If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам какво очакваш да промени тази статия, аргументите ми са същите.
Показвам от къде взимам числата за страничните ефекти.
А иначе поне според мен математиката е елементарна. След като ваксината бъде вече налична човек има три избора.
1. Прави си я възможно най-бързо поема риска на страничните и ефекти но си минимизира риска от ковид.
2. Чака няколко месеца преди да си я направи, така през тези месеци носи риска от ковид, но не носи риск от странични ефекти на ваксината 3. Не се ваксинират и постоянно носи риска от ковид
Няма вариант при който не се носи никакъв риск. Колкото и да му се иска на човек, тази ситуация е недостижима. От моя гледна точка риска от странични ефекти при ваксината е хиляди пъти по нисък от риска при ковид. Имаме стотици хиляди хора върху които е тествана и почти никакви вреди, спрямо вредите които получават 100 хиляди заболели.
Но риска за повечето хора не се обективната вероятност да се случи неприятно събитие , а субективното им състояние на стрес преди избор. Което обаче чисто рационално вече не е от областта на вероятностите и на статистиката - т.е не е измерен риск, а е психологическа величина.
И тъй като хората мразят да правят избори с потенциално вредни за тях ефекти то очаквам че доста хора ще направят точно това което всяко панирано животно прави. Нищо. Няма да вземат избор, така реално ще изберат риска от ковид, и една част от тях сериозно ще съжаляват в последствие. И пак чисто математически това е сигурно, просто не се знае кои точно от ненаправилите избор ваксина ще съжаляват.
За направилите избор ваксина към момента няма никакви факти, които да водят до това че ще има сигурно съжаление
Именно, тролската паплач тук не вдява, защо след като ваксините са супер 95% безопасни и ужким почти няма странични и то много леки явления,
Файзер и Модерна не поемат вина за даже и супер единичните хипотетични евентуални случаи.
Защо бе, тролска измет, сте функционално неграмотни да си отговорите на тоя прост въпрос ?
Че те мобилните оператори, банките, повечето лекарствени компании не носят отговорност. Първо се изписва от лекар, назначава се от лекар. Лекарствата. Ваксините също - има пациенти които не би трябвало да ги приемат - болни, с неадекватен имунен отговор, имунен дефицит....не говоря даже за тези срещу ковида...кой ще носи отговорност при неправилна и неподходяща апликация. Това не означава че има риск. Оправдан минимален риск има и от аспирина мой човек. И от аналгина. Има си право и то се прилага стриктно при подобни продукти.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Mike Florida, разбрал съм отдавна позицията ти, че няма да се ваксинираш и се опитваш да убедиш максимално много хора да последват примера ти. Не го одобрявам, но съм разбрал категоричността ти. Би ли изяснил мотивацията ти защо го правиш след като ясно съзнаваш, че със всеки един убеден от теб човек качваш в геометрична прогресия риска за теб от смърт и тежки усложнения. Интересува ме само мотивацията ти да пропагандираш тезите си. Защо?
Сещам се за лафа
Проблема не беше че IQ-то му е двуцифрено, а че имаше точка между цифрите
Mike Florida, разбрал съм отдавна позицията ти, че няма да се ваксинираш и се опитваш да убедиш максимално много хора да последват примера ти. Не го одобрявам, но съм разбрал категоричността ти. Би ли изяснил мотивацията ти защо го правиш след като ясно съзнаваш, че със всеки един убеден от теб човек качваш в геометрична прогресия риска за теб от смърт и тежки усложнения. Интересува ме само мотивацията ти да пропагандираш тезите си. Защо?
Умението да се правят причинно следствени връзки започва да се изгражда от 4год. до към 11год.
Няма ли това умение, образованието само произвежда зубрачи.
Именно, тролската паплач тук не вдява, защо след като ваксините са супер 95% безопасни и ужким почти няма странични и то много леки явления,
Файзер и Модерна не поемат вина за даже и супер единичните хипотетични евентуални случаи.
Защо бе, тролска измет, сте функционално неграмотни да си отговорите на тоя прост въпрос ?
Проблема е, че хората са прости!!! От глупака нищо не става, само ще те завлече с него. Образование трябва.. от там на сетне нещата сами ще си дойдат.. иначе тъпотията се възпроизвежда и умножава постоянно. Колко и да се бориш ни си в позицията да промениш каквото и да било.. така, че не се хаби а инвестирай в себе си, така или иначе утре няма да те има.
Умението да се правят причинно следствени връзки започва да се изгражда от 4год. до към 11год.
Няма ли това умение, образованието само произвежда зубрачи.
По темата такъв на 100% е мангъров - тъп по цялата глава - тоя не му ли е написано нещо в учебника - то не съществува. Почти година му отне да каже, че ковид19 има неизвестни свойства
пп
зубрачите често си личат по това, че винаги се крият зад титла и/или авторитет "еди кой си казА, най-добре да е професор/академик"
Japan Leads the Way in Child Health: No Compulsory Vaccines. Banned Measles Mumps Rubella (MMR) Vaccine
Japan and the U.S.; Two Different Vaccine Policies
In 1994, Japan transitioned away from mandated vaccination in public health centers to voluntary vaccination in doctors’ offices, guided by “the concept that it is better that vaccinations are performed by children’s family doctors who are familiar with their health conditions.” The country created two categories of non-compulsory vaccines: “routine” vaccines that the government covers and “strongly recommends” but does not mandate, and additional “voluntary” vaccines, generally paid for out-of-pocket. Unlike in the U.S., Japan has no vaccine requirements for children entering preschool or elementary school.
Japan also banned the MMR vaccine in the same time frame, due to thousands of serious injuries over a four-year period—producing an injury rate of one in 900 children that was “over 2,000 times higher than the expected rate.” It initially offered separate measles and rubella vaccines following its abandonment of the MMR vaccine; Japan now recommends a combined measles-rubella (MR) vaccine for routine use but still shuns the MMR. The mumps vaccine is in the “voluntary” category.
Here are key differences between the Japanese and U.S. vaccine programs:
Japan has no vaccine mandates, instead recommending vaccines that (as discussed above) are either “routine” (covered by insurance) or “voluntary” (self-pay).
Japan does not vaccinate newborns with the hepatitis B (HepB) vaccine, unless the mother is hepatitis B positive.
Japan does not vaccinate pregnant mothers with the tetanus-diphtheria-acellular pertussis (Tdap) vaccine.
Japan does not give flu shots to pregnant mothers or to six-month-old infants.
Japan does not give the MMR vaccine, instead recommending an MR vaccine.
Да, няма да е официално от държавата, говорим хипотетично.
Всеки разумен мъж има план Б и В.
Та, почти сигурно е за границите, училищата (учителите), полицаите, мед. работници, университетите.
Значи, или ще дойдеш на моя вариант или ще си ограничен в движението си.
Те самите учители няма да искат да се ваксинират, няма как да има ограничения за училищата!
Не повече от 15% биха се ваксинирали!
Имам един познат учител, питах го, страх ли ги е колегите ти от вируса, какво говорят по учителската стая. Каза, че всички смятали, че нещата се надуват изкуствено и не ги било страх... Не искал никой и да се ваксинира....
Това, което ти казват, че щяло масово да ги ваксинират и тн... че били рискови и ги е страх... всичко е само ПРОПАГАНДА!
Още сега при първите ваксини ще се види, че никой не иска!
Иначе за границите, може и да има ограничения само за конкретни страни в ЕС, не и в останалите! Боли ме фара за пътуването, а и този вирус няма да е до без край, аз му давам 2-3 години макс да го има!
При 90% от хората в тестовете не е имало никакви странични ефекти. При 10% е имало странични ефекти продължаващи ден или два. Страничните ефекти включват зачервяване на мястото на ваксиниране, болка на мястото за ваксиниране, температура, главоболие.
Това сравнено с 20% хоспитализация 10% нужда от кислород и 1% интубирани някак си силно накланя нещата към ваксините. Освен ако човек не е със сериозно разклатено психическо здраве, в общи линии същите типове хора които си купуват жилетки за предпазване от 5G или вярват че извънземни са ги отвличали.
На мен ми изглежда съвсем нормална асоциацията на антиваксърите с ненормалниците, а не с разума. Поне при такива данни от тестове.
А сега добавяш нова асоциация на противниците на ковид ваксината с антиваксърите. Човек може да подкрепя ваксините, но не и тази за ковид.
А процентите, които си измисляш, не звучат никак убедително.
За ковид-ваксината първо са пропуснати доста етапи от обичайните правила за безопасност и второ - няма времеви хоризонт за изследване на евентуални дълкосрочни странични ефекти, още повече, че говорят за прилагане на две ваксини годишно и то всяка година. Как за няколко месеца са успели да изследват странични ефекти при такъв график, да нямат машина за стопиране на времето?
За ковид хоспитализацията процентите ти са само на база на положителните тестове, сякаш не вярваш, че извън тях има още много положителни хора, които намаляват относителния дял на тежките случаи с много. Дори на worldometers статистиката на активните случаи дава 0.6% на сериозните, а какво остава, ако прибавим и безсимптомните неотчетени, сигурно е 0.06% и по-малко. И тези проценти и без ваксина ще продължат драматично и съвсем закономерно да намаляват с течение на времето и прекарването на вируса от страна на все по-голяма част от населението.
Това че не е навредило някому, не означава, че мнението ви е вярно, коректно и достоверно. Точно защото е вашето мнение. Изразявате лично и персонално само вашето мнение. Проектирано в плоскостта на квантовата механика то би било точно толкова вярно, колкото и погрешно. Както и мнението на всеки друг участник във форума, разбира се
Напротив, линка който дадох точно така определя глупаците. Това са хора които вредят и на себе си и на другите. Няма значение какво образование имат, каква позиция имат или от какъв бекграунд са излезли. Те са глупави защото вредят на всички, включително и на себе си. Аз знам че не вредят на себе си. Значи въпроса е някой би ли бил по зле ако случайно реши да действа според мое мнение.
Покажи ми мое мнение в този форум което е навредило на някой
Това че не е навредило някому, не означава, че мнението ви е вярно, коректно и достоверно. Точно защото е вашето мнение. Изразявате лично и персонално само вашето мнение. Проектирано в плоскостта на квантовата механика то би било точно толкова вярно, колкото и погрешно. Както и мнението на всеки друг участник във форума, разбира се
Коментар