IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
    Чел съм разни изследвания за витамините.

    Първо усвояването на тези от ампулите е съмнителна работа. Тези от плодовете и зеленчуците се усвоят с пъти по-добре. Причината най-вероятно е че в "живата" храна има още нещо за което не знаем и което помага за по-доброто усвояване на витамините и минералите.....
    Напълно си прав, че е най-добре всички витамини и минерали да си ги набавяме с храната, но това в наше време не е чак толкова лесно. Първият и най-голям проблем е интензивното земеделие, което отдавна е изтощило повърхностния хумусен слой на земеделските площи. В резултат на това нито един съвременен плод или зеленчук няма тези съставки, които е имал едно време в селската градина на нашите баби и дядовци.

    Другият проблем е факта, че различните хора имат различни предпочитания към хранителния си режим. И тези различни предпочитания водят до различни дефицити на един или друг витамин или минерал. Например вегетарианците са в дефицит на витамини A,D и Е, както и на Желязо, Йод, Магнезий, Селен, Цинк, Холин и Омега 3. Всъщност абсолютно всички българи са в дефицит на Магнезий, който дефицит се сочи като една от основните причини за големия брой сърдено-съдови заболявания, предизвикващи над 60% от всички смъртни случаи.

    Та искам да кажа, че си струва човек малко да се ограмоти в това направление.
    Last edited by Mateev; 05.03.2020, 20:01.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Обявиха грипна епидемия в цялата страна от утре до 11 март включително. Инфекционните отделения в болниците са препълнени. Отменят се всички планови операции.
      Да, в Токуда бяха свършили китовете за Грип А и Б. Докараха, теста на детето отрицателен, докторката вика.. може да е фалшив отрицателен, ама не пречи да пие Тамифлу. Тамифлу обаче няма... В едната аптека казаха евентуално Април.... Айде ще оцелеем и след Април.. и без Тамифлу

      Коментар


      • Чел съм разни изследвания за витамините.

        Първо усвояването на тези от ампулите е съмнителна работа. Тези от плодовете и зеленчуците се усвоят с пъти по-добре. Причината най-вероятно е че в "живата" храна има още нещо за което не знаем и което помага за по-доброто усвояване на витамините и минералите.

        Моето Джи Пи редовно препоръчва фрешове/смутита от цитруси вместо витамин С на ампули.

        Второ нивата на витамините в зеленчуците и плодовете купени от магазина постоянно намаляват. Поради това че ги берат зелени, не зреят на слънце и др. такива. Спомням си за намаляване от 5 пъти. Демек сега трябва да ядеш 5 пъти повече за да набавиш същите витамини както преди 20-30 години.

        И трето правилото за предозиране е просто. Ако се среща в свободна форма в природата - колкото и плодове и зеленчуци да изядеш трудно ще предозираш с него. Примерно витамин С. Ако рядко се среща и вземаш ампули имаш голям шанс да предозираш. Примерно витамин Д, който много рядко се намира в природата.

        Така че рупайте пресен зарзават и плодовете от градината, повече на слънце за витамин Д и повече на чист въздух на полето и това е.

        Коментар


        • Италия пак зле.
          Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

          Коментар


          • Обявиха грипна епидемия в цялата страна от утре до 11 март включително. Инфекционните отделения в болниците са препълнени. Отменят се всички планови операции.
            Last edited by Mateev; 05.03.2020, 19:04.

            Коментар


            • Днес по тв канала Росия1 дадоха тълпа от няколкостотин човека да щурмува магазин от веригата Алди в Германия.......Паниката почва да набира скорост при швабите.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                Евала Матеев...!
                След като оправи валутните пазари, сега консултираш всичките фирми за медицински изследвания....Корона вирус, витамини, персонална медицина...
                А бее, който си го може,си го може .........
                Освен магистър по електроника съм магистър по финанси и магистър по зооинженерство. Генетиката съм я чел много, и освен това в момента непрекъснато я практикувам при селекцията на пчелни майки. От там всъщност идват и частичните ми познания в тази сфера, която обсъждаме.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  .....пп Внимавай с дозите витмин C ...Вярно излишното се изхвърля, но да не получиш нехарактерно парене и бодцкане в тракта от предозиране....

                  500 млгр през ден !!!
                  От много години ежедневно вземам по 1 капсула Cetebe на ден (300mg), а по време на грипни епидемии - по 3 капсули на ден. Грип ме е хващал само в половината от случаите, и освен това съм го изкарвал много леко за 1-2 дена. Помагал съм си обаче и с по няколко капсули Тамифлу. Ако се вземе първата капсула веднага с първите сиптоми, развитието на грипа се прекратява и до 24 или максимум 48 часа сиптомите изчезват. Температура на практика не съм вдигал повече от 10-15 години.
                  Last edited by Mateev; 05.03.2020, 18:49.

                  Коментар


                  • Евала Матеев...!
                    След като оправи валутните пазари, сега консултираш всичките фирми за медицински изследвания....Корона вирус, витамини, персонална медицина...
                    А бее, който си го може,си го може ......

                    пп Внимавай с дозите витмин C ...Вярно излишното се изхвърля, но да не получиш нехарактерно парене и бодцкане в тракта от предозиране....

                    500 млгр през ден !!!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                      Проблем може да е начинът н а набавяне на витамин С и потенциалното предозиране. .....
                      Специално за Витамин C предозирането не е кой-знае какъв проблем. Той организма си взема колкото му трябва и другото се изпикава. Иначе за който не знае, препоръчителната дневна доза е 90 mg, а максималната - 2000 mg. Една капсула Cetebe на Actavis има 300 mg, и човек спокойно може да взема по 5-6 капсули на ден, ако иска да си засили имунитета по време на грипни епидемии.

                      Между другото маймуните, от които се предполага че сме произлезли, ежедневно са си набавяли от бананите по 10-13 грама Витамин C на ден, или 5-6 пъти повече от официално приетите днес максимални дози. Така че склонен съм да си мисля, че дори и големите предозирания на Витамин C не са проблем.

                      На който му е любопитно, мога да му кажа какви са препоръчваните и максималните дози за всеки един витамин или минерал, приеман от организма посредством храната. При повечето предозирането 4-5 пъти е безопасно, но има и критични такива, които не трябва да се предозират, като например Витамин B5.

                      За витамин D, който също е полезен за грипа, препоръчителната доза е 15 микрограма, а максималната - 100 микрограма.
                      Last edited by Mateev; 05.03.2020, 18:21.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        То се знаеше че е така, ма не очаквах че е чак пък до такава степен....
                        Предполагам и в Европа е подобен сичуешъна.


                        Разбира се че е така, капиталиста е безкрайно алчен, за пари е готов да обрече дори майка си и баща си на смърт и болест.

                        Мисля че съвсем скоро горко ще съжаляваме, че не сме НРБ.

                        Между другото някога си произвеждахме голяма част от антибиотиците сами.... но отдавна отмина това време.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                          По нищо в постинга ти не си личеше, че е майтап. Първо не е морално да се майтапиш в тази тема, и второ - някои хора могат да възприемат постинга ти като истина, и да застрашат живота си с твоите препоръки. Не забравяй, че тука не е селската кръчма - тука се обсъждат сериозни проблеми.
                          бухахахахахахаха .
                          матейко ти си се шашардисал. това е форум и може да се майтапим колкото си щем.
                          не си мисли че спасяваш половин българия с паникьорските си постовете .
                          не е селска кръчма но и ти не си шеф на кризисен щаб.
                          проблемът е сериозен за теб , но за теб сериозен проблем е и банат ти от инстафорум .

                          Коментар


                          • То се знаеше че е така, ма не очаквах че е чак пък до такава степен....
                            Предполагам и в Европа е подобен сичуешъна.


                            According to research and US Congressional hearings, something like 80% of present medicines consumed in the United States are produced in China. This includes Chinese companies and foreign drug companies that have outsourced their drug manufacture in joint ventures with Chinese partners. According to Rosemary Gibson of the Hastings Center bioethics research institute, who authored a book in 2018 on the theme, the dependency is more than alarming.

                            Gibson cites medical newsletters giving the estimate that today some 80% of all pharmaceutical active ingredients in the USA are made in China. “It’s not just the ingredients. It’s also the chemical precursors, the chemical building blocks used to make the active ingredients. We are dependent on China for the chemical building blocks to make a whole category of antibiotics… known as cephalosporins. They are used in the United States thousands of times every day for people with very serious infections.”

                            The made in China drugs today include most antibiotics, birth control pills, blood pressure medicines such as valsartan, blood thinners such as heparin, and various cancer drugs. It includes such common medicines as penicillin, ascorbic acid (Vitamin C), and aspirin. The list also includes medications to treat HIV, Alzheimer’s disease, bipolar disorder, schizophrenia, cancer, depression, epilepsy, among others. A recent Department of Commerce study found that 97 percent of all antibiotics in the United States came from China.

                            Few of these drugs are labeled “made in China” as drug companies in the USA are not required to reveal their sourcing. Rosemary Gibson states that the dependency on China for medicines and other health products is so great that, “…if China shut the door tomorrow, within a couple of months, hospitals in the United States would cease to function.” That may not be so far off.
                            Last edited by pipbel; 05.03.2020, 17:50.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                              По нищо в постинга ти не си личеше, че е майтап. Първо не е морално да се майтапиш в тази тема, и второ - някои хора могат да възприемат постинга ти като истина, и да застрашат живота си с твоите препоръки. Не забравяй, че тука не е селската кръчма - тука се обсъждат сериозни проблеми.
                              Да, общо взето е майтап с елементи на реалност.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
                                Благодаря за критиката, но май не си прочел второто изречение в поста ми, който цитираш.
                                По нищо в постинга ти не си личеше, че е майтап. Първо не е морално да се майтапиш в тази тема, и второ - някои хора могат да възприемат постинга ти като истина, и да застрашат живота си с твоите препоръки. Не забравяй, че тука не е селската кръчма - тука се обсъждат сериозни проблеми.

                                Коментар

                                Working...
                                X