IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Това е по принцип, във някакъв идеален свят.
    Хилъри и Сорос правят точно обратното обаче.
    А що плюеш по ДЕСНИЯ оБиден ??
    Бидън и Камалката десни... ОК, с тебе май се разбрахме че няма се разберем, имаме консенсус

Коментар

• И като цяло без да съм чел обстойно тая тема оставам с впечатление че....нищо ново, оставате си разделени на 2 крайно противоположни лагера.
      Ковидиоти бол има и от 2те страни на спектъра.
      А както обикновено истината май и тука ще се окаже някъде по средата.
      Наскоро калкулирах че реалната смъртност по света като цяло е някъде към 0.3% на годишна база.
      Това е доста по добре от опасенията които имахме в началото на пандемията, но пък от друга страна си е едно 3-4 пъти по тежко от грипа.

Както казва бай ви перчем ( много правилно) - не се оставяйте да доминира живота ви, но пък и е добре да се спазват профилактични мерки и да се контролира донякъде риска, поне на лично ниво.
      Та - всеки да си решава за себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Нещо си се объркАл. Нито в конкретния случай нито в общия си прав.
        Дясното е това дето носи свободата, вкл.и на индивидуално ниво, лявото основната му цел е да ти промие мозъка, подчини, върже ръцете и най вече устата. Винаги е било така, така и ще бъде.
        Това е по принцип, във някакъв идеален свят.
        Хилъри и Сорос правят точно обратното обаче.
        А що плюеш по ДЕСНИЯ оБиден ??
        Last edited by hazard; 12.10.2020, 13:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

иначе дясната напаст дето е налазила Европа, не признава никакви граждански права
          Нещо си се объркАл. Нито в конкретния случай нито в общия си прав.
          Дясното е това дето носи свободата, вкл.и на индивидуално ниво, лявото основната му цел е да ти промие мозъка, подчини, върже ръцете и най вече устата. Винаги е било така, така и ще бъде.

Коментар

• В петък видях жена в пенсионна възраст в доста лошо състояние. Видимо се задъхваше, беше се облегнала на една стена/ограда. Отидох до колата оставих каквото имах да оставям, на връщане пак видях жената, клатеше се по тротоара, но вече се беше усетила та й се показваше носа над маската.

Ще затриете доста добри и доверчиви хора!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Обещаваш ли да си направиш харакири, ако това все пак се случи?

Защото вероятноста е много висока, ако всички разсъждават като тебе. Добре че не всички са като тебе, и умните хора спазват мерките, спомагайки с това да се ограничи и да се контролира СКОРОСТА НА РАЗВИТИЕ НА ЕПИДЕМИЯТА. Така даваме шанс на здравната система да насмогва, защото до препълването на някои болници остават само няколко дена. След това какво - ще пълним стадионите с легла ли, а за медицински персонал ще вземем портиерите по бариерите, щото няма да има медици?
              Ти колко харакирита трябваше да си направил, след безбройните ти неуспешни пророчества.

"Мерките" по-скоро влошават нещата - как си представяш стоене вкъщи и мръсен парцал пред устата да помогне на изнемощял пенсионер с няколко налични заболявания - лишаването от въздух по-скоро би го довършило и е много вероятно доста хора така да са си отишли, за жалост.
              А здравната система е извършила най-малко полезна работа за тази година в сравнение с която и да е друга година. Натоварването у лекарите е благодарение на натоварващите вопли на шепа неуравновесени страхливци и редица слаби решения на неуверени управници. Те не са заети със спасяване на хора, а с безсмислени дейности по очакването на Потопа, който няма да дойде. И това безумие изглежда ще продължава, докато обществото съвсем се срине, но не от някаква болест, а от последователния идиотизъм на взелите се твърде насериозно "щабни герои" и техните цвърчащи поддръжници.
              С 50 души в интензивно и 1000 в болница, това вероятно не е и 1% от капацитета.
              Ще видиш какво означава срината здравна система, след като се срине икономиката, която осигурява съществуването ѝ.

Животът трябва да продължи по нормален начин и всеки трябва сам да избира дали и как да се опазва.

Коментар

• иначе дясната напаст дето е налазила Европа, не признава никакви граждански права

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Не знам от къде ги черпиш тия сведения,но ако приема ,че наистина ги има и са верни ,то в главата ми нахлуват едни безумни хипотези....
                  Ако съм живял по това време и като един нормален човек на двадесет и две три години имам две деца,по същата логика моите две деца на подобни гозини имат по две деца и т.н и тн ....,то на 270 години ще имам около 4-5 хиляди внуци и пра-пра ......вунци....Още по-страшно ще стане ако сме били по-плодовити и сме имали всяко поколение средно по три деца ....А най- страшно ще е, ако аз и жена ми - и на 50 можем да имаме деца,и на 100, и на 150,и на 200 ,и на 250..... В тоя ред на мисли,синът ми ,който ще се се родил на 250 - та ми годишнина,какъв ,по- дяволите ,ще са пада на всичките ми пра-пра -пра и прочее внуци....Пълно мазало...
                  Авраам е живял на над 200 г,в именика на българските ханове за първите пише ,че са царували над 200 г ,но и в наши дни има такива образи и ето
                  ти един такъв https://spisanie8.bg/любопитно/2019/...е-256-г.html

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Живота е дар от Бога не мога да обещавам простотии.Ти беше обещал да не пишеш в този форум ама изтрая няколко часа.И що си мислиш че като някой спазва мерките няма да го лепне вирусчето...Казах ти че зад този вирус стои Разум и няма как да се отървеш ако тоя Разум го е пратил за теб.Знам че няма да разбереш какво ти говоря щото мен ме разбират само едни 20% от народа....
                    Май пасват числата с %-тите.
                    И според проф. Иво Христов останалите 80%, които не го разбират, са дебили ..

Коментар

Защото вероятноста е много висока, ако всички разсъждават като тебе. Добре че не всички са като тебе, и умните хора спазват мерките, спомагайки с това да се ограничи и да се контролира СКОРОСТА НА РАЗВИТИЕ НА ЕПИДЕМИЯТА. Така даваме шанс на здравната система да насмогва, защото до препълването на някои болници остават само няколко дена. След това какво - ще пълним стадионите с легла ли, а за медицински персонал ще вземем портиерите по бариерите, щото няма да има медици?
                      Живота е дар от Бога не мога да обещавам простотии.Ти беше обещал да не пишеш в този форум ама изтрая няколко часа.И що си мислиш че като някой спазва мерките няма да го лепне вирусчето...Казах ти че зад този вирус стои Разум и няма как да се отървеш ако тоя Разум го е пратил за теб.Знам че няма да разбереш какво ти говоря щото мен ме разбират само едни 20% от народа....

Коментар

Разбира се, че може да се случи. Нима забравихте Ухан и Бергамо. където липсата на контрол върху СКОРОСТА НА РАЗРАСТВАНЕ доведе до критична и неконтролируема ситуация?

Разсъжденията на Мангъров са само за крайния резултат, а не за това, което ще се случи по пътя към него. Мене ако питаш, той наистина е луд, но не с картечница, а с атомна бомба. Как така ще подлага на риск цялата нация? Според мене отдавна трябваше да му затворят устата и да го окошарят.

Мангъров все едно казава "100 000 българи така или иначе ще умрат, така че нека да побързаме да ги вкараме в гроба още днес". Да, ама той не отчита факта, че ако успеем да бавим епидемията още 1 година, 90% от тези хора може и да не умрат, защото ще се появят лекарства и ваксини.

Така че според мене Мангъров е един ЛУД УБИЕЦ, жаден за кръв и бързащ да я види днес, а не утре.
                        Не само 100000 българи ще умрат а всички българи ще умрат и други ще се родят.Неизбежен природен закон.Иначе най добре е да се затворят устата на всички които всяват паника и ужас сред хората с по слаба психика.Мен с глупостите дето пишеш ме развеселяваш...

Коментар

Разбира се, че може да се случи. Нима забравихте Ухан и Бергамо. където липсата на контрол върху СКОРОСТА НА РАЗРАСТВАНЕ доведе до критична и неконтролируема ситуация?

Разсъжденията на Мангъров са само за крайния резултат, а не за това, което ще се случи по пътя към него. Мене ако питаш, той наистина е луд, но не с картечница, а с атомна бомба. Как така ще подлага на риск цялата нация? Според мене отдавна трябваше да му затворят устата и да го окошарят.

Мангъров все едно казава "100 000 българи така или иначе ще умрат, така че нека да побързаме да ги вкараме в гроба още днес". Да, ама той не отчита факта, че ако успеем да бавим епидемията още 1 година, 90% от тези хора може и да не умрат, защото ще се появят лекарства и ваксини.

Така че според мене Мангъров е един ЛУД УБИЕЦ, жаден за кръв и бързащ да я види днес, а не утре.
                          Мънгъров не беше ли детски лекар. Възможно е, убежденията му да произлизат покрай наблюденията му, че децата карат леко вируса. И че не е така страшно, както пък твърдят други доктори

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Дано не се стига до там. Но човекът твърди, че това с ковчезите няма да се случи. Според бившия седесар, и министър на здравето - Москов, Мангъров бил, цитирам "като луд с картечница"...

Last edited by Mateev; 11.10.2020, 18:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Уф пак ли те хвана ковидидиотията.Пак ли ти се привиждат задръстени болници и камиони с трупове???Да нямаш паник атака...вземай лайка лавандула или при доктор Маринова да ти лее куршум

Коментар

Мангърчето може и да е прав, но докато достигнем до неговата мечта, преди това ще трябва да преминем през задръстени болници и камиони с ковчези. Как мислиш ще го понесе това нацията?
                                Дано не се стига до там. Но човекът твърди, че това с ковчезите няма да се случи. Според бившия седесар, и министър на здравето - Москов, Мангъров бил, цитирам "като луд с картечница"...

Коментар

Working...
                                X