Първоначално изпратено от Тъпо парче
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
Нали предвещавахте 50-60к, че и 100к жертви тука с математика и матеев?
Според мен в момента реално положителни са някъде около 250-300х.няма как това да се знае точно,липсват механизмите направени в Дания. (аз също съм го изкарал и ме няма в статистиките)Last edited by satz; 08.12.2020, 21:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеШестима починали при тестовете на ваксината на ''Pfizer“/''BioNTech“
Ето го официалния документ: https://www.dnevnik.bg/file/4149448.pdf (щото само те го пуснаха). Ето ти и цитат от него:
A total of six (2 vaccine, 4 placebo) of 43,448 enrolled participants (0.01%) died during the reporting period from April 29, 2020 (first participant, first visit) to November 14, 2020 (cutoff date). Both vaccine recipients were >55 years of age; one experienced a cardiac arrest 62 days after vaccination #2 and died 3 days later, and the other died from arteriosclerosis 3 days after vaccination #1. The placebo recipients died from myocardial infarction (n=1), hemorrhagic stroke (n=1) or unknown causes (n=2); three of the four deaths occurred in the older group (>55 years of age). All deaths represent events that occur in the general population of the age groups where they occurred, at a similar ratе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеШестима починали при тестовете на ваксината на ''Pfizer“/''BioNTech“
Ерго, ваксината е 2 пъти по-безобидна от плацебо, ако следваме вашата логика.Last edited by Ender; 08.12.2020, 21:12.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Ми казвам ви аз, ма вие не вярватe, както не ми вярвахте и през януари, като казах, че Байдън ще спечели изборите.
Вие сте по-добри, да знаеш, но елементът на изхабяване ще си каже думата
Герб ще се бори да не изпадне на 3то място, че милото ДПС и то ще види зор с бройката депутати.
Дори "патриотите" няма да ви спасят
На Герб ще й останат само далечни спомени за времената от 2013та, когато имаше 97 мандата като победител, но реши да прави други схеми и го метна на Станишев управлението. Идват времена, в които няма да е лесно да се скрие истината
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
3. В понеделник се забелязва ръст на смъртността, която е в следствие от "отличното" болнично обслужване през почивните дни....от една сестра и една санитарка.....
Мисля че поне умрелите следва да са правилно рапортувани като число, после защо на нищо не вярваме, ми щото не си вършите работата и не може да ви се рзчита!
Нямам идея дали всеки починал се тества за корона, примерно с причина от инфаркт, инсулт.. но вероятно е така и пълни статистиката. Щом сме с над 40% положителни проби баш ни е за Модерна и другите , но то каквото беше беше..
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
3. В понеделник се забелязва ръст на смъртността, която е в следствие от "отличното" болнично обслужване през почивните дни....от една сестра и една санитарка.....Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
При мижавото покритие с тестове до момента може и да са прави, да не дава Господ. В БГ прави впечатление че много бързо мрат в болницата (в рамките на 48 часа след като постъпят), това значи 2 неща:
1. много по-широка зараза, защото обикалят кат алтави по 2 седмици поне докато са болни и се сещат в последния момент да се лекуват
2. много повече смърт от усложнения дори и след преболедуван КОВИД19 заради късното лечение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеМи казвам ви аз, ма вие не вярвата, както не ми вярвахте и през януари, като казах, че Байдън ще спечели изборите.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеЕвала груйче - само дет раята пак ще гласува масово за тоз еднокнижен червейLast edited by Ender; 08.12.2020, 18:57.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Просто да напомня с мнение отпреди седмица - БХ е толкова елементарно ясен, че чак се плаша - never underestimate the predictability oy stupidity!Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Глупости на търкалета - пределно ясно се виждаше и преди т. нар. мерки, че се застопорихме между 3К и 4К заразени за статистиката (реално са много повече, но толкова отчита статистика - аз имам поне 10 приятели, които не са в тази статистика, но чинно си лежат вкъщи), точно както лятото имахем между 300 и 400 човека. Единсветният проблем с грипчето е крайната неадекватност на доболничната помощ и бялата мафия, поради което, не съм си правил труда да смятам, но сигурно сме в топ 10 на света в съотношението починали/общо заразени, което говори само и единствено за тотална неадекватност на здравната ни система, в която продължават да се изливат милиарди, за да могат генералгоджитата да си купуват джипчета по 200К и да си веят задниците по екзотични екскурзии.
Иначе е ясно какво ще последва - другата седмица ще започнем плахо да имаме повече "излекувани", т.е. отчетени от статистиката за оздравели, отколкото новозаразени, после това ще стане тенденция и баш за Коледа БХ ще отмени мерките, като един сущий спасител на нацията, Тукашните клакьори ще припяват колко велик е бил БХ и как "навременните" му мерки са дали "точните" резултати. Мисирки, сър!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Истината е друга - болните от Ковид-19 просто не ги приемат в болницата, освен ако вече не берат душа. Сестра ми го прекара, като получената информация от нея е следната:
1. Основните сиптоми са загуба на обоняние и вкус, непрекъсната висока температура от 38.5 градуса в продължение на 1 месец, гадене, повръщане и отслабване със 7-8 kg (10-15% от телесното тегло).
2. Болки навсякъде и непрекъснато задъхване. Ходенето до тоалетна е с ранг на геройство.
3. Не си е правила ПЦР, защото не е имала сили да отиде до лабораторията.
4. Отказ да бъде приета в болницата.
5. Въпреки това когато е била в най-тежко състояние е отишла в болницата, и е чакала на входа от 8 сутринта до 4 след обяд да се появи някой доктор, а е дошла една санитарка.
6. Опашката от такива като нея е била огромна, някои от които едва ли не в предсмъртно състояние.
7. Пред очите и са починали 3 човека.
8. Въпреки всичко не са я приели в болницата, но се е ощастливила с получаването на рецепта с лекарства, които трябва да ги пие докато оздравее и 1 месец след това.
9. В момента уж е по-добре, но се чувства като парцал.
Та понеже не си е правила PCR, тя всъщност ще остане извън статистиката. Тези умрелите, които тя ги е видяла, също ще останат извън статистиката. Нататък сами си вадете изводите.
Според мене епидемията е много по-широка от това, което показва статистиката, както и смъртните случаи са много повече. В болница се влиза само със връзки или с плащане на когото трябва колкото трябва. Чук дори и слухове (ЕЖК), че за да те лекуват с Ремдезевир също се плаща, като сумата е 5000 лева,
Коментар
Коментар