Първоначално изпратено от blackaquarius
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеСпоред мен повечето хора все още не осъзнават какво ни чака - с мерки или без мерки икономическата криза ще е ужасна.
Ще останат само хранително вкусовата промишленост и фармацията да работят. Другото малко или много ще спре.
Туризъм, заведения, строителство, автомобилна индустрия, тея дето шият маски и облекла ще имат работа. Самолетни превози, автобусни превози, превозите на хора - ще замине на кота нула. Само транспорта на стоките ще останат.
Кой ще си купува нови автомобили в Китай или в САЩ или в Европа или па ще строи или па ще ходи по екскурзии?
Единия вариант е Света да се напъне и за 2-3 месеца да се изчисти от тази гадина. Или да се точи с години, а икономиките да буксуват и да се сриват с по 10-20-30% на година. Другото е ефикасна ваксина. Но пак ще трябва да се изчисти, за да се върнем към нормалния живот.
Представете си ние се изчистим за 2 месеца. Бихте ли искали на на Слънчака да има туристи от Англия дето все още има зараза там?
- 1 like
Коментар
-
Аз два пъти съм наблюдавал отношението на лекарите към безнадеждните случаи, и да ви кажа честно, въобще не съм очарован.
Единия път беше когато почина баща ми. Той не умря веднага, а се мъчеше в агония няколко часа. Успях да организирам по телефона спешното му транспортиране до болницата въпреки нежеланието или туткането на "Бърза помощ". Там в болницата обаче останах удивен на това, което се случи. Мене не ме допуснаха да вляза в отделението, но по диагонал виждах през отворената врата първото легло, на което беше настанен баща ми. Около леглото се бяха скупчили около 10 лекаря, и плътно закриваха от погледа ми какво се случва. Това продължи около половин час, през който нито един лекар не се наведе да направи каквато и да било манипулация. Не му дадоха никакво лекарство, не му биха никаква инжекция. Просто стояха около леглото и оживено обсъждаха нещо. Мисля, че се бяха събрали на лаф-моабет, за да гледат агонията от първия ред на това шоу. Тази картина я сънувам непрекъснато вече години наред. За мене те не положиха никакви усилия да го спасят. Просто бяха решили, че той трябва да умре, и му гледаха сеира.
Същото се повтори години след това и с майка ми. Прибраха я в болницата (спешно, защото аз се погрижих да бъде спешно), но след това я изолираха в една стая с размери 3 метра на 1.50 (по скоро килер с врата), и там я оставиха да си умре без почти никаква медицинска помощ от тяхна страна. Пак се сблъсках със ситуацията, че те си бяха решили, че тя трябва да умре, и с това случаят за тях беше приключил. Този път обаче ни дадоха шанса на мене и на сестра ми да се сбогуваме с нея. Тя си беше адекватна, знаеше че умира, и че лекарите са я изоставили на произвола на съдбата. През нощта наистина умря, но това си беше наша лична трагедия, а не на лекарите, които пиеха кафе в съседната стая и оживено обсъждаха мача по телевизора.
Та не ми се сърдете, но нямам вяра на нашата здравна система, и най вече нямам вяра на съчувствието на лекарите и на тяхната борбеност да спасяват човешки животи, както са се клели при завършване на образованието си. Предполагам това се дължи на многото смърт, която са видели с очите си, но това не оправдава поведението им да зарязват тежки случаи на произвола на съдбата само защото са си решили, че кафето или мача са по-важни от един човешки живот, пък дори и той да е обречен.Last edited by Mateev; 18.03.2020, 20:32.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеИзлезе истината за коронавируса...
https://m.investor.bg/evropa/334/a/i...vaniia-300666/
Италия: 99% от смъртните случаи от Covid-19 са с предишни заболявания
Почти половината от жертвите страдат от поне три предходни заболявания, показва актуален анализ
МОЖЕ ДА ЗАКРИЕТЕ ТЕМАТА, ОСВЕН АКО Я ИЗПОЛЗВАТЕ ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ БЕЗ НИКАКЪВ СМИСЪЛ!!!!Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеИзлезе истината за коронавируса...
Почти половината от жертвите страдат от поне три предходни заболявания, показва актуален анализ
МОЖЕ ДА ЗАКРИЕТЕ ТЕМАТА, ОСВЕН АКО Я ИЗПОЛЗВАТЕ ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ БЕЗ НИКАКЪВ СМИСЪЛ!!!!
а сигурно и сега завършваш гимназия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
МОЖЕ ДА ЗАКРИЕТЕ ТЕМАТА
Закриваме я. Само вдига кръвното и повишава броя на хипертониците
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Бате Пешо е на върха на хранителната верига.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Излезе истината за коронавируса...
МОЖЕ ДА ЗАКРИЕТЕ ТЕМАТА, ОСВЕН АКО Я ИЗПОЛЗВАТЕ ДА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ БЕЗ НИКАКЪВ СМИСЪЛ!!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение...
Наздраве, и се пазете! Късмет!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Mи гледаме мача, после аз ще кажа, че съм бил прав, вие ще кажете, че било от слънцето и щото ръсели захар против крокодили, та открили ваксината в карамела, иначе всички сме щели да измерем, т.е. вие сте били прави. И те така
Наздраве!
Две-три думи и от мен за вируса,без да съм лекар, биолог и какъвто и да било специалист в тая сфера...
Моето лично мнение е ,че голямата опасност на тоя вирус се крие в неговата безопаснос за големия процент хора...Т.е - един физически здрав човек ,може и да на разбере, че го е "прекарал" В това време той сее заразата на воля и поставя в огромна опосност възрастни хора и не толкова възрастни ,но със куп заболявания,за които заразяването с тоя вирус е много тежко изпитание ,ако не и фатално....По твоята логика ,трябваше просто да оставим нещата на самотек...Е да ,ама утре когато пред всяка болница ,която има капацитет да приемат десетина болни с усложнения ,а се струпат двеста човека придружени от роднини,нали се сещаш,каво мазало ще стане?!И когато имаш само двама доктора....И всеки иска да бъде приет неговия близък....Просто си я представи тая картина - стотици хора пред всяка болница....
Целта на тая карантина не е да се предпазим от вируса ,а да се направи кривата на разспространението по- полегата.....
Сигурно ще ми опонираш,че "обикновения" грип също довежда до усложнения и ще си прав ....Разликата е там,че в повечето случаи "обикновения" грип независимо,колко си млад и здрав ,за часове може да те свали на легло и така да се каже - да те "самокарантира" -да не се развяваш по улиците и да сееш заразата,щото нямаш сили да се надигнеш от леглото....
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеИ аз да кажа нещо/ Помните ли как шивашката промишленост даваше заплати на хората в тежките 90, па и в началото на 21 век? Помните ли как ревяха някои, как този бранш бил с ниска добавена стойност и като не били кадърни работодателите да дават големи заплати..ЗАКРИВАЙЙЙЙЙ!!!!!
И какво стана сега? Нужни били, а в някои държави дори не знаят, че имаме такава промишленост и се чудят, па и искат ако може и за тях предпазни средства. Това ми напомня, как американците зарязаха радиотелеграфа с морзовата азбука и като им се скапаха космическите връзки в Афганистан, взеха да търсят някой дето може да приема на слух и да предава с ключ.
Що не идат сега при IT фирмите, те да им направят защитните облекла и маските?
И още нещо ще кажа. Къде са онези, които искаха лични пенсионни партиди, та да си знаят паричките и да не са заедно с плебеите, които ще чакат пари от взаимоспомагателната система? Като им казвах, че в българската и световната история няма достатъчно продължителен период от време, в който банковото дело, финансите да са стабилни поради разни причини, те обясняваха, как сме живеели В 21 ВЕК, БЕ...РАЗБИРАШ ЛИ БЕ ТЪПАК, В 21 ВЕК. Сега всичко е сигурно, твоят жизнен и социален опит са без значение, ти си изкуфял, сега нещата са други, кредитът е евтин, ти си тъп като имаш депозит и т.н. и т.н.
Аз може да съм тъп, ама имам средства за 10 години напред, а храни - поне за две, ако дори спра да произвеждам. В случая Бате Пешо е по-умен от тези, които ми обясняваха нещата.
Наздраве, и се пазете! Късмет!Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеИ аз да кажа нещо/ Помните ли как шивашката промишленост даваше заплати на хората в тежките 90, па и в началото на 21 век? Помните ли как ревяха някои, как този бранш бил с ниска добавена стойност и като не били кадърни работодателите да дават големи заплати..ЗАКРИВАЙЙЙЙЙ!!!!!
И какво стана сега? Нужни били, а в някои държави дори не знаят, че имаме такава промишленост и се чудят, па и искат ако може и за тях предпазни средства. Това ми напомня, как американците зарязаха радиотелеграфа с морзовата азбука и като им се скапаха космическите връзки в Афганистан, взеха да търсят някой дето може да приема на слух и да предава с ключ.
И още нещо ще кажа. Къде са онези, които искаха лични пенсионни партиди, та да си знаят паричките и да не са заедно с плебеите, които ще чакат пари от взаимоспомагателната система? Като им казвах, че в българската и световната история няма достатъчно продължителен период от време, в който банковото дело, финансите да са стабилни поради разни причини, те обясняваха, как сме живеели В 21 ВЕК, БЕ...РАЗБИРАШ ЛИ БЕ ТЪПАК, В 21 ВЕК. Сега всичко е сигурно, твоят жизнен и социален опит са без значение, ти си изкуфял, сега нещата са други, кредитът е евтин, ти си тъп като имаш депозит и т.н. и т.н.
Аз може да съм тъп, ама имам средства за 10 години напред, а храни - поне за две, ако дори спра да произвеждам. В случая Бате Пешо е по-умен от тези, които ми обясняваха нещата.
Наздраве, и се пазете! Късмет!
- 1 like
Коментар
-
И аз да кажа нещо/ Помните ли как шивашката промишленост даваше заплати на хората в тежките 90, па и в началото на 21 век? Помните ли как ревяха някои, как този бранш бил с ниска добавена стойност и като не били кадърни работодателите да дават големи заплати..ЗАКРИВАЙЙЙЙЙ!!!!!
Наздраве, и се пазете! Късмет!Партия была, есть и будет есть!
- 10 Харесвания
Коментар
Коментар