост, ако не е вървял пеша след ковчезите на своите приятели, а на количка за голф. Има такива хора, лично съм срещал и съм се изумявал от тяхната биологична дуракоустойчивост. Такъв пример е и един Чърчил, когото не съм срещал, който не е вдигал нищо друго през живота, освен цилиндъра си. Но и той е бил изключително болен на стари години. После - всеки разбира различно понятието "здравословен живот". За един е да не пие повече от литър ракия на ден, за друг - да дъвче троянски суджук само с бабини зъби. Но има по-точно разбиране. Доброто здраве не е да изкараш до 90, а да си здрав до 90. Или повече, примерно - кой колкото може да носи на пиене.
                        Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Аз турих плюсче на Буратино, ма съм съгласен и с теб - всичко е закодирано в нас предварително, но можеш да катализираш някои процеси при определени обстоятелства и с определени съставки. Обаче в основата на всичко стои психическото здраве (някои му викат дебилщина) - когато то изчезне, и най-здравият физически организъм рухва! Ходих на село тази седмица - ми повечето, дето са набори на майка ми и баща ми, са измрели. Всъщност всички на нашата улица. А са живели на село и са си гледали животни (селото се слави с чист въздух), а не като нашите в смога на София и да ядеш полифабрикати. Ма на, скапали са ги психическите проблеми и са си заминали хората.

та затова по-ведро и без да забивате в глупостите с пр грипчето. На всички ни ще дойде сетния ден, но, аккто съм писал и преди, хубаво е да си припомняме една от любимите ми фрази от Game of thrones:
                          - What so we say to Death?
                          - Not today!

наздраве, тнм
                          Както се казва - Гена зарежда пушката, начина на живот дърпа спусъка

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Аз турих плюсче на Буратино, ма съм съгласен и с теб - всичко е закодирано в нас предварително, но можеш да катализираш някои процеси при определени обстоятелства и с определени съставки. Обаче в основата на всичко стои психическото здраве (някои му викат дебилщина) - когато то изчезне, и най-здравият физически организъм рухва! Ходих на село тази седмица - ми повечето, дето са набори на майка ми и баща ми, са измрели. Всъщност всички на нашата улица. А са живели на село и са си гледали животни (селото се слави с чист въздух), а не като нашите в смога на София и да ядеш полифабрикати. Ма на, скапали са ги психическите проблеми и са си заминали хората.

та затова по-ведро и без да забивате в глупостите с пр грипчето. На всички ни ще дойде сетния ден, но, аккто съм писал и преди, хубаво е да си припомняме една от любимите ми фрази от Game of thrones:
                            - Not today!

наздраве, тнм
                            От една година живея в едно планинско село. Народа тук просто го мързи да ходи. никакво физическо натоварване извън това което им изиства работата. Всичките са с наднормено тегло, палят колата да отидат и на 500 метра разстояние. Да не говорим че още от обяд се почва с алкохола. От почти 500 човека в селото само 4 човека - буквално само 4 човека съм виждал да се разхождат редовно, ей така за форма. Та здравословния живот по селата ама изобщо не е толкова здравословен.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Дръво, ама това със спортуването е убийствено досадно. Че и глад препоръчваш на всичкото отгоре!? Ще се възползвам от правото си да си въздържа от такива танталови мъки
                              Наздраве!

​​​​​​​П.П. Има един ирландски артист, вече покойник. Излъчването му е невероятна смес от благородство и хулиганство, с отчетливо чувство за хумор. Като прибавим към това и невероятните му очи, пред които свежата незабравка бледнее, донякъде ще добием представа на какво се дължи неговата популярност.

Та, същият този галеник на съдбата доживя до сравнително дълбока старост и според думите му, единственото физическо усилие, което е полагал е това, да върви пеша след ковчезите на приятелите си, които са спортували активно и са водели здравословен начин на живот.

- Not today!

наздраве, тнм
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Превенцията не е в илачите и билките, тя е в непрекъснатото поддържане на здравето с движение, натурална храна и детоксикация. Колцина от вас тук спортуват, да речем - сутрешни кросове, лостове, висилки, леки щанги преди работа, независимо от възрастта? Колцина ядат чиста храна - всичко в магазина е напомпано с химия, само дървените щайги на зеленчуците са от естествен материал, но те са за който има здрави зъби. Колцина провеждат регулярна детоксикация чрез познати методи като суровоядство, лечебно гладуване или дори стриктно спазване на постите? Предполагам - никой. Народът масово е болен, затлъстял, тревожен и стресиран от БТВ новините. За всичко това, обаче, се иска съответната нагласа и начин на мислене. Толкоз е евтино да поддържате добро здраве, че на хранителната и фармацевтичната индустрии, на съвременната химическа медицина - би ударил сетния час. Това, което виждаме днес в тяхно лице, не са единствените алтернативи. Но превърнати в гигантски корпорации, те печелят от болния човек, който до 40 годишна възраст си мисли, че е здрав, а после се разболява заради годините и не може да се изпикае по-далеч от обувките си. До 40 годишна възраст просто организмът успява да се бори с вандалщината, на която е подложен от самите нас. Човекът е перфектна биологическа машина. Никой сектор на медицината не може да наподоби начина на действие на тази машина. Най-добрият доктор е организмът сам на себе си. Ако той е в добро състояние, в него са налични умопомрачителни ресурси. Господ не си е играл на зарове, когато ни е създавал.
                                Дръво, ама това със спортуването е убийствено досадно. Че и глад препоръчваш на всичкото отгоре!? Ще се възползвам от правото си да се въздържа от такива танталови мъки
                                Наздраве!

П.П. Има един ирландски артист, вече покойник. Излъчването му е невероятна смес от благородство и хулиганство, с отчетливо чувство за хумор. Като прибавим към това и невероятните му очи, пред които свежата незабравка бледнее, донякъде ще добием представа на какво се дължи неговата популярност.

Last edited by tnm; 23.03.2021, 14:48.
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X