IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На някой ако му се иска да проверява от първа места по света дали е празно или го лъжат уебкамерите работят

https://www.skylinewebcams.com/
    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
      Ето я най-голямата пандемия.

http://epicenter.bg/article/Dzhanluk...a-/209943/11/0
      Маски, гумени ръкавици, пластмасови очила, това бяха първите неща, които Италия поиска от Европа: страната поиска помощ, за да издигне най-простата бариера срещу коронавируса. Но призивът ѝ остана без отговор. Франция и Германия затвориха границите си за тези продукти, като по този начин забраниха износа, и ни изпратиха тревожен сигнал:

От Брюксел няма да дойде никаква конкретна подкрепа, дори минимална.

Разбира се, Урсула фон дер Лайен заяви: “Всички сме италианци”

Ето това е ЕС - ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
      Аз да напомня че в цяла европа няма такива неща -заради глобализма и че е по евтино всички да си правим стратегическите ресурси като маските в китай
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Днес вече се говори, че испанскат карантина ще продължи повече от 15 дни.
        Сигурно има оптимален модел за това как пика да се снижи и разтегне във времето, но с една карантина няма как да се мине. Може би карантина - заразен период - карантина и т.н. докато нещата почнат да заглъхват без претоварване на здравната система и пълен колапс на икономиката.

Коментар

Ето я най-голямата пандемия.

Маски, гумени ръкавици, пластмасови очила, това бяха първите неща, които Италия поиска от Европа: страната поиска помощ, за да издигне най-простата бариера срещу коронавируса. Но призивът ѝ остана без отговор. Франция и Германия затвориха границите си за тези продукти, като по този начин забраниха износа, и ни изпратиха тревожен сигнал:

Ха ха ха не мой така за цивилизационния избор на тъПно сините евро*дали демократи и либерастии.От ЕС сал джендъре кредити и всякакви гадости.Как пък едно добро не видехме.
          Last edited by X_Y; 16.03.2020, 13:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Грешиш. Днес вече се говори, че испанскат карантина ще продължи повече от 15 дни. Вчера имах дълъг разговор с човек живеещ в Холандия. Той е в потрес от безхаберието и тъпотата им. Чак днес те решават да затворят училищата. Междувременно идиотите от съседна Белгия, в която вече били затворили заведенията орескачали да вечерят в Холандия. Думи нямам ...
            Е чакай сега нали тия са връхтъ на истината цивилизационният избор на нашите гламаци тъПно сини боклуци.Нали ни ги натрисат за пример???Как така?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              Ексмен, не се вкарвай във филма, ако било 2 седмици по-рано Ефектът щеше да е 2 седмици повече блокиран бизнес...и обръщане вече на погледа към хората на дневна надница, с ниски заплати и неизплатени такива. Щяхте и вече да сте забелязали, че Горанов предприема грешните мерки на Дянков от началото на предишната криза...в тази посока са днешните му изявления
              Ефектът, ако изключим всички други болни, включително и новопсихясали, конкретно от коронавируса нямаше да има драстични разлики, защото повече от 2 месеца тук има движение от заразени страни.
              Моли се и за болните от грип, да не ги хвърлим съвсем на кучетата, че в момента върлува по-тежкият му щам. И само незапознат с пораженията и усложненията от грип/инфлуенца/ може да го нарича "прост' , справка последните данни на CDC
              Грешиш. Днес вече се говори, че испанскат карантина ще продължи повече от 15 дни. Вчера имах дълъг разговор с човек живеещ в Холандия. Той е в потрес от безхаберието и тъпотата им. Чак днес те решават да затворят училищата. Междувременно идиотите от съседна Белгия, в която вече били затворили заведенията орескачали да вечерят в Холандия. Думи нямам ...

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
                Струва ми се, че ситуацията с настоящия вирус ще се развие както всички други грипни епидемии.
                Най-общо казано - всеки от нас, все някога във времето ще се срещне с този вирус.
                По-голямата част от населението явно ще го проболедува, ще оздравее и ще създаде резистентност.
                Това е начина вирусът да загуби силата си - като среща все повече резистентни организми.
                Другата пречка за разпространението му ще са ваксините - когато ги създадат.
                Въпросът е, ще смогнат ли болниците да лекуват толкова много болни?
                И според мен нещата стоят по този начин. Ако се слушат внимателно всички официални изявления, то целта на карантината не е да се избегне заразяването на всички членове на популацията, което изглежда няма как да ни се размине, а това заразяване да стане с един контролиран темп, зада не се скапе здравната система. Срива на здравната система би довел до хуманитарна катастрофа, която има потенциала да прерастне в остра социална криза. Социалната криза би могла да помете настоящите управляващи, което е по-малктата беда, но и да срине устоите на обществото във вида в който го познаваме. Навсякъде в Европа има доста активни националистически структури които биха се възползвали от една такава криза. Зада не звуча прекалено абстрактно , погледнете как е станала Октомврийската революция.
                Ако въпроса се постави съвсем лично: "Можев ли карантината да ни спаси от заразяване?". Отговора е по скоро не - според мканцлера Меркел 60% НЕ.
                Тогава възниква въпроса "А трябва ли и защо да спазвам карантината> То отговора е ДА, защото така даваме шанс на общноста да оцелее.
                Неможем да намерим разумен аргум,ент за спазване на карантината извън разбитрането,че като общество имаме общи интереси Всеки опит да се обосновава карантината на базата на лична безопасност и лично спасение е твърде лесно атакуем със научни (медицински, статистически и т.н.) аргументи. В резултат всички действия обосновани от тази позиция изгледат леко маниакални,

Коментар

• Ето я най-голямата пандемия.

Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Имали 2-3 хиляди пациента франсетата и вече изводи ще правят, едва ли не и дисертации ще измъдрят..
                    Това е смешно и нелепо бе математиков, по скоро трябва се види опита на китайците....базата им е доста по сериозна.
                    https://mobile.twitter.com/__ice9/st...43351404814337

НаУчно обяснено.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                      Предположението на френските лекари да не ползва Ибупрофен за сваляне на температурата, а Парацетамол се разширява.

Има предположения вече че не кръвното и диабета са виновни за високата смъртност, а хапчетата дето се вземат за тях.
                      Имали 2-3 хиляди пациента франсетата и вече изводи ще правят, едва ли не и дисертации ще измъдрят..
                      Това е смешно и нелепо бе математиков, по скоро трябва се види опита на китайците....базата им е доста по сериозна.

Коментар

• Предположението на френските лекари да не ползва Ибупрофен за сваляне на температурата, а Парацетамол се разширява.

Има предположения вече че не кръвното и диабета са виновни за високата смъртност, а хапчетата дето се вземат за тях.

Коментар

Кой е истински загрижен?
                          Аз съм под карантина от 10 ФЕВРУАРИ, смятам да съм поне до май.
                          Мое си решение, в изключително рискова група съм.
                          Да съм дал квалификации че всички са МАЛОУМНИ че не са като мене?
                          По принцип менторският тон леко дразни, но човекът пусна добра информация по много аспекти от проблема. Аз лично му благодаря за информацията и го съветвам да намали менторството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

А защо Матеев трябва да си споделя запасите? Откъде накъде? Да не е длъжен, нещо? Нали си ги е създал сам с цената на личен финансов ресурс, като най-важното е, че не извършва спекула с тях, а си ги съхранява за лична употреба и доволствие. Аз, като съм раздал над 2 литра течен дезинфектант / да смешно иначе количество, но в тези времена, всеки милилитър е ценен/, още поне десетина броя гелове, че и 7 броя маски /просто, ресурсите ми са ограничени/, какво стана? какво от това? Да ти кажа, само: Останах без маски миналата седмица, защото съжалих едни скодоумни колеги, според които допреди две седмици "няма смисъл от гелове и от маски". Та накрая и на мен трябваше да ми подарят няколко броя.
                            Ето ти реален пример от живия живот. До момента заделям и споделям изключително скромните си ресурси за противодействие разпространеието на короновируса, просто защото виждам приятели, близки и колеги, които НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИЩО! ДОРИ НЕ СА СИ НАПРАВИЛИ ТРУДА ДА СИ ЗАКУПЯТ ГЕЛОВЕ И СПИРТ! Аз гелове използвам от над 10 години ежедневно, просто защото са много удобни за бърза дезинфекция на ръцете, когато съм на места, в които няма достъп до течаща вода. Защо не са си закупили??
                            Нормално ли е, човек, който се готви да пръсне 15 000 /ПЕТНАДЕСЕТ ХИЛЯДИ/ лева за абитуриентски бал на сина си, да му се свидят да даде 18-20 /ОСЕМНАДЕСЕТ-ДВАДЕСЕТ/ лева за дезинфектант? А после разчита да му се даде, защото гледа че аз имам? Разчита друг да намира, да търси, че и не го устройва цената.

Ето ти реален пример, от живота, който само доказва и подкрепя правотата на защитаваната от Матеев теза....
                            Шегувам се, бе човек! Да не мислиш, че ще отида до Габрово, да натоваря от неговите припаси? Виж, Чиче би отишъл до там, да натовари Тянка като обяви едомесечна брачна ваканция, предвид извънредните обстоятелства. Така Кака ще стане първата жертва на Короната като крадена булка. Не се впрягайте прекалено, че ще ви падне имунитетът. Карайте го по-лежерно докато се укривате зад стените на дома-крепост. Поне там може да си го позволите.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Сваляй гащата пред който те кефи ама хайде стига си обобщавал и за останалите.
                              За тебе знаем ти си самонадеян бабаит нахакан ербап тарикат пред когото и болестите са безсилни.птодължавай в тоя стил
                              Last edited by X_Y; 16.03.2020, 12:42.

Коментар

• Хората са малоумни, един дето не трябваше да идва в офиса дошъл, сложил някаква модерна маска и ръкавици, навсякъде има дезинфектанти, но идиота понеже е с ръкавици няма нужда от тях.. пипал навсякъде брави, ключове и т.н.. като го видях лошо ми стана.. да не говорим, че е минал през градския транспорт.. много трудно ще е за съжаление.. тоя идиот го нахраних и го изгоних.. само отвори работа по него ... но добитъка не мисли
                                Last edited by al4en; 16.03.2020, 12:34.

Коментар

Working...
                                X