Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеВижте сега, изхождайки от личната ми гледна точка, според мен голяма част от народонаселението се е зомбирало, което е напълно разбираемо, тъй като да те облъчват от 20 часа на ден с ковируси и всички картини да са апокалиптични, си е психическо заболяване и по-слабите бързо рухват и се поддават на паниката. Разбираем е страхът от смъртта на близки или нас самите - това е нормална човешка реакция, не е нормална човешка реакция истерията, която се разразява. Толкоз.
Нямам нищо против мерките, въпреки че смятам, че това е само грип, като дори годжито в униформа го твърдеше преди няма и 20 дни, обаче да гасиш пожар с атомна бомба на принципа fighting fire with fire, за мен лично е малоумие. За да угасиш пожар, ако не става с клонки, вода и т.н., палиш малък насрещен пожар и контролирано го спираш. Разбира се, можеш да хвърлиш и атомна бомба - тя също ще изпепели всичко и пожарът няма да се разраства повече след нея. Достатъчно ясно ли го обясних? Като за пожарникари от МВР академията в Симеоново? Апропо, бил съм и в нея, някога си
Ся, ще кажа и още нещо, научено от Симеоново, пък вие си направете изводите - когато има протест, най-лесният милиционерски начин да се разбие блокада или кордон, е да се пусне линейка, като се пуска слух, че в линейката има малко дете, което спешно се нуждае от лечение, иначе ще загине. Кордонът се отваря, за да мине линейката, щото хора сме, нали, няма да оставим детето да умре, след линейката влизат милиционерите, кордонът се разкъсва и блокадата пада - учи се в първите курсове в Симеоново. изводите оставям на вас
П.С. Хайде да ви видя как ще спрете кучкарите - това, ако го направите, ще си остана вкъщи и аз. Много ще ми е интересно как ще стане, както и как ще се озаптят ромите? А още по-интересно ми е защо цялата емигрантска пасмина продължава да се прибира у нас и на никой не му дреме? Ма нищо, важното е да убием бизнеса и да блокираме София - страхотна мярка, браво, господине!
Ся, както винаги - палиш от четвърт. Мога да ти кажа, че доста от хората, които се прибират от странство, проявяват здрав разум и се консултират с личните си лекари.
Повечето от тях се подлагат на доброволната карантина / то пък една карантина, да стоиш сам в отделна стая, но под един покрив/. Поне моите познати така направиха.
Наздраве!
П.П. Нямое да плюиш кучкарите, щото ще ти излезе солено - едно Хенеси у водна чаша в Кръчмата!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Не е това проблема. В Япония е същата работа, а ситуацията е овладяна, защото хората спазват разпорежданята на властите. Да не би населението на Япония да е по-младо от италианското, и да не живеят няколко поколения заедно? Японците си седят в къщи, работят от дома си и недопуснаха разрастване на епидемята за да се затрупат болниците с пациенти.
- 1 like
Коментар
-
Вижте сега, изхождайки от личната ми гледна точка, според мен голяма част от народонаселението се е зомбирало, което е напълно разбираемо, тъй като да те облъчват от 20 часа на ден с ковируси и всички картини да са апокалиптични, си е психическо заболяване и по-слабите бързо рухват и се поддават на паниката. Разбираем е страхът от смъртта на близки или нас самите - това е нормална човешка реакция, не е нормална човешка реакция истерията, която се разразява. Толкоз.
Нямам нищо против мерките, въпреки че смятам, че това е само грип, като дори годжито в униформа го твърдеше преди няма и 20 дни, обаче да гасиш пожар с атомна бомба на принципа fighting fire with fire, за мен лично е малоумие. За да угасиш пожар, ако не става с клонки, вода и т.н., палиш малък насрещен пожар и контролирано го спираш. Разбира се, можеш да хвърлиш и атомна бомба - тя също ще изпепели всичко и пожарът няма да се разраства повече след нея. Достатъчно ясно ли го обясних? Като за пожарникари от МВР академията в Симеоново? Апропо, бил съм и в нея, някога си
Ся, ще кажа и още нещо, научено от Симеоново, пък вие си направете изводите - когато има протест, най-лесният милиционерски начин да се разбие блокада или кордон, е да се пусне линейка, като се пуска слух, че в линейката има малко дете, което спешно се нуждае от лечение, иначе ще загине. Кордонът се отваря, за да мине линейката, щото хора сме, нали, няма да оставим детето да умре, след линейката влизат милиционерите, кордонът се разкъсва и блокадата пада - учи се в първите курсове в Симеоново. изводите оставям на вас
П.С. Хайде да ви видя как ще спрете кучкарите - това, ако го направите, ще си остана вкъщи и аз. Много ще ми е интересно как ще стане, както и как ще се озаптят ромите? А още по-интересно ми е защо цялата емигрантска пасмина продължава да се прибира у нас и на никой не му дреме? Ма нищо, важното е да убием бизнеса и да блокираме София - страхотна мярка, браво, господине!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеОсвен това в България населението е застаряващо и плюс това в България често съжителстват няколко поколения. Смята се че това е проблемът в Италия, за разлика от Германия.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеОсвен това в България населението е застаряващо и плюс това в България често съжителстват няколко поколения. Смята се че това е проблемът в Италия, за разлика от Германия.
Last edited by Trakatrak; 20.03.2020, 13:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Груев,ще ти дам две-три цифри....На теб оставям сметките...
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...-legla-2216431
"......Към настоящия момент(12 март- моя бел. )функционират 740 инфекциозни легла у нас.....Капацитетът на инфекциозните клиники и отделния в България за приемане и лечение на пациенти с COVID-19 може да бъде удвоен в рамките на 24 часа при необходимост...."
https://nova.bg/news/view/2020/03/20...3%D1%81%D0%B0/
".....Италия е най-засегнатата от коронавируса европейска страна. 475 смъртни случая там бяха обявени само в сряда, 93 от тях - в град Бергамо..."
След като само вчера в 120 -хилядно Бергамо от коронавирус са починали 93-ма,можеш ли грубо да се опиташ да предположиш, колко в Бергамо са настанени на инфекционни легла(според мен поне пет-шестстотин) и след това ,като предположиш да погледнеш пак ,колко общо инфекциозни легла разполагаме в цяла България?И това при положение,че ние разполагаме с над средния брой легла в Европа.....
Доцент Мангъров може и да е изключителен вирусулог ,ама ми се струва,че му се губят горните сметки.....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Най-малкото е ужасно заразно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеОпасността от зараза е по-голяма ако носите маска
- 2 Харесвания
Коментар
-
Освен това в България населението е застаряващо и плюс това в България често съжителстват няколко поколения. Смята се че това е проблемът в Италия, за разлика от Германия.
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Вирусът предизвиква усложнения, които се лекуват предимно със специфична скъпа апаратура. А ние нямаме готовност с такава при пандемия. Това му е номерът. Засега жертвите са малко, но в държави с разширена инфекция и малко обдишватели, ще стане умерен мор. Това се случва в Ломбардия. Докато мощните медицински системи в Германия, Бенелюкс, Швейцария, Скандинавия засега издържат на наплива. Виж в Сан Марино какво става. Явно са зле с кислородните инсталации.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Защо трябва да слушаме доцента? Всеки обича да приказва докато не стане лошо. Същите приказки как това е едно леко вирусче много по безопасно от грип Б ни го говореха точно професор Кантарджиев и "годжито в униформа" всичко е наред няма страшно и така на татаък. Само дето сега и Генерала и Кантарджиев са на друго мнение. Това вирусче защо е препълнило всички болници в Италия? Хора умират по домовете си. Имаше клип в тубата споделен и от Ал Джазира за брат който не може да изнесе трупа на сестра си и моли за помощ. Ако нас ни застигне това кажи какво ще правим? Ние не сме Италия нито имаме тяхното здравеопазване което е едно от най-добрите в Европа. Защо за това леко вирусче по леко от грип военни камиони изнасят труповете? Тук лекарите искат даже да напускат. Ако пламнем както Италия не икономика няма да имаме а държава. Тук ако стигнем 500 смъртни случай поради народопсихологията пак никой няма да работи и ще се крие по домовете си и без наложена карантина. Моята теза беше парковете и градинките да бъдат затворени за разни лумпени и маргинали, разни вегани и кучкари. Искаш да си разхождаш кучето ок, но сам без да се събираш на групичка. Без деца и всякакви гамени да се събират по градинки на сладки приказки и после да сеят зараза към хората които спазват предписанята на властите. Значи може да има хора наредили се на опашка на 2 метра( в момента гледам магазина отсреща) за да опитаме да спрем заразата а някакви олигофрени да ритат топки по паркове, да се разхождат по 4-5-6-7-8 човека на групички. какъв е смисъла тогава от мерките? Ми айде да се разболеем всички от това леко грипче и да се свършва
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Май не е обикновенно вирусче а нещо многоооооо по-голямо,затова зсички са шашардисани.
- 1 like
Коментар
-
Защо трябва да слушаме доцента? Всеки обича да приказва докато не стане лошо. Същите приказки как това е едно леко вирусче много по безопасно от грип Б ни го говореха точно професор Кантарджиев и "годжито в униформа" всичко е наред няма страшно и така на татаък. Само дето сега и Генерала и Кантарджиев са на друго мнение. Това вирусче защо е препълнило всички болници в Италия? Хора умират по домовете си. Имаше клип в тубата споделен и от Ал Джазира за брат който не може да изнесе трупа на сестра си и моли за помощ. Ако нас ни застигне това кажи какво ще правим? Ние не сме Италия нито имаме тяхното здравеопазване което е едно от най-добрите в Европа. Защо за това леко вирусче по леко от грип военни камиони изнасят труповете? Тук лекарите искат даже да напускат. Ако пламнем както Италия не икономика няма да имаме а държава. Тук ако стигнем 500 смъртни случай поради народопсихологията пак никой няма да работи и ще се крие по домовете си и без наложена карантина. Моята теза беше парковете и градинките да бъдат затворени за разни лумпени и маргинали, разни вегани и кучкари. Искаш да си разхождаш кучето ок, но сам без да се събираш на групичка. Без деца и всякакви гамени да се събират по градинки на сладки приказки и после да сеят зараза към хората които спазват предписанята на властите. Значи може да има хора наредили се на опашка на 2 метра( в момента гледам магазина отсреща) за да опитаме да спрем заразата а някакви олигофрени да ритат топки по паркове, да се разхождат по 4-5-6-7-8 човека на групички. какъв е смисъла тогава от мерките? Ми айде да се разболеем всички от това леко грипче и да се свършва
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар