IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

    Когато си прав...Възможно ли е, обаче, хора с претенции за ...абе, „ниво над средното” /тъй де, „достатъчно умни, за да са инвеститори” да са на нивото на Първолаци? Оказвам ви Уважение, като НЕ ви броя за чак толкова прости и ви обяснявам като за големи. И, изведнъж, тръгвате да ми обяснявате, че не сте чак толкова умни? Нещо спрях да ви разбирам от известо време.
    Това вече е по темата.

    Какво означава умен? Ако не знаеш математика и си художник прост ли си? Ако не знаеш история но можеш да правиш пари или виждаш възможности там където другите не виждат прост ли си?

    Ако не разбираш физика но си си гениален спортист прост ли си?

    Това е напълно по темата...защото да си умен...не означва да си успешен. Всички виждате хиляди примери за хора които не са били добри в училище но са станали богати. Или хора които са имали ужасно социално поведение но са постигнали някакви сериозни резултати в живота си с това което се занимават.

    Както и купища професори...които са безпорно умни но не успешни. Гениални музиканти които не са известни и като контраст посредствени музиканти или певци но пък успешни и известни. Примери има навсякъде където се огледате. Ще видите не толкова талантливи хора които обаче сякаш всичко което хванат го правят успешно и други адски начетени и ерудирани хора които си остават сравнително посредственни.

    Това което ме интересува и върху което мисля години е коя е тая мая...или амалгама от качества които превръщат човек в успешен.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      Липса / или много слаба/ инвестиционна култура. Възможно, и не обяснявам „като за прости”. Това е, според мен. Простият отговор е този. Мога и по-обстойно но, ще задълбаем. А темата уж, е друга.
      Почнах да преглеждам от началото всички постове да не пропусна някой важен. И ще каза само това по твоя "проблем" с инвеститорите.

      Причините да няма инвеститор в твоя проект са две според мен без да коментирам качествата и реалната ефективност на продукта . Първата е трудната реализация на самата идея в реални специфичини условия при всяко домакинство АКО липсва проточен бойлер или въобще нужда от бойлер например при наличие на централна топла вода. Втората е погрешното ти допускане че фактора ефективност или икономия в такъв поррядък е съществена причина някой да закупи твоето решение.

      Липсата на широкоразпространение на проточните бойлери въпреки тяхната ефективност и в някой случаи икономия трябва да ти говори че освен икономията има други съществени причини в основата на избора на решение от даден клиент.

      В резултат потенциалните ти клиенти са силно ограничен на брой домакинства. Това решение ако наистина е ефективно би било екзотично решение при определени специфичини условия.

      за да има инвеститорски интерес е необходимо или продукта да има потенциал да се превърне в масов или да е толкова иновативен гейм чейнджър че да има възможност да се продавава рядко но много скъпо.
      Липсата на предпоставки за една от двете възможности в случая води до слаб или никакъв инвеститорски интерес.

      Имай пред вид че изобретатели не липсват както по света така и в България. Тоя сайт не е критерии за количеството изобретатели в България.
      Изборетения има милиони които не виждат бял свят или страдат от липса на инвеститорски интерес въпреки че в много случаи дори са гениални.
      Това не е ок за хора като теб които са вложили доста време и усилия да измислят начин да спестят енергия например ...аз те разбирам напълно....но инвеститора иска да печели пари това не е фондация с благотворителна цел "дай да подкрепим изобретателите" . И ако инвеститорите не виждат ясен начин да спечелят много пари при примерен риск особенно на такъв етап от даден проект....то не можеш да прехвърляш вината на инвеститорите.

      Инвеститор в начален етап на проект за продукт който още не е произведен и не е ясно как ще се приеме от пазара...трябва да вижда веднага възможност всеки вложен долар да го направи 1000. Защото риска и процеса от прототипа до пазара е много скъп , бавен и труден. Това може да не ти се вижда честно щото ти си го измислил и си дал жвиота си а някой с пари...идва и взема цялата печалба но.....

      Така работи просто системата при Мишовия капитализъм.

      Ако имаше държавно финансиране за иновации което да отделя пари за такива изобретатели и разчита от 100 един поне да направи бестселър може би нещата щяха да са по лесни от гледна точка за достъп до финансиране. Но в дивия капитализъм на теория Мишо може да избори 20 начина да се сдобиеш с пари но на практика е много трудно.

      Финансите са тези които движат света....икономиката и теорията е ентартаймънт на практика.....без значение дали ни харесва.


      Коментар


      • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        На кого от комунистите им пречеше секса, че да го забраняват. Беше забранена всякаква еротика. Може би това беше основната причина за недоволството. Не социализма. Хората материлано си живееха сносно. Бяха им отнети две свещени права. А именно еротиката и правото да изразяват мнението си.
        Забравяш идеологическите основи на строя- класовата борба. Еротиката е буржоазна работа, а горкият пролетариат е подложен на оскотяване и сексуална/и не само/ експлоатация А мненията трябва да са колективни, имаш ли мнение вече не си наш, а враг..

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
          Знам, знам, ще кажете, че прекалявам, че сте “пораснали бизнесмени”.

          И това е важно. Езикът е важен. Ако думата може да бъде заместена в изречението с “той” се пише пълен член, ако може да се замести с “него”, се поставя непълен член.

          Писна ми келеши с много високо самочувствие и тук да бъркат “и” с “й”. Езикът е важен. Той е част от успеха.
          А защо? Всеки може да казва какво трябва. За да му обърнат внимание обаче, трябва и да обясни защо това трябва.
          А защо е важен езика?
          А защо зрелостниците не мога да пишат правилно?
          Ей това са въпросите. Моите отговори са свързани с хъшовете. А твоите?
          http://prntscr.com/jkoap1
          Те хъшовете един сайт не могат да поддържат а ти за образование говориш
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

          Коментар


          • И отделен пост за секса, че да не гори мокрото покрай сухото
            Има нещо, което може да свърже всички възможни отговори на въпроса кой съм аз. И това е секса. Може би това е най-силната връзка и взаимодействие. Можеш да изучаваш, да бъдеш изучаван, да чувстваш и да пораждаш чувства у другия. Можеш и да се правиш на различни хора. Например на чичо доктор или на водопроводчик Може да наблегнеш на качеството а може и на количеството. Накрая при Свети Петър, тоя с най-многото бройки да печели състезанието и т.н. Не знам защо, ама ми изниква в главата филма "Усещане за жена" Че секса или за да не се превръща поста ми порнографски връзките с другите са на-важното в този живот. И далеч, далеееееч на второ място било ферарито. Опитвах се да обяснявам преди да почнат да ме трият, че регулациите са много по-важни от строя. На кого от комунистите им пречеше секса, че да го забраняват. Беше забранена всякаква еротика. Може би това беше основната причина за недоволството. Не социализма. Хората материлано си живееха сносно. Бяха им отнети две свещени права. А именно еротиката и правото да изразяват мнението си. Очевидно е, че разбиранията за успех са различни за различните индивиди. В този смисъл целта на управляващите трябва да е да осигури на всеки да постигне собствените си разбирания за успех. Стига да не пречи и застрашава другите и да си плаща данъците - демек своя дан на обществото в което живее.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
              Знам, знам, ще кажете, че прекалявам, че сте “пораснали бизнесмени”.

              И това е важно. Езикът е важен. Ако думата може да бъде заместена в изречението с “той” се пише пълен член, ако може да се замести с “него”, се поставя непълен член.

              Писна ми келеши с много високо самочувствие и тук да бъркат “и” с “й”. Езикът е важен. Той е част от успеха.
              и с й се заменя нарочно. По този начин мурзилките се разпознават по форумите.

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                Кой съм аз? Много интересен въпрос. Един от най-важните за мен. Викаш истина е в което вярваме. А това в което вярваме ни прави различни. Та пак да питам кой съм аз? Ето някои различни възможни отговори.
                -Аз съм това на което се правя и затова трябва много да внимавам на какво се правя - цитат от любимия ми писател. Това мога да го преведа, че няма Бог. Всичко е напълно случайно. Имам само един живот и много избори как да го изживея. Трябва да прочета максимално много книги, за да видя всички възможни избори и да направя моя. Да реша на какъв да се направя, за да изживея живот, какъвто съм преценил, че е най-добрия избор.
                -Аз съм това което чувствам и затова трябва да внимавам какво чувствам. Същото като първото ама по-нематериално.
                - Аз съм това което виждам и затова трябва много да внимавам какво виждам. Тоест аз съм това, както аз възприемам света. Ние всички сме Бог. Вечен ум, който винаги го е имало и винаги ще го има. Разделени сме на безкрайно множество части за да можем да се самонаблюдаваме и самоанализираме. Абе с две думи учението на Буда.
                Твоето обаче някак не ми се връзва.
                - Аз съм това което другите виждат в мен? Това би следвало да ми внушава, че съм пратен от Бог да му свърша някаква работа. Затова трябва да внимавам какво върша и как се представям пред Него или другите хора. Поне аз така го разбирам де. Ако не съм прав кажи и обясни.
                Сори, че пак намесвам Бог, ама няма как. Секса вече разбрах да не го намесвам, че почват да ме трият и не е приятно.
                What I Learned (How to Succeed)
                (and have a Long and Happy Life)


                • Stay in the game. That’s often all you need to do – don’t quit. Stick around! Don’t be a quitter!
                • Don’t burn bridges (behind you)
                • Remember – Life has no blessing like a good friend!
                • Try to be nice and say “thank you” a lot!
                • Stay informed/KEEP LEARNING!
                • Study -- Stay Educated. Do Your Home Work!! Keep learning!
                • Cultivate friends of all ages – especially younger
                • Run Scared -- over-prepare
                • Be proud -But not conceited. Know your own worth.
                • Plan ahead but be prepared to allow when opportunity presents itself.
                • Turn Problems into Opportunities. Very often it can be done. Problems create opportunities for change -- people willing to consider change when there are problems.
                • Present yourself well. Clean, clean-shaven, dress “classically” to age. Beware style, trends. Look for charm. Good grammar. Don’t swear so much -- it’s not cute.
                • But be open to change -- don’t be stuck in mud. Be willing to consider what’s new but don’t blindly follow it. USE YOUR HEAD - COMMON SENSE.
                • Have some fun - but not all the time!
                • Be on the side of the Angels. Wear the White Hat.
                • Have a fall-back position. Heir and the spare. Don’t leave all your money in one place.
                • Learn a foreign language.
                • Travel a lot -- around the world, if possible.
                • Don’t criticize someone in front of others.
                • Don’t forget to praise a job well done (but don’t praise a poor job)
                • I don’t like to lose -- but don’t be a poor loser if you do.
                • It helps to have someone to love who loves you (not just sex).
                • Keep your standards high in all you do.
                • Look for the big picture but don’t forget the small details.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                  Интересно твърдение събрало 3 лайка което означава много на фона на участниците.

                  Проблема за това че не е вярно е, че вътрешното усещане е подвластно на мнението на околните. Което означава че истинско вътрешно усещане няма - ако няма обратна подходяща връзка от заобикалящите те обстоятелства. Пак ще повторя тезата си ..че човек всичко което знае за себе си е това което другите мислят за него. Малко е еретично това но помислете. Дали в действителност знаете кои сте вие всъщност? Всичко което правите дава отражение на околните хора и обстоятелства....те реагират някак си и тази обратна връзка дава информация на вас самия дали сте добър...лош..умен и т.н.. и най вече успешен.

                  ПС: Благодаря че подържате темата жива до като аз не мога.
                  Кой съм аз? Много интересен въпрос. Един от най-важните за мен. Викаш истина е в което вярваме. А това в което вярваме ни прави различни. Та пак да питам кой съм аз? Ето някои различни възможни отговори.
                  -Аз съм това на което се правя и затова трябва много да внимавам на какво се правя - цитат от любимия ми писател. Това мога да го преведа, че няма Бог. Всичко е напълно случайно. Имам само един живот и много избори как да го изживея. Трябва да прочета максимално много книги, за да видя всички възможни избори и да направя моя. Да реша на какъв да се направя, за да изживея живот, какъвто съм преценил, че е най-добрия избор.
                  -Аз съм това което чувствам и затова трябва да внимавам какво чувствам. Същото като първото ама по-нематериално.
                  - Аз съм това което виждам и затова трябва много да внимавам какво виждам. Тоест аз съм това, както аз възприемам света. Ние всички сме Бог. Вечен ум, който винаги го е имало и винаги ще го има. Разделени сме на безкрайно множество части за да можем да се самонаблюдаваме и самоанализираме. Абе с две думи учението на Буда.
                  Твоето обаче някак не ми се връзва.
                  - Аз съм това което другите виждат в мен? Това би следвало да ми внушава, че съм пратен от Бог да му свърша някаква работа. Затова трябва да внимавам какво върша и как се представям пред Него или другите хора. Поне аз така го разбирам де. Ако не съм прав кажи и обясни.
                  Сори, че пак намесвам Бог, ама няма как. Секса вече разбрах да не го намесвам, че почват да ме трият и не е приятно.
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                  Коментар


                  • Знам, знам, ще кажете, че прекалявам, че сте “пораснали бизнесмени”.

                    И това е важно. Езикът е важен. Ако думата може да бъде заместена в изречението с “той” се пише пълен член, ако може да се замести с “него”, се поставя непълен член.

                    Писна ми келеши с много високо самочувствие и тук да бъркат “и” с “й”. Езикът е важен. Той е част от успеха.
                    Почти половината пълнолетни българи имат проблеми с правилото за пълния и краткия член в езика ни. 53% от хората у нас са на мнение, че не е нужно да си чел много книги, ...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
                      Темата е обречена на неуспех. Да спориш с българи конструктивно е като да водиш преговори с някое племе в Африка или некъв диктатор. Всички са прави,всички знаят и всички ти скачат като изразиш критика. Отписал съм всякакви инциативи в бг. Форума го използвам да ударя някоя псувня на император или да покажа нестандартно мислене, ама да говоря за успех и щастие тук. Omg
                      Мисля че ми идва малко в повече когато някой прави заключение че всичко българско е шиийт. Въпреки че си за съжаление в много случаи си прав.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                        Успехът е вътрешно усещане за конкретния индивид. Затова няма външен измерител и не може да се правят сравнения. Благодаря за вниманието.
                        Интересно твърдение събрало 3 лайка което означава много на фона на участниците.

                        Проблема за това че не е вярно е, че вътрешното усещане е подвластно на мнението на околните. Което означава че истинско вътрешно усещане няма - ако няма обратна подходяща връзка от заобикалящите те обстоятелства. Пак ще повторя тезата си ..че човек всичко което знае за себе си е това което другите мислят за него. Малко е еретично това но помислете. Дали в действителност знаете кои сте вие всъщност? Всичко което правите дава отражение на околните хора и обстоятелства....те реагират някак си и тази обратна връзка дава информация на вас самия дали сте добър...лош..умен и т.н.. и най вече успешен.

                        ПС: Благодаря че подържате темата жива до като аз не мога.
                        Last edited by Iv_max; 21.05.2018, 02:42.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                          По настървеност повече ми прилича на Баш Майстора с вероятната разлика, че онзи се впускаше в поредица от начинания...
                          Баш Майстора правеше пари...
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Между другото разговор с грък или турчин на същата тема дава същия горд резултат. Голем бабаитлък пада и там

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Ами...малко сурово, ама пък сега, в Сибир, е пролет, гъби, риба, дивеч...няма да умрат от глад, 'баси.
                              Хахаха това е добро. Но пък виждам, че младите поддържат живи добрите балкански плажни традиции за увеличаване на населението на целокупната европа, така че няма да им придирям толкоз )))))

                              Коментар


                              • Няма проблем, че са в група. Особено и ако ти също си в група. Даже по-добре. По-лесно да се запознаеш и по-лесно се чупи леда. Но това не е тактика за секс същата вечер ако това имаш предвид. После трябва да се видите на саме.


                                Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                                Кво, почвате да ги черпите ли. Тези са по - трудни , наблягат основно на алкохола пък и се движат в група , трябва да ги отделиш от стадото. Рускините също наблягат на алкохола , но и на други работи.

                                Коментар

                                Working...
                                X