Първоначално изпратено от R1a1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
20 пъти по смъртоносна от грип и поне 2 пъти по заразна, малко ли е?! Освен това вируса живее 9 дни на открито, което му дава възможност да се концентрира и става страшно, справка Ухан. Все още никой не знае какво ще се случи, ако не се вземат никакви мерки и хората "просто си живеят живота", докато болеста "жъне", мисля че това е невъзможно... т.е. който не вземе мерки, просто много бързо ще види истинската сила на това нещо и ще трябва да вземе мерки или го чака тотален разпад на обществото и държавата.
Общо взето избора е между, спиране/драстично намаляване на полетите сега или спиране на полетите после, с много по-тежки щети за икономиката, както и за здравето и живота на хората.
Според мен е време светът да започне да гледа сериозно на това, защото загубите ще са много по-големи след това. Когато на всички им стане ясно всичко, ще е много късно. Паниката тогава ще е 100 пъти по голяма от сега, защото повечето хора в момента си мислят, че това се случва само в Китай.
Според мен най-разумно ще е в момента да се приемат икономическите загуби от туризма и полетите за една година напред и да действат докато е време, че с всеки изминал ден възможноста за реакция намалява. Ако до края на февруари не се вземат мерки, загубите няма да са само икономически.
А тези които си мислят, че като "избягат" преместят производството от Китай в друга азиатска държава, ще се спасят, са в голяма грешка, тепърва и другите азиатци ги чака същото.... а след това и всички останали. Буквално ни остават няколко седмици за реакция... после ще е като в Китай, същите неща че и по-страшно, пропаганда цензура и тн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнениеСтрува ми се, че като са я съчинявали в някой кабинет тая статистика за смъртността по възрастови групи са забравили да сложат някое процентче и във възрастовата група до 9 години. А всеки, който е гледал дете, знае, че децата боледуват повечко и по-трудно се справят с болестите, тъй като имунната им система все още не е достатъчно добре укрепнала. Буди подозрение и еднакавата смъртност във възрастовите групи 10-19 и 20-29 години.0-9 years old no fatalities
Явно и тази информация е писана най-вече за успокоение на западната публика.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Имаха само един ход. Да ликвидират източника мигновенно. Те го изпуснаха извън контрол. Ако се вгледаш в камионите които пръскат нагоре, това означава, че атмосферата е отровена и този вирус се разнася на големи разстояния. Моята прогноза е че нямат полезен ход. Пикът, който ги очаква пролетта вероятно ще ги доликвидира. Вероятно ги чака и огромна международна изолация, която ще отежни и без друго безизходната им ситуация.
Коментар
-
Струва ми се, че като са я съчинявали в някой кабинет тая статистика за смъртността по възрастови групи са забравили да сложат някое процентче и във възрастовата група до 9 години. А всеки, който е гледал дете, знае, че децата боледуват повечко и по-трудно се справят с болестите, тъй като имунната им система все още не е достатъчно добре укрепнала. Буди подозрение и еднакавата смъртност във възрастовите групи 10-19 и 20-29 години.0-9 years old no fatalities
Явно и тази информация е писана най-вече за успокоение на западната публика.
Коментар
-
Имаха само един ход. Да ликвидират източника мигновенно. Те го изпуснаха извън контрол. Ако се вгледаш в камионите които пръскат нагоре, това означава, че атмосферата е отровена и този вирус се разнася на големи разстояния. Моята прогноза е че нямат полезен ход. Пикът, който ги очаква пролетта вероятно ще ги доликвидира. Вероятно ги чака и огромна международна изолация, която ще отежни и без друго безизходната им ситуация.
Коментар
-
Това е мощната система, която насърчава криенето на информация и отричане на проблемите докато не станат грамадни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Избързваш с ликвидацията на икономическия лидер. Карантината донякъде работи и вероятно през лятото ще компенсират загубите от зимата. Само дано не се възбуди международен конфликт поради страх, простотия и паника.
Коментар
-
COVID-19 Fatality Rate by AGE:
AGE DEATH RATE 80+ years old 14.8% 70-79 years old 8.0% 60-69 years old 3.6% 50-59 years old 1.3% 40-49 years old 0.4% 30-39 years old 0.2% 20-29 years old 0.2% 10-19 years old 0.2% 0-9 years old no fatalities
COVID-19 Fatality Rate by COMORBIDITY:
PRE-EXISTING CONDITION DEATH RATE Cardiovascular disease 10.5% Diabetes 7.3% Chronic respiratory disease 6.3% Hypertension 6.0% Cancer 5.6% no pre-existing conditions 0.9%
Коментар
-
Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнениеТия в Иран кога успяха да заболеят, че и да умрат. Явно са проспали нещата и вече имат локални огнища и то в различни градове...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Шорт на авиокомпаниите, туроператорите и OTA? Ама ако все пак се размине... не знам
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Мдам, мам си джейс, ей го на на 2 крачки.
Ма стига балалайкахте ами речете отгде да профитираме ?
Мернах тия дни че 3М правили най добрите маски, не са и по върховете, ма то пък колко може се печели от маски....
А кой има най добър капацитет за тесткитове...някаква идея ?
ПС Сори че съм на 2 чаши винце, ма мисля няма проблеми със спелването и пунктуацията
ПС2 И понеже сме в темата/сферата - ето една дето следя на монитора, изпуснал съм я когато трябвало, ала смятам да вляза - но на следващия мечи пазаркато се спихне поне двойно че е безумна сега. Иначе - това е бъдещето !
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=TDOC&ty=c&ta=0&p=m
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение9 нови умрели в Иран.
Още 20 дни желязна карантина за провинция Хубей.
Кмета на Даегу, (2.5 милиона) в Ю.Корея е помолил жителите да не излизат от къщи времеммо.
Там една стара жена беше заразила 40 души е една църква.
Сега си спомням, Япония как след аварията лъжеше до последно света и загинаха невинни хора.
Искам да кажа, не може и на нея изобщо да и се вярва.
Засега е слух, че от утре Пекин вкарва карантина тип Юхан.
Коментар
Коментар