IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Суровоядство е добре когато няма епидемии, но когато има, винаги си е по-добре храната да премине през топлинна обработка. Вярно е че се убиват витамините и ензимите, но се убиват и вирусите. Това си е мое лично мнение и на никого не препоръчвам нищо.
    Супи-каши.
    Супата се вари, кашата къкри.

Все още не съм толкова извисен като лесбийките-мудераторки, та да рупам само трева.
    ​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
      Щир и коприва са сега.

Нека сър Матеев да си е осигурил белтъчини и захари и енергия, но живите витамини днес-сега са от тези растения. Събирай и рупай, сър. Докато още можеш.

Аз мога без витамини, но обичам супи-каши от тези растения и ги ям с кеф .
      Суровоядство е добре когато няма епидемии, но когато има, винаги си е по-добре храната да премине през топлинна обработка. Вярно е, че се убиват витамините и ензимите, но се убиват и вирусите. Това си е мое лично мнение и на никого не препоръчвам нищо.

ПП: Алтернатива на високата температура е дълбокото замразяване, ултразвуковата обработка, вакума, спиртосването, преосоляването, Е-съставките, UV радиацията, честотите на Royal RIfe или рентгеновото облъчване с високи дози, така че имате богат избор от методи за стерилизация .....
      Last edited by Mateev; 02.03.2020, 17:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
        Един съвет от мен - само като видиш някъде някой да смята смъртност като дели общия брой заразени до момента на умрелите до момента е най-добре да хвърлиш тая статистика в кошчето за боклук и да не си губиш повече времето. Явно тая статийка е поредната за успокояване на стадото!

Ти ако имаш стадо овце каква ще е твоята цел като стопанин? Да се стресират, да спрат да дават мляко или да си стоят кротко и да си ги доиш и стрижеш всеки ден?

И на децата стана ясно, че при 89 000 души ОФИЦИАЛНО заразени /а реално са много повече, както и починалите/ от тях 41 000 все още са болни и за това ги вадим от общата бройка. Та смъртността по ОФИЦИАЛНИ данни се изчислява 3 058 делено на 48 000 души или около 6,4%, което е десетки или стотици пъти повече от обикновения грип!
        Ама то си е повече от ясно, че реалните статистики са много по-страшни, иначе нямаше китайското правителство да предприема такива драстични мерки. Можете ли да ми кажате имало ли е друга епидемия в миналото, при която да са се предприемали такива драстични мерки? Аз поне не си спомням. За мене тази е първата епидемия в моя живот (аз съм 60-ти набор), при която целия свят е луднал да предприема такива драстични мерки. Може пак да кажете, че ме гони параноята, но според мене има нещо много важно, което властите го крият от стадото. Живот и здраве ще го разберем какво е то, но дано да не е прекалено късно.

Иначе спомнете си редицата филми, при които когато настане някаква заплаха за цялото човечество (напр. астероид, потоп, извънземни), първата работа на властимащите е да я запазят в дълбока тайна. Един вид обричат населението на земята да умре, и се юрват да строят скривалища само за тях самите и за никой друг. Повярвайте ми, така е не само по филмите, така ще е и при реална заплаха. Нямам им вяра и това е. И затова се опитвам сам да преценявам риска, а не каквото ми приказват разни потенциални дезинформатори.
        Last edited by Mateev; 02.03.2020, 17:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
          Пак не ти е вярна сметката, макар че се поправи. Нищо не можеш да вадиш от заразените. Защото, ако имаш 5 заразени, от тях имаш 3 починали и 2 оздравели, тогава по твоята сметка нищо няма да излезе. Единственият верен за смъртността резултат е 3/5 или 60%. Ако извадиш оздравели и починали от заразените, ще получиш 3/0 - безумен резултат. Ако разделиш умрелите на оздравелите, ще получиш повече от 100% - 3/2 или 150%, също безумен резултат. Ако извадиш оздравелите от заразените, винаги ще получаваш 100% - 3/3. Но понеже това се скрива при тези големи числа и не може да се види грешката. Ако разделиш 3000 умрели на 30000 оздравели, ще се подведеш, че смъртността е 10%. Ако разделиш 3058 на 41000, ще се подведеш, че смъртността е 6,4%. Защото числата са удобни от математическа гледна точка за подобни сметки, но не отразяват истината. Ако заразените са много повече, това още повече сваля смъртността. Много елементарна е аритметиката, но когато някой не иска да види нещо, той не го вижда.

Ясно е че смъртноста едва ли е 10%, защото има хора които са се заразили но не са ходили в болница, но със сигурност не е вярно че Коронавируса е по лек от грип, поне 20 пъти е по-тежък. По-тежък е защото е по-заразен и с очевидно по-висока смъртност. Колко е точната смъртност трудно може да се каже, защото никой не знае колко е точният брой на заразените. Също така всички виждаме, че Иран в скоро време ще "хвърли бялата кърпа"...

Коментар

• Прегледах напреко изписаното през последните дни.
            Тонът в темата е влошен.
            Нормалната и естествена загриженост отстъпват място на повишена нервност .
            Страхът е разбираем, но не е единственият фактор. Въздържам се от допълнителни коментари в тази посока - би било контрапродуктивно на този етап.

Бих искал да направя няколко вметки съвсем делово.

Сред симптомите доколкото прочетох тук се акцентира на треска (температура), обща отпадналост и умора и суха (задължително суха) кашлица.
            Допълнително около четвърт от пациентите развиват и т.н.
            Тежък остър респираторен синдром

Сам по себе си той включва болки в стави и мускули, болки в очни ябълки, специфична клинична картина, изменения при рентгеното изследване.

Още фактори и последици, които могат да с е наблюдават:

- при някои пациенти е било констатирано в самото начало сравнително краткотрайно протичане на бял, редък секрет от носа, който преминава без да прерасне в познатата обилна хрема.
            - Изменения в кръвната картина - понижени равнища на бели кръвни телца.

Доколкото не срещнах информация (вероятно е писано, но просто не съм го констатирал), да обърна внимание и как се взема материал за клинично лабораторно изследване:

Проф. Кантарджиев каза още, че тестът за коронавирус се прави само по лекарско предписание на лежащо болен пациент, с температура над 38,5 градуса и симптоми за начална пневмония. Материал се взима от белия дроб или гърлото и носа на пациента.
            Цялата статия Кантарджиев - ТУК

По-добре едно досадно повторение, а не неволно премълчаване на потенциално важна информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Не бива да се бъркат доказаните случаи с чистата спекулация
              Така е, но в шарената картинка точно това е направено, а ние обсъждаме точно нея. Там автора твърди, че след като доказано заразените са 0.7% от цялата популация, то следователно 99.3% от хората са здрави и въобшще не са се заразявали. И на базата на това твърдение смята едни вероятности, според които излиза, че коронавируса е абсолютно безопасен. Това всъщност е истинската спекулация, а не моя постинг, в който много точно съм споменал думичките СПОРЕД МЕНЕ, тоест имам предположения, но не и доказателства.

И след като никой не знае истинската цифра на заразените, защото няма как да се води статистика за хора, които не са отишли в здравно заведение, то тогава всяка една спомената от някого цифра може да бъде обявена за спекулация.

Нека да оставим коронавируса - ти вярваш ли на статистиките за обикновените грипове, след като много пъти си се заразявал, но никога не си ходил в болница? Така е и с мене и с 99% от хората. Та толкова по въпроса за измислените цифри - ами всеки си ги измисля с чесане зад врата и гледане в тавана. Аз обаче имам някакъв ориентир, защото от всички грипни епидемии през годините съм се заразявал приблизително в половината от случаите. Това ме навежда на мисълта, че всяка една година се заразяват средно около 50% от хората и тази цифра няма да е много далече от истината.

Същото ще се случи и с коронавируса, ако не се предприемат никакви мерки. Да, ама държавата предприема мерки, предприемам и аз, и това вече е достатъчно основание цифрата 50% да я намаля няколко пъти. От тука идва и написаното от мене число 10% заразени от коронавируса. Сега предполагам ти стана ясно, че не съм ги измислил тези цифри с хвърляне на боб, а си имам някаква обосновка.
              Last edited by Mateev; 02.03.2020, 17:10.

Коментар

Един съвет от мен - само като видиш някъде някой да смята смъртност като дели общия брой заразени до момента на умрелите до момента е най-добре да хвърлиш тая статистика в кошчето за боклук и да не си губиш повече времето. Явно тая статийка е поредната за успокояване на стадото!

Ти ако имаш стадо овце каква ще е твоята цел като стопанин? Да се стресират, да спрат да дават мляко или да си стоят кротко и да си ги доиш и стрижеш всеки ден?

И на децата стана ясно, че при 89 000 души ОФИЦИАЛНО заразени /а реално са много повече, както и починалите/ от тях 41 000 все още са болни и за това ги вадим от общата бройка. Та смъртността по ОФИЦИАЛНИ данни се изчислява 3 058 делено на 48 000 души или около 6,4%, което е десетки или стотици пъти повече от обикновения грип!
                Пак не ти е вярна сметката, макар че се поправи. Нищо не можеш да вадиш от заразените. Защото, ако имаш 5 заразени, от тях имаш 3 починали и 2 оздравели, тогава по твоята сметка нищо няма да излезе. Единственият верен за смъртността резултат е 3/5 или 60%. Ако извадиш оздравели и починали от заразените, ще получиш 3/0 - безумен резултат. Ако разделиш умрелите на оздравелите, ще получиш повече от 100% - 3/2 или 150%, също безумен резултат. Ако извадиш оздравелите от заразените, винаги ще получаваш 100% - 3/3. Но понеже това се скрива при тези големи числа и не може да се види грешката. Ако разделиш 3000 умрели на 30000 оздравели, ще се подведеш, че смъртността е 10%. Ако разделиш 3058 на 41000, ще се подведеш, че смъртността е 6,4%. Защото числата са удобни от математическа гледна точка за подобни сметки, но не отразяват истината. Ако заразените са много повече, това още повече сваля смъртността. Много елементарна е аритметиката, но когато някой не иска да види нещо, той не го вижда.
                Last edited by pinoccio; 02.03.2020, 16:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                  Заради коронавируса Националният оперативен щаб препоръчва да бъдат отменени всички тържествени мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на България – 3 март.

Явно някой ги "светна", че е опасно.

Но какво ще правим с "чумавите" мигранти, които напират да минат през наша територия, тия ще ни видят сметката ако минат от тук. Ердоган иска да ги използва като биологично оръжие, а Европа спи, трябва да се вземат крути мерки, това не е нормална ситуация. Изобщо не става въпрос за липса на хуманизъм в случая, защото така или иначе няма кой да ги лекува тук, само ще ни донесат заразата.

Коментар

• Щир и коприва са сега.

Нека сър Матеев да си е осигурил белтъчини и захари и енергия, но живите витамини днес-сега са от тези растения. Събирай и рупай, сър. Докато още можеш.

Аз мога без витамини, но обичам супи-каши от тези растения и ги ям с кеф .

Коментар

Това е най-правдивия начин.Лекуващите се в момента е коректно да са извън сметката.За тях е възможен или пътя към дома или към чувала....

Коментар

И на децата стана ясно, че при 89 000 души ОФИЦИАЛНО заразени /а реално са много повече, както и починалите/ от тях 41 000 все още са болни и за това ги вадим от общата бройка. Та смъртността по ОФИЦИАЛНИ данни се изчислява 48 000 делено на 3 058 души или около 6,4%, което е десетки или стотици пъти повече от обикновения грип!
                        Това са установени модели за смятане на смъртност, макар и след приключване на епидемията предвид съответната динамика по време на протичането й. Ти, ако искаш, ги дели на оздравелите. Само че, ако няма нито един оцелял, тогава смъртността вместо 100% се превръща в математическа безкрайност. Някои специалисти препоръчват такова смятане, защото им е все едно каква глупост ще изтърсят. После - дели се брой умрели на брой заразени. Понеже не е приключило, за да се превърне в една точка от графиката, дели се умрели до момента на заразени до момента като общи бройки и се получава хистерезисна зона. В твоя случай имаш 48000/3058, което е около 1600% - резултат, от който ще избяга всеки статистик. Та, така със съветите.
                        Last edited by pinoccio; 02.03.2020, 15:45.

Коментар

• Заради коронавируса Националният оперативен щаб препоръчва да бъдат отменени всички тържествени мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на България – 3 март.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Last edited by LaCosta; 02.03.2020, 15:25.

Коментар

• Европейската комисия преоценява заплахата, причинена от вируса на короната.
                              Рискът от заразяване в Европа е класифициран като "висок", заяви председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен. Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) коригира нивото на риска като част от преоценка от "средно към високо". "С други думи, вирусът продължава да се разпространява."

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Who? Кой е who?

Attached Files

Коментар

Working...
                                X