IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Твърдиш ,че от усложнения на грипче си 100 % инвалид....Призоваваш да не се спазват мерки срещу,както се видя, малко по-опасно "грипче"...Т.е ти ЗНАЕШ,че усложненията от респираторни заболявани могат и да не са непременно смъртоносни,но могат да докарат сериозни проблеми на доста хора в останалия им живот,и въпреки това призоваваш да не се носят маски?!Интересно.....Няма да казвам ,какво мисля за теб,че може и да ме баннат,не само да ме изтрият....
    Всеки може да изтегли късата клечка, на никой не му е гарантиран 100 години щастлив живот и накрая да умре върху жена (или под мъж). Можеш днес да настъпиш едно трънче и след две седмици да ти отрежат крака, за да не пукнеш. Значи ли това да си седиш само в къщи?
    ​​​​​​Карал съм двустранна вирусна бронхопневмония преди години. През лятото, на 40С отвън, аз бях с 40С в болницата няколко дни. Казват, че три дни не съм знаел какво говоря, аз и не помня дори тия дни. Системи с некво лекарство два пъти на ден по 4 часа, башка инжекции, и така десетина дена. Нормалното ми тегло е 75-80 кг, отслабнах поне 15 кила. А кажи как става тая работа през лятото, здрав прав човек, готвещ се да ходи на морето? Кой квото му е писано, ще стане.
    Общо взето казват, че вирусните неща не се лекуват, помагаш на организма да преодолее някои трудности първите 4-5 дни и се надяваш дотогава имунната ти система да включи на пълни обороти. В до 10% от случаите може да има последващи усложнения. Кръстиш се да не си в тия 10% и гледаш напред.
    P.S. Тоя сценарий върви до към 45-50 години макс в зависимост от общото състояние на организма. Не мога да препоръчам на някой на 60-70 и нагоре да мине по тоя път. Човешкият организъм си има срок на годност, а в лайняната околна среда + ГМОтата и химиите, с които масово се тъпче народонаселението като храна, не може да се очакват чудеса от организма и имунната система.
    Last edited by Kildirim_Bei; 26.11.2020, 16:21.
    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Твърдиш ,че от усложнения на грипче си 100 % инвалид....Призоваваш да не се спазват мерки срещу,както се видя, малко по-опасно "грипче"...Т.е ти ЗНАЕШ,че усложненията от респираторни заболявани могат и да не са непременно смъртоносни,но могат да докарат сериозни проблеми на доста хора в останалия им живот,и въпреки това призоваваш да не се носят маски?!Интересно.....Няма да казвам ,какво мисля за теб,че може и да ме баннат,не само да ме изтрият....
      КАК ЩЕ СЕ ПРЕДПАЗИШ ОТ ВЪЗДУХА?
      ТАМ ИМА ХИЛЯДИ ВИДОВЕ ПАТОГЕНИ КОИТО НЕПРЕКЪСНАТО ТЕ БОМБАРДИРАТ.
      МАСКИТЕ ВРЕДЯТ - НА МЕН МИ НАМАЛЯТ САТУРАЦИЯТА С 4-5 ЕДИНИЦИ. ЛИЧНО ПРОБАНО
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• И ЗДРАВ ДА СИ ЩЕ ТЕ УМОРЯТ В НАШИТЕ ЛАГЕРИ НА СМЪРТА НАРЕЧЕНИ болници

Деветнайсетте кръга
        Мама беше приета в болница (частна болница МБАЛ "Хаджи Димитър") в родния ми град, Сливен, на 30 октомври, 2020 г.; диагнозата бе хепатит, поставена от преглеждащия гастроентеролог (д-р Павлов), който е и завеждащ болничното заведение (персоналът го наричаше "Шефа"). Аз влязох в болницата като придружител на майка ми заради проблемите й със слуха и защото държах да сме зедно. Прегледът на ехограф показа, че няма изменения в черния дроб и жлъчката, органите изглеждаха в нормално състояние. По късно същия следобед се бях отбила в апартамента да събера още дрехи и лични вещи, когато получих обаждане по телефона от болницата. Писклив женски глас ме уведоми, че мама е дала положителен резултат за КОВИД-19 и трябва незабавно да се върна в болницата. Бяхме се изолирали в продължение на седмици преди това, без контакт с други хора, не е възможно да се е заразила, това трябва да е някаква грешка, си мислех. Докато успея да стигна (само за броени минути след трескаво пътуване в таксито по тъмните улици на малкия град), вече бяха преместили мама в КОВИД отделението, отвъд заключени врати. Лекар ме чакаше на портала и заяви натъртено, че не ми е разрешено да влизам, нито да я видя повече.
        Отказах да си тръгна. След кратък телефонен разговор с "Шефа" ми бе обяснено, че мога да придружа мама, но само като пациент, болен от КОВИД-19 - въпреки многократните ми възражения, че нямам никакви симптоми свързани с вируса, нито един, нито пък майка ми има такива. "Няма значение! Ще се разболееш и ако се съгласиш да влезеш с нея, ще станеш пациент още утре, най-късно вдругиден!" Повтаряха ми го непрекъснато. В никакъв случай нямаше да я оставя, така че не бе въпрос на избор. Знаех как трябва да постъпя. Едва сега си давам сметка за основната ми грешка: презумпцията, че това са компетентни професионалисти, чиято цел е да излекуват пациента, съобразено с конкретния случай. Доверявах се и считах, че лекуват чернодробното заболяване както е необходимо. Нямах представа какво вършат в действителност и на какво са способни. Моето невежество и доверчивост в медицината се оказаха фатални.
        Влязох без да се замислям, побързах да я намеря по тесния коридор на малко отделение, което се състоеше от около 4-5 стаи, двама пациенти в стая. Първоначално бяхме настанени в стая 2, където открих друг пациент на единственото оставащо легло - тежко болна жена на 80-годишна възраст. Можех да прекарам нощта стоейки права, или седнала до мама на тясното легло, а не трябваше да я притеснявам и молих, буквално молих, за един стол. "Тук сме в затвора, миличка," промълви другата пациентка. "Добре, че си до майка ти, не я виждам как ще осъмне без теб, горката женица. Третират ни като животни, оставят храната отвън сякаш сме кучета. И викат, постоянно викат, веднага щом влязат. Бързо, бързо, мушкат иглите, целите сме в рани от тия пущини, боли, та боли - ама на тях изобщо не им пука! Маските, слагайте маските, ще мълчите и няма да говорите, стойте вътре, не може да напускате стаята! Крещят като на добитъци. А през другото време се спотайват зад стъклените врати, нито можеш да ги видиш, нито да ги повикаш за помощ, нищо не можеш да направиш... Нямам думи, просто нямам думи да ти опиша," повтаряше тя.
        И се оказа абсолютно права. Само за няколко часа, с ужас проумях къде бяхме попаднали. В 5 сутринта вратата се отвори с трясък, нахлу санитарка - призрачна фигура опакована в бяло, предпазно облекло. Светна луминисцентните лампи, почна светкавично да пръска навсякъде с дизинфектант и да забърсва пода, който стана толкова хлъзгав, че не бе възможно как да се изправиш. Отвратителната, парлива миризма почна да гложди в носа и очите ми, опитах да не дишам, надявайки се да премине. Едва успях да стигна до вратата, за да я открехна и проветря стаята, плъзгах се като в поледица. Само след секунди, някой отвън затръшна вратата - наблюдаваха ни! Около 7 сутринта, някой извика: "закуската!" И действително, на бял поднос отвън, същата санитарка бе хвърлила пластмасовите торбички, по една на пациент. Трябваше да протегнеш ръка, да ги грабнеш и пак да затвориш вратата. Същото се повтори на обяд и вечеря. Не можех дори да опитам тази храна, но се постарах да накарам мама да хапне няколко лъжички.
        Това не бе болница, а затворнически лагер. Прозорците бяха заключени, вратите винаги затворени, заповядваха ни да стоим вътре ден и нощ, без въздух, само кратки посещения до общата тоалетна в коридора - през останалото време ни беше категорично забранено да напускаме стаите! Персоналът (лекар, сестра и санитарка), които работеха на смени по трима в екип, се появяваха сутрин и следобед за визитация, нахлувайки в стаите. Усещах ги по виковете даже преди да преминат стъклените врати. Крещяха непрекъснато на пациентите и един на друг. От глава до пети облечени в предпазни дрехи, като в научно-фантастичен филм - причудливи, бели извънземни, чийто очи едва различавах под шлемовете. Много бързо разбрах колко студени и безчовечни са те. Животът се превърна във филм на ужасите - кошмарна реалност, която разумът не можеше да проумее, нито да й противостои.
        Но тормозът продължи. Всеки ден през сутрешните и следобедни визитации в продължение на първите 5 дни, медицинските сестри се опитваха да ме инжектират с нещо. Освен това постоянно раздаваха хапчета. Толкова много, че спрях да броя. Не можех да разбера какви медикаменти бяха, в последствие стана ясно, че са антибиотици, хапчета против разстройство, стомашни болкоуспокоителни. Сред тях имаше таблетки с надпис на китайски език, също антибиотици. Всички тези отрови криех в дъното на дамската си чанта и ги трупах там до последно. Лекарите и сестрите постоянно измерваха температурата и нивото на кислород (в повечето случаи настояваха да използваме собствени термометри, добре че си носех). Изпитвах ужас при мисълта, че мога да се разболея, та нали бяхме затворени в толкова тясно пространство, без въздух, обградени от тежко болни хора - някои от които очевидно страдаха от пневмония и кашляха до късно през нощта. Мъчителни, стряскащи звуци - понякога виждах неколцина от тези пациенти, предимно мъже. Влачеха се до санитарния възел, с бледи лица, с невиждащи погледи.
        Другата пациентка в стая 2, (с двустранна пневмония) преодолявайки болката и докато едва си поемаше дъх, ми обрисува в потресаващи подробности така нареченото лечение, на която я бяха подложили през изминалата седмица. По-късно разбрах, че това е бил непрекъснат обстрел от шест или седем различни антибиотици, поставяни от медицинските сестри няколко пъти на ден, по предписание на лекарите. Протоколът - такова бе наименованието на въпросната практика. Коктейл от антибиотици, с който инжектираха болните непрекъснато, систематично, безмилостно, без оглед на конкретните придружаващи заболявания, контраиндикации, индивидуалната клинична картина, историята, потребностите или обстоятелствата на всеки пациент. Човешкото тяло, дори в относително добро здраве, не е устроено да издържи на подобна яростна атака от токсични субстанции. .....
        И тогава си спомнях имената на хората, които носят отговорност за смъртта на майка ми: д-р Чанев, д-р Ангелов, д-р Режев, д-р Павлов, коварният им "Шеф" Пенков. А също и медицинските сестри, послушно дали своя принос, които инжектираха отрови в тялото й всеки ден в продължение на седем дни. Припомнях си изумителната некомпетентност, престъпната безотговорност и грубото нарушаване на права, на които станах свидетел толкова пъти. Как настояваха да държа кислородната маска постоянно поставена и лекар ме уверяваше, че се подава кислород, а се оказа, че апаратът не е работил два дни без мое знание. Грешките, които бяха допуснали в съобщението за смърт - до такава степен, че траурната агенция поиска поправки и трябваше документите да бъдат върнати обратно в болницата, за да може да бъде издаден смъртен акт. Как се опитаха да се възползват от състоянието на шок, в което изпаднах след смъртта й, как минути след като бе издъхнала ми връчиха два документа за попълване: молба, с която да откажа аутопсия и декларация, с която да потвърдя, че няма да търся съдебна отговорност от медицинския персонал, управлението и болничното заведение. Последният документ, който представлява отказ от правосъдие, е в груб разрез с конституцията.
        Facebook
        А познайте защо всички се страхуват да не попаднат в "болница"
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Точно така. А и плазмата на всеки преболедувал е с различен титър антитела.
          Освен това в плазмата има антитела насочени спрямо еритроцитните антигени...идеална плазма е от АВ кръвна група. В тяхната плазма няма нито А нито В антитела. Но тя е една от най-рядките кръвни групи. Кво остава за преболедували с нея. Освен с плазмафареза да очистват тези антитела, но риск е да очистят и тези които са необходими.
          Моята група е АБ. Вярно ли е, че се е появила скоро, през времето на последните кръстоносни походи. Някъде го четох но се усъмних

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Аз се докарах само до 100% инвалид от усложнения от грипче. Шанс, ненавременно лекуване може би. Каквото ти е писано такова. Не може всички да страдат заради 0,1% които евентуално ще починат. Те така или иначе страдат, ама и допълнително да те гърбят = тотално унищожение. Не че няма да стане. Сектора услуги ще е 50% нов, 20% няма да го има и никога няма да се върне Трябва да им даде глътка въздух, програма да започнат нов бизнес и да си използват ако могат умения и знания. Примерно за тютюнопроизводители дават от 10 години пари да се научат да произвеждат друго. Нищо не е направено - само се крадат тези пари. Дето се вика побългарили сме го . А може да гледат билки като един виден форумец

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Не е ли това причината лечението с плазма да не се приема еднозначно. Мисля че четох за възможни проблеми ако се използва плазма от човек чиито имунен отговор не е бил нормален
              Точно така. А и плазмата на всеки преболедувал е с различен титър антитела.
              Освен това в плазмата има антитела насочени спрямо еритроцитните антигени...идеална плазма е от АВ кръвна група. В тяхната плазма няма нито А нито В антитела. Но тя е една от най-рядките кръвни групи. Кво остава за преболедували с нея. Освен с плазмафареза да очистват тези антитела, но риск е да очистят и тези които са необходими.
              Last edited by bulgarian lev; 25.11.2020, 22:56.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Да, чувал съм и съм чел. Вероятно на този феномен се дължи влошаването след първоначално добре протичащо в динамика заболяване. Наблюдава се и при други вируси. Затова подобни ваксини водещи до произвидство на висок титър антитела се избягват. Не би трябвало. Антибоди отговора трябва да бъде модулиран. Това е и причината дозите да бъдат редуцирани и да има реваксинация. Понякога и трипъл ваксинация.
                Ороблемът е свободният Fc fragment of anibodies които каскадно предизвикват каскада от вериги и прилепване на макрофаги, отделяне на лифокини и засилване на имунния отговор, хиперреактивност. Едва ли вирусната репликация се усилва по този начин, подобна сигнална трансдукция не е потвърдена.
                Това не е автоимунитет, а анормен имунен отговор.
                Не е ли това причината лечението с плазма да не се приема еднозначно. Мисля че четох за възможни проблеми ако се използва плазма от човек чиито имунен отговор не е бил нормален

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                  Валери Симеонов: Парковете са огнища на коронавирус - Vesti.bg

Черкезина със монголска жилка и лигавата мазна усмивка не е доволен от това, че не са затворили парковете и междублоковите пространства!

Разни издухани герберчета тук, трябва да ви затворя с тоя тип в едно купе в пътническия влак София-Бургас, и ще ми запеете друга песен!
                  Господ се е оправил с него но тоя още рита.Е ще го трясне пак

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Благодаря ти. Попрочетох и какво е векторна ваксина. Доколкото схващам, поправи ме ако греша, едната, векторната, е по-малко агресивна като странични ефекти от другата?
                    Да, избягва повече странични ефекти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Ако няма кой да ги лекува и много по-вече ще си идат.Имам усещането,че пациентите над 60 г нарочно ги размотават докато сдадат багажа.
                      По-скоро знаят, че шанса да живеят е минимален и не си дават зор. Някакъв вид професионално изкривяване е. Явно с натрупването на опит лекарите и санитарите различават кой има шанс и кой няма и не си дават зор при едните.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Ако няма кой да ги лекува и много по-вече ще си идат.Имам усещането,че пациентите над 60 г нарочно ги размотават докато сдадат багажа.
                        10000 ще си отидат от корона и 10000 от Герб.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Все пак, какво мислиш, за риск от атоимунна реакция, или за antibody dependent enhancement, което не превеждам, понеже вероятно ще си загуби смисъла при буквален превод. При предишния корона-вирус риск - не помня Сарс ли беше случая - при тестовете на ваксина върху животни, се е получил този ефект на влошено състояние, поради спецификата на вируса, и тн., вероятно знаеш историята.
                          Да, чувал съм и съм чел. Вероятно на този феномен се дължи влошаването след първоначално добре протичащо в динамика заболяване. Наблюдава се и при други вируси. Затова подобни ваксини водещи до произвидство на висок титър антитела се избягват. Не би трябвало. Антибоди отговора трябва да бъде модулиран. Това е и причината дозите да бъдат редуцирани и да има реваксинация. Понякога и трипъл ваксинация.
                          Ороблемът е свободният Fc fragment of anibodies които каскадно предизвикват каскада от вериги и прилепване на макрофаги, отделяне на лифокини и засилване на имунния отговор, хиперреактивност. Едва ли вирусната репликация се усилва по този начин, подобна сигнална трансдукция не е потвърдена.
                          Това не е автоимунитет, а анормен имунен отговор.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Честно, вярваш ли, че ще си отидат 280000 човека? Вярваш ли дори, че ще си отидат 30000? Понеже винаги съм бил по-добър статистик от тебе, ще ти кажа, проста формула, умножавай 5 милиона по 0.2%. това ще е приблизителната сметка за бг по моето моделче.
                            Правенето на модели обикновено не работи.

Иначе а, дано да са 10 000 починалите. Въпреки че минахме 3000, а следващия месец ще правим средно по 150 на ден. Демек едни допълнителни 5000 не мърдат до Нова година, дано проработят мерки и да намалее смъртността. Демек до Нова година ще сме стигнали 8000 и после ще останат едни 2000 до твоята бройка, които се правят просто от раз.

Може би 0.4 може да е по-реална бройката.

И тук говорим с мерки. Без мерки не е ясно как ще се развие ситуацията. Хубавото е че поне хората се стряскат и почват да се пазят сами.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Честно, вярваш ли, че ще си отидат 280000 човека? Вярваш ли дори, че ще си отидат 30000? Понеже винаги съм бил по-добър статистик от тебе, ще ти кажа, проста формула, умножавай 5 милиона по 0.2%. това ще е приблизителната сметка за бг по моето моделче.

Коментар

РНК методологията е мРНК която участва синтезирана при вирусната репликация. Вземацсе кодона кодираш Спайк протеина...тоест не кодираш го а учадтвайки в танскрипцията и транслацията през иРНК и после презаписана инфо в ДНК на клетката приемник. Целият вифус на може даьсе репликира, само кодона и после спайк протеина е синтезиран. Това се прави с клетки с тази РНК. НЕ МОЖЕ кода завинаги да остане в наши ДНК клетки. Защото тя нв влиза във всички. Само в някои клетки от ММ системата които го показват на повърхността си този spike protein усилвайки неговата имуногенност. Антитела които опсонизират клетките с протеина с техните Fab fragments. Kъм Fc фрагмента на антителата има рецептори за клетки убийци длед като и те са го докоснали и в лифните възли са се размножили до армия. Убиват доректно всяка клетка с този чужд протеин. Единствено риска е за кръстосани реакции евентуално - късни с подобни протеини на spike протеина. Но и той не е цял, само имуногенната му част е целта да бъде синтезирана.
                                Кво чипиране, кви 5 лева, кви ГМО- та, кви прилепи ще станем, и такава глупост чух....загубих си дневника.
                                Благодаря ти. Попрочетох и какво е векторна ваксина. Доколкото схващам, поправи ме ако греша, едната, векторната, е по-малко агресивна като странични ефекти от другата?

Коментар

Working...
                                X