IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
    Италия все по зле.
    Утре ще надмине Китай по смъртни случаи.

Коментар

• Италия все по зле.
      Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
        Според мен повечето хора все още не осъзнават какво ни чака - с мерки или без мерки икономическата криза ще е ужасна.

Ще останат само хранително вкусовата промишленост и фармацията да работят. Другото малко или много ще спре.

Туризъм, заведения, строителство, автомобилна индустрия, тея дето шият маски и облекла ще имат работа. Самолетни превози, автобусни превози, превозите на хора - ще замине на кота нула. Само транспорта на стоките ще останат.

Кой ще си купува нови автомобили в Китай или в САЩ или в Европа или па ще строи или па ще ходи по екскурзии?

Единия вариант е Света да се напъне и за 2-3 месеца да се изчисти от тази гадина. Или да се точи с години, а икономиките да буксуват и да се сриват с по 10-20-30% на година. Другото е ефикасна ваксина. Но пак ще трябва да се изчисти, за да се върнем към нормалния живот.

Представете си ние се изчистим за 2 месеца. Бихте ли искали на на Слънчака да има туристи от Англия дето все още има зараза там?
        Защо пък, народът ще се юрне към имотите, щом няма да може да е мобилен. Развлекателната индустрия също ще се поразшири. Виртуалните услуги ще са на върха. Алкохолът ще е цар, коронован от Ковида.

Коментар

• По-добре да закрием онази идиотската, с имотите, защото в близките месеци няма да е актуална.
          Справка - пак Бате Пешо.
          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Аз два пъти съм наблюдавал отношението на лекарите към безнадеждните случаи, и да ви кажа честно, въобще не съм очарован.

Единия път беше когато почина баща ми. Той не умря веднага, а се мъчеше в агония няколко часа. Успях да организирам по телефона спешното му транспортиране до болницата въпреки нежеланието или туткането на "Бърза помощ". Там в болницата обаче останах удивен на това, което се случи. Мене не ме допуснаха да вляза в отделението, но по диагонал виждах през отворената врата първото легло, на което беше настанен баща ми. Около леглото се бяха скупчили около 10 лекаря, и плътно закриваха от погледа ми какво се случва. Това продължи около половин час, през който нито един лекар не се наведе да направи каквато и да било манипулация. Не му дадоха никакво лекарство, не му биха никаква инжекция. Просто стояха около леглото и оживено обсъждаха нещо. Мисля, че се бяха събрали на лаф-моабет, за да гледат агонията от първия ред на това шоу. Тази картина я сънувам непрекъснато вече години наред. За мене те не положиха никакви усилия да го спасят. Просто бяха решили, че той трябва да умре, и му гледаха сеира.

Същото се повтори години след това и с майка ми. Прибраха я в болницата (спешно, защото аз се погрижих да бъде спешно), но след това я изолираха в една стая с размери 3 метра на 1.50 (по скоро килер с врата), и там я оставиха да си умре без почти никаква медицинска помощ от тяхна страна. Пак се сблъсках със ситуацията, че те си бяха решили, че тя трябва да умре, и с това случаят за тях беше приключил. Този път обаче ни дадоха шанса на мене и на сестра ми да се сбогуваме с нея. Тя си беше адекватна, знаеше че умира, и че лекарите са я изоставили на произвола на съдбата. През нощта наистина умря, но това си беше наша лична трагедия, а не на лекарите, които пиеха кафе в съседната стая и оживено обсъждаха мача по телевизора.

Та не ми се сърдете, но нямам вяра на нашата здравна система, и най вече нямам вяра на съчувствието на лекарите и на тяхната борбеност да спасяват човешки животи, както са се клели при завършване на образованието си. Предполагам това се дължи на многото смърт, която са видели с очите си, но това не оправдава поведението им да зарязват тежки случаи на произвола на съдбата само защото са си решили, че кафето или мача са по-важни от един човешки живот, пък дори и той да е обречен.
            Last edited by Mateev; 18.03.2020, 20:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              Излезе истината за коронавируса...

https://m.investor.bg/evropa/334/a/i...vaniia-300666/

Италия: 99% от смъртните случаи от Covid-19 са с предишни заболявания

Почти половината от жертвите страдат от поне три предходни заболявания, показва актуален анализ

МОЖЕ ДА ЗАКРИЕТЕ ТЕМАТА, ОСВЕН АКО Я ИЗПОЛЗВАТЕ ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ БЕЗ НИКАКЪВ СМИСЪЛ!!!!
              Ооооо ти си Атлант , а аз с мойте 50 ще се кръстя май!

Коментар

Излезе истината за коронавируса...

Почти половината от жертвите страдат от поне три предходни заболявания, показва актуален анализ

МОЖЕ ДА ЗАКРИЕТЕ ТЕМАТА, ОСВЕН АКО Я ИЗПОЛЗВАТЕ ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ БЕЗ НИКАКЪВ СМИСЪЛ!!!!
                Що ти пращиш от здраве ли,
                а сигурно и сега завършваш гимназия.

Коментар

МОЖЕ ДА ЗАКРИЕТЕ ТЕМАТА

Закриваме я. Само вдига кръвното и повишава броя на хипертониците

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Бате Пешо е на върха на хранителната верига.
                    Докато не се срещне с някоя гладна полярна мечка, да речем.
                    Наздраве!
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

• Излезе истината за коронавируса...

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                        ...
                        Наздраве, и се пазете! Късмет!
                        То хубаво, ама къде да се пазим? През времето на соц-а задължително всеки нов строеж по нормативите трябваше да има ПРУ (противорадиационно укритие). Планираха ги в избите при съответните норми за дебелини, височини, желязо тн. Сега няма такива бункери. Къде ще се скрием от комарите

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Mи гледаме мача, после аз ще кажа, че съм бил прав, вие ще кажете, че било от слънцето и щото ръсели захар против крокодили, та открили ваксината в карамела, иначе всички сме щели да измерем, т.е. вие сте били прави. И те така
                          Наздраве!
                          Груев ,що не звъннеш на шефовете на европейските автомобилни концерни,дето затварят фабриките в Европа за неопределен срок и да им кажеш да не се поддават на брътвежите на Годжи в униформа(както наричаш проф.Мутафчийски).....Може би пък да са чели тоя форум и да са се поддали на паниката на Матеев....Или пък , може би, неработейки - един,два, три месеца - да е някаква супер яка далавера за тях,която ние още не можем да усетим..?!
                          Две-три думи и от мен за вируса,без да съм лекар, биолог и какъвто и да било специалист в тая сфера...
                          Моето лично мнение е ,че голямата опасност на тоя вирус се крие в неговата безопаснос за големия процент хора...Т.е - един физически здрав човек ,може и да на разбере, че го е "прекарал" В това време той сее заразата на воля и поставя в огромна опосност възрастни хора и не толкова възрастни ,но със куп заболявания,за които заразяването с тоя вирус е много тежко изпитание ,ако не и фатално....По твоята логика ,трябваше просто да оставим нещата на самотек...Е да ,ама утре когато пред всяка болница ,която има капацитет да приемат десетина болни с усложнения ,а се струпат двеста човека придружени от роднини,нали се сещаш,каво мазало ще стане?!И когато имаш само двама доктора....И всеки иска да бъде приет неговия близък....Просто си я представи тая картина - стотици хора пред всяка болница....
                          Целта на тая карантина не е да се предпазим от вируса ,а да се направи кривата на разспространението по- полегата.....
                          Сигурно ще ми опонираш,че "обикновения" грип също довежда до усложнения и ще си прав ....Разликата е там,че в повечето случаи "обикновения" грип независимо,колко си млад и здрав ,за часове може да те свали на легло и така да се каже - да те "самокарантира" -да не се развяваш по улиците и да сееш заразата,щото нямаш сили да се надигнеш от леглото....

Коментар

И аз да кажа нещо/ Помните ли как шивашката промишленост даваше заплати на хората в тежките 90, па и в началото на 21 век? Помните ли как ревяха някои, как този бранш бил с ниска добавена стойност и като не били кадърни работодателите да дават големи заплати..ЗАКРИВАЙЙЙЙЙ!!!!!
                            И какво стана сега? Нужни били, а в някои държави дори не знаят, че имаме такава промишленост и се чудят, па и искат ако може и за тях предпазни средства. Това ми напомня, как американците зарязаха радиотелеграфа с морзовата азбука и като им се скапаха космическите връзки в Афганистан, взеха да търсят някой дето може да приема на слух и да предава с ключ.
                            Що не идат сега при IT фирмите, те да им направят защитните облекла и маските?
                            И още нещо ще кажа. Къде са онези, които искаха лични пенсионни партиди, та да си знаят паричките и да не са заедно с плебеите, които ще чакат пари от взаимоспомагателната система? Като им казвах, че в българската и световната история няма достатъчно продължителен период от време, в който банковото дело, финансите да са стабилни поради разни причини, те обясняваха, как сме живеели В 21 ВЕК, БЕ...РАЗБИРАШ ЛИ БЕ ТЪПАК, В 21 ВЕК. Сега всичко е сигурно, твоят жизнен и социален опит са без значение, ти си изкуфял, сега нещата са други, кредитът е евтин, ти си тъп като имаш депозит и т.н. и т.н.
                            Аз може да съм тъп, ама имам средства за 10 години напред, а храни - поне за две, ако дори спра да произвеждам. В случая Бате Пешо е по-умен от тези, които ми обясняваха нещата.
                            100+

Коментар

И аз да кажа нещо/ Помните ли как шивашката промишленост даваше заплати на хората в тежките 90, па и в началото на 21 век? Помните ли как ревяха някои, как този бранш бил с ниска добавена стойност и като не били кадърни работодателите да дават големи заплати..ЗАКРИВАЙЙЙЙЙ!!!!!
                              И какво стана сега? Нужни били, а в някои държави дори не знаят, че имаме такава промишленост и се чудят, па и искат ако може и за тях предпазни средства. Това ми напомня, как американците зарязаха радиотелеграфа с морзовата азбука и като им се скапаха космическите връзки в Афганистан, взеха да търсят някой дето може да приема на слух и да предава с ключ.
                              И още нещо ще кажа. Къде са онези, които искаха лични пенсионни партиди, та да си знаят паричките и да не са заедно с плебеите, които ще чакат пари от взаимоспомагателната система? Като им казвах, че в българската и световната история няма достатъчно продължителен период от време, в който банковото дело, финансите да са стабилни поради разни причини, те обясняваха, как сме живеели В 21 ВЕК, БЕ...РАЗБИРАШ ЛИ БЕ ТЪПАК, В 21 ВЕК. Сега всичко е сигурно, твоят жизнен и социален опит са без значение, ти си изкуфял, сега нещата са други, кредитът е евтин, ти си тъп като имаш депозит и т.н. и т.н.
                              Аз може да съм тъп, ама имам средства за 10 години напред, а храни - поне за две, ако дори спра да произвеждам. В случая Бате Пешо е по-умен от тези, които ми обясняваха нещата.
                              Бате Пешо е на върха на хранителната верига.

Коментар

• И аз да кажа нещо/ Помните ли как шивашката промишленост даваше заплати на хората в тежките 90, па и в началото на 21 век? Помните ли как ревяха някои, как този бранш бил с ниска добавена стойност и като не били кадърни работодателите да дават големи заплати..ЗАКРИВАЙЙЙЙЙ!!!!!
                                Партия была, есть и будет есть!

Коментар

Working...
                                X