IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Ся и от мен един безплатен урок. Съгласих се, че не можеш да коренуваш отрицателно число без да отидеш в комплексните пространства, но май не ме разбра. Казах само, че в случая няма корен от отрицателно число, защото (4-9/2)^2 е положително, и равно на 0.25 или по известно като 1/4. Не е това грешката.
    Сега видях, че Ткилата е написал истината -> sqrt(x^2)=|x|, което е Х за положително и -Х за отрицателно
    Просто си пропуснал, че коренуването не е инекция. Затова примерът ти е тъп.

Коментар

• Първоначално изпратено от representjah

Прочети отново, написал съм същото. Всяко число, без значение положително или отрицателно повдигнато на ВТОРА степен е ВИНАГИ ПОЛОЖИТЕЛНО. И от тук следва ----- Корен квадратен (корен втори) може да същестува само за ПОЛЖИТЕЛНИ ЧИСЛА. Не ми вярваш - пробвай с калкулатора на телефона, компютъра, ексел и ще видиш какво получаваш. Не можеш да имаш нещо като Корен квадратен от МИНУС ЧЕТИРИ.

Корен ТРЕТИ от МИНУС ОСЕМ = МИНУС ДВЕ. Положението е различно вече с нечетните корени. НО с четните е ЗАКОН. Стига с безплатните уроци по математика, ако все още не ми вярваш, давам ти 4 хиляди лева, ти ми дай 5 хиляди лева, щом е едно и също.
      • Четен корен от отрицателно число не съществува в областта на реалните числа, тъй като при повдигането на кое да е реално число на степен с четен показател, резултатът ще бъде неотрицателно число. По-долу е показано как се намират такива корени от по-широката област на комплексните числа.
      Ся и от мен един безплатен урок. Съгласих се, че не можеш да коренуваш отрицателно число без да отидеш в комплексните пространства, но май не ме разбра. Казах само, че в случая няма корен от отрицателно число, защото (4-9/2)^2 е положително, и равно на 0.25 или по известно като 1/4. Не е това грешката.
      Сега видях, че Ткилата е написал истината -> sqrt(x^2)=|x|, което е Х за положително и -Х за отрицателно

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Въобще не съм искала да се заяждам с теб. Написах, че съм сериозна като инсулт до около 40-сет годишна възраст, щото малко не съм в час със статистиките в НСИ. А ти там си в свои води и доволно се плицикаш. Благодаря за пояснението!
        Наздраве!

Твоите мнения са много пристрастни!

Какво имам предвид!

Отново споменаваш "инсулт и някаква възраст..."

Друг път си споменавала за инсулт в различни ситуации... (напр. - при секс)...

Днес научих, че кардиолозите те опровергават!

Новината : при един или повече полови актове (СЕДМИЧНО!) - рискът от инфаркт намаляваЛ с 29% !

Кардиолозите са доказали тоя факт! (не съм го измислил аз) ..., но ти внушаваш друго на съфорумците...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Не знам за вас, но на мен единствения по-нормален от човешка гледна точка и по-читав от "НОЩ", ми се вижда само Кантарджиев! Не искам да го оневинявам обаче!

За плешивия и за онзи с присадената коса, просто епитетите и думите ми не са достатъчни, да опиша какво мисля за тях! Наистина трудно бих намерил думи, с които да изразя мнението си за подобни, дори не мога да кажа и "хора", не знам каква дума да използвам....
          Дори не зная кои влизат в подобна "група", нито пък ме интересуват техните гледни точки или дори - заплати, за да манипулират мнението ми!

Пълен игнор на всяко мнение, различно от моето!

Моето мнение почива на практически опит, а тяхното - на материални стимули и бъдещи бонуси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Ма, тамън почерпих заядливките в Кръчмата и това се обади. Поправям се, смъртни случаи.
            Въобще не съм искала да се заяждам с теб. Написах, че съм сериозна като инсулт до около 40-сет годишна възраст, щото малко не съм в час със статистиките в НСИ. А ти там си в свои води и доволно се плицикаш. Благодаря за пояснението!
            Наздраве!
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

През пролетта ви насочих да следите коефициента за интензитета на смъртността от вируса - числеността на установените заразени спрямо регистрираните смъртни случаи от Ковид 19. Той показва не само агресивността на вирузчето, но и способността на здравеопазването да му противостои. При нас на 30 вирусорегистрирани 1 умира. Това е измежду най-високите резултати в света. А сутринта съобщиха, че в Смолянско съотношението е 5:1. Това вече си е бедствие. Част от провинцията е изоставена на медицинските системи от 70-те години без те да се подържат както тогава. Същото е и с другите заболявания. Медицинската ни структура не само се задъхва, ами направо издъхва. Добре че не закриха някои от малките болници в прованса, щото нямаше да има кой да извозва болните към медцентровете. Въпреки демографското свиване. А заради него ще продължи да се влошава социалната обстановка в обезлюдените райони. Една беда некога не идва сама.

Споко, приятел! Докато не попадаш в групата на 30-те "вирусорегистрирани" - няма как да си в групата на "единият умрЕл" от 30-те!

Това е 100% гарантирано от днес! (ако си бил в групата до днес) - вече сте излъчили обреченият! (някой, с някакви съпътстващи заболявания)!

Оттук - натам - бих избягвал да се регистрирам (между вирусорегистрираните, както някои ТУК призовават, а именно - хората не се били регистрираЛИ!!!

Коментар

• Не знам за вас, но на мен единствения по-нормален от човешка гледна точка и по-читав от "НОЩ", ми се вижда само Кантарджиев! Не искам да го оневинявам обаче!

За плешивия и за онзи с присадената коса, просто епитетите и думите ми не са достатъчни, да опиша какво мисля за тях! Наистина трудно бих намерил думи, с които да изразя мнението си за подобни, дори не мога да кажа и "хора", не знам каква дума да използвам....

Коментар

Все пак разликата е твърде значителна, за да произлиза само от неравенството на възрастовата структура. Вероятно там не търсят или късно дирят медицинска помощ. Когато живееш на баир или в в некое затънтено ждрело не ти иде заради едната хрема да гониш докториците. Но също болничната помощ е слабичка там. Тежките случаи ги местят към Пловдив.
                  Годините дават голямата разлика! Виждаш от графиката, която качих, че реално след 65 почва опасността!

В София има много млади хоспитализирани, които така или иначе и без хоспитализация ще си оцелеят! Отделно аз съм 100% сигурен, че в София има много повече НАДПИСАНИ случаи, че са с Ковид отколкото в малък Смолян! Това изкривява статистиката!

За да се направи реално сравнение трябва да знаеш 3 неща!

1. Колко са надписаните и да ги премахнеш от изследването!
                  2. Средна възраст на хоспитализирани!
                  3. Сравнение между смъртност и престои преди това в интензивно отделение!

Ако горните 3 неща ги знаеш, ще може да направиш и адекватно сравнение!

С Ковида върви КОЛОСАЛНА ИЗМАМА! Повечето хора не се замислят около детайлите и просто ядат л*йната от кретените НОЩ или медийните глупости!

Коментар

Според мен причината не е в по-лошото медицинско обслужване, а защото провинцията е силно застаряла! Убеден съм, че средната възраст на хоспитализирание ще е с 10-15 год по-висока спрямо София. Възрастта тук е ключова и за смъртността. Реално в София по-добра ще е само реанимацията, но ние знаем, че който стигне до реанимация обикновенно и не оживява, така че едва ли това дава разликата.

Има и още нещо, в провинцията самите лекари са с една идея по-малко овълчени, много често се познават и с пациентите си и не мисля, че в Смолян някаква крайна некомпетентност или немърливост е причината за голямата разлика. По скоро причината е, че Смолян е може би най-застарялата област, а тук при този вирус годинките много бият като фактор!

Фактически за Ковид не лекуват някакви специални машини или техники, нито високата квалификация на лекарите, което ще рече, че лечението в София е почти идентично на това в Смолян!

Престъплението на държавата е главно в насока демографската катастрофа и това, че цели области от страната са оставени буквално пред изчезване по чисто естествени причини като застаряването на населението!
                    Все пак разликата е твърде значителна, за да произлиза само от неравенството на възрастовата структура. Вероятно там не търсят или късно дирят медицинска помощ. Когато живееш на баир или в в некое затънтено ждрело не ти иде заради едната хрема да гониш докториците. Но също болничната помощ е слабичка там. Тежките случаи ги местят към Пловдив.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Мрънкало, искам разяснение на подчертаното. Каква е разликата между установени зарази и регистрирани случаи /питането ми е абсолютно сериозно/?
                      Наздраве!
                      Ма, тамън почерпих заядливките в Кръчмата и това се обади. Поправям се, смъртни случаи.

Коментар

През пролетта ви насочих да следите коефициента за интензитета на смъртността от вируса - числеността на установените заразени спрямо регистрираните случаи от Ковид 19. Той показва не само агресивността на вирузчето, но и способността на здравеопазването да му противостои. При нас на 30 вирусорегистрирани 1 умира. Това е измежду най-високите резултати в света. А сутринта съобщиха, че в Смолянско съотношението е 5:1. Това вече си е бедствие. Част от провинцията е изоставена на медицинските системи от 70-те години без те да се подържат както тогава. Същото е и с другите заболявания. Медицинската ни структура не само се задъхва, ами направо издъхва. Добре че не закриха някои от малките болници в прованса, щото нямаше да има кой да извозва болните към медцентровете. Въпреки демографското свиване. А заради него ще продължи да се влошава социалната обстановка в обезлюдените райони. Една беда некога не идва сама.
                        Според мен причината не е в по-лошото медицинско обслужване, а защото провинцията е силно застаряла! Убеден съм, че средната възраст на хоспитализирание ще е с 10-15 год по-висока спрямо София. Възрастта тук е ключова и за смъртността. Реално в София по-добра ще е само реанимацията, но ние знаем, че който стигне до реанимация обикновенно и не оживява, така че едва ли това дава разликата.

Има и още нещо, в провинцията самите лекари са с една идея по-малко овълчени, много често се познават и с пациентите си и не мисля, че в Смолян някаква крайна некомпетентност или немърливост е причината за голямата разлика. По скоро причината е, че Смолян е може би най-застарялата област, а тук при този вирус годинките много бият като фактор!

Фактически за Ковид не лекуват някакви специални машини или техники, нито високата квалификация на лекарите, което ще рече, че лечението в София е почти идентично на това в Смолян!

Престъплението на държавата е главно в насока демографската катастрофа и това, че цели области от страната са оставени буквално пред изчезване по чисто естествени причини като застаряването на населението!

Коментар

През пролетта ви насочих да следите коефициента за интензитета на смъртността от вируса - числеността на установените заразени спрямо регистрираните случаи от Ковид 19. Той показва не само агресивността на вирузчето, но и способността на здравеопазването да му противостои. При нас на 30 вирусорегистрирани 1 умира. Това е измежду най-високите резултати в света. А сутринта съобщиха, че в Смолянско съотношението е 5:1. Това вече си е бедствие. Част от провинцията е изоставена на медицинските системи от 70-те години без те да се подържат както тогава. Същото е и с другите заболявания. Медицинската ни структура не само се задъхва, ами направо издъхва. Добре че не закриха някои от малките болници в прованса, щото нямаше да има кой да извозва болните към медцентровете. Въпреки демографското свиване. А заради него ще продължи да се влошава социалната обстановка в обезлюдените райони. Една беда некога не идва сама.
                          Мрънкало, искам разяснение на подчертаното. Каква е разликата между установени зарази и регистрирани случаи /питането ми е абсолютно сериозно/?
                          Наздраве!
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

Когато ви кажат, колко страшен е Ковид и как цялото общество трябва да се блокира и да се зазида в бункери, просто му покажете тази графика...

Колкото и скандално да звучи за някой, топ смъртността от Корона е в години, които са много над средната продължителност на живота за нашата страна, като цяло....

Обясняват, ви, че едва ли не без ваксини всяка година ще има десетки хиляди трупове, което само по себе си е абсурд!

Замислете се, този вирус за разлика от пневмониите или грипа, почти не причинява смъртност под 50 години, освен при хора с явни или скрити тежки хронични, или като изключителна рядкост по генетични причини...
                            Защо цялото общество се подлага на психически терор и бива заключвано, а бизнесите фалирани, при положение, че за 99,99% от хората в до пенсионна възраст на практика няма риск!

ИЗМАМА или ДА! Всичко е сценарий!
                            Тая графика не е достатъчно въздействаща, дай процентите за Черната смърт, когато Европа губи близо 50% от населението си за 3 години. И не забравяй алуминиевта шапчица, вирус нема, ама кемтрейлси и 5G чипове те дебнат отвсякъде.

Коментар

Когато ви кажат, колко страшен е Ковид и как цялото общество трябва да се блокира и да се зазида в бункери, просто му покажете тази графика...

Колкото и скандално да звучи за някой, топ смъртността от Корона е в години, които са много над средната продължителност на живота за нашата страна, като цяло....

Обясняват, ви, че едва ли не без ваксини всяка година ще има десетки хиляди трупове, което само по себе си е абсурд!

Замислете се, този вирус за разлика от пневмониите или грипа, почти не причинява смъртност под 50 години, освен при хора с явни или скрити тежки хронични, или като изключителна рядкост по генетични причини...
                              Защо цялото общество се подлага на психически терор и бива заключвано, а бизнесите фалирани, при положение, че за 99,99% от хората в до пенсионна възраст на практика няма риск!

ИЗМАМА или ДА! Всичко е сценарий!
                              Не забравяй, че елитът е във високите възрастови групи. И се предпазва чрез въздействие върху съвкупната обществена среда.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
                                Абе и тука се напълнило с глупости.
                                Не злобей бе. Друго си е да гледаш графики на испанския грип отпреди 100 години, когато хората са виждали баня веднъж годишно.
                                Това беше "усъвършенстваната версия на теста по математика, наречен "5=4". Същият може да се направи със sin/cos, както спомена, може и с интеграли/диференциали, че и там остава едно +С, което масово го забравят.

репрезентя - не може, ама -0.5^2 е положително и може да се коренува . Или казано по друг начин, на y=sqrt(x^2) имаш 2 решения x=y и x=-y.
                                Last edited by Тъпо парче; 18.12.2020, 13:25.

Коментар

Working...
                                X