IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

    Аз обаче имах предвид друго нещо. Френският народ по онова време тъне в мизерия. Мария Антоанета яде пасти. Натрупва се силно социално напрежение породено от големия икономически дисбаланс между класите. И циреят се пука.
    Френският народ не е тънел в мизерия. Дори според пътешественици от онова време, Франция е била много по-добре във всяко отношение в сравнение със съседните си страни. Мизерията е създадена изкуствено, чрез целенасочени действия за изкупуване на зърното и създаване на дефицит. И каква ирония, всички дето са заквасили революцията, борейки се за народа (мисля без Лафайет само), са били роялисти

    Не, че нещо, ама помни ли някой зимата 1996-1997 при нас? Когато трябваше да се редим за хляб от 4 сутринта и даваха само по два хляба на човек? Фурните затваряха в 10, кой взел - взел....а лятото 96-та се изнасяше зърно като за световно... все едно е нямало кой да сметне зърнения баланс..Е, после май си го купувахме зърното от тия, на които го продавахме, ама нейсе... те се забравят тия неща.
    В добавка 1/3 от банките затворили, пара няма....Хиперинфлация, месечни лихви 2- и 3-цифрени, цените се сменят по 6 пъти на ден, всичко се смята в долари и марки... (помня фиксингите на долара тогава: януари 1996 - 75 лв., април - 100 лв., септември 200 лв., декември 510 лв., средата на февруари 1997 - 3 000 лв... новина за валутен борд и за една седмица долара отиде на около 1600, марката - на 1000 закова)...Народа гладен, развлечения никакви, освен да псуваш властта в къщи с приятели на домашнярка... Идеолози и оратори имаше, раздаваха се и сандвичи и т.н. на участниците по мероприятията...
    И кво, циреят се спука, както казваш. Някаква прилика да виждаш?

    Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
    В същото време английската аристокрация все пак мисли как ще се възпроизвежда долната класа и хитро насочва бедните класи към колониите. Като резултат там съответната “революция” е малко по-различна и не така кървава.

    Връщайки се към първия ти пост, според мен, уви, понастоящем вървим по-скоро към “френски” модел. Парите са изсмукани от върхушката. Цяла латинска америка, а и въобще “периферията” се клати, защото не може да плаща дълга. Няма начин това рано или късно да не се отрази и на “центъра”. Сега интересното е, че докато в миналото е ставало дума за отделни държави, то днес говорим за ПЛАНЕТАТА.
    В Обединеното кралство е нямало революция от времето на Кромуел насам (400 години), в Американските щати да кажем от Гражданската война насам (150 години), в Русия от 100 години няма революция (там просто замениха монархията с друга форма на власт, но винаги си има батюшка-вседържец), в Китай и в Индия революции няма от 70 години.

    В Китай и в Индия е имало голяма мизерия и глад през тези години, но революции не са ставали. Тия са интересни с огромното си население, но и източният манталитет и ценности са по-особени и не можем лесно да ги осъзнаем и разберем...могат да направят от нищо нещо с по 20 часа труд на ден и една шепа ориз... Освен това, имайки излишък от хора, могат да завладяват света просто като създават диаспори и се внедряват постепенно в обществото - чайна таун, индия куотър...И яка централна власт в държавата.
    В Русия имаме пак две особености - огромна територия и особен манталитет. За 100 години те са минали през две световни войни (болшевишката революция е част от ПСВ), глад, мизерия, жертви, и кво ли не, които друга страна не е преживявала никога... изключително упорити, имат и умни хора и цялата Менделеева таблица е там, и половината питейна вода на света е там... и яка централна власт в държавата.
    В Америка се знае всеки какво прави, кой с кой си пърди в гащите и т.н. Парите на света са там - засега. С тях си купуват умни хора от цял свят да мислят нещата и да казват на другите кво да работят. За народа има хляб и зрелища, мозъците се промиват редовно, народът е спокоен, не го интересува нищо извън селото, и т.н. - ква революция там? ...и яка централна власт в държавата.
    В споменатите държави трябва здрава ръка поради споменатите мащаби - иначе всичко отива на кино. Демокрацията е за нас, по-дребните, да има с какво да си чешем езиците (част от зрелищата ги доставя самата демокрация; виж, хляба е друга работа - там трябва и да се поработи).

    Има три държави в света, които никога не са били завладявани досега (всички са били, или са в момента империи един вид) - Великобритания, Русия и САЩ. На гражданите на тия държави им е набивано в главите столетия (айде, на американците само от 100 години, ама качествено), че те са владетелите на света.
    Отдавна мина времето, когато слънцето не залязваше над Британската империя, но манталитета не се променя толкова бързо. Там пък има традиции - нещо ако работи, не се пипа обикновено. Права си за разселването на англичани из колониите - това са били понякога затворници, хора които са бягали от нещо от Англия, длъжници и тем подобни. Такива са пратили в Нова Англия (САЩ), Австралия, Нова зеландия, Индия и т.н. Изпращаш някой без шанс за обратен билет - освен да процъфтява в колонията друг шанс няма. И той процъфтява. Англичанчетата още го докарват на стойки и приказки, но по световните форуми слушкат чичо Сам. Иначе се оглеждат към бившите колонии за бизнес (и ще имат успех в дадена степен - те са ги направили хора, и всички говорят английски).

    Права си за периферията и опасността от кризи там. Виж Венецуела - в най-богата на петрол държава в света да умират от глад иболести, и инфлацията да е 1 000 000%. Като Ваймарската република 1923 г.? WTF? Ама президента нали се прави на нещо като покойния Фидел Кастро, и оп.... блокада - икономическа.

    Целта според мен е да се изкупи каквото може от момчетата дето правят парите и контролират финансовата система. там е борбата днес, на финансовия фронт.
    Оръжия се дрънкат за пред публиката и от време на време се спретва някоя войничка за демонстрация на непослушните какво ги чака... и да се захрани бизнеса на оръжейната индустрия - те тия бомби и други неща си имат срок на годност или експлоатационен резерв, на кой му трябва да ръждясват по складовете? Пък и новите неща трябва да се пробват в реална обстановка.

    И кой ли пък днес си играе с явни войни да завладява държави? Излишен труд, разходи, време, жертви и негативен ПР. Тва го правят само американците, ама те грижи с парите нямат - какво тук значат някакви си трилиони?
    Сирия е въпрос на престиж за руснаците, щото ще загубят позиции в Близкият изток. Един сириец навремето ми разправяше каква е патакламата около Сирия и що си имат проблеми с евреите. Сирия има стратегическо местоположение в района, но през Сирия минавала река, която е един от основните водоизточници за Израел. А затворят шлюза, и евреите ще видят зор с водата. Та затова не стихва напрежението там и се разправят за разни гранични територии от много години насам.
    Крим беше друга история - тва е единственото, което руснаците са правили от времето на Афганистан насам. Кой си е мислил, че Русия ще си затвори Черно море и ще си подари базите на американците? Малоумна работа. Някой нещо да чува за Крим напоследък? Въпроса не подлежи на обсъждане, ще мине време и ще се забрави.
    Руснаците просто не вярваха навремето, че американците ще облъчат всички държави на границата между Русия и Европа и ще ги примамят в техните организации - ЕС, НАТО, валутен съюз и т.н. СНД (някакво подобие на СССР) не можа да изпълни целта си.

    Американците се сетиха за друго. Че капитализираната лихва е по-опасна от ядреното оръжие. Айнщайн го е казал. Те така и така контролират и печатат парите, що да не ги дадат назаем на някой, дето винаги могат да му врътнат кранчето и да го опрат в стената. Примери колкото искате.
    Къде по-елегантно и хуманно е да изкупиш една държава и да осигуриш приятелски настроен режим с достатъчно лостове да запази статуквото: пари, ноу-хау за опазване на вътрешния ред и пропагандни трикове. Парите идват от ресурсите на самата държава, част от които се оставят в ръцете на режима. Да не си мислите, че някой ще плаща екстра?
    Последен пример - Гърция. Приватизация на всичко. Ще правят квото Меркел каже. Ако богаташите имат пари зад граница (скатани от добрите времена) и имат някакъв сантимент - да купуват. Ако не - ей ги китайците и петролните шейхове. Кипър беше в същата ситуация - те се бяха ушили в гръцки ДЦК.

    Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
    Интересно е и как мащабите и ускорението на технологиите как ще повлияят на този процес. За мен лично си вървим към сериозна стагфлация.

    И още нещо, мислиш ли, че днешните тълпи са доволни?

    Циреят пак е на път да се пукне.

    Интересното към днешния момент е, че имаш два все по-ясно оформящи се хегемона - САЩ и Китай. Дали са двете лица на един и същ “Янус” или два конкурентни модела на нашето бъдеще предстои да разберем.
    Тълпите не са недоволни, те са уплашени. Което пак е кофти.
    Но лошо е да са гладни, щото лекарство няма да бъде открито за тая болест.

    Виж за хегемоните не мога да ти кажа определено. Сама знаеш, колко комплексен стана светът, и е като къщичка от карти - бутнеш една карта и падне цялата къща.
    Пипат внимателно и двете страни, но нещо май им писва на китайци, руснаци и индийци от менторската роля на чичо Сам по всички въпроси... и почти тотален контрол върху световните стокови и парични потоци. И двете са важни - почти навсякъде по света чичо Сам може да ти блокира финансови активи само с една телеграмка, айде мейл да е - от тия сигурните. или както е случая с Венецуела - ми няма да купувате от тях, няма да правите бизнес там, зарязвайте кладенците и рафинериите. Същата работа и с Иран и санкциите там - сума ти компании се изнесоха. И при Ким същата работа - той дрънка някви ракети, ама....
    Иначе, като говорим за уж смъртни врагове, има една такава особеност в крайната фаза на Втората световна война. Знаете, че тогава англичани и американци правят едни излишни масирани бомбардировки (изхода на войната е бил ясен - на умряло куче нож вадят) и сриват до основи Дрезден, Лайпциг и други градове. Жертвите сред цивилните са стотици хиляди. Големите фабрики (някои от тях финансирани от американски и английски банки) остават почти незасегнати. Логично е те да са били цел, но... войната свършва, а бизнеса продължава.
    Last edited by Kildirim_Bei; 08.09.2018, 20:50.
    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

      Благодаря ти за мнението, Селена.
      Аз също вярвам, че няма технология, която да замени човешките дух, творчество и чувства.

      За революциите не съм много съгласен. Няма досега революция, инициирана и осъществена от обикновените хора. Въстания - да, но революции...

      Революции се замислят и осъществяват от елитите, хората са масовка. Големият брой участници просто придава легитимност на цялата схема. А тълпата е странно нещо. Под тълпа нямам предвид необразовани хора. Тълпа е голям брой хора, събрани на едно място. Тълпата се различава от индивида по няколко основни неща - лесно се поддава на внушения, губи критична мисъл и придобива чувство за безнаказаност. Идеален инструмент за мащабни изпълнения като революции например.
      Дори и Френската революция, която споменаваш - просто е имало различия в елита кой и как да управлява държавата занапред. Има обосновани предположения, че някои аристократи не са били много доволни от абсолютната монархия (въпреки началото на реформи в посока децентрализация на властта) и са създали предпоставки, а впоследствие реализирали план за дестабилизация на държавата и създаване на кризисна ситуация в икономиката. Държавните финанси също не са били много в ред (харчене, войни, Американската революция), което е улеснило нещата.
      "Свобода, равенство, братство" - идеален лозунг за тълпата, но непостижима на практика химера.

      Има факти и документи, че не парижаните са започнали патакламата, а сюрия платени метежници с не особено изряден външен вид, минало и идеи, докарани от провинцията (плащали са им пиенето по кръчмите и бордеите, докато се даде знак за начало на веселбата). При това те не са били чак толкова много. Но виж, идеолозите и ораторите са били други хора - те са давали тон и са палели тълпите. Тълпа се прави лесно - едно ядро прави шум, прииждат сеирджии и голяма част от тях се инкорпорират в тълпата под вещото диригентство на ораторите и техните пламенни речи. После всичко се разчува и тълпата расте от само себе си.

      Серия предателства, умишлени бездействия и подкупни служители в органите, отговарящи за вътрешния ред в столицата, са улеснили възникването и разрастването на хаоса. Бастилията на практика се е предала без пушка да пукне, и т.нар. революционери не са освободили никакви затворници там (имало е само 7 криминала), ами тя е била арсенал и метежниците са заграбили пушки.
      Самият император Луи XVI е действал колебливо и не е искал кръвопролития - сам той е забранил на гвардейците си да използват оръжие срещу тълпата. Само гарнизона на Версай е могъл да разпръсне метежниците, ако е била дадена команда за стрелба на месо (елитна гвардия, имали са и стотина оръдия). Командирът на гарнизона е бил спрян от императора и дори са сдали оръжията.
      После знаем какво става - гарнизона е изклан, Луи и Мария-Антоанета са арестувани и губят главите си (по ирония на съдбата, виновниците за смъртта им също са гилотинирани), кръв и терор в продължение на 10 години докато Наполеон става император, после пак 10 години войни, а един от неговите маршали става крал на Швеция (глава на сегашната шведска кралска династия). Но Наполеон, въпреки че е гениален, се е взел много насериозно и на него му скрояват шапката.

      Същата е схемата и на болшевишката революция, и на други революции. Как ми прилича на сюжета на някои съвременни революции от последния половин век (нали историята, казват, се повтаряла - пък и сега с тия комуникации, леле-мале). Толкова за революциите.

      Всеки хаос ражда нов ред, и всеки ред ражда нов хаос.

      Единственото, което не се е променило досега в историята, е робството като елемент от всяка обществена система. Винаги е съществувало, но някакси по-фино изглежда с течение на времето и вследствие на революциите. Иначе в същността си не се е променило особено.
      И аз благодаря, че споделяш твоето виждане по въпроса. Да, за подстрекателите на онова историческо събитие има много теории. Има и една още по-екстравагантна, която един форумен ум сто процента ще спомене, така, че изчаквам появата му.

      Аз обаче имах предвид друго нещо. Френският народ по онова време тъне в мизерия. Мария Антоанета яде пасти. Натрупва се силно социално напрежение породено от големия икономически дисбаланс между класите. И циреят се пука.

      В същото време английската аристокрация все пак мисли как ще се възпроизвежда долната класа и хитро насочва бедните класи към колониите. Като резултат там съответната “революция” е малко по-различна и не така кървава.

      Връщайки се към първия ти пост, според мен, уви, понастоящем вървим по-скоро към “френски” модел. Парите са изсмукани от върхушката. Цяла латинска америка, а и въобще “периферията” се клати, защото не може да плаща дълга. Няма начин това рано или късно да не се отрази и на “центъра”. Сега интересното е, че докато в миналото е ставало дума за отделни държави, то днес говорим за ПЛАНЕТАТА.

      Интересно е и как мащабите и ускорението на технологиите как ще повлияят на този процес. За мен лично си вървим към сериозна стагфлация.

      И още нещо, мислиш ли, че днешните тълпи са доволни?

      Циреят пак е на път да се пукне.

      Интересното към днешния момент е, че имаш два все по-ясно оформящи се хегемона - САЩ и Китай. Дали са двете лица на един и същ “Янус” или два конкурентни модела на нашето бъдеще предстои да разберем.
      Last edited by Selena; 08.09.2018, 08:45.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

        Ако историята се повтаря веднъж като трагедия и втори път като фарс и ако бъдещето е огледало на миналото просто се върни до времената на френската революция и превземането на бастилията. Вярвам, че няма технология способна да победи човешкия дух. Най-вероятно ще се достигне критична точка и силно оттласкване на махалото в обратна посока след поредната революция.
        Благодаря ти за мнението, Селена.
        Аз също вярвам, че няма технология, която да замени човешките дух, творчество и чувства.

        За революциите не съм много съгласен. Няма досега революция, инициирана и осъществена от обикновените хора. Въстания - да, но революции...

        Революции се замислят и осъществяват от елитите, хората са масовка. Големият брой участници просто придава легитимност на цялата схема. А тълпата е странно нещо. Под тълпа нямам предвид необразовани хора. Тълпа е голям брой хора, събрани на едно място. Тълпата се различава от индивида по няколко основни неща - лесно се поддава на внушения, губи критична мисъл и придобива чувство за безнаказаност. Идеален инструмент за мащабни изпълнения като революции например.
        Дори и Френската революция, която споменаваш - просто е имало различия в елита кой и как да управлява държавата занапред. Има обосновани предположения, че някои аристократи не са били много доволни от абсолютната монархия (въпреки началото на реформи в посока децентрализация на властта) и са създали предпоставки, а впоследствие реализирали план за дестабилизация на държавата и създаване на кризисна ситуация в икономиката. Държавните финанси също не са били много в ред (харчене, войни, Американската революция), което е улеснило нещата.
        "Свобода, равенство, братство" - идеален лозунг за тълпата, но непостижима на практика химера.

        Има факти и документи, че не парижаните са започнали патакламата, а сюрия платени метежници с не особено изряден външен вид, минало и идеи, докарани от провинцията (плащали са им пиенето по кръчмите и бордеите, докато се даде знак за начало на веселбата). При това те не са били чак толкова много. Но виж, идеолозите и ораторите са били други хора - те са давали тон и са палели тълпите. Тълпа се прави лесно - едно ядро прави шум, прииждат сеирджии и голяма част от тях се инкорпорират в тълпата под вещото диригентство на ораторите и техните пламенни речи. После всичко се разчува и тълпата расте от само себе си.

        Серия предателства, умишлени бездействия и подкупни служители в органите, отговарящи за вътрешния ред в столицата, са улеснили възникването и разрастването на хаоса. Бастилията на практика се е предала без пушка да пукне, и т.нар. революционери не са освободили никакви затворници там (имало е само 7 криминала), ами тя е била арсенал и метежниците са заграбили пушки.
        Самият император Луи XVI е действал колебливо и не е искал кръвопролития - сам той е забранил на гвардейците си да използват оръжие срещу тълпата. Само гарнизона на Версай е могъл да разпръсне метежниците, ако е била дадена команда за стрелба на месо (елитна гвардия, имали са и стотина оръдия). Командирът на гарнизона е бил спрян от императора и дори са сдали оръжията.
        После знаем какво става - гарнизона е изклан, Луи и Мария-Антоанета са арестувани и губят главите си (по ирония на съдбата, виновниците за смъртта им също са гилотинирани), кръв и терор в продължение на 10 години докато Наполеон става император, после пак 10 години войни, а един от неговите маршали става крал на Швеция (глава на сегашната шведска кралска династия). Но Наполеон, въпреки че е гениален, се е взел много насериозно и на него му скрояват шапката.

        Същата е схемата и на болшевишката революция, и на други революции. Как ми прилича на сюжета на някои съвременни революции от последния половин век (нали историята, казват, се повтаряла - пък и сега с тия комуникации, леле-мале). Толкова за революциите.

        Всеки хаос ражда нов ред, и всеки ред ражда нов хаос.

        Единственото, което не се е променило досега в историята, е робството като елемент от всяка обществена система. Винаги е съществувало, но някакси по-фино изглежда с течение на времето и вследствие на революциите. Иначе в същността си не се е променило особено.
        Last edited by Kildirim_Bei; 08.09.2018, 06:19.
        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

          Няма нищо за чудене.
          Корпорацията като структура не отдава никаква стойност на човека като човек. Той е просто някакво колелце в сложния механизъм, което трябва да си върши работата, за да се постигне печалба за акционерите и бонуси за борда на директорите. Нищо друго няма значение.
          От друга страна, корпорациите целенасочено си отглеждат послушно консуматорско общество, за да върви бизнеса както трябва.

          В почти 200-годишната история на съвременните корпорации са измислени хиляди начини за по-безболезнена смяна на колелцата, които се износват, или по друга причина пречат на работата на добре смазаната машина.
          Технологиите идват като дюшеш на корпорациите. Никакви проблеми, само редовна поддръжка искат машините.
          Човекът е най-рисковият елемент в която и да е система, затова елиминацията на човешкия фактор е основна задача, която успешно се изпълнява от няколко десетилетия насам (откакто има изчислителна техника).

          Чудя се само как ще решат въпроса с консумацията при разслояването на обществото на две части - много малко много богати хора и огромно мнозинство от много бедни хора.
          Последните 10 години инжектират пари като за световно в системата, ама вече и това не помага.
          Ако историята се повтаря веднъж като трагедия и втори път като фарс и ако бъдещето е огледало на миналото просто се върни до времената на френската революция и превземането на бастилията. Вярвам, че няма технология способна да победи човешкия дух. Най-вероятно ще се достигне критична точка и силно оттласкване на махалото в обратна посока след поредната революция.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
            Запознат съм.
            ...Ѝ?
            The Mumy is alive, do not care about it !!!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

              Няма нищо за чудене.
              Корпорацията като структура не отдава никаква стойност на човека като човек. Той е просто някакво колелце в сложния механизъм, което трябва да си върши работата, за да се постигне печалба за акционерите и бонуси за борда на директорите. Нищо друго няма значение.
              От друга страна, корпорациите целенасочено си отглеждат послушно консуматорско общество, за да върви бизнеса както трябва.

              В почти 200-годишната история на съвременните корпорации са измислени хиляди начини за по-безболезнена смяна на колелцата, които се износват, или по друга причина пречат на работата на добре смазаната машина.
              Технологиите идват като дюшеш на корпорациите. Никакви проблеми, само редовна поддръжка искат машините.
              Човекът е най-рисковият елемент в която и да е система, затова елиминацията на човешкия фактор е основна задача, която успешно се изпълнява от няколко десетилетия насам (откакто има изчислителна техника).

              Чудя се само как ще решат въпроса с консумацията при разслояването на обществото на две части - много малко много богати хора и огромно мнозинство от много бедни хора.
              Последните 10 години инжектират пари като за световно в системата, ама вече и това не помага.
              И няма как да помага, при такава ножица. Щото, в тези хора, които НЕ работят, да вкарваш ДЪЛГ... - сещаш се.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                И после. Технологиите. Стават толкова съвършени, че в даден момент човекът е просто излишен. Представете си следната комбинация: напреднали технологии + монополизъм в чист вид. Това би бил кошмарът на XXIви век. Тоталната дехуманизация. Ще изядем планетата като гадни хлебарки.
                Няма нищо за чудене.
                Корпорацията като структура не отдава никаква стойност на човека като човек. Той е просто някакво колелце в сложния механизъм, което трябва да си върши работата, за да се постигне печалба за акционерите и бонуси за борда на директорите. Нищо друго няма значение.
                От друга страна, корпорациите целенасочено си отглеждат послушно консуматорско общество, за да върви бизнеса както трябва.

                В почти 200-годишната история на съвременните корпорации са измислени хиляди начини за по-безболезнена смяна на колелцата, които се износват, или по друга причина пречат на работата на добре смазаната машина.
                Технологиите идват като дюшеш на корпорациите. Никакви проблеми, само редовна поддръжка искат машините.
                Човекът е най-рисковият елемент в която и да е система, затова елиминацията на човешкия фактор е основна задача, която успешно се изпълнява от няколко десетилетия насам (откакто има изчислителна техника).

                Чудя се само как ще решат въпроса с консумацията при разслояването на обществото на две части - много малко много богати хора и огромно мнозинство от много бедни хора.
                Последните 10 години инжектират пари като за световно в системата, ама вече и това не помага.
                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                  Яко. А, да си запознат, откъде идва думата „врачка”?
                  Запознат съм.
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                    Да.
                    Врачката ми каза също, че баш изобретателите могат да си намерят работа само като нощни пазачи.

                    Яко. А, да си запознат, откъде идва думата „врачка”?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Веднъж да познаеш и ти. На врачка ли ходи?
                      Да.
                      Врачката ми каза също, че баш изобретателите могат да си намерят работа само като нощни пазачи.

                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                        Голям принос в усъвършенстването на технологиите има твоят приятел дет' ти се подмазва тук.

                        Веднъж да познаеш и ти. На врачка ли ходи?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                          Драка си ми ти, драка . Вие двамата сте като сиамски близнаци. Ако единия го няма на другия ще му е скучно . Признай си, че е така.
                          Каквото кажеш, това ще призная.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                            Голям принос в усъвършенстването на технологиите има твоят приятел дет' ти се подмазва тук.
                            Драка си ми ти, драка . Вие двамата сте като сиамски близнаци. Ако единия го няма на другия ще му е скучно . Признай си, че е така.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                              И после. Технологиите. Стават толкова съвършени, че в даден момент човекът е просто излишен. Представете си следната комбинация: напреднали технологии + монополизъм в чист вид. Това би бил кошмарът на XXIви век. Тоталната дехуманизация. Ще изядем планетата като гадни хлебарки.
                              Голям принос в усъвършенстването на технологиите има твоят приятел дет' ти се подмазва тук.

                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                                Говорейки за дехуманизация, ето нещо отвратително. Добре са го спрели.

                                https://www.zerohedge.com/news/2018-...-outrage-spain
                                Само си представи, като сардели...
                                БХЪРРРРР ! ! !

                                Коментар

                                Working...
                                X