Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Когато си прав...Възможно ли е, обаче, хора с претенции за ...абе, „ниво над средното” /тъй де, „достатъчно умни, за да са инвеститори” да са на нивото на Първолаци? Оказвам ви Уважение, като НЕ ви броя за чак толкова прости и ви обяснявам като за голе и. изведнъж, тръгвате да ми обяснявате, че не сте чак толкова умни? Нещо спрях да ви разбирам от известо време.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Значи сега излезе че не са прости само българите а всички инвеститори по целия свят? Ако си осъзнал, че не обясняваш като за първолаци и затова не те разбират инвеститорите, вече е друга бира. Значи просто трябва да промениш това. След като няма резултат сменяй подхода. Но не може да правим едно и също и да чакаме различен резултатLast edited by Pyramid; 19.05.2018, 19:35.
- 1 like
Коментар
-
Липса / или много слаба/ инвестиционна култура. Възможно, и не обяснявам „като за прости”. Това е, според мен. Простият отговор е този. Мога и по-обстойно но, ще задълбаем. А темата уж, е друга.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Добре. Прост въпрос и моля за прост отговор. Българите сме прости и не разбираме, ще се затрием и т.н. Знам че беше публикувал изобретението си в различни сайтове, където потенциалните инвеститори не са българи а са от цял свят. Та простия ми въпрос е :
Защо до сега не си намерил инвеститор, независимо от националността му?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Факти ала-бала.
Дай да ги видим тея прословути факти
ПП
Нямам намерение да пиша пвече по този въпрос тук. Направил си отделна тема за това нещо, и предлагам и на теб да спреш. Ако искаш - там.
Иначе и тая тема ще осереш.
А не може да смята. Умножение. Дори събиране и изваждане няма.
УУУУУУУУ!!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеДумата ми беше за окръжаващата ни „обществена” енергия. У нас, тя е силно негативна : Българинът, за българи, е 90% враг или конкурент. Тук, така се мрази опитващият да излезе от Казана че, не е случарн лафът що нямало дявол с вила до БГ-варилото. Непонятен за мен, като европеец, остава настроят че, ако спомогнеш някой да пробие /какво остава, да направи пари с твоя помощ?/ и, видиш ло, това е „лошо”. И се плюят разни, ъози бил с руснаци, оня-с американци но, най-главното, по линията „добри-лоши”/„бедни-богати”. Тук, сред нас, дори просто да се диша свободно, е възведено до „грях”. С това разбиране, не виждам как, страната ни би могча да прокопса. И няма да. Отделни единици, може би. България - не. ОСТАНЕМ ЛИ ТАКИВА КАТО НАРОД, СЪВСЕМ СКОРО, ЩЕ СМЕ САМО В ИСТОРИЯТА.
Не се обиждайте, моля. И не винете други за това. Не циганите са ни виновни /ако ще, да не им струваме хас /: Ние сме България и, калпави ли сме сами, край. Максимум, до поколението на децата ни.
Защо до сега не си намерил инвеститор, независимо от националността му?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеИмам ФАКТИ. А ти, колкото пъти те питам какво знаеш за обтичането на тръбата, Толкова пъти, „точно” се снишаш. И, сам несъзнавайки, колко е нелепо, ме питаш, за какво ни била топлопроводността на медта. Като папагал. Ето, пак да кажа: Развита повърхност за топлообмен - около5 кв.дм. дебелина - 0,4 мм. Разлика в температурите 25 С. Турболентен поток от двете страни, по цялата повърхност. Тънък, някоя и друга десета от мм., слой вода.
....
Или, ах, ама ти не си бил знаел, не си питал...
...И какво стана с твоите „сметки по Фурие?
Дай да ги видим тея прословути факти
ПП
Нямам намерение да пиша пвече по този въпрос тук. Направил си отделна тема за това нещо, и предлагам и на теб да спреш. Ако искаш - там.
Иначе и тая тема ще осереш.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеСега пак за пореден път ще кажа:
Това с което се занимаваш използва т.нар. точни науки.
Разликата между точните науки и филологията, литературата, донякъде и историята е че в точните науки се използва математика. Това и е хубавото на математиката, че дава еднозначен отговор, особено що се отнася до елементарна физика.
Във филологията, литературата и донякъде историята можеш да правиш каквито си искаш изводи, отклонения, трактовки на материала.
Е - дадох ти формули, дадох ти инженерни ресурси които цял свят използва - но не! За теб това не важи!
За теб важат празни приказки, злобата и омразата направо извира от вътре. Както съм чувал да казват - по резултатите ще ги познаете.
Та според Законите на топлотехниката и данните предоставени от теб излиза, че максимума мощност която може да съхраниш с това нещо, е 20 вата... Ито само докато не се е затлачило със мазнотии и сапуни. След две-три седмици може и то 1-2 вата да спадне.
Имаш ли аргументи които доказват противното?
Аргументи, формули, не литературни отклонения и злоба?
....
Или, ах, ама ти не си бил знаел, не си питал...
...И какво стана с твоите „сметки по Фурие?
- 1 like
Коментар
-
Думата ми беше за окръжаващата ни „обществена” енергия. У нас, тя е силно негативна : Българинът, за българи, е 90% враг или конкурент. Тук, така се мрази опитващият да излезе от Казана че, не е случарн лафът що нямало дявол с вила до БГ-варилото. Непонятен за мен, като европеец, остава настроят че, ако спомогнеш някой да пробие /какво остава, да направи пари с твоя помощ?/ и, видиш ло, това е „лошо”. И се плюят разни, ъози бил с руснаци, оня-с американци но, най-главното, по линията „добри-лоши”/„бедни-богати”. Тук, сред нас, дори просто да се диша свободно, е възведено до „грях”. С това разбиране, не виждам как, страната ни би могча да прокопса. И няма да. Отделни единици, може би. България - не. ОСТАНЕМ ЛИ ТАКИВА КАТО НАРОД, СЪВСЕМ СКОРО, ЩЕ СМЕ САМО В ИСТОРИЯТА.
Не се обиждайте, моля. И не винете други за това. Не циганите са ни виновни /ако ще, да не им струваме хас /: Ние сме България и, калпави ли сме сами, край. Максимум, до поколението на децата ни.
- 2 Харесвания
Коментар
-
...а ти да си чувал, че работата на всичко е функция на ред системи уравнения и неравенсва? Не си. Чувал си за Фурие. Само дето, не си чувал че, в серийна верига, за да изчислиш тока, се вземат всички елементи. Едно прекъсване, и ток йок. Ама за Фурие си чувал. Дръж си го, дано той те стопли.
Това с което се занимаваш използва т.нар. точни науки.
Разликата между точните науки и филологията, литературата, донякъде и историята е че в точните науки се използва математика. Това и е хубавото на математиката, че дава еднозначен отговор, особено що се отнася до елементарна физика.
Във филологията, литературата и донякъде историята можеш да правиш каквито си искаш изводи, отклонения, трактовки на материала.
Е - дадох ти формули, дадох ти инженерни ресурси които цял свят използва - но не! За теб това не важи!
За теб важат празни приказки, злобата и омразата направо извира от вътре. Както съм чувал да казват - по резултатите ще ги познаете.
Та според Законите на топлотехниката и данните предоставени от теб излиза, че максимума мощност която може да съхраниш с това нещо, е 20 вата... Ито само докато не се е затлачило със мазнотии и сапуни. След две-три седмици може и то 1-2 вата да спадне.
Имаш ли аргументи които доказват противното?
Аргументи, формули, не литературни отклонения и злоба?
Last edited by Имхотеп; 19.05.2018, 17:22.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Преди малко, по телефона, говорих с Павел, партньора си по икономайзера. Млад човек, способен и работлив, и сам, с много повече продукти, отколкото Селена спомена. Говорим си, и той ми казва, че повече, с българи не му се работи. Защо? Ами...от години, обяснявам културно, и многократно, каня: Елате, вижте, пипнете. И? Нито един /НИТО ЕДИН!/ български колега от тук, не си направи усилието. Г.О. НЕЕ на Луната... и въпреки това. Дойде един момък от Белгия. Покрай друго мероприятие, в София, пътувайки за Русе но, дойде. Яка инженерингова кантора са, може да им пусна тук линк, ако не е забранено - да не рече някое моди „реклама!” - и предложи, ако желаем, да поемат оптимицацията. (Компютърно моделиране, дигитални симулации и др., сещате се) Та, той, видя и пипна. И публично, не коментира...за разлика от мнозина тук. Как да се сравнява човек с напредналия свят и защо, според вас, НАС НЕ НИ БРОЯТ ЗА ЧАСТ ОТ НЕГО?
Тъжен но, ясен отговор: Хууубаво се огледайте. „ Мили, родни, „успешни” българи. Аз също не виждам причини да ни броят.Last edited by Pyramid; 19.05.2018, 17:13.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар