Първоначално изпратено от polki
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
3 крави, 1 прасе, 9 кокошки и в хладилника на двора под навеса 5 тарелки с пилешки крилца (от малките, с по 6 бр в тях)Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
Решение: с така зададените условия, решенията са повече от едно. Затова прилагам едно от възможните. Рогата са 6, следователно кравите е възможно да са поне 3. приемаме че са 3 крави със по 2 рога и 3 крака всяка. Следват кокошките. Те са 24, ако приемем поне откъм криле кокошките нямат недъзи. От общия брой крака - 44 изваждаме краката на кравите - 9. Остават 35 крака. Следователно максималните възможни нормални кокошки със два крака може да са 11, и останалите 13 са еднокраки. остават прасетата, които или са невидими, или това е просто възможност за гледане на бабата на Мими. Явно това е ферма за грижи за тежко болни животни, и наскоро бабата е изписала и последното болно прасе.
И така едно от възможните решения е: 3 крави, 24 кокошки и 0 прасета.fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
Решение: с така зададените условия, решенията са повече от едно. Затова прилагам едно от възможните. Рогата са 6, следователно кравите е възможно да са поне 3. приемаме че са 3 крави със по 2 рога и 3 крака всяка. Следват кокошките. Те са 24, ако приемем поне откъм криле кокошките нямат недъзи. От общия брой крака - 44 изваждаме краката на кравите - 9. Остават 35 крака. Следователно максималните възможни нормални кокошки със два крака може да са 11, и останалите 13 са еднокраки. остават прасетата, които или са невидими, или това е просто възможност за гледане на бабата на Мими. Явно това е ферма за грижи за тежко болни животни, и наскоро бабата е изписала и последното болно прасе.
И така едно от възможните решения е: 3 крави, 24 кокошки и 0 прасета.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
И така едно от възможните решения е: 3 крави, 24 кокошки и 0 прасета.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Една готина приказка от едно близко време!
Дядото, беше толкова беден, че макар и да живееше на брега на морето си нямаше ни баба, ни дървено корито. Единственото, което имаше беше Сони Тринитрон и сателитна чиния на Булсатком.
Един ден, вдъхновен от В кухнята на Иван Звездев, дядото взе въдицата и отиде да лови ципура. Обаче, както знаете, вместо ципура, дядото хвана Златната рибка.
Тая рибка, обаче не била баш като оная - поршетата били свършели, къщите били раздадени, а банките били празни. "Знаеш, дядо - криза е"- виновно навела глава рибката. Мислил дядото, мислил какво да си поръча, па накрая отсякъл - "Бе, направи там нещо, че да съм щастлив. Това, можеш ли?". "Това - мога"-рекла Златната рибка и се гмурнала обратно в морето.
Прибрал се дядото и що да види - къщурката си била на мястото, само Сони Тринитрона и Булсаткома ги нямало.
А, на другия ден били Избори 2013 и дядото се бил настроил цял ден да ръзцъква с дистанционно из изборните студия.
"Ох, леле, що ми трябваше..." - плеснал се по челото дядото.
Цял нощ, дядото не мигнал, а на развиделяване тръгнал към морето за да се удави. Щото, тва живот ли е - без Цветанов, Цветанка Ризова, Велизар Енчев и Къртицата.
Да, ама точно докато си търсел някой по-тежък камък, слънцето изгряло. Дядото, никога досега не бил виждал изгрева защото по това време обикновено гледал Ани Цолова и Виктор Ангелоев по Битиви.
Спрял дядото възхитен до една дюна и запял:
There I was on a July morning looking for love.
With the strength of a new day dawning and the beautiful sun.
At the sound of the first bird singing I was leaving for home.
With the storm and the night behind me and a road of my own.
Станало му по-леко се прибрал обратно. Привечер обаче, отново го гепила нервата и с надежда се помъкнал към близкия пъб. Но там, вместо студиото на Николай Бареков предавали мач от Премиършип. И понеже било Happy hour, дядото си поръчал една бира на половин цена и останал да изгледа мача.
През следващите няколко дни, дядото си пуснал дълга коса и тъй като вече не гледал телевизия имал достатъчно свободно време, та взел че изрисувал къщурката си в стил "поршето на Джанис Джоплин".
Сутрин посрещал изгрева пеейки не само July morning, ми и Wise man на Юрая Хийп, Сребърни ята на Гошо Минчев и други готини неща. През деня, се разхождал по плажа и събирал мидички и изхвърлени от морето пънове. От мидичките си правел гердани и гривни, а от пъновете - арт инсталации.
Даже, вместо баба, забил едно младо гадже, щото вече не бил смотан задръстеняк със сателитна чиния, а артистичен хипар с къща на брега на морето.
- 5 Харесвания
Коментар
-
# „След 50 години брак веднъж внимателно погледнах жена си и казах:
- Преди 50 години имахме малка къща, стара кола, спяхме на дивана и гледахме малък черно-бял телевизор, но всяка вечер си лягах до красиво 19-годишно момиче.
Сега имам огромна скъпа къща, много скъпи коли, огромно легло в луксозна спалня, широкоекранен телевизор, но спя в едно легло с 69-годишна жена. Започвам да се съмнявам в брака си."
Жена ми е много разумен човек. Тя не се обижда и не крещи . Тя само ми предложи да намеря 19-годишно момиче за себе си, а тя ще се погрижи да живея отново в малка къща, да спя на разбит диван и да гледам черно-бял телевизор.
Е, не са ли жените страхотни? Те наистина знаят как да решат всички проблеми на съпрузите си!"
Робърт Де Ниро
- 5 Харесвания
Коментар
-
Три баби поседнали и се хвалят с внуците си.
Едната рекла:
- Моят внук ще става доктор!!
Другите две попитали:
- Откъде знаеш?
- Ми, все носи някакви спринцовки, боде си ръката, сигурно ще става доктор..
Втората баба рекла:
- Моят ще става градинар. Все носи някви треви, листенца...
Третата рекла:
- Моят пък ще става пилот...
Другите две рекли:
- Откъде накъде пък пилот, ма ??
- Ми, все смърка некви прахове, търка си носа и вика: "Бягай ма, бабо, отлитам.. "
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар