IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Стига си се излагал с линкове от пиканите медии.
    Ето го официалния документ: https://www.dnevnik.bg/file/4149448.pdf (щото само те го пуснаха). Ето ти и цитат от него:

То и един си счупил ръката, а друг - зъбите...решили поравно да ги пишат - единия от ваксината, другият - не.
    Ватенката не разбира английски, а и мисля че Гугъл преводач е прекалено сложно за него. пусни му текст на руски за да си сигурен че ще го разбере

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Нали предвещавахте 50-60к, че и 100к жертви тука с математика и матеев?
      При масова зараза (над 4млн. положителни), моята прогноза за цената на маймунитета е над 120х. мъртви.
      Според мен в момента реално положителни са някъде около 250-300х.няма как това да се знае точно,липсват механизмите направени в Дания. (аз също съм го изкарал и ме няма в статистиките)
      Last edited by satz; 08.12.2020, 21:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Шестима починали при тестовете на ваксината на ''Pfizer“/''BioNTech“
        Стига си се излагал с линкове от пиканите медии.
        Ето го официалния документ: https://www.dnevnik.bg/file/4149448.pdf (щото само те го пуснаха). Ето ти и цитат от него:

A total of six (2 vaccine, 4 placebo) of 43,448 enrolled participants (0.01%) died during the reporting period from April 29, 2020 (first participant, first visit) to November 14, 2020 (cutoff date). Both vaccine recipients were >55 years of age; one experienced a cardiac arrest 62 days after vaccination #2 and died 3 days later, and the other died from arteriosclerosis 3 days after vaccination #1. The placebo recipients died from myocardial infarction (n=1), hemorrhagic stroke (n=1) or unknown causes (n=2); three of the four deaths occurred in the older group (>55 years of age). All deaths represent events that occur in the general population of the age groups where they occurred, at a similar ratе.
        То и един си счупил ръката, а друг - зъбите...решили поравно да ги пишат - единия от ваксината, другият - не.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Шестима починали при тестовете на ваксината на ''Pfizer“/''BioNTech“

„Има шест смъртни случая през отчетния период (2 смъртни случая във ваксинираната група, 4 в плацебо групата)“.

Ерго, ваксината е 2 пъти по-безобидна от плацебо, ако следваме вашата логика.
          Last edited by Ender; 08.12.2020, 21:12.

Коментар

• Шестима починали при тестовете на ваксината на ''Pfizer“/''BioNTech“

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

Ми казвам ви аз, ма вие не вярватe, както не ми вярвахте и през януари, като казах, че Байдън ще спечели изборите.
              От една школа ли сте ги усвоявали триковете за фалшификации?
              Вие сте по-добри, да знаеш, но елементът на изхабяване ще си каже думата

Герб ще се бори да не изпадне на 3то място, че милото ДПС и то ще види зор с бройката депутати.
              Дори "патриотите" няма да ви спасят

На Герб ще й останат само далечни спомени за времената от 2013та, когато имаше 97 мандата като победител, но реши да прави други схеми и го метна на Станишев управлението. Идват времена, в които няма да е лесно да се скрие истината

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

3. В понеделник се забелязва ръст на смъртността, която е в следствие от "отличното" болнично обслужване през почивните дни....от една сестра и една санитарка.....
                Факт, притеснителен! Разбирм за тестове да има флуктоации, кой бил изморен да ги вкара в системата и т.н., но то статистиката им е вярна само в четвъртък и петък , все пак говорим за официално починали, не е сериозно ?!

Мисля че поне умрелите следва да са правилно рапортувани като число, после защо на нищо не вярваме, ми щото не си вършите работата и не може да ви се рзчита!

Нямам идея дали всеки починал се тества за корона, примерно с причина от инфаркт, инсулт.. но вероятно е така и пълни статистиката. Щом сме с над 40% положителни проби баш ни е за Модерна и другите , но то каквото беше беше..

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

3. В понеделник се забелязва ръст на смъртността, която е в следствие от "отличното" болнично обслужване през почивните дни....от една сестра и една санитарка.....
                  Ами като ни е 8х5 здравеопазването е така. То и на запад са толкова напред. Само робите - санитарка и сестра работят 24х7
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

При мижавото покритие с тестове до момента може и да са прави, да не дава Господ. В БГ прави впечатление че много бързо мрат в болницата (в рамките на 48 часа след като постъпят), това значи 2 неща:
                    1. много по-широка зараза, защото обикалят кат алтави по 2 седмици поне докато са болни и се сещат в последния момент да се лекуват
                    2. много повече смърт от усложнения дори и след преболедуван КОВИД19 заради късното лечение

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                      Ми казвам ви аз, ма вие не вярвата, както не ми вярвахте и през януари, като казах, че Байдън ще спечели изборите.
                      Бх ще спечели изборите на 99,99%, но няма да управлява след тях - тези пенсии и пари за администрация защо мислиш, че ги даде, с тях си купува изборите, щото нормален и независим човек няма как да гласува за него. Но да не оспамвам темата
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Така наречената Световна Здравна Организация одобрява ваксините за всички вируси. Тя все повече наподобява нарко картел, борещ се рамо до рамо с организираната нарко мафия за присъствие на пазара. Ся с ваксината за короната си осигури милиарден пазар от потребители и клиенти....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                          Евала груйче - само дет раята пак ще гласува масово за тоз еднокнижен червей
                          Ми казвам ви аз, ма вие не вярватe, както не ми вярвахте и през януари, като казах, че Байдън ще спечели изборите.
                          Last edited by Ender; 08.12.2020, 18:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Просто да напомня с мнение отпреди седмица - БХ е толкова елементарно ясен, че чак се плаша - never underestimate the predictability oy stupidity!
                            Евала груйче - само дет раята пак ще гласува масово за тоз еднокнижен червей
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Глупости на търкалета - пределно ясно се виждаше и преди т. нар. мерки, че се застопорихме между 3К и 4К заразени за статистиката (реално са много повече, но толкова отчита статистика - аз имам поне 10 приятели, които не са в тази статистика, но чинно си лежат вкъщи), точно както лятото имахем между 300 и 400 човека. Единсветният проблем с грипчето е крайната неадекватност на доболничната помощ и бялата мафия, поради което, не съм си правил труда да смятам, но сигурно сме в топ 10 на света в съотношението починали/общо заразени, което говори само и единствено за тотална неадекватност на здравната ни система, в която продължават да се изливат милиарди, за да могат генералгоджитата да си купуват джипчета по 200К и да си веят задниците по екзотични екскурзии.

Иначе е ясно какво ще последва - другата седмица ще започнем плахо да имаме повече "излекувани", т.е. отчетени от статистиката за оздравели, отколкото новозаразени, после това ще стане тенденция и баш за Коледа БХ ще отмени мерките, като един сущий спасител на нацията, Тукашните клакьори ще припяват колко велик е бил БХ и как "навременните" му мерки са дали "точните" резултати. Мисирки, сър!
                              Просто да напомня с мнение отпреди седмица - БХ е толкова елементарно ясен, че чак се плаша - never underestimate the predictability oy stupidity!
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Истината е друга - болните от Ковид-19 просто не ги приемат в болницата, освен ако вече не берат душа. Сестра ми го прекара, като получената информация от нея е следната:

1. Основните сиптоми са загуба на обоняние и вкус, непрекъсната висока температура от 38.5 градуса в продължение на 1 месец, гадене, повръщане и отслабване със 7-8 kg (10-15% от телесното тегло).
                                2. Болки навсякъде и непрекъснато задъхване. Ходенето до тоалетна е с ранг на геройство.
                                3. Не си е правила ПЦР, защото не е имала сили да отиде до лабораторията.
                                4. Отказ да бъде приета в болницата.
                                5. Въпреки това когато е била в най-тежко състояние е отишла в болницата, и е чакала на входа от 8 сутринта до 4 след обяд да се появи някой доктор, а е дошла една санитарка.
                                6. Опашката от такива като нея е била огромна, някои от които едва ли не в предсмъртно състояние.
                                7. Пред очите и са починали 3 човека.
                                8. Въпреки всичко не са я приели в болницата, но се е ощастливила с получаването на рецепта с лекарства, които трябва да ги пие докато оздравее и 1 месец след това.
                                9. В момента уж е по-добре, но се чувства като парцал.

Та понеже не си е правила PCR, тя всъщност ще остане извън статистиката. Тези умрелите, които тя ги е видяла, също ще останат извън статистиката. Нататък сами си вадете изводите.

Според мене епидемията е много по-широка от това, което показва статистиката, както и смъртните случаи са много повече. В болница се влиза само със връзки или с плащане на когото трябва колкото трябва. Чук дори и слухове (ЕЖК), че за да те лекуват с Ремдезевир също се плаща, като сумата е 5000 лева,
                                Това и е наградата от престъпното управление последните 75 години. Да е жива и здрава жената, да се възстанови по-бързо и да не припарва до ръцете на бялата мафия. Цял живот е плащала данъци, здравни и какви ли не осигуровки и застраховки, а са я държали по коридорите цял ден. Късмет, че не е била измежду тия трима души. Бъдете здрави и умната!

Коментар

Working...
                                X