IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

    Тотално верно. Ма може и наш вариант на Ротшилд да станеш ))). Например форумен такъв

    Да си дойдем на думата, я изброй качествата имащи връзка с успеха.
    Няма такива според мен.

    Има начин на мислене. Специфичен.

    За да се настроиш към начин на мислене специфичен за теб, водещ те до успех е необходимо да се замислиш над определени неща които аз смятам че са много важни.
    Едно от които е умението спокойно да променяш начина си на мислене.
    Ако това е качество...то тогава това е едно от качествата необходими за израстването ти.

    Например : Нормален човек без познания в модата. Ходи живее...диша и се мота и гледа други хора ще не ще. Представи си че да кажем това е жена...и тази жена по някаква причина носи само рокли и никога панталони. Това е начин на мислене в тази посока защото тя си е наумила или там квото е възприела себе си че не изглежда добре в панталон а само в рокля. Обаче тази жена вижда друга подобна на нея жена някъде си ...облечена по някакъв начин с панталон и комбинацията и харесва. Тя няма представа от мода и т.н...просто вижда нещо което и харесва.

    Единия тип хора ще го видят това...ще го харесат но ниаккво действие от това няма да произтече защото начина им на мислене е такъв и те ще проължат да робуват на стереотипа който са си изградили че за тях панталона е забранен.

    Друг тип хора...когато видят нещо което им харесва...то тутакси им влиза в главата и става тяхно. Ей така...супер лесно. Мислели са че изглеждат добре само в рокля...но виждат нещо хубаво и различно...и като отидат следващия път в магазина без никакви вътрешни проблеми веднага пробват това което са видели.

    Този пример на прима виста иска да покаже че трудното приемане на нови неща е в следствие на стереотипи и страх от новото. Изграждайки начин на мислене в който свободно променяш начина си на мислене...ти отваря възможността да виждаш това което другите им е трудно да видят. Т.е възможности. Ти си свободен грубо казано да се "измяташ по всяко време"....дори и грубо да звучи т.е бягаш от заемане на твърда позиция за кво да е...т.е ти си гъвкав и адаптивен. Но не бягаш от заемане на позиция защото си мекотело....което не държи на думата си....а си мислещ човек който когато види че е сгрешил няма пробелм да разбере или каже че е сгрешил и да продължи от този момент на там с друг мироглед, ново знание и нова позиция.

    Най голямата спирчка за постигане на личен успех е безмисленото устояване на мнение когато аргументите са против него и са разумни поради страх да не изглеждаш слаб.

    Така че едно качество е....спокойно да променяш начина си на мислене

    Коментар


    • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

      Ей ,тия хъшове, не ги остави на мира...Дори и само един от тях да е тръгнал към България с ясната мисъл, че жертва живота си в името на една кауза,.....само един....., е достачна причина да знаем,че ги е имало....А със сигурност не е само един....
      Защо пък само един да е достатъчен?Не трябва ли да е някакъв процент?!И по възможност да е по-висок тоя процент.....
      Знаеш ли, кое ми направи най-голямо впечатление от филма "Списъкът на Шиндлер",не знам дали си го гледал?!
      Еврейската мъдрост,коята беше изписана на халката.....Цитирам почти дословно:
      "Да спасиш един човешки живот,означава, че си спасил целия свят"...Ако я схващаш тая мъдрост,ще разбереш и за хъшовете...

      П.С. Ти си толерантен човек ....Землянин...Ами приеми,че има и такива ,като мен,които освен да са земляни ,държат да са и българи...Такива,които харесват българите с много им кусури и се чувстват в България ,по-добре от други места по света...Чувстват,някак си... по-близки,българските класици,отколкото другите европейски автори ...и виждат по-живи образите създадени от нашите писатели...Мога да продължа да изброявам,но мисля ,че и това е достатъчно...Това патриотизъм ли е?!Изобщо не ми пука....Разказах ти ,какво чувствам....А за мен е все още важно ,какво чувствам....Дано и в бъдеще да си остане така.....

      А ти си остани землянин,няма нищо против....
      А,сетих се да те питам нещо...В български форуми ли по-често пишеш,или в другоземски....?!






      само да вметна ако ми позволиш че...тази еврейска мъдрост "Да спасиш един човешки живот,означава, че си спасил целия свят" е много еврейска. И според евреите важи само за тях. Да не говорим колко е лицемерна при положение че в Израел от малки децата се учат как да мразят палестинците- има снимки в които малки деца надписват ракети и бомби които после ще се изиспят на главите на евреите. Освен това според евреите само те са хора а всички други не са. Така че по лицемерна мъдрост на фона на избиването оня ден на толкова палестинци и то със снайперисти едва ли друг освен евреин може да измисли.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

        Според мен за всеки различно нещо означава...
        Така става когато понятието не е дефинирано. Довечера ще изям две пържоли - щастие за стомаха и успех за душата.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от iv_(MAX)
          Като успееш сам ще разбереш. Щом го задаваш тоя въпрос значи не си стигнал до там вероятно.
          Are ве, верно !? Май много насeриозно се взе нещо!? В господ не вярваш, а господ ни се правиш, тука от последна инстанция!?. Нема нужда, помним преди време с плахи стъпки стъпваше, сега нещо си повярва, та ти порасна и работата. !? Нема лошо,. всъщност, демокрация, То верно че с тази демокрация и светът се посбърка.))..
          Last edited by precakanoto; 22.05.2018, 19:37.
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

          Коментар


          • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
            А каво точно значи да си успешен?
            Според мен за всеки различно нещо означава...

            Коментар


            • А каво точно значи да си успешен?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                То хубаво сте зауспявали, ами какво ще правите след това !?
                Като успееш сам ще разбереш. Щом го задаваш тоя въпрос значи не си стигнал до там вероятно.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                  Права си. Знам, че е грозно и грубо но иначе не ми се получват провокациите. Имало е разбира се истински хъшове. Но те не са тези от немили недраги. Поне не трябва да са пример за младежта. Какво ти разбира един седмокласник. На него му се казва това. Че тези напуснали страната, че пиели на аванта, крадяли и обвинявали за всичко султана. Децата това разбират.
                  За какво ги употребяваме кинтите , зависи от това дали имаме амбиции или мечти. Ама за каквото и да е. Кой беше казал, че искал всички да имат много кинти за да разберат, че те са нищо. Та и аз това искам. Нека всички да имат кинти. Това не е лошо. Светът със сигурност ще е по-добър. Аз лично не правя голяма разлика между това дали имам или нямам кинти. Ако нямам кинти, самото им правене е страхотно приключение. Дори смятам че е много по-интересно и приятно от харченето им.
                  Абе харченето си е голям кеф...)))

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                    Добра нощ ! Мързи ме да чета от начало и за това ще задам може би глупав въпрос - а вие кой точно успех визирате? Постигане на цел, обществено признание .....и т.н?
                    Успехът е един. Постигане на вътрешна удовлетвореност от себе си. Това разбира се е в завиисмост от ценностната система на всеки човек и това с което се занимава затова е различно за различните хора. По пътя на тази вътрешна удовлетвореност има много малки и големи успехи. Но идва един момент когато човек усеща че е доволен от себе си. От това което е постигнал. Този успех ме интересува. Въпреки че казвам вътрешна удовлетвореност ...тя е колкото вътрешна толкова и обусловена от външни фактори но всеки независимо от това я чувства вътрешна. Много често това усещане е съпроводено с чуството за свобода...да направиш това което желаеш.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

                      +++Точно така! Да мислиш едно, да говориш второ и да правиш трето си е чиста форма на когнитивен дисонанс. Един наистина успешен човек би бил в пълен баланс между мисъл, слова и деяния, защото какво би бил "успехът", ако сме в постоянна лъжа, и то лъжа към самия себе си.
                      Ако човек е в пълен баланс със себе си, няма как да е успешен, поне не в очите на другите, а значи и в своите, защото всеки се интересува и от чуждо мнение, ако не е някой шизоид. А какво ще го мотивира да върви напред ако нещо не го дебалансира. Човек се движи натам на където смята че нещо му липсва.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от HSBC Разгледай мнение
                        Когато вярваш си изцяло в матрицата. Ако не вярваш пак си там.

                        Вярвай тактически, т.е. не взимай вярата много на сериозно.
                        +++++++
                        Твое ли е? За да знам , кой да цитирам в бъдеще.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Мнооого тежък мрамор си. Аз обаче продължавам да опитвам Опитвам защото така вярвам. Нямам за цел да проучвам и манипулирам.
                          Викаш аз съм объркан. В поста 15 минути обяснявам че се бърка патриотизъм с фанатизъм. А твоят извод е че бъркам двата щата.
                          Викаш, че Йовков бил светиня, обаче единствените ти аргументи са колко лоши и пропаднали са Уортън и Киси.
                          Усещаш ли се?
                          Аргумент, че нещо е добро, не може и не трябва да бъде това че другото е лошо.
                          Та аз не ги бъркам двата щата, ама много хора ги бъркат, като на всичкото отгоре и го доказват с всеки следващ пост.
                          И като капак един човек да ме похвали и ти побърза да се опиташ да го разубедиш. Пак негативизъм
                          Ив бил създал темата за да ни проучва и в последствие да ни манипулира. Това как да го коментирам не знам. Знаеш ли разликата между егоизъм и егоцентръзъм? А между мечти и амбиции?
                          Мраморен е само тенът на кожата ми. Венециански . Аз едно пиша, ти друго четеш и трето разбираш. Оставам с впечатлението, че нямаме лоши намерения и двамата с теб.

                          Не са лоши Уортън и Киси. Те са плитки. Много по-плитки от Йовков. Между другото всичко си има обяснение донякъде от заобикалящите ги обстоятелства. Те живеят в онази мизерия.

                          Ти Йовков не си го чел истински според мен. Или си го чел насила и си го намразил без да вникнеш в него. Подозирам някоя гадна учителка, че е оплескала работата много сериозно. Ама недей да предаваш тази неприязън на седмокласника. Аз ти казах един кош неща, а ти дори не си ги осмислил.

                          Да оставим настрана двамата цитирани американски автори и да се съсредоточим само върху Йовков. Много е добър. Той създава свой космос. Всеки негов герой е звезда. От всяка звезда извират древни проверени във времето ценности. Те се усещат, даже на клетъчно ниво се усеща любовта към живота в книгите му. Във всеки текст. Даже болката и страданието са пречупени по друг начин. Остава да седнеш някой ден и да си сложиш нови духовни очила пред негов текст.

                          Ако искаш и аз ще почна да те хваля да се успокоиш, ама мисля, че предпочиташ истината. Т.е. Мисля, че предпочиташ да ти кажа какво наистина мисля, а не да те четкам.

                          Вари го Ив. Ние ще си се оправим там директно. Той като го хапя си се защитава и се аргументира и не го приема особено лично, което си е качество.

                          Сега, и двамата с теб решаваме една и съща задачка. Е, една задача може да има няколко еднакво верни решения, нали?

                          Приеми, че може и твоето и моето решение да са еднакво верни и всички пътища да водят към Рим .
                          Last edited by Selena; 22.05.2018, 17:17.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

                            Иначе навиците се променят съзнателно и с дисциплина, и доста бавно на всичкото отгоре, не толкова чрез смяната на това, в което вярваме, колкото на това, което правим, разликата между мисъл и действие си е доста съществена. .
                            +++Точно така! Да мислиш едно, да говориш второ и да правиш трето си е чиста форма на когнитивен дисонанс. Един наистина успешен човек би бил в пълен баланс между мисъл, слова и деяния, защото какво би бил "успехът", ако сме в постоянна лъжа, и то лъжа към самия себе си.
                            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от HSBC Разгледай мнение
                              В тази работа има известна обратна връзка - от една страна мисълта поражда действие, но от друга действията пораждат мисъл.
                              Ако човек просто изправи гърба си малко, започне да ходи все едно че "вярва" и диша дълбоко, някак автоматично ще погледне по-оптимистично на света. Ние сме до такава степен същества на навика, че подобни "опорно-двигателни" трикове могат да отключат спомен в тялото за миналото когато човек се е чувствал по-успешен, оптимистичен и т.н.
                              Не знам дали Бог има пръст в тази работа...
                              И аз не знам, но има един много интересен автор терапевт. Той нарича описаното от теб лицево-мускулен корсет. Твърди, че ако се усмихваме щастието идва и вътрешно. Учил се е по тибет. Има резон тази работа
                              Мирзакарим Санакулович Норбеков - доктор психологии, доктор педагогики, доктор философии в медицине, профессор, действительный член и член-корреспондент ...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                                Благодарим!
                                Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                                Коментар

                                Working...
                                X