Първоначално изпратено от распутин
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеРавновесие, гледай Чили, мисли за България
п.п. кой беше казал че няма как активните да са повече от преболедувалите? Сега се случва за втори път. Припомням му го, ако се разпознае, че миналият път се ослуша.
Не могат ей така да се екстраполират мерки от една държава в друга, тъй като здравеопазването в различните държави е много различно. Например в момента Ирландия налага локдаун, но в Ирландия чието население е горе долу като в България болничните легла са общо под 2000. Чили е с население три пъти по голямо от това в България, но болничните легла са колкото в България. Т.е. там е три пъти по-трудно да се окаже болнична помощ.
Идеята на всеки локдаун е да се държат болните под капацитета на болниците. Ако този капацитет е много нисък то локдаун се обявява много рано. Има си и други специфики, Чехия например има голямо количество болнични легла, но силно недостатъчно легла за спешна помощ. Там пък това е ботълнека.
В България е напълно възможно болничната система да издържи дори и при пика. Няма обслужването да е на ниво, няма да е комфортно, но няма да има хора лежащи в коридорите каквато е реалната опасност в голяма част от света. Швеция например има болнична система съизмерима по обхват с българската - т.е. и там има доста легла и се справиха. Нещата в България ще са горе долу като в Швеция. Може би по-зле ако хората не започнат и тук да се пазят повече.
Но към момента вече просто никой не може да разчита на държавата тук. Всякакви мерки са страшно закъснели. От тук нататък всичко е въпрос на късмет, гени и лично предпазване. Никой не може да разчита че някак си нещата ще се подтиснат от мерки на държавата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Най-силното време на грипа е след празниците януари и първата половина на февруари, то тогава са и грипните ваканции обикновено.
Ако се сложат сериозни мерки резултата ще е почти същия, само където няма да има изразен пик през декември и след това да почнат да намаляват случайте, а ще се проточи и през февруари.
Last edited by ravnovesie; 26.10.2020, 10:27.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеНе знам защо има хора които твърдят, че всяка година е "така" по това време. Това е абсолютна лъжа, може да има разни настинки през ноември, но грип не.
https://marlin-prod.literatumonline....d16880/gr1.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
Не и за специалисти като вас, несъмнено..
Да бях с малко по-слаба психика, да си бях вече прерязал вените от яд - 7 месеца чета и слушам ежедневни вопли и стонове от тълпи всезнаещи Пророци на Апокалипсиса. Започвам да си мисля, че искате да има жертви и то колкото се може вповече, само и само да не излезете в грешка.
време какво искаш аз да ти кажа?На Де-ге-то може да му е весело ,но към Коледа с това темпо на всички ще им се плаче.Last edited by Grosss; 26.10.2020, 10:09.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
При пълно заразяване на цялото население не е хич трудно да се сметне процентно колко ще са жертвите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
Не и за специалисти като вас, несъмнено..
Да бях с малко по-слаба психика, да си бях вече прерязал вените от яд - 7 месеца чета и слушам ежедневни вопли и стонове от тълпи всезнаещи Пророци на Апокалипсиса. Започвам да си мисля, че искате да има жертви и то колкото се може вповече, само и само да не излезете в грешка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнениеКовида да не се окаже естествено или насилствено мутирал грипов вирус, макар че се подхвърлят едни негови снимки със четири израстъка ?
Рано е за грип в момента, грипа започва втората половина на декември и свършва първата половина на март... т.е. грипа общо взето покрива астрономическата зима, в момента сме първата половина на есента. Не знам защо има хора които твърдят, че всяка година е "така" по това време. Това е абсолютна лъжа, може да има разни настинки през ноември, но грип не. Та това че в момента при все още относително топло време КОВИД вилнее подобно на грипна епидемия през февруари е повече от притеснително.
Най-силното време на грипа е след празниците януари и първата половина на февруари, то тогава са и грипните ваканции обикновено.
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсякакви крути мерки са отдавна безсмислени. Вече има към 400000 заразени в момента. От началото на епидемията са най вероятно 200000вече излекували се. Дори да се свали р0 до 1 за следващите 3месеца пак ще се заразят още 1.5 милиона за този период. Или общо над 2милиона, което си е половината от градското население на България. В общи линии подобни ще са цифрите и нищо да не се прави просто пика ще е по остърLast edited by Xman1; 26.10.2020, 05:16.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсякакви крути мерки са отдавна безсмислени. Вече има към 400000 заразени в момента. От началото на епидемията са най вероятно 200000вече излекували се. Дори да се свали р0 до 1 за следващите 3месеца пак ще се заразят още 1.5 милиона за този период. Или общо над 2милиона, което си е половината от градското население на България. В общи линии подобни ще са цифрите и нищо да не се прави просто пика ще е по остър
А в реалността - 2000 в болница, от които 136 във интензивното, увеличение има у нас, преди две седмици тези цифри бяха наполовина.
Испания въвежда извънредно положение до началото на MайLast edited by распутин; 26.10.2020, 02:57.
Коментар
-
Всякакви крути мерки са отдавна безсмислени. Вече има към 400000 заразени в момента. От началото на епидемията са най вероятно 200000вече излекували се. Дори да се свали р0 до 1 за следващите 3месеца пак ще се заразят още 1.5 милиона за този период. Или общо над 2милиона, което си е половината от градското население на България. В общи линии подобни ще са цифрите и нищо да не се прави просто пика ще е по остър
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
При пълно заразяване на цялото население не е хич трудно да се сметне процентно колко ще са жертвите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение
Toзи вирус е от семейството на грипа, при който както знаем, такъв имунитет няма, освен за 2-3 месеца.
Всъщност, има ли болни от грип сега, да не се окаже че няма грипна епидемия по незнайни причини ?
Особено ако децата минат да учат онлайн - грипа няма да има никакъв шанс да се разпространи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеПърви случай на повторно заразяване с COVID-19 у нас
https://nova.bg/news/view/2020/10/25...4%D0%B5%D0%BE/
Дотук с мечтите и илюзиите на Мангъровците за изграждане на СТАДЕН ИМУНИТЕТ. Дотук и с мечтите и илюзиите, че дългоочакваната ваксина с нещо може да ни помогне да си изградим имунитет за короната, по-дълъг от 1-2 месеца. Нещата отиват на изуй-гащи ....
Коментар
Коментар