Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
иначе по линия на училището ще ти дам конкретен пример - голямото ми дете го записах първи клас в държавно в Бояна, уж малко, нормално с амбициозен директор... Оказа се, че ако се падне в клас (а то винаги се пада) по едно дете с проблеми, които обаче родителите не желаят да приемат и отказват да приемат - учебния процес се проваля въпреки мерака на учителите да постигнат нещо. Директорът едно 'п...че' казва аз нищо не мога да направя и тн. В същото това училище имаше трагичен инцидент (предната година) и още хората бяха разтърсени... и накрая какво стана директорчето по линия връзки в министерството отиде да замества уж за малко като директор на престижното 107-мо... и си остана там, а е гола вода.. видял съм го от първа ръка при проблеми в Боянското училище.
ок частен случай, но адресната регистрация е за 1-7 клас, а после е с точки... според мен е тъпо човек даде много пари за тясно жилище, че да вика спестих 10к на година за частно...то реално ги дава, за да се бута в някои двустаен ама да не плаща за училище.
по отношение на частните - сменихме 2 и сега съм ок. Не е задължително да е скъпо. Децата си ходят сами (на 1 спирка е от нас) и ми излиза около 16К лева на година за двете, което не е много предвид, че училището е малко и има спокойна атмосфера - доволен съм.
ако трябва да се избира пред образование и спокойствието на детето в училище (не да го лигавят, но да има отношение и добра среда) - по-добре пари за образование отколкото за тухли.
Напиши коментар: