Италияците пак избиха рибата. Доста време ще мине преди да се усети ефект от карантината.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнениеПишехте си за IT татта тук ето какво мислят някой от тях
Според модела който си смятат 3 милиона заразени ако не правим нищо и само 1660 заразени ако въведем веднага карантина като в китай (час и половина подкаст)
https://georgimateev.de/2020/03/%D0%...5%D0%B4%D0%BD/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеАз имам по-добър модел, показва 7 милиона до края на годината и няма нужда да слушате подкасти с часове:
[ATTACH=CONFIG]n3554483[/ATTACH]велико
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie...o-iuni-6106826 Пандемията от COVID-19 ще приключи до юни, прогнозира китайски експерт
Коментар
-
Пишехте си за IT татта тук ето какво мислят някой от тях
Според модела който си смятат 3 милиона заразени ако не правим нищо и само 1660 заразени ако въведем веднага карантина като в китай (час и половина подкаст)
https://georgimateev.de/2020/03/%D0%...5%D0%B4%D0%BD/
Last edited by marketleverage; 12.03.2020, 19:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнениеНе случайно във форумите го наричат flying AIDS
Сега само остава да установят, че никой не се е напълно излекувал.... и вируса се връща, докато не ни довърши.... ако има и този ефект на СПИН... сме го загазили здраво. Дано да не е така и тези които са излекувани са абсолютно чисти от вируса, че ако остава скрит някъде, не ми се мисли...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Източникът не е случаен!
Понеже си знаем и кътните зъби, всяко съобщаване на чувствителни параметри, ще накара мнозина веднага да започнат да обръщат папки, камънье и дървье и да започнат да търсят лукаво-подмолни и хибридно-подвеждащи аспекти.
Вчера Генералът от Щаба (Мутафчийски) обясни в бТв при Цветанка, че законодателството в страната е такова, че за да бъде спазен законът във ВМА са стартирали някаква процедура преди 7 месеца и проектът е завършен през февруари.
Това се е случило при срокове на производство и доставка - 60 дни от Европа и 45 дни от Китай.
Тогава не е имало никакви ограничения.
В момента картината е вече коренно различна. Ако въобще приемем, че доставките на специализирано оборудване са възможни (неограничени), сроковете на доставка ще са напълно неактуални.
Аз не мога да съм напълно сигурен във верността на цифрите до последната бройка.
В друго, обаче, трябва да сме сигурни!
Можем да разчитаме само на това, с което разполагаме- наличности и резерви!
Толкова!
Алтернативата е извънредно законодателство!
Общият брой респиратори в лечебните заведения за болнична помощ в България са 1463, а в извънболничната помощ - 142 броя. Центровете за спешна медицинска помощ разполагат с 289 броя респиратори в санитарните автомобили и с 53 в спешните кабинети. Такава информация получи Свободна Европа на свое запитване до правителствената информационна служба за броя на респираторните машини, с които разполага страната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
... Така почти успява да направи коронавирус опасен колкото СПИН да се пренася по въздушно капков път.До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнениеЗа да задълбочим знанието по въпроса, ето още малко данни, които четох още преди месец в една от първите научни публикации във връзка с генома на вируса: въпросните HIV spike protein-и се кодират от два доста подредени локуса в генома, които на всичко отгоре съдържат по точно 3 копия във всеки локус с еднакво разстояние по между им... обмисляте ли го това... някой се е постарал гадинката да е тройно подсигурена, че независимо какво мутира, винаги ще може да транскрибира достатъчно от най-важния си протеин, който отговаря за успешното инфектиране. Казвам НЯКОЙ, защото природата не работи толкова подредено - ако това беше ествествена мутация щеше да е мармалад в генома.
Въпросните s-протеини закрепят вируса към CD4+ T-клетките и точно както при СПИН имунната система е безсилна, защото това са нейни клетки и точно те трябва да помагат в защитата (те за това се казват и T helper cells)
Да този протеин го прави по-лесно да прилепва към човешките клетки, всъщност 1000 пъти по-лесно от SARS. (което е много, много голяма разлика)
Другите корона вируси заради това не са толкова инфекциозни, защото имат различни коронки... как този е мутирал такава коронка, като вируса на СПИН по естествен път, ми изглежда просто невъзможно. Нека някой вирусолог да каже, на мен просто не ми достигат знанията, но как коронавирус, примерно SARS, по естествен път мутира коронка като на СПИН. Все едно някой знае защо СПИН е толкова лош взема елементи от него и ги прилага върху коронавирус... и се получава COVID 19. Така почти успява да направи коронавирус опасен колкото СПИН да се пренася по въздушно капков път.
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Аз това не мога да го преценя. Новината е публикувана на сайта на bTV, а доколкото знам те са сериозна медия и проверяват всичко, преди да го пуснат по телевизията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
Ако на някого му се занимава, даже може да сметне с вече известната ни динамика на заразата, към кой момент в България ще имаме толкова на брой критични случаи за да знаем кога ще стане наистина грозно по болниците.
Коментар
Коментар