IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Как си представяш 2 мил. ваксинирани при положение, че към момента заявилите лекари са 11%, реално ще отидат не повече от 7-8% на датата. При останалото население процента ще е 5-6%. При малко над 6 милиона население това е много далеч от 2 милиона.

При положение, че самите лекари не искат ваксината, няма как гражданите да ги изпреварят по процент в желанието си!
    Таргета четох, че е 1 милион до Април. Още 6 месеца ще направят още 1 милион.
    Медийна цензура и промивка на макс / бял и черен ПР / и мека принуда в бизнеса - има работа само за ваксинирани, задгранични пътувания - преминаване на граница само с тест или ваксина ще отиде повече към ваксина , самолетни пътувания и т.н.
    Мисля че до Ноември догодина 2 милиона е постижима цифра.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Левчо, защо мислиш, че 100% е шанса да се заразиш следващите няколко месеца ? Заради тръстиката ли ?
      Няма ли вероятност заразяването да става все по-слабовероятно с началото на ваксинирането, стадният имунитет до момента и да речем последващо затопляне на времето ? До следващата есен зима сигурно ще има 2 милиона ваксинирани и още толкова изкарали го.... т.е. едни 60% с имунитет ще има...
      Или мислиш че имунитета ще е греда към тогава или пък нов щам ще прецака всичко ?
      Незнам дали си бил оберкелнер на круиз лайнер и оттам си събрал кинти, ама вчера писах, че има нов щам в Южна Англия.
      Второ, до другата зима и камилата и камиларя ще са надупени (не се знае колко трае имунитета на тези с антителата)
      2 мил ваксинирани за БГ са много, по-скоро 1 мил пенсионери/болни и 200 000 доктори, учители, полицаи, и др.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
        Аз да питам списващите тук, които изкараха вируса изпитват ли някакви пост ковид проявления. Да споделя личен опит - може би от вируса или от напрежението покрай него(който го е изкарал леко може и да не го е жегнало много емоционално), но от десетина дена имам необяснима тежест в стомаха, безапетитие, леко гадене плюс необяснимо кръвно(едва вчера го хванах-след леко замайване и главоболие реших да го измеря и хоп- 160/100). А преди никога не съм имал такива проблеми. Та ще е интересно някой да сподели личен опит. И да не забравя- пазете се и бъдете здрави
        П.С. Към Тъпо Парче(хич не ти ходи ника)- ей, за малко да се изкуша като видях някой да говори за интеграли. Не бъди лош към Гигов- той може да е имал предвид диференциал на функцията. Там положението е "само" х2. Ма ти хитро го прати в теорията на определените интеграли. Добре че не вкара двоен и троен.
        Веднага след последния изпит по ВМ забравих за всякакви интеграли и функции. И откровено казано само веднъж през целия си живот съм опрял до някаква част от висшата математика. И то беше поради любопитство да реша един проблем математически. Така че трите семестъра, през които съм изучавал ВМ, за мен са загубено време.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Запомнете от Mike Florida!

Не само тази, но ВСИЧКИ ВАКСИНИ и тяхната работа се основават единствено на ЛЪЖЕНАУКА, изградена върху пожелателни хипотетични резултати!

Ваксините са лъжата на 20ти и 21 век!

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Левчо, защо мислиш, че 100% е шанса да се заразиш следващите няколко месеца ? Заради тръстиката ли ?
            Няма ли вероятност заразяването да става все по-слабовероятно с началото на ваксинирането, стадният имунитет до момента и да речем последващо затопляне на времето ? До следващата есен зима сигурно ще има 2 милиона ваксинирани и още толкова изкарали го.... т.е. едни 60% с имунитет ще има...
            Или мислиш че имунитета ще е греда към тогава или пък нов щам ще прецака всичко ?

Как си представяш 2 мил. ваксинирани при положение, че към момента заявилите лекари са 11%, реално ще отидат не повече от 7-8% на датата. При останалото население процента ще е 5-6%. При малко над 6 милиона население това е много далеч от 2 милиона.

При положение, че самите лекари не искат ваксината, няма как гражданите да ги изпреварят по процент в желанието си!

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не, само на тази на която знам че ако стъпя не пропадам. Както виждаш никого за нищо не агитирам. Имам база познания и знам стотици пъти повече от обикновения потребител за кво иде реч. Знам и рисковете на всяка една ваксинация, дори от по-опасни ваксини и съм склонен да го поема. Толкоз. Шансовете ми да се заразя са 100% в близките няколко месеца, шансовете ми да оцелея не ги знам, защото не знам имам ли предразположеност за тежко протичане, може и да имам, може и да нямам, но трайните увреди и също рисковете от късни последствия от Ковид още също не са ясни. С ваксина ще се защитя поне за 6 мес. Поне. При 1 на милион да пукна ако съм от кофти сегмента и ми е несъвършен имунитета. Ама даже и това не е сигурно. Колкото аутизма се дължал на ваксините. Глупости. Досега освен енцефалита при морбили ваксината преди години - жива недобре все още изпипана ваксина и същите преходни парези и парализи при ваксина срещу полиомиелита едно време други последствия от ваксини аз не съм сидял и чел. За ватмана и това че се е насрал пак е от ваксината.
              Няма ли вероятност заразяването да става все по-слабовероятно с началото на ваксинирането, стадният имунитет до момента и да речем последващо затопляне на времето ? До следващата есен зима сигурно ще има 2 милиона ваксинирани и още толкова изкарали го.... т.е. едни 60% с имунитет...

ПП Цифрите на Майки дори са оптимистични предвид че клиничните изпитания едва ли са направени спрямо реалното възрастово и здравословно състояние на хората.... Не бих се изненадал и да са 10 пъти по-лоши и производителите са наясно и от тук съдебното споразумение. Това не означава че за всеки е опасно да се ваксинира..., за някои ще е много по-добре от вируса....Още повече че и около него и последствията има почти пълна мъгла.
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 16.12.2020, 23:19.

Коментар

Не, само на тази на която знам че ако стъпя не пропадам. Както виждаш никого за нищо не агитирам. Имам база познания и знам стотици пъти повече от обикновения потребител за кво иде реч. Знам и рисковете на всяка една ваксинация, дори от по-опасни ваксини и съм склонен да го поема. Толкоз. Шансовете ми да се заразя са 100% в близките няколко месеца, шансовете ми да оцелея не ги знам, защото не знам имам ли предразположеност за тежко протичане, може и да имам, може и да нямам, но трайните увреди и също рисковете от късни последствия от Ковид още също не са ясни. С ваксина ще се защитя поне за 6 мес. Поне. При 1 на милион да пукна ако съм от кофти сегмента и ми е несъвършен имунитета. Ама даже и това не е сигурно. Колкото аутизма се дължал на ваксините. Глупости. Досега освен енцефалита при морбили ваксината преди години - жива недобре все още изпипана ваксина и същите преходни парези и парализи при ваксина срещу полиомиелита едно време други последствия от ваксини аз не съм сидял и чел. За ватмана и това че се е насрал пак е от ваксината.
                Нали си ужким лекар? Няма инфекция, която да поразява 100% от популацията. Така, че няма как да заявиш, че 100% ще се заразиш!

Второ, когато говориш за увреда или смърт от вируса, ти имаш ли реална представа 1: колко е това като шанс, защото при ваксината от 38 000 изпитани, половината са плацебо. Реално на 19К имаш 2 неизяснени смъртни случая(които няма да ги броим за сега), но имаш 4 парези, които в голяма част от случаите са за цял живот.
                Реално ти имаш 1:4750 шанс при ваксината за доживотна увреда от пареза! Имаш ли представа какъв е статистическия риск за твоята възрастова група и здравословно състояние от потенциална смърт или увреда от вируса? Реално 1:4750 е само своевременни щети- риск(известни), а вече дали има дълготрайни, ние не знаем!

На следващо място, ти наистина ли вярваш, че ваксините имат 95% успеваемост при всеки. Ако това не е така, възможно ли е реалната да е 5% -20% или 30%.... Ако дори и за момент допуснем, че имаме близка до стандартната защита на грипна ваксина при медианна такава от 35-40%, поставяйки си същата, ти отиваш на шанс от увреда под 1:2000, ако реално си от защитената група(на 40% защита) и 1:4750, при поставянето на ваксината без да знаеш, че реално имаш защита или НЕ. Ако е както казваш на 6 месеца нова ваксина, ти горния риск отново го мултиплицираш, защото ще поставяш такава два пъти в годината!

Успеваемостта са я мерили единствено на базта на спорни PCR резултати? Дали е реална? Не мисля! Абсолютно фалшива е на базата на PCR!
                Ако при пускането на едно стандартно лекарство, самата фирма има интерес, за да не я съдят, то да е сигурно, както и да работи, за да се купува, то в момента фирмата няма реален интерес нито ваксината да е сигурна(не носят отговорност), нито да работи(защото резултатите ще се размият и няма как да се измерят в реалния живот). Могат да пуснат каквото и да е!

Сам беше писал, че ставало въпрос уж за много пари.... ами ако е така, защо Пфайзер, да не пусне каквото и да е, а да рискува друга компания да пусне преди тях и да обере парсата.... не е ли логично, че при това състезание и НЕ носене на отговорност, важното е да пуснеш "нещо" и то максимално бързо!

Коментар

• Аз да питам списващите тук, които изкараха вируса изпитват ли някакви пост ковид проявления. Да споделя личен опит - може би от вируса или от напрежението покрай него(който го е изкарал леко може и да не го е жегнало много емоционално), но от десетина дена имам необяснима тежест в стомаха, безапетитие, леко гадене плюс необяснимо кръвно(едва вчера го хванах-след леко замайване и главоболие реших да го измеря и хоп- 160/100). А преди никога не съм имал такива проблеми. Та ще е интересно някой да сподели личен опит. И да не забравя- пазете се и бъдете здрави
                  П.С. Към Тъпо Парче(хич не ти ходи ника)- ей, за малко да се изкуша като видях някой да говори за интеграли. Не бъди лош към Гигов- той може да е имал предвид диференциал на функцията. Там положението е "само" х2. Ма ти хитро го прати в теорията на определените интеграли. Добре че не вкара двоен и троен.

Коментар

Проповядваш ми за баланс, като същевременно си скочил и с двата крака върху теглилката от едната страна на везната....
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Пич, стига с тия мантри! Ти пулмолог ли си? (ако си такъв, какво правиш постоянно в тоя форум?)

Намери си назад клипа, който пусна Съни тук. Пулмологът ПРЕПОРЪЧВА хората да НЕ се тестват (при съмнения)!

Защо ще се тестваш? Тестът - ще те излекува ли!?

Ако си болен отиваш на лекар! Лекарят ще прецени дали е необходимо да се тестваш!

..............

Защо пращаш хората без основания И КОЙ си ти, за да решаваш, че хората "не се тествали"!

Пич, ти си НИКОЙ, за да даваш НЕПОИСКАНИТЕ ти "съвети"!

За съветите плащаме на лекари!

Тоя го играе Караконджул Торбалан Баба Яга плаши гаргите....На хранилка е при ГЕРБ и вярва че някой може да измисли ваксина срещу Бог.Завалийката не може да разбере че това вирусче е от Бог...и че на хората изобщо не им е ясно за какво става дума...Всичкото това е плод на американската тъпотия простотия долнокачествени холивудски чекии телевизии и образование.Вместо да чете книги и да се образова подскача срещу всеки който не е съгласен с него....Слага си ваксината и хоп Бог е безпомощен.Балалайки колко искащ

Коментар

И това го има. Но трябва да знаеш кога къде е едното, кога другото. Баланс, скъпи Майки, знам кофти ти е да се съгласиш с мен. Не го прави просто.
                        Проповядваш ми за баланс, като същевременно си скочил и с двата крака върху теглилката от едната страна на везната....

Коментар

Човек се цака сам, най-вече, когато мисли, че няма хора, които да искат да го цакат!

Крайното отрицанието на възможността, че НЕ е възможно някой реално да иска да те прецака, е толкова глупаво и наивно, колкото да смяташ, че всеки един задължително би искал да го направи!
                          И това го има. Но трябва да знаеш кога къде е едното, кога другото. Баланс, скъпи Майки, знам кофти ти е да се съгласиш с мен. Не го прави просто.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Не защото за ваксината не е използван "жив вирус".... за да има положителен ПСР тест, трябва да има живо (функционално) РНК от вируса.

Първите две ваксини са mRNK, т.е. messenger RNK... или на Български, сигнално РНК... т.е. РНК което се използва от самите клетки на имунната система за да предадът съобщение, че има "нападение" от такъв вирус.

Другите ваксини кодират т.нар spike protein... т.е. на прост език "шиповете от короната" на вируса.

Нито една от ваксините направени до тук не вкарва РНК от КОВИД 19 под каквато и да е форма, което означава, че няма как да има положителен ПСР.
                            Частица от РНК на ковида който е с близо 30К нуклеотида в своето РНК. за мРНК се използва част от него, този екзон който кодира Спайка. И мРНК (messenger RNA) се доставя в рибозомите които са в т. нар. Апарат на Голджи. Там се синтезират протеините. Нормално нашето ДНК презаписва инфото като m RNA която отнася кода в същите структури. Тук нямаме намеса в ДНК на нашия геном и клетки. То и да можеше няма как да стане, инак бихме лекували рака. Засега.
                            Спайка се експресира, умножава от ММ системата, разпознава се и тогава се индуцира имунен отговор. След разпознаване, каскада от бластна трансформация на антитяло произвеждащите plasma cells, Т lymophocytes след стимулация от ММ системата, В зависим Т кл респонз...сложна каскада на имунния отговор.
                            ПСР не може да има положителен. Би бил ако има цялостно верижно РНК на вируса и то размножено и налично във няколко стотици милиона клетки от носоглътката.

Коментар

Хем сърби, хем боли...важно е отрицанието. Неосъзнатото чувство че някой те цака и така изживяваш живота си е изключително деструктивно. Обикновено има и такъв момент в ежедневието, но като цяло също обикновено човек се цака сам.
                              Човек се цака сам, най-вече, когато мисли, че няма хора, които да искат да го цакат!

Крайното отрицанието на възможността, че НЕ е възможно някой реално да иска да те прецака, е толкова глупаво и наивно, колкото да смяташ, че всеки един задължително би искал да го направи!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Имаме 30к "армия" дето чеше топките + 50к полюцаи.
                                За всеки един навън може да има прикрепено ченге. Който го хванат - обществено полезен труд - 1 седмица санитар в болница
                                Добре Този ресурс само за гетата не стига. Като им махнеш администрацията от 80 ще станат още по-малко.
                                Пък и знаеш, че никой няма да се хаби с безмислени упражнения.
                                Говориме принципно.

Коментар

Working...
                                X