IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Настоящата криза показва, колко важни са малките семейни стопанства!

При свинската чума, се действаше изцяло в защита на едрия капитал и против хората!
    Ако в дадени райони има карантина, как ще се осигурява доставката на храни?

Едно малко стопанство може да осигури прехраната на едно семейство за месеци!

Разбира се, кой ти мисли за хората, когато трябва да се грижим, за едрия капитал на свиневъдите!

Изводите всеки да си ги прави!
    Лично аз се страхувам повече от хаоса който предстои.Вируса и задействаната от него икономическа криза имат потенциала да сринат реда и закона.А инак селските имоти ще станат много ценни.С двор от 2 декара и обор пълен с животни кризата с прехраната ще се преодолее лесно.В близкото бъдеще виждам доста хора взимащи 5-6К в IT сектора да станат фермери.Звучи химерично но от ГЛАДА по-голям няма.

Коментар

• На Германия и Франция ще им трябват 13 дена да достигнат данните на Италия днес (+1492 нови)
      Испания и Германия - 18 дена
      Холандия, Швейцария, УК - 21 дена
      Швеция, Белгия -24 дена
      България - поне месец
      Иран - 4 дена

Израел обмисля да забрани достъпа до страната по всички граници за чужденци

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Моя бизнес тука е да надушвам измамниците
        Я! И какво „надуши” досега,
        мними „инж.Пеше”?

Коментар

• Настоящата криза показва, колко важни са малките семейни стопанства!

При свинската чума, се действаше изцяло в защита на едрия капитал и против хората!
          Ако в дадени райони има карантина, как ще се осигурява доставката на храни?

Едно малко стопанство може да осигури прехраната на едно семейство за месеци!

Разбира се, кой ти мисли за хората, когато трябва да се грижим, за едрия капитал на свиневъдите!

Изводите всеки да си ги прави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

За него съм убеден, че е искрен. Има бизнес в сферата. Ами ти?
            Моя бизнес тука е да надушвам измамниците

Коментар

• Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

еваларка. тебе те харесвам. със сигурност не си от онази (в)селена .
              за теб гарантирам.
              Лъжеш. И се мазниш. Хиенска работа.

Коментар

Ха ха ха.Матеев тва сериозно ли???
                За него съм убеден, че е искрен. Има бизнес в сферата. Ами ти?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Нека повече хора те прочетат!
                  В кризисни ситуации, най-важно е запазване на духа и трезвата мисъл! По-жизнеспасително е и от наличието на храна.
                  еваларка. тебе те харесвам. със сигурност не си от онази (в)селена .
                  за теб гарантирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Аз не давам оценка на хората. Не смятам че богатите струват повече. Но това е реалността на пазарите. Възрастните хора са с пари, и пак те са най-засегнати от коронавируса. Така че е нормално пазара да отразява техните виждания за опасност, а не някое пишлеме на 18, което цъка на ливъридж със сметка за 1000 долара и си мисли че е безсмъртен и не може да схване защо други хора продават.
                    Те тия с парите не ги мисли те си имат достатъчно прислуга и възможности.На тия пазари обират такива като тебе и разните му шмугльовци дет унищожават парите на хората за пенсия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Постоянно трабва да се повтаря: Всяка смърт е трагедия. Но не бива чрез психясване и паника да се предизвикват множество повече гибели, отколкото вирусът ще отнесе. И да, за предпочитане е все пак тази социално-здравна криза да отнесе хиляди стари хора в пределна възраст, отколкото при шашардисването да загинат десетки хиляди, много от тях деца, които при голяма икономическа стагнация ще загинат от други заболявания вследствие на недохранване, занижени медицински грижи или дори изоставяне от родителите им. Сложна работа е социалното управление, така че не се изказвайте неподготвени, ами мислете за цялостната поразия, която нанася такава пандемия. Медицинските й измерения не са няй-опасни.
                      Нека повече хора те прочетат!
                      В кризисни ситуации, най-важно е запазване на духа и трезвата мисъл! По-жизнеспасително е и от наличието на храна.

Коментар

• В Италия става все по-зле и по-зле

Днес нови случаи 1500, а починалите 133 само днес и това е само за областта около Милано с около 2 пъти повече население от България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                          Ами хората ще напуснат големите градове и ще се върнат по селата да гледат собствени кокошки и прасета, и да копаят в собствената си градина. Така ще се реши проблема с храната и с минимизацията на контактите между отделните хора. Електроенергията и течните горива ще загубят водещата си роля за поддръжка на цивилизацията, и отново ще се възродят каруците и конете. Търговията също силно ще се ограничи и хората ще започнат сами да задоволяват над 99% от потребностите си. Хартиените пари също ще отмрат, но златните и сребърните монети ще останат като едно много рядко използвано платежно средство.

Въпреки връщането към по-примитивен и по-природосъобразен начин на живот, знанията на човечеството няма да се загубят. Ще оцелеят милиони хора с компютри, които ще ги захранват със соларни панели, и ще разцъкват офлайн копия а на Wikipedia или каквото там друго са си копирали на диска в добрите стари времена. Аз например имам на диска си поне едно 10 000 книги от всички области на човешкото познание.
                          Ха ха ха.Матеев тва сериозно ли???

Коментар

Равновестко няма да е лошо да попрочетеш някоя и друга книжка...Са понеже знам че няма да го направиш запомни от мен...Идваме на Земята когато има подходящи условия за нашето развитие...Ако за развитието ти е необходимо да бъдш богат богатството по неведоми пътищата ще те намери то само ще дойде при теб.Ако обаче не е необходимо сто чифта цървуле да скинеш нема да станеш богат...Кой човек каква материална играчка и за колко време да притежава решава Бог и пак съобразно докъде сме с материала....Бог дава живота способностите богатството .Бог оправя сметките.Светът в който живеем се управлява от Божието слово..Когато осъзнаеш какво съм ти написал ще се отървеш от много заблуди..
                            Аз не давам оценка на хората. Не смятам че богатите струват повече. Но това е реалността на пазарите. Възрастните хора са с пари, и пак те са най-засегнати от коронавируса. Така че е нормално пазара да отразява техните виждания за опасност, а не някое пишлеме на 18, което цъка на ливъридж със сметка за 1000 долара и си мисли че е безсмъртен и не може да схване защо други хора продават.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Ако се окаже, че е като Испанския грип или по-страшен? И вземе че върлува 2-3 години и затрие 2-3% от населението или па повече.

Тогава едва ли на някой ще му пука за икономическите последствия, щото те ще са още катастрофални.
                              А ако някое 5-10 км метеоритче вземе та се привлече от Земята, няма да има и икономически последствия, защото няма да има кой да ги пресмята

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Умират европейци, американци и азиатци с пари. Раждат се африканчета без пари. Ако загинат 10% от хората над 65 години в развития свят, това ще е най-голямото преминаване на богатсво от едни ръце в други. И като акции и облигации, но и като имоти, земя и така нат. И тези хора сега държат парите и не се чувстват никак спокойни от това че някъде в Нигерия се раждат арфиканчета
                                Равновестко няма да е лошо да попрочетеш някоя и друга книжка...Са понеже знам че няма да го направиш запомни от мен...Идваме на Земята когато има подходящи условия за нашето развитие...Ако за развитието ти е необходимо да бъдш богат богатството по неведоми пътищата ще те намери то само ще дойде при теб.Ако обаче не е необходимо сто чифта цървуле да скинеш нема да станеш богат...Кой човек каква материална играчка и за колко време да притежава решава Бог и пак съобразно докъде сме с материала....Бог дава живота способностите богатството .Бог оправя сметките.Светът в който живеем се управлява от Божието слово..Когато осъзнаеш какво съм ти написал ще се отървеш от много заблуди..

Коментар

X