IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
    Самият аз да умра от короната (твърде не вероятно), пак няма да се откажа от акъла си и здравия разум.

    С това привършвам спаменето с теб точно по въпроса за цитираното от мен интервю с Мермерски-син, смисъла на което беше свидетелство на конкретен човек за ситуацията "навън", а не толкова професионалните му подробности.
    Това, че някъде по света все още пренебрегват вируса, не означава, че той е безопасен. Точно обратното - означава, че по света има много малоумници, и с тяхното пренебрегване на потенциалния риск могат да докарат нещата в техниия град или държава да станат такива, каквито в момента са в Иран.

    Основната причина за избухването на вторични огнища извън първичното в Китай е факта, че местните СА ПРЕНЕБРЕГНАЛИ поуките от китайците, и са подходили ЛЕКОМИСЛЕНО към потенциалния висок риск от зараза. Сега бършат сълзи и сополи, но е вече късно.
    Last edited by Mateev; 04.03.2020, 11:55.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      3. Пак до момента, от стандартен грип са починали 84 000 човека от началото на годината -не съм видял да се затварят фабрики, да се налагат карантини на градове и да се застрашава световната икономика като цяло. ма кой ли съм аз, че да давам акъли

      Не усещаш ли колко си противоречиш с този коментар.... ако Коронавируса е просто един обикновен грип защо в Китай и Южна Корея затварят фабрики?! Китайците всички ги смятат за луди... затова ето ти линк за Южна Корея... и те ли са луди?!

      https://www.reuters.com/article/us-c...-idUSKBN20O19R


      Също виж и този линк... нищо че смяташ Китайците за луди. (буквално цялото производство е спряло... и това само заради един "лек грип" ) Доказателството че производството в Китай е спряло е безспорно.

      https://www.cnbc.com/2020/03/02/nasa...-measures.html
      Last edited by Xman1; 04.03.2020, 11:20.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Мда, 4 дни нарочно не писах, но апокалиптиците са си същите. ....
        Не ми стана ясно каква теза защитаваш. Цялата тема е изпълнена с твои постинги в обиден заядлив и каруцарски стил, и нито една полезна информация за коронавируса.

        Въобще защитаваш ли някаква теза, или си тука само с цел спамене, тролене, заяждане и обиди? Ако може, кажи си тезата с няколко думи, и се опитай този път да пишеш културно и възпитано без личностни квалификации. И не забравяй да започнеш постинга си със "Аз мисля, че ......".

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

          Не мисля, че извънземните или някой друг има пръст в тази работа с разпространението на вируса. Ако някой умишлено искаше да го разпространи, можеше в рамките на един и същи ден да създаде поне 100 огнища в различни части от света. По-скоро говорим за случайни мутации на някакъв общ прародител на Италианския и Китайския вирус, който първоначално е бил безопасен, и въпреки разпространението му никой не го е забелявал. След това във времето са се появили опасни мутации, които вече няма как да не ги забележим.

          С вирусите е като с живите същества в джунглата. Има милиони видове, някои от които все още не сме ги открили и изследвали. Представи си, че в джунглата от милиони години живее някакво дребно и безобидно паяче, което рядко се среща и което дори и не сме го открили и класифицирали. В един момент обаче някоя негова мутация става силно отровна и освен това започва да се размножава неконтролируемо. Е тогава вече ще го забележим, ще го изследваме, и чак тогава ще открием, че то всъщност си го е имало от милиони години, но ние не сме го знаели това.

          Не казвам че не е възможно да мутира, но да мутира един и същ вирус на две места по света едновременно и по сходен начин, това ми се струва невъзможно, този вирус или е пренесен от Китай в Италия и наобратно или някой го е направил и го е пуснал на двете места. (възможно е и на повече места).

          Има логика да е биологично оръжие, защото Ухан е в центъра на Китай, а Италия в центъра на Европа, освен това и двете държави са туристически дестинации. Този който го е пуснал нарочно е избрал периода преди нова година, дали са извънземни или земни си нямам на идея. Но твърдението на Италианците ако е вярно, това е атака, а не естествено възникнал вирус. (аз лично се съмнявам в тяхното твърдение и все още смятам, че вируса е по-скоро природно явление а не атака).

          Но как бихме различили биологична атака от ествен вирус, ако е биологична атака, едва ли този който е атакувал ще спре да атакува, преди да постигне целите си... т.е. трябва да очакваме още много огнища, и още щамове, ако тези условия се изпълнят, ще означава че е биологична атака.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
            И още нещо. Недай Боже накрая някой от близките ти да пострада. Господ има особено чувство за ирония. Дали ще си струва съответните 30 сребърника дето ги заработваш с тези постове?
            Самият аз да умра от короната (твърде не вероятно), пак няма да се откажа от акъла си и здравия разум.

            С това привършвам спаменето с теб точно по въпроса за цитираното от мен интервю с Мермерски-син, смисъла на което беше свидетелство на конкретен човек за ситуацията "навън", а не толкова професионалните му подробности.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение



              Съмнявам се нещо такова в България да може да се скрие от властите, ако се случва реално.

              Според мен е възможно да има няколко случая за които да знаят и да не казват, но нищо повече. Иначе такива като теб щяха първи да се покрият.

              Просто България е малко по-назад спрямо останалите, защото ние сме относително бедни и не пътуваме толкова много по света, освен това не сме сериозна туристическа дестинация. Също така нямаме кой знае какви масови събития и други подобни, общо взето Българина защото е беден не може да си позволи такива неща. Едва ли имаме хиляди пенсионери по круизни кораби и други подобни глупости, нашите пенсионери основно си седят в къщи и гледат телевизия, това им е забавлението, дори на море и на планина не ходят, което до някъде ги защитава засега.
              Абсолютно точно. Липсва и интензивна икономическа дейност. Чист късмет. Някой някога го бе определил с термина "долинна икономика".

              Коментар


              • Мда, 4 дни нарочно не писах, но апокалиптиците са си същите. Само равновеско, като усети накъде бият нещата и как ще бъде разбит от бъзик след няколко месеца, се спря да пише, но пък, както се казваше в онзи лаф - само вСелена и глупостта били безгранични, та щафетата успешно е подета. Матейко дори няма да коментирам - ако наитсина е от кадър на ДКМС, нещата са ясни.

                Да обобщим дотук:

                1. Апокалиптиците са или болни хора, или имат близки болни хора, или са придобили някакви кинти някога си по някакъв начин и сега се побъркват от страх, че няма да могат да си ги изхарчат заради короната - с две думи страхливи, завършени егоисти, изкупуващи всичко и прецакващи със създаваната от тях паника и изкуствени дефицити на стоки реално болни хора и може би деца!?!?! Честно казано между шенсионер и дете винаги ще избера детето - наречете ме какъвто си искате, но ми писна от апокалиптици!

                2. До момента, има едва 3000 починали от коронавируса - горе-долу дневният прираст на Нигерия или Бангладеш - уау, страшно Дууууум, апокалипсис и т.н. Да припомянм ли, че великият "математик" Матейко очакваше до края на февруари цялото население на планетата да е заразено Смееех ти казва, смеееееех - много е весело когато модел върху 100К човека се пренася върху 8 милиарда. направо като проуванията сред колегите на Матейко, с което се доказва, че бедност у нас няма, щото такива като Матейко плащали по 2-3000 лева само за ток на имотите си. Анализирай това!

                3. Пак до момента, от стандартен грип са починали 84 000 човека от началото на годината -не съм видял да се затварят фабрики, да се налагат карантини на градове и да се застрашава световната икономика като цяло. ма кой ли съм аз, че да давам акъли

                За финал щото някои хора трябва да бачкаме, за да изкарваме пенсиите на други, ще припомня един стар, но златен виц за преекспонирането и бътърфлай ефекта. Посмейте се, смехът лекувал, не и психичноболните де

                Отиват индианците при шамана и го питат:
                - Тежка ли ще е зимата да знаем колко дърва да събираме?
                - Кучетата ще умират от студ! - отговорил им шамана.
                След един месец:
                - Да събираме ли още дърва?
                - Събирайте, вълците ще умират от студ!
                След още един месец:
                - Още да събираме ли?
                -Още,още, мечките ще умират от студ!
                Но на шамана му станало гузно дали не е подвел хората си и решил да отиде на върха, където имало метеорологична станция и да попита бледоликите кaква ще е зимата. На портала видял един техник качен на стълб и го попитал:
                - Момче, тази зима дали ще е студена?
                - Голям студ, дядо, мечките ще умират от студ!
                Шамана доволен се обърнал да си ходи, но се извърнал и попитал:
                - А бе, вие по тези жици ли познавате?
                - Заеби ги жиците и технологиите, гледай индианците колко дърва събират!
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                  Нали ти казах, че си загубила всякаква връзка с по-младите поколения.
                  Не бих казала. Просто не си конкретен в постовете си и не подкрепяш твърденията си с линкове. Т.е., мърляв си и те хващат в системна липса на логика.

                  Прочее ти самият какво точно си учил? Я сподели, ще ни е интересно, за да претеглим и теб.

                  И още нещо. Недай Боже накрая някой от близките ти да пострада. Господ има особено чувство за ирония. Дали ще си струва съответните 30 сребърника дето ги заработваш с тези постове?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
                    На Женския пазар в София циркулира упорит слух за засекретени масови заравяния на стотици умрели от короната из страната. По нощите се чувал рева на булдозерите, а на сутринта – а, нов парк!
                    Затова нямаме още случай на заразен: всичките отиват в земята, някои още живи


                    Съмнявам се нещо такова в България да може да се скрие от властите, ако се случва реално.

                    Според мен е възможно да има няколко случая за които да знаят и да не казват, но нищо повече. Иначе такива като теб щяха първи да се покрият.

                    Просто България е малко по-назад спрямо останалите, защото ние сме относително бедни и не пътуваме толкова много по света, освен това не сме сериозна туристическа дестинация. Също така нямаме кой знае какви масови събития и други подобни, общо взето Българина защото е беден не може да си позволи такива неща. Едва ли имаме хиляди пенсионери по круизни кораби и други подобни глупости, нашите пенсионери основно си седят в къщи и гледат телевизия, това им е забавлението, дори на море и на планина не ходят, което до някъде ги защитава засега.
                    Last edited by Xman1; 04.03.2020, 10:51.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                      На Женския пазар в София циркулира упорит слух за засекретени масови заравяния на стотици умрели от короната из страната. По нощите се чувал рева на булдозерите, а на сутринта – а, нов парк!
                      Затова нямаме още случай на заразен: всичките отиват в земята, някои още живи
                      И никой не знае и не ги търси , щото са комлектовани на тумби . Цели фамилии . Страшно е ! И смешно
                      Ма така е като не пият

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                        Говориш значи за Мермерски син, а не за Мермерски баща.
                        Нали ти казах, че си загубила всякаква връзка с по-младите поколения.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                          ....Иначе ако това което казват Италианците е вярно то този вирус със 100% сигурност е биологична атака и някой пуска различни щамове на различни места, което означава, че този "някой", може и в момента да продължава да пуска и други щамове, на различни места по света. Дано Италианците просто да са некадърници и да не знаят какво говорят, защото явно те самите не могат да оценят какво приказват.
                          Не мисля, че извънземните или някой друг има пръст в тази работа с разпространението на вируса. Ако някой умишлено искаше да го разпространи, можеше в рамките на един и същи ден да създаде поне 100 огнища в различни части от света. По-скоро говорим за случайни мутации на някакъв общ прародител на Италианския и Китайския вирус, който първоначално е бил безопасен, и въпреки разпространението му никой не го е забелявал. След това във времето са се появили опасни мутации, които вече няма как да не ги забележим.

                          С вирусите е като с живите същества в джунглата. Има милиони видове, някои от които все още не сме ги открили и изследвали. Представи си, че в джунглата от милиони години живее някакво дребно и безобидно паяче, което рядко се среща и което дори и не сме го открили и класифицирали. В един момент обаче някоя негова мутация става силно отровна и освен това започва да се размножава неконтролируемо. Е тогава вече ще го забележим, ще го изследваме, и чак тогава ще открием, че то всъщност си го е имало от милиони години, но ние не сме го знаели това.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                            Оспамихме темата с личните данни на този учен заради остарелите ти знания, леля.
                            Америкън юнивърсити, Уошингтън, окръг Кълъмбия: https://www.american.edu/

                            Не съм твърдял, че е вирусолог. Но, ако си прочела научните му достижения, би трябвало да се впечатлиш. А пък работата му с пробиотиците е свързана пряко с имунитета на човешкото тяло. Ако не ти е ясно, мога да ти обясня в медицински подробности на ниво средно образование.
                            Тук можеш да прочетеш още за научната му дейност; ако някои термини не знаеш, питай ме, моля.
                            https://diesel-hero.com/index.php?ro...formation_id=7

                            Най-долу в текста има нещо, което сигурно те интересува сериозно (ако не е късно, разбира се): "... откривател и създател на NATURE LIFT СЕРУМ ГЕЛ Мермерски – първият уникален лифтинг и антиейджинг козметичен продукт в света ..." Човекът мисли за такива като теб, пък ти глей как търсиш под вола виме, за да го омаловажиш...
                            Говориш значи за Мермерски син, а не за Мермерски баща. Аз визирам Мермерски баща, който също е професор и ... агроном.

                            Обаче, нито при сина, нито при бащата имаме налична диплома по медицина, нито специализация по вирусология.

                            Т.е., тежестта на мнението и на двамата за мен е толкова, колкото на това на Матеев, и останалите участници в тукашната дискусия.

                            Между другото, ако наистина цитираш дословно сина, изказването му е изключително повърхностно, но ти не даваш линкове към мненията си, така, че нека не обвиняваме и сина прибързано.

                            Така, че казаното от мен остава валидно, кака.
                            Last edited by Selena; 04.03.2020, 10:43.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                              Тази новина вече я написах, но явно не обичаш да четеш. Интересното е, че човекът е умрял още на 13-ти февруари. Взели са му проба и до ден-два са разбрали, че е от коронавирус. Въпросът е защо новината излиза в медиите с 20-дневно закъснение?

                              В България също си имаме подобен случай на умряла жена, изследвана за коронавирус, и след това резултатът от пробата е засекретен.
                              https://www.youtube.com/watch?v=2DmDmuqJetQ
                              На Женския пазар в София циркулира упорит слух за засекретени масови заравяния на стотици умрели от короната из страната. По нощите се чувал рева на булдозерите, а на сутринта – а, нов парк!
                              Затова нямаме още случай на заразен: всичките отиват в земята, някои още живи

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                                ....Тези които казват, че Коронавируса е просто обикновен грип, мисля е време да замлъкнат, защото по мое мнение вършат престъпление....
                                Тези, които подценяват грипа, не са нито толкова смели, нито толкова безстрашни. Те са просто СНОБИ и това си личи и от другите техни постинги в този форум.

                                Когато един сноб каже "ти си уплашен", той всъщност иска да каже "Вижте ме мене колко съм смел".
                                Когато един сноб каже "ти си паникьор", той всъщност иска да каже "Вижте ме мене колко съм спокоен и разсъдлив".
                                Когато един сноб каже "ти всяваш паника", той всъщност иска да каже "Вижте ме мене как се грижа за спокойствието на всички".

                                Прегледай назад всички постинги на снобите в темата, и ще видиш, че те не са давали никаква информация за вируса. Всичките техни постинги са само личностни заяждания и демонстрация на снобизъм в най-висшата му форма.

                                Коментар

                                Working...
                                X