Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Сложи и тези сериозно положение и там нещата при възрастните е над 20%
- 1 like
Коментар
-
Това ще са мъртвите само в САЩ. В света като цяло може да ударят 100 милиона, защото по-голяма част от света няма здравеопазването на Япония, Южна Корея или САЩ. В България жертвите могат да ударят 100 000 - само в България - тъй като 20% от населението ни е над 60 години където смъртността е все едно че играеш руска рулетка, ако сложиш и сериозно болните.
та първо, много ви е малка изходната база - няма и 100К случая, като 99% от тях са в Китай
Второ, това, че умират хора с проблеми, си е в реда на нещата - те така или иначе са шели скоро да умрат, Да, не съм Господ, че д аопределям кой и кога ще умирга, само следвам статистическата логика
Трето, тези хора така или иначе са натоварвали здравните системи - има много развити писания по въпроса (повечето баннати) -по-добре е да ги няма, ще намалеят разходите
Четвърто и послено - всичко това е от хипотететичен по-хипотетичен сценарий - ако, дано, дали и т.н. - засега имаме дребно вирусче, което се преекспонира на макс в нечия полза. Скоро ще разберем в чия полза.
П.С. Имам една мисъл - интернет няма да те направи по-глупов, просто ще направи глупостта ти по-достъпна за околните. Препоръка е (включително и за мен).
П.П.С. По-дъртите (дууууууммммм, обречени сте, статистиката го е доказала, тичайте да превеждате пари за заклинанието ми) помнят един филм - Кит - от златните години на соца. Пуснете си го отново. После се замислете. Или поне се посмейте
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
При епидемията от корона вируса според мене умишлено се тиражира една голяма измама от страна на властимащите и на СЗО. Тя е за процента на жетрвите от тази епидемия. Той умишлено се намалява, за да не изпада населението в паника. Ще ви кажа и как става това:
При всички други епитемии в историята, които вече СА ПРИКЛЮЧИЛИ, смърноста се смята като брой умрели, разделен на броя на всички заразени. Ключовата думичка е, че епидемиите вече са приключили. При една развиваща се епидемия трябва да се смята по друг начин - трябва броя на умрелите да се дели на общия брой заразени не към днешна дата, а на общия брой заразени към датата, в която са се заразили тези умрели хора. Тоест трябва да се смята към дата, поне 2-3 седмици назад във времето. И ако досега са умрели да кажем 3000 човека, до преди 20 дена заразените бяха само 5-6 хиляди човека. Тоест смъртноста може да се окаже, че е почти 50%.
Истинското число ще го разберем чак когато епидемията приключи. Трябва обаче да осъзнаем, че кривата на смъртните има същата форма като кривата на заразените, но закъснява от нея във времето поне с 15-20 дена. Тоест когатo спрат да се появяват нови случаи на заразени, поне 20 дена след това ще има нови и нови случаи на умрели. И чак тогава ще се разбере какъв процент е истинската смъртности. и той в никакъв случай няма да е 2%. Ще се радваме, ако е по-малко от 20%, но дори и в това число се съмнявам..Last edited by Mateev; 26.02.2020, 15:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Добре, и колко са 3-4-5-10 милиона жертви? Годишният прираст на бангладеш - айде стига, нито има 1 милион жертви, нито пък вирусът е нещо страшно - САРС е бил много по-страшен с 10% смъртност, а аз дори не съм разбрал за него (ти разбра ли за него тогава). Това е информационна истерия - трима пръднали в Китай и четирима се насрали в Тенерифе - ма толкова елементарно. Така беше и с някоя катастрофа със самолет или влак - после половината новини са за рутинни проблеми като нетръгнал навреме влак или недозареден с гориво самолет.
Умни хора сте, би следвало да можете да осмисляте информацията? Ако не можете - офертата ми за целебно заклинание за 10 кинта още е в сила. От утре цената ще е 20 кинта. Дууууумммм, обречени сте, покайте се, грешници - Слава Севрюкова го е казала, докато чела момоарите на Ванга, която си записвала от Нострадамус - Ке дойде ден, и ке си еве макята - за коврата в Барселона няма да питат, за кУрона вируса ке си говорят и шкембе войвода двойно по-дебел ке стане
Някой от вас за експоненциална прогресия чувал ли е... днес вируса е 100, след една седмица хиляда след още една седмица 10 000... и всичко това е преди да има дори 1 смъртен случай. Първия път някои ще го карат леко като настинка за други ще е по-тежко. След това започват смъртните случаи, след това започва реинфектирането на първите заболели (уж излекувани)... и тогава се случва Ухан. Знаеш ли какво е в Ухан?! Да не мислиш че Китайците сами си играят някакъв театър защото са побъркани. Китай води "Народна Война" срещу вируса, навсякъде има червени знамена, лекарите работят на 12 часови смени с риск за живота си. Карат им харана и провизии в Ухан с военнотранспортни самолети, нищо не върви по земя заради риск от заразяване. В Ухан е АДА на Земята в момента и това я чака всяка държава и всеки град който се замотае и не прави нищо.
Дори Си Дзинпин призна, че не са се справили достатъчно добре в началото, представяш ли си, Китайския лидер да признае подобно нещо 2 пъти?!?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеAGE DEATH RATE* 80+ years old 14.8% 70-79 years old 8.0% 60-69 years old 3.6% 50-59 years old 1.3% 40-49 years old 0.4% 30-39 years old 0.2% 20-29 years old 0.2% 10-19 years old 0.2% 0-9 years old no fatalities
Коментар
-
Това ще са мъртвите само в САЩ. В света като цяло може да ударят 100 милиона, защото по-голяма част от света няма здравеопазването на Япония, Южна Корея или САЩ. В България жертвите могат да ударят 100 000 - само в България - тъй като 20% от населението ни е над 60 години където смъртността е все едно че играеш руска рулетка, ако сложиш и сериозно болните.AGE DEATH RATE* 80+ years old 14.8% 70-79 years old 8.0% 60-69 years old 3.6% 50-59 years old 1.3% 40-49 years old 0.4% 30-39 years old 0.2% 20-29 years old 0.2% 10-19 years old 0.2% 0-9 years old no fatalities
Коментар
-
Добре, и колко са 3-4-5-10 милиона жертви? Годишният прираст на бангладеш - айде стига, нито има 1 милион жертви, нито пък вирусът е нещо страшно - САРС е бил много по-страшен с 10% смъртност, а аз дори не съм разбрал за него (ти разбра ли за него тогава). Това е информационна истерия - трима пръднали в Китай и четирима се насрали в Тенерифе - ма толкова елементарно. Така беше и с някоя катастрофа със самолет или влак - после половината новини са за рутинни проблеми като нетръгнал навреме влак или недозареден с гориво самолет.
Умни хора сте, би следвало да можете да осмисляте информацията? Ако не можете - офертата ми за целебно заклинание за 10 кинта още е в сила. От утре цената ще е 20 кинта. Дууууумммм, обречени сте, покайте се, грешници - Слава Севрюкова го е казала, докато чела момоарите на Ванга, която си записвала от Нострадамус - Ке дойде ден, и ке си еве макята - за коврата в Барселона няма да питат, за кУрона вируса ке си говорят и шкембе войвода двойно по-дебел ке стане
- 2 Харесвания
Коментар
-
Умни хора сте, би следвало да можете да осмисляте информацията? Ако не можете - офертата ми за целебно заклинание за 10 кинта още е в сила. От утре цената ще е 20 кинта. Дууууумммм, обречени сте, покайте се, грешници - Слава Севрюкова го е казала, докато чела момоарите на Ванга, която си записвала от Нострадамус - Ке дойде ден, и ке си еве макята - за коврата в Барселона няма да питат, за кУрона вируса ке си говорят и шкембе войвода двойно по-дебел ке станеЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 4 Харесвания
Коментар
-
Браво, Тракче, откри ключа за баракатаЗатова и вирусът удря избирателно - просто световната икономика (Китай) се нуждае от охлаждане, както и пазарите (САЩ основно), обаче да не идва от криза в държавността, а от форс мажор. И идва тръмплина, путя, бае ти бойка на бял кон и вика - глей как се справихме с кризата и реднеците гласуват под строй. Много удобен "вирус", много, даже прекалено удобен и елементарен
Last edited by Trakatrak; 26.02.2020, 12:38.
Коментар
-
На 100 милиона заразени. Ако това нещо зарази 100 милиона ще има поне 1 милион жертви. По-веротно 3 или 4 милиона, защото поне и половината от сериозно болните ще ги пишем бегали
Умни хора сте, би следвало да можете да осмисляте информацията? Ако не можете - офертата ми за целебно заклинание за 10 кинта още е в сила. От утре цената ще е 20 кинта. Дууууумммм, обречени сте, покайте се, грешници - Слава Севрюкова го е казала, докато чела момоарите на Ванга, която си записвала от Нострадамус - Ке дойде ден, и ке си еве макята - за коврата в Барселона няма да питат, за кУрона вируса ке си говорят и шкембе войвода двойно по-дебел ке станеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеГруич, вирусът е опасен предимно с психозата, която се създава около него.Last edited by analog; 26.02.2020, 12:35.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеГруич, вирусът е опасен предимно с психозата, която се създава около него. Дали това е форма на информационна репресия, не смея да се изкажа, но истерията е в пъти по тегава от него. И тя може да се направлява. От това се панирам. Някой може да е решил да скапе икономиката с псивъздействие. И вече успява. У нас без туризъм веднага ще се свие БВП. А колко народ ще пострада, не ми се мисли.Затова и вирусът удря избирателно - просто световната икономика (Китай) се нуждае от охлаждане, както и пазарите (САЩ основно), обаче да не идва от криза в държавността, а от форс мажор. И идва тръмплина, путя, бае ти бойка на бял кон и вика - глей как се справихме с кризата и реднеците гласуват под строй. Много удобен "вирус", много, даже прекалено удобен и елементарен
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Добре, нека е толкова - знаеш ли колко са умрели от грипа в Щатите преди 4-5 години (по спомени, ч ене ми се рови) - 80 000 човека. Тук ревем за 2-3 000 жертви, огромната част от тях са си били реално "пътници" (колкото и грозно и безпардонно да звучи това, този грип направо им е дошъл като облекчение). Айде малко по-отговорно и без истерия - това милениалите и изкукалите дъртаци се пазят вече и от сянката си!
А някога е имало чумни епидемии в огромни мащаби - страдание до небесата. Сега се стресират от две кихвания и три оригвания - този нов свят е мъртъв, преди да се е родил! ма нищо, те тарамбуките ще го облагородят
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеОбречени сме, всички ще умреем, дууууууммммм.
Най-обикновен вирус, абсолютно нищо особено и опасно, да не кажа, че почти напълно вярвам с конспирациите, че е лекинко биологично модулиран - удря само селектирани държави (Китай - враг номер 1 в индустрията, Иран - враг номер 1 по принцип към момента, Италия - щото единствена от южните държави се дърша и не ще мигранти). В същото време страна като САЩ, където има най-голямата общност от китайци извън Китай, и където на ден сигурно са кацали по 100 000 китайци, ходили на гости у някое село в Китай, отенциални носители на какво ли не, няма никакви или пренебрежимо никакви случаи? Същото и в Канада, Великобритания, съседните държави на юг? В една Индия, където хигиената е под нулата - също нищо? И тоя вирус удря само мъже? Айде помислете малко и спрете да се психясвате - нас ще ни подмине, ние сме верен васал, дишайте спокойно.
- 1 like
Коментар
Коментар