IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Реално погледнато 2 неща се изпускат с Короната, които към момента не са ясни!

    1. Ако смъртността при установено заразените е 3,5%. Колко е смъртността при общо заразените, които обаче не са установени, защото са го прекарали с много леки симптоми! Може да е много ПОД 1%. Така погледнато всички бакалски сметки, че видите ли ако в БГ се заразят 1 000 000, щели да умрат 35 000, са несериозни. Лично за мен ако при установено заразените смъртността е 3,5%. Ако имаме общо заразени 1 мил. цялостната смъртност би била много под 10К. Навярно не повече от 5-6 хиляди!

    2. Втори много важен въпрос е, при обща циркулация на вируса, дали изобщо е възможно, да се заразят 1 000 000, дори и в контакт с виросоносещи агенти! Множество хора, изобщо не могат да се заразят, та ако ще и болен да им се изплюе в устата.

    През изминалите дни съм прицъквал темата и не знам, защо никой няма критичното мислене, за да може да си зададе горните 2 въпроса!
    Пишат се какви ли не щуротии!
    Едните ще слагат "каски" и влизат в бункерите, другите пък казват, че никакъв проблем няма и обявяват първите за кретени!

    Проблем има, но все още не знаем мащабите! Аз бих изчакал още поне месец, за да направя някакви изводи, за себе си!
    Last edited by Mike Florida; 08.03.2020, 11:38.

    Коментар


    • пълна пародия на заседанието на МС. боко изпрати лично ананиев да бие тупана в плевен и габрово. не ще възражения. никой да не си ходи в къщи и да са му подръка по всеко време. неще да чува няма и не мога. останалите се правят че пишат и гледат като мисирки.
      каза че борсата всеки ден пада с 20 30 50 %
      бухахахахахаха
      мерси

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

        За разпространението на коронавируса са виновни преди всичко малоумниците по света, които не са малко на брой, и които ги има дори и в тази тема от форума. Те не могат да осъзнаят, че с лекомисленото си повечение стават една от основните причини за интензивното разпространение на заразата. Малоумници има и сред властимащите, които с неадекватните си мерки също спомагат за разпространението на заразата.

        Не знам дали сте се досетили (малоумниците със сигурност не са), че ако предаването на заразата от 1 човек на друг го наречем ЕДНА СТЪПКА ЗА ВИРУСА, то тогава разстоянието между произволно взети двама човека от целия свят НЕ НАДХВЪРЛЯ 10 СТЪПКИ[/COLOR]. И ако част от хората са невежи, лекомислени или директни малоумници, то тогава това разстояние се намалява на 6-7 стъпки, 3 или 4 от които вируса вече ги е изминал по пътя към вас. След като в България вече го има този вирус, и явно част от хората са болни, но неоткрити, то тогава за да достигне вируса до всеки един от нас остават само 1, 2 или максимум 3 стъпки. Пак повтарям - малоумниците са причината броят на тези стъпки да намале така драстично.

        Защо стъпките са толкова малко?

        Ами нека да посмятаме заедно:
        1. Всеки божи ден човек контактува (приближава се на по-малко от 3 метра) средно с поне 100 човека в магазина, в автобуса, на работното си място, по заведения, на кино, на стадиона и т.н. Това е една стъпка, която разширява обхвата до 100 потенциални човека да го заразят.
        2. Всеки от тези 100 човека също контактува с други 100 човека. Тоест на втората стъпка вече е обхваната една група от 10 000 човека. Нека да приемем, че има дублиращи се случаи (общи познати) и да намалим групата до 5000 човека.
        3. На третата стъпка групата вече нараства до 5000*100/2 = 250 хиляди човека.
        4. На четвъртата стъпка групата стана 10-12 милиона. Тоест разстоянието от вирусна гледна точка между всеки двама българина е средно 4 стъпки.
        5. Още една стъпка и от една държава стана цял континент, а с още една или две стъпки - и ето ти го обхванат целия свят.

        Та това е ситуацията - средно 6-7 стъпки делят заразяването между произволни 2-ма човека от целия свят. Да, това разстояние има нормално разпределение, така че някои маршрути могат да са по-дълги, но едва ли ще надхвърлят 10-12 стъпки. За сметка на това други маршрути са доста по-къси и за някои хора се намаляват само до 1-2 стъпки (напр. болен от Ухан каца в Америка и заразява няколко човека).

        А сега си представете всички възможни маршрути, които могат да доведат до вашето заразяване. Както вече казахме, те са нормално разпределени и имат дължина между 1 и 12 стъпки. Средностатистически дължината е 6 стъпки, но вероятноста за вашето заразяване не зависи от средната стойност, а от МИНИМАЛНАТА СТОЙНОСТ на тази дължина. Това е така защото когато ви зарази някой от късите марштути, няма никакво значение, че след това заразата ще идва и по по-дълги маршрути. Това е и причината вероятноста за зараза да е много висока и да достига до 50% за всяка една грипна епидемия.

        Та след като заразата е вече в България, половината средностатистически стъпки вече са изминати. Остават само 3,2 или 1 стъпка за заразяването на поне половината от населението.

        Може ли човек да направи нещо по въпроса, за да се защити?

        Да - може, ако прилага ДРАСТИЧНИ МЕРКИ ЗА САМОЗАЩИТА. Например:
        1. Ограничаване на бройката на хората, с които директно контактува (приближава се на по-малко от 3 метра). Ако по-рано е контактувал средно със 100 човека, а сега сведе бройката им само до двама например (семейството), то тогава той намалява вероятноста за собствената си зараза 50 пъти.
        2. Честото миене на ръце и дезинфекция на дръжките на вратите със спирт също помага, но в далече по-малка степен, защото това не е основния метод за предаване на заразата.

        Каква е ролята на малоумниците за разпространението на заразата?

        Със своето лекомислено поведение те намаляват бройката на и без това малкия брой стъпки, които му трябват на вируса, за да ви докопа. Представете си, че последната стъпка на вируса се свежда до това да преодолее ПОНЕ ЕДИН от 100-те човека, с които вие имате ежедневен контакт. Ами ако сред тези 100 човека поне един е малоумник, то тази защитна стъпка за вас все едно не съществува. Ако сред 100-те човека на малоумника има поне още един малоумник, то тогава вие губите и втората стъпка, която вече обхваща няколко хиляди човека от един квартал. Надявам се го осъзнавате това - два последователни малоумника са достатъчни да създадат пряк път на вируса към вас, независимо че говорим за група от хиляди хора в един квартал.

        Всичко това малоумниците не го осъзнават. Нещо повече - те се гордеят със собственото си малоумие, и умишлено се хвалят по форумите. И още по-лошото - подиграват се на всички разумни хора, които поне малко от малко осъзнават сериозноста на положението и искат да се защитят. И най-накрая - малоумниците умишено дават съвети, с които да спомогнат заразата да обхване колкото се може повече хора.

        С това започнах постинга, с това и ще го завърша - малоумниците имат основна заслуга за широкото разпространение на една зараза, а от там и за завишения брой човешки жертви. И ако искате да намалите вероятноста за собственото си заразяване, ограничете контактите си със всички малоумници от вашето обкръжение. Така че добавите една допълнителна защитна стъпка на пътя на вируса към вас.

        ПП: А сега следете коментарите към този мой последен постинг в тази тема, за да разберете кои са малоумниците, ако вече не сте ги разбрали.
        Матеев предусеща, че иде времето, когато ще го спукат от подигравки, та бърза да раздава квалификации, преди да се е спукал неговия балон.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение

          Не съм изследвал, но чух от медицинско лице в интервю, че издържа не девет дни, а няколко часа.
          И аз така. Това за деветте дена съм го чувал само от Xman. А той сигурно го е видял в някоя социална мрежа.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
            Италия обяви карантина с цел да не swamp не болниците


            Източника е превод на скрииншот в редит така че приемайте го с щипка съмнение
            Lombardy's welfare minister: "every day we get 200 new people to the ER in critical conditions, which means every day we need to find 200 more hospital beds. […] the virus is spreading at an exceptional speed, faster than our predictions and than the data we got from China."






            https://www.reddit.com/r/Coronavirus...ry_day_we_get/
            Това, че слагат цяла Ломбардия под карантина си е така. Вчера и имало хаос на гарата в Милано. По принцип като се налага карантина не е хубаво да се казва предварително. Така си губи смисъла.
            Last edited by Money; 08.03.2020, 11:50.

            Коментар


            • Италия обяви карантина с цел да не swamp не болниците


              Източника е превод на скрииншот в редит така че приемайте го с щипка съмнение

              Lombardy's welfare minister: "every day we get 200 new people to the ER in critical conditions, which means every day we need to find 200 more hospital beds. […] the virus is spreading at an exceptional speed, faster than our predictions and than the data we got from China."


              https://www.reddit.com/r/Coronavirus...ry_day_we_get/
              mWPCloud.com

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                Ако вирусът издържа по повърхности до девет дни не е голяма загадка поне за мен, че именно в Плевен е налице първи случай.
                Не съм изследвал, но чух от медицинско лице в интервю, че издържа не девет дни, а няколко часа.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                  Разбрахме ги вече.
                  стига са подмазвабе. няма да ти даде пари за глупостите. културно и матейчо ти каза че си измамник а не откривател
                  бухааххахахахахах
                  мерси

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                    За разпространението на коронавируса са виновни преди всичко малоумниците по света, които не са малко на брой, и които ги има дори и в тази тема от форума. Те не могат да осъзнаят, че с лекомисленото си повечение стават една от основните причини за интензивното разпространение на заразата. Малоумници има и сред властимащите, които с неадекватните си мерки също спомагат за разпространението на заразата.

                    Не знам дали сте се досетили (малоумниците със сигурност не са), че ако предаването на заразата от 1 човек на друг го наречем ЕДНА СТЪПКА ЗА ВИРУСА, то тогава разстоянието между произволно взети двама човека от целия свят НЕ НАДХВЪРЛЯ 10 СТЪПКИ. И ако част от хората са невежи, лекомислени или директни малоумници, то тогава това разстояние се намалява на 6-7 стъпки, 3 или 4 от които вируса вече ги е изминал по пътя към вас. След като в България вече го има този вирус, и явно част от хората са болни, но неоткрити, то тогава за да достигне вируса до всеки един от нас остават само 1, 2 или максимум 3 стъпки. Пак повтарям - малоумниците са причината броят на тези стъпки да намале така драстично.

                    Защо стъпките са толкова малко?

                    Ами нека да посмятаме заедно:
                    1. Всеки божи ден човек контактува (приближава се на по-малко от 3 метра) средно с поне 100 човека в магазина, в автобуса, на работното си място, по заведения, на кино, на стадиона и т.н. Това е една стъпка, която разширява обхвата до 100 потенциални човека да го заразят.
                    2. Всеки от тези 100 човека също контактува с други 100 човека. Тоест на втората стъпка вече е обхваната една група от 10 000 човека. Нека да приемем, че има дублиращи се случаи (общи познати) и да намалим групата до 5000 човека.
                    3. На третата стъпка групата вече нараства до 5000*100/2 = 250 хиляди човека.
                    4. На четвъртата стъпка групата стана 10-12 милиона. Тоест разстоянието от вирусна гледна точка между всеки двама българина е средно 4 стъпки.
                    5. Още една стъпка и от една държава стана цял континент, а с още една или две стъпки - и ето ти го обхванат целия свят.

                    Та това е ситуацията - средно 6-7 стъпки делят заразяването между произволни 2-ма човека от целия свят. Да, това разстояние има нормално разпределение, така че някои маршрути могат да са по-дълги, но едва ли ще надхвърлят 10-12 стъпки. За сметка на това други маршрути са доста по-къси и за някои хора се намаляват само до 1-2 стъпки (напр. болен от Ухан каца в Америка и заразява няколко човека).

                    А сега си представете всички възможни маршрути, които могат да доведат до вашето заразяване. Както вече казахме, те са нормално разпределени и имат дължина между 1 и 12 стъпки. Средностатистически дължината е 6 стъпки, но вероятноста за вашето заразяване не зависи от средната стойност, а от МИНИМАЛНАТА СТОЙНОСТ на тази дължина. Това е така защото когато ви зарази някой от късите марштути, няма никакво значение, че след това заразата ще идва и по по-дълги маршрути. Това е и причината вероятноста за зараза да е много висока и да достига до 50% за всяка една грипна епидемия.

                    Та след като заразата е вече в България, половината средностатистически стъпки вече са изминати. Остават само 3,2 или 1 стъпка за заразяването на поне половината от населението.

                    Може ли човек да направи нещо по въпроса, за да се защити?

                    Да - може, ако прилага ДРАСТИЧНИ МЕРКИ ЗА САМОЗАЩИТА. Например:
                    1. Ограничаване на бройката на хората, с които директно контактува (приближава се на по-малко от 3 метра). Ако по-рано е контактувал средно със 100 човека, а сега сведе бройката им само до двама например (семейството), то тогава той намалява вероятноста за собствената си зараза 50 пъти.
                    2. Честото миене на ръце и дезинфекция на дръжките на вратите със спирт също помага, но в далече по-малка степен, защото това не е основния метод за предаване на заразата.

                    Каква е ролята на малоумниците за разпространението на заразата?

                    Със своето лекомислено поведение те намаляват бройката на и без това малкия брой стъпки, които му трябват на вируса, за да ви докопа. Представете си, че последната стъпка на вируса се свежда до това да преодолее ПОНЕ ЕДИН от 100-те човека, с които вие имате ежедневен контакт. Ами ако сред тези 100 човека поне един е малоумник, то тази защитна стъпка за вас все едно не съществува. Ако сред 100-те човека на малоумника има поне още един малоумник, то тогава вие губите и втората стъпка, която вече обхваща няколко хиляди човека от един квартал. Надявам се го осъзнавате това - два последователни малоумника са достатъчни да създадат пряк път на вируса към вас, независимо че говорим за група от хиляди хора в един квартал.

                    Всичко това малоумниците не го осъзнават. Нещо повече - те се гордеят със собственото си малоумие, и умишлено се хвалят по форумите. И още по-лошото - подиграват се на всички разумни хора, които поне малко от малко осъзнават сериозноста на положението и искат да се защитят. И най-накрая - малоумниците умишено дават съвети, с които да спомогнат заразата да обхване колкото се може повече хора.

                    С това започнах постинга, с това и ще го завърша - малоумниците имат основна заслуга за широкото разпространение на една зараза, а от там и за завишения брой човешки жертви. И ако искате да намалите вероятноста за собственото си заразяване, ограничете контактите си със всички малоумници от вашето обкръжение. Така че добавите една допълнителна стъпка на пътя на вируса към вас.

                    ПП: А сега следете коментарите към този мой последен постинг в тази тема, за да разберете кои са малоумниците, ако вече не сте ги разбрали.
                    от този паникьорски- математико безмислен пост разбрахме едно. дали на 3та стъпка дали на 12та или 15та ние сме обречени .
                    рано или късно .
                    мерси матейкин за прозрението и математическите сметки .
                    а това в червено е малоумен - комплексарски приом никой да не подлага на съмнение или противоречие поста на матейчо.
                    страхувай се матейка само да не изпревариш от страх вируса
                    бухахахахаха
                    мерси

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      За разпространението на коронавируса са виновни преди всичко малоумниците по света, които не са малко на брой, и които ги има дори и в тази тема от форума. Те не могат да осъзнаят, че с лекомисленото си повечение стават една от основните причини за интензивното разпространение на заразата. Малоумници има и сред властимащите, които с неадекватните си мерки също спомагат за разпространението на заразата.

                      Не знам дали сте се досетили (малоумниците със сигурност не са), че ако предаването на заразата от 1 човек на друг го наречем ЕДНА СТЪПКА ЗА ВИРУСА, то тогава разстоянието между произволно взети двама човека от целия свят НЕ НАДХВЪРЛЯ 10 СТЪПКИ. И ако част от хората са невежи, лекомислени или директни малоумници, то тогава това разстояние се намалява на 6-7 стъпки, 3 или 4 от които вируса вече ги е изминал по пътя към вас. След като в България вече го има този вирус, и явно част от хората са болни, но неоткрити, то тогава за да достигне вируса до всеки един от нас остават само 1, 2 или максимум 3 стъпки. Пак повтарям - малоумниците са причината броят на тези стъпки да намале така драстично.

                      Защо стъпките са толкова малко?

                      Ами нека да посмятаме заедно:
                      1. Всеки божи ден човек контактува (приближава се на по-малко от 3 метра) средно с поне 100 човека в магазина, в автобуса, на работното си място, по заведения, на кино, на стадиона и т.н. Това е една стъпка, която разширява обхвата до 100 потенциални човека да го заразят.
                      2. Всеки от тези 100 човека също контактува с други 100 човека. Тоест на втората стъпка вече е обхваната една група от 10 000 човека. Нека да приемем, че има дублиращи се случаи (общи познати) и да намалим групата до 5000 човека.
                      3. На третата стъпка групата вече нараства до 5000*100/2 = 250 хиляди човека.
                      4. На четвъртата стъпка групата стана 10-12 милиона. Тоест разстоянието от вирусна гледна точка между всеки двама българина е средно 4 стъпки.
                      5. Още една стъпка и от една държава стана цял континент, а с още една или две стъпки - и ето ти го обхванат целия свят.

                      Та това е ситуацията - средно 6-7 стъпки делят заразяването между произволни 2-ма човека от целия свят. Да, това разстояние има нормално разпределение, така че някои маршрути могат да са по-дълги, но едва ли ще надхвърлят 10-12 стъпки. За сметка на това други маршрути са доста по-къси и за някои хора се намаляват само до 1-2 стъпки (напр. болен от Ухан каца в Америка и заразява няколко човека).

                      А сега си представете всички възможни маршрути, които могат да доведат до вашето заразяване. Както вече казахме, те са нормално разпределени и имат дължина между 1 и 12 стъпки. Средностатистически дължината е 6 стъпки, но вероятноста за вашето заразяване не зависи от средната стойност, а от МИНИМАЛНАТА СТОЙНОСТ на тази дължина. Това е така защото когато ви зарази някой от късите марштути, няма никакво значение, че след това заразата ще идва и по по-дълги маршрути. Това е и причината вероятноста за зараза да е много висока и да достига до 50% за всяка една грипна епидемия.

                      Та след като заразата е вече в България, половината средностатистически стъпки вече са изминати. Остават само 3,2 или 1 стъпка за заразяването на поне половината от населението.

                      Може ли човек да направи нещо по въпроса, за да се защити?

                      Да - може, ако прилага ДРАСТИЧНИ МЕРКИ ЗА САМОЗАЩИТА. Например:
                      1. Ограничаване на бройката на хората, с които директно контактува (приближава се на по-малко от 3 метра). Ако по-рано е контактувал средно със 100 човека, а сега сведе бройката им само до двама например (семейството), то тогава той намалява вероятноста за собствената си зараза 50 пъти.
                      2. Честото миене на ръце и дезинфекция на дръжките на вратите със спирт също помага, но в далече по-малка степен, защото това не е основния метод за предаване на заразата.

                      Каква е ролята на малоумниците за разпространението на заразата?

                      Със своето лекомислено поведение те намаляват бройката на и без това малкия брой стъпки, които му трябват на вируса, за да ви докопа. Представете си, че последната стъпка на вируса се свежда до това да преодолее ПОНЕ ЕДИН от 100-те човека, с които вие имате ежедневен контакт. Ами ако сред тези 100 човека поне един е малоумник, то тази защитна стъпка за вас все едно не съществува. Ако сред 100-те човека на малоумника има поне още един малоумник, то тогава вие губите и втората стъпка, която вече обхваща няколко хиляди човека от един квартал. Надявам се го осъзнавате това - два последователни малоумника са достатъчни да създадат пряк път на вируса към вас, независимо че говорим за група от хиляди хора в един квартал.

                      Всичко това малоумниците не го осъзнават. Нещо повече - те се гордеят със собственото си малоумие, и умишлено се хвалят по форумите. И още по-лошото - подиграват се на всички разумни хора, които поне малко от малко осъзнават сериозноста на положението и искат да се защитят. И най-накрая - малоумниците умишено дават съвети, с които да спомогнат заразата да обхване колкото се може повече хора.

                      С това започнах постинга, с това и ще го завърша - малоумниците имат основна заслуга за широкото разпространение на една зараза, а от там и за завишения брой човешки жертви. И ако искате да намалите вероятноста за собственото си заразяване, ограничете контактите си със всички малоумници от вашето обкръжение. Така че добавите една допълнителна защитна стъпка на пътя на вируса към вас.

                      ПП: А сега следете коментарите към този мой последен постинг в тази тема, за да разберете кои са малоумниците, ако вече не сте ги разбрали.
                      Разбрахме ги вече.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                        Отделението в Габрово не приемало повече пациенти. Къде ще се лекуват останалите заразени ? Вкъщи под самокарантина сигурно и всяка пазарска събота до Кауфланда с градският транспорт.... Може и с БДЖ-то и СКГТ да отидат в София до ВМА / опа инфекциозното е препълнено и не приема пациенти/
                        И този вирус ни изненада както снега го прави всяка зима.
                        За разпространението на коронавируса са виновни преди всичко малоумниците по света, които не са малко на брой, и които ги има дори и в тази тема от форума. Те не могат да осъзнаят, че с лекомисленото си повечение стават една от основните причини за интензивното разпространение на заразата. Малоумници има и сред властимащите, които с неадекватните си мерки също спомагат за разпространението на заразата.

                        Не знам дали сте се досетили (малоумниците със сигурност не са), че ако предаването на заразата от 1 човек на друг го наречем ЕДНА СТЪПКА ЗА ВИРУСА, то тогава разстоянието между произволно взети двама човека от целия свят НЕ НАДХВЪРЛЯ 10 СТЪПКИ. И ако част от хората са невежи, лекомислени или директни малоумници, то тогава това разстояние се намалява на 6-7 стъпки, 3 или 4 от които вируса вече ги е изминал по пътя към вас. След като в България вече го има този вирус, и явно част от хората са болни, но неоткрити, то тогава за да достигне вируса до всеки един от нас остават само 1, 2 или максимум 3 стъпки. Пак повтарям - малоумниците са причината броят на тези стъпки да намале така драстично.

                        Защо стъпките са толкова малко?

                        Ами нека да посмятаме заедно:
                        1. Всеки божи ден човек контактува (приближава се на по-малко от 3 метра) средно с поне 100 човека в магазина, в автобуса, на работното си място, по заведения, на кино, на стадиона и т.н. Това е една стъпка, която разширява обхвата до 100 потенциални човека да го заразят.
                        2. Всеки от тези 100 човека също контактува с други 100 човека. Тоест на втората стъпка вече е обхваната една група от 10 000 човека. Нека да приемем, че има дублиращи се случаи (общи познати) и да намалим групата до 5000 човека.
                        3. На третата стъпка групата вече нараства до 5000*100/2 = 250 хиляди човека.
                        4. На четвъртата стъпка групата стана 10-12 милиона. Тоест разстоянието от вирусна гледна точка между всеки двама българина е средно 4 стъпки.
                        5. Още една стъпка и от една държава стана цял континент, а с още една или две стъпки - и ето ти го обхванат целия свят.

                        Та това е ситуацията - средно 6-7 стъпки делят заразяването между произволни 2-ма човека от целия свят. Да, това разстояние има нормално разпределение, така че някои маршрути могат да са по-дълги, но едва ли ще надхвърлят 10-12 стъпки. За сметка на това други маршрути са доста по-къси и за някои хора се намаляват само до 1-2 стъпки (напр. болен от Ухан каца в Америка и заразява няколко човека).

                        А сега си представете всички възможни маршрути, които могат да доведат до вашето заразяване. Както вече казахме, те са нормално разпределени и имат дължина между 1 и 12 стъпки. Средностатистически дължината е 6 стъпки, но вероятноста за вашето заразяване не зависи от средната стойност, а от МИНИМАЛНАТА СТОЙНОСТ на тази дължина. Това е така защото когато ви зарази някой от късите маршрути, няма никакво значение, че след това заразата ще идва и по по-дълги маршрути. Това е и причината вероятноста за зараза да е много висока и да достига до 50% за всяка една грипна епидемия.

                        Та след като заразата е вече в България, половината средностатистически стъпки вече са изминати. Остават само 3,2 или 1 стъпка за заразяването на поне половината от населението.

                        Може ли човек да направи нещо по въпроса, за да се защити?

                        Да - може, ако прилага ДРАСТИЧНИ МЕРКИ ЗА САМОЗАЩИТА. Например:
                        1. Ограничаване на бройката на хората, с които директно контактува (приближава се на по-малко от 3 метра). Ако по-рано е контактувал средно със 100 човека, а сега сведе бройката им само до двама например (семейството), то тогава той намалява вероятноста за собствената си зараза 50 пъти.
                        2. Честото миене на ръце и дезинфекция на дръжките на вратите със спирт също помага, но в далече по-малка степен, защото това не е основния метод за предаване на заразата.

                        Каква е ролята на малоумниците за разпространението на заразата?

                        Със своето лекомислено поведение те намаляват бройката на и без това малкия брой стъпки, които му трябват на вируса, за да ви докопа. Представете си, че последната стъпка на вируса се свежда до това да преодолее ПОНЕ ЕДИН от 100-те човека, с които вие имате ежедневен контакт. Ами ако сред тези 100 човека поне един е малоумник, то тази защитна стъпка за вас все едно не съществува. Ако сред 100-те човека на малоумника има поне още един малоумник, то тогава вие губите и втората стъпка, която вече обхваща няколко хиляди човека от един квартал. Надявам се го осъзнавате това - два последователни малоумника са достатъчни да създадат пряк път на вируса към вас, независимо че говорим за група от хиляди хора в един квартал.

                        Всичко това малоумниците не го осъзнават. Нещо повече - те се гордеят със собственото си малоумие, и умишлено се хвалят по форумите. И още по-лошото - подиграват се на всички разумни хора, които поне малко от малко осъзнават сериозноста на положението и искат да се защитят. И най-накрая - малоумниците умишено дават съвети, с които да спомогнат заразата да обхване колкото се може повече хора.

                        С това започнах постинга, с това и ще го завърша - малоумниците имат основна заслуга за широкото разпространение на една зараза, а от там и за завишения брой човешки жертви. И ако искате да намалите вероятноста за собственото си заразяване, ограничете контактите си със всички малоумници от вашето обкръжение. Така ще добавите една допълнителна защитна стъпка на пътя на вируса към вас.

                        ПП: А сега следете коментарите към този мой последен постинг в тази тема, за да разберете кои са малоумниците, ако вече не сте ги разбрали.
                        Last edited by Mateev; 08.03.2020, 11:53.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          И, да, „пациентите с коронавирус” са САМО ТЕЗИ С ИЗСЛЕДВАН И ДОКАЗАН материал. Реално, ми се чини, че са поне *10. Поне. От изобщо, приближилите се до проверка. Иначе, още *10.
                          Прави ми впечатление, че един от първите двама е от Плевен. Практически половин Плевен е емигрирал в Испания. Ако вирусът издържа по повърхности до девет дни не е голяма загадка поне за мен, че именно в Плевен е налице първи случай.

                          Коментар


                          • И, да, „пациентите с коронавирус” са САМО ТЕЗИ С ИЗСЛЕДВАН И ДОКАЗАН материал. Реално, ми се чини, че са поне *10. Поне. От изобщо, приближилите се до проверка. Иначе, още *10.

                            Коментар


                            • Не знам, някой дали е разглеждал вупроса за „повторното заразяване” ѝ „НЕсъздаването на инунитет” : Мислите ли, че оздравяването означава 100% освобождаване от разболели ни щам? Струва ми се, няма как. И титърът истава значителен още някое време. Да, ама повторно заболяват единици. Като цяло, оздравелите, носсят вируса още но, НЕ боледуват. Тогава, явно, остава вариантът, имунитет, все пак, да получаваш ... КЪМ КОНКРЕТНАТА МУТАЦИЯ, която те е повалила. И, ако те налази различна, чак тогава, да те повтори.
                              Излиза, имунитет СЕ появява но, специфичен.
                              Правилно ли разсъждавам.?

                              Коментар


                              • https://www.investor.bg/ikonomika-i-...e-sa-4-299964/
                                Интерсно ще е вечерта
                                на колко броя залагате?
                                Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

                                Коментар

                                Working...
                                X