Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНякъде четох, че специалист по вирусология е казал, че няма провал в спирането на вируса, защото така или иначе не може да бъде спрян.
Коментар
-
Някъде четох, че специалист по вирусология е казал, че няма провал в спирането на вируса, защото така или иначе не може да бъде спрян.
Което и отговаря на поставения в темата въпрос.
На 2 февруари не съм си представял, че 22 дена по-късно темата ще има 50 000 прегледа и нещата ще излизат от контрол...Last edited by Money; 24.02.2020, 22:01.
- 1 like
Коментар
-
Добро утро, три страници по-долу го постнах от профила на човека...
Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение[h=1]Завърнал се от Италия:
Коментар
-
Завърнал се от Италия: Трябва да платя 200 лв. или да чакам да получа симптоми и да се обадя на 112...
Това алармира в социалните мрежи дама, завърнала се от Италия преди часове и потърсила медицинските власти, за да е сигурна, че не е приносител на опасния висрус, който вече взе живота на 5 души на Ботуша. Ето какво разказав тя:
"Защото съм отговорен гражданин и още преди да се прибера решавам да отида да се изследвам за короната... Отивам първо в Окръжна - там ми казват: "Тук е спешно, не правим такива тестове". А къде да отида, ги питам аз, а те "ами не знаем... ей тук отсреща има лаборатория, питайте тях"... Отивам там, а от те: "Ами тук не правим такива тестове и не знаем къде да ви пратим"...
Обаждам се на 112, те ме свързват с Бърза помощ, те ме свързват с министерството (много се надявам да е здравното)... обаждам се и за 10-ти път обяснявам, че кацам преди малко от Милано и искам да съм сигурна, че не съм преносител... Пращат ме на "Сакъзов" 26, от там ме препращат на "Столетов" 44А, а тук... изненадаааааа - "тук не се взема материал, а във Военна или Инфекциозна"... аз пак звъня в министерството и обяснявам, че при добро желание съм го направила това, но няма да се разхождам из целия град... Този от министерството ми казва, нека ви върна обаждане след малко, да се обадя на някого...
След малко...
Обажда се любезният господин и ми обяснява, че ако човек сам реши да се изследва за короната, трябва да си плати 200 лв, ако не - да чака да получи симптоми и да се обади на 112...
Айде честито! Благодаря за вниманието!"
https://frognews.bg/novini/zavarnal-...badia-112.html
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение.... България обаче не е в Шенген.
Според банкянкския умник - решението е ДИСЦИПЛИНА!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАко в Италия има още 400 души вирусът сигурно вече е и в други старани, Австрия примерно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Могат да се затварят общности. Италия има късмет, че са що годе малки градовете, които се карантинират. Но в Милано или Торино ще си е катаклизъм да ги затворят като Ухан. Не знам какво следва другата седмица. Март или ще задълбае или затоплянето ще ги отпусне.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Ако в Италия има още 400 души вирусът сигурно вече е и в други старани, Австрия примерно.
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Реално заразяването е от поне месец, за да се разпространи толкова. Няма как да намерят източник когато не знаят 2/3 от болните. В паника са защото правят същите сметки, които и аз правя. Ако не ограничат разпространението бързо до един месец Италия ще е напълно затворена. Нашия проблем е че колкото повече нещата се бавят толкова по-висок шанс има и в България да влезат стотици болни. Реално към момента единственото което може да забави навлизането на вируса и в България е ако се карантинират всички пристигащи от Италия. Иначе и тук няма да могат да открият източника, когато всичко пламне.
Коментар
-
Те още не са открили източника. Затова са в паника. Не могат да проследят каналите на разпространение.
- 1 like
Коментар
-
При 6 починали има най-вероятно поне 600 заболели. Италия знаят само за 223. Тези 400 човека ако не ги намерят бързо ще станат 6000 за десет дена. И след това ограничението е реално невъзможно защото за следващата една седмица може да достигнат тези от Китай
Коментар
-
Могат да се затварят общности. Италия има късмет, че са що годе малки градовете, които се карантинират. Но в Милано или Торино ще си е катаклизъм да ги затворят като Ухан. Не знам какво следва другата седмица. Март или ще задълбае или затоплянето ще ги отпусне.
Коментар
-
Колкото и да изглежда пресилено това си е война. Браниш всеки град. А не разтваряш портите, разчитайки на сттадния имунитет и неясни мутации, които ще направят врага безвреден.
Коментар
-
Ма, на тях пандемията може да им дойде дюшеш. Оня особено пълничкият министр ще обяви шаш-положение, ще разкарва фуражките насам-натам, ще се пъчи по телевизията и ще се изживява като кризисен мен. Пир на тщеславието по време на чума.
Коментар
Коментар