IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

    Да, но само на определена група хора, според мен. От всяко дърво свирка не става. Давам прост пример: защо има стари моми и стари ергени? Това в личен план. Или защо от някои хора се получават прекрасни мениджъри, а от други идеални изпълнители? И друго - успехът за едни може да е пълен провал за други. Как да го измерим?
    Ами как...има една категория, измерват го по това, колко е тумбак пълен. С какво, откъде, и на каква цена - ИЗОБЩО, не им е важно.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kondora Разгледай мнение

      Напротив......................Гмуркаш се по посока на водовъртежа със всички сили .................... При достигане на дъното ( центъра ) , се оттласкваш странично и нагоре ........... Достатъчни са 7- 8 -9 метра и изплуваш извън зоната на ''проблема'


      пп . Аман от житейски лаици - форумни философи ....................................
      Що бе, той самият така се е удавил и сега, да не му е самотно, проповядва удавническия си софтуер.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
        Значи, може да се предизвика медикаментозно. Пием си розовите хапчета и всичко е наред.
        Ама доколкото разбрах, Алонсо търси методика, чрез която да си нагребе достатъчно енергия от околната среда, за да може да предизвика тези процеси по естествен път. В този смисъл, не се сещям за по-яка дрога от влюбването.
        Един път като те нагази, пълна промяна: Розови очила, мозък - на 1000%, очите - като на стар ЗИЛ фаровете...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

          Не се бъзикай с това щото просто не знаеш с какво се бъзикаш
          Дотегна ми от душеспасителни беседи, брат. Затова. Ивелин е готин, радвам се за него но, айде, стига съм облъчван. Баланс си требе, пусто.И, с какво се бъзикам, нямай грижа.
          Поздрави.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
            Щастието се определя от био.-химични процеси в мозъкът.
            Значи, може да се предизвика медикаментозно. Пием си розовите хапчета и всичко е наред.
            Ама доколкото разбрах, Алонсо търси методика, чрез която да си нагребе достатъчно енергия от околната среда, за да може да предизвика тези процеси по естествен път. В този смисъл, не се сещям за по-яка дрога от влюбването.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

              Да, нещо такова (класическите предтсави) По-скоро, "етерът" е изграден с "онова"-другото но това e все пак една от хипотезите, (за алфата и омегата ) (на която хипотеза съм фен) Нямам очаквания, че скоро ще се доберат до "частицата")) Тя е "чистата абстракция" по същество, (може да съществува в нашето съзнание, но не и да бъде измеренеа, нещо като утрешния ден посветен на вяра надежда любов, примерно казано, измислени поняития, но все пак съществуващи концепции ) не мисля, че го изразявам правилно. За мен обаче е сигурно, че заради търсенето на енергийният базис рестартираха някои "умрели" проекти като коалйдера преимерно . защото преди това беше ясно, че колкото с по-големи енергии се работи толкова по-нови частици ще бъдат открити и е уж бзезсмислено да се експериментира с по-високи енергии
              Има една книга, която чета сега "Ключът на Соломон", и там пише за наука, Вселена, прераждане, въобще разбива някои представи за живота. Та моето тълкувание е, че според нея, ако сме на суперпозиция, ще сме щастливи. Някой чел ли я е?
              Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

              Коментар


              • Новият транспортен министър е мъжът, с когото живее Румяна Бъчварова

                https://liberta.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B...BE%D0%B2%D0%B0

                БКП- ГЕРБ следват комунистическата традиция..

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                  Всичко за което пиша съм го преживял. Ти си Чунчото. Комшията ми беше партизанин, получаваше народна пенсия и хачеше на широко, децата му се изучиха без приемни изпити и единия стана голям директор и партийна клечка. След 1989 продаваше лимонада с големият си капацитет. Внуците също се изучиха с протекции и единият е шеф във НАП и обслужва червените бандити. Има новоизлюпени бизнесмени които назначават роднините си а не специалисти и накрая фалират.
                  Правят го и в чужбина лаиците бизнесмени. В големия бизнес такива филми няма Чунчик. На родата се отпуска месечна издръжка и си гледат живота без да се месят. Наясно ли си колко много фирми вече набират персонал чрез спезиализирани фирми за подбор на кадрители , където те подлагат на изпит и психо тест за да намерят подходящия човек за позицията поръчана от работодателя. Чешеш си езика..
                  Не мога да разбера малоумен си и колко пъти трябва да ти обяснявам че в България има червени монополи и няма нормален Пазарен капитализъм и състезания между фирмите за пазарен дял.
                  Чунчо Чунчо мани тия приказки вървеха до 1989г са на митовете и легендите освен да се посмея какво друго ми остава..Да набираш персонал за работа е едно а да си собственик друго...Не пиши глупотевини щото се излагаш.Не всички сме се назобили с демократични пръдни и шорошки дришни..

                  Коментар


                  • Щастието се определя от био.-химични процеси в мозъкът. И в основата е генетично предопределение. В процеса наречен живот, оказват влияние средата и илюзията която си изграждаме. Също тежката си дума казват, физическата активност, близка връзка с природата и слънцето.

                    Послеслов. Емоционалната и сексуална близост също се включват. Всичко е един сложен микс от влияние между самите хора и природата.

                    Last edited by Todor Sabev; 17.09.2018, 13:59.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                      А бе Круме абе Чунчо не ти отива на годините да плещиш глупотевини бе.Или откачи?Я ми кажи в днешно време в коя частна фирма собственикът е изритал детето си щото некадърно и турнал кадърно дете от бедно семейство....Тва първо второ как така се богатите се оказаха умни и кадърни.Що си се назобал с тия евро лайна и шорошки дришни не мога да си обясня.Имаш житейски опит или по скоро имаш интерес от демократичните кражби....Не се заблуждавай че при демокрацията кадърния прогресира ха ха ха .Кадърния го товарят с работа и го експлоатират жестоко подхвърляйки му малко повечко да си мисли че са го оценили.....Ако има глупостта да напусне и да си направи своя фирма сбръча се увеличава докато грохне здравословно а разни тарикати чантаджии по общини министерства и бордове му се подиграват.Само не си мисли че по бордове на частни фирми няма партийни номенклатурчици.Щото после нема държавни поръчки.....Осъзнай се бе човек....запри тея глупости комунисти демократи едно и също е...
                      Всичко за което пиша съм го преживял. Ти си Чунчото. Комшията ми беше партизанин, получаваше народна пенсия и хачеше на широко, децата му се изучиха без приемни изпити и единия стана голям директор и партийна клечка. След 1989 продаваше лимонада с големият си капацитет. Внуците също се изучиха с протекции а единият е шеф във НАП и обслужва червените бандити. Има новоизлюпени бизнесмени които назначават роднините си а не специалисти и накрая фалират.
                      Правят го и в чужбина лаиците бизнесмени. В големия бизнес такива филми няма Чунчик. На родата се отпуска месечна издръжка и си гледат живота без да се месят. Наясно ли си колко много фирми вече набират персонал чрез специализирани фирми за подбор на кадрители , където те подлагат на изпит и психо тест за да намерят подходящия човек за позицията поръчана от работодателя. Чешеш си езика..
                      Не мога да разбера малоумен си и колко пъти трябва да ти обяснявам че в България има червени монополи и няма нормален Пазарен капитализъм и състезания между фирмите за пазарен дял.
                      Last edited by Krum Sokolov; 18.09.2018, 08:15.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                        В този смисъл, ако имаш влечение към овчици, шанса ти да бъдеш щастлив е значително по-голям, отколкото ако имаш мерак за самолет.
                        Сигурен ли си, че щастието е в задоволяването на мераците?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          ОК. И как да разбера кой съм аз, откъде идвам и накъде отивам? Това са философски въпроси на които науката не е дала отговори?
                          Правилната вълна, очевидно е тази, при която се чувстваме щастливи. По-точно въпросът е как да премахнем неправилните вълни , които ни карат да се чувстваме нещастни? Селена, го е обяснила чудесно в поста си
                          Въпроси към Селена:
                          А какво е щастието?
                          Как да разбера дали съм щастлив?
                          Откъде да знам, че ако съм щастлив, няма начин да бъда още по щастлив?
                          Ако сега съм щастлив, но знам, че мога да бъда още по-щастлив, то това не значи ли че всъщност съм нещастник, мислещ се за щастливец?
                          Хи хи хи развеселяваш ме доста добре..Няма такова чудо постоянно щастлив.За да има щастие трябва да има и нещастие..Иначе как ще разбереш къде си по скалата на щастието.Човек идва на Земята за да учи и да расте в реални условия...а не за да е щастлив...Висшите сили го проверяват как си е научил уроците и как учи новите при определените му условия.Когато не иска да учи веднага условията му започват да се влошават колкото повече отказва да учи толко по лоши условия......Човек трябва да е добър и да не цапа с престъпления и лоши дела.Да ние не сме съвършенни все някъде ще сгрешим но трябва да полагаме усилия и да се поправяме...Затова не ламтете за много всяко нещо има цена и тя се заплаща.Ламтиш за нещо голямо окей имаш го но ти вземат друго нещо пак голямо щото има баланс....Най добре е да бъдем обикновени хора и да не ламтим нито за постове нито коли къщи жени....Човек трябва да взима от Природата само толкова колкото му е необходимо за живота....

                          Коментар


                          • 35 ст,билет за кино- може за някой детски филм със силно пропагандна цел и с цялото училище в салона /с "отстъпка"за група/и със 2 прекъсвания за филмови прегледи по 10 мин,
                            Популярните /западни/бяха 80+35 ст,или нещо подобно

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                              Тези цени за които говориш бяха през 1970 г когато средната заплата е 123 лева
                              1981 г. един млад стругар взимаше под 150 лева, които за нищо не стигаха. 1987 година един технолог(аз) в завода с 6 години стаж вземаше 190 лева. Заради високата ифлация покупателната им сила беше по-малка от тази на 150 лева през 1981 г. Тока се спираше през 2 часа и стояхме на тъмно а стотици хора си запалиха къщите осветявайки се със свещи и газ. Един млад човек не можеше да си закупи самостоятелно жилище и в един апартамент живееха родители деца и внуци. За автомобили се чакаше над 20 години и През 1981 г бензина беше 56 стотики и поскъпваше през годините. Оцветяваха го защото масово се крадеше от държавните МПС. Освен това руските таралясници горяха по 10 литра средно(при скорост 90 км. в час) и с този бензин ще изминеш 5000 км а сега с 454 литра ще изминеш 9000 км при доста по-висока скорост и комфорт.
                              През онези години успяваха само децата на активните борци и номенклатурчици, които заемаха управленски длъжности без конкус а с връзки и много от тях съсипваха цели заводи с некадърността си. От обикновенните хора рядко някой с много крещене на БКП-КПСС...вечна дружба , доноси за колеги и натягане успяваше да заеме някоя дребна чиновническа длъжност.
                              Мога и още повече от теб.
                              А бе Круме абе Чунчо не ти отива на годините да плещиш глупотевини бе.Или откачи?Я ми кажи в днешно време в коя частна фирма собственикът е изритал детето си щото некадърно и турнал кадърно дете от бедно семейство....Тва първо второ как така се богатите се оказаха умни и кадърни.Що си се назобал с тия евро лайна и шорошки дришни не мога да си обясня.Имаш житейски опит или по скоро имаш интерес от демократичните кражби....Не се заблуждавай че при демокрацията кадърния прогресира ха ха ха .Кадърния го товарят с работа и го експлоатират жестоко подхвърляйки му малко повечко да си мисли че са го оценили.....Ако има глупостта да напусне и да си направи своя фирма сбръча се увеличава докато грохне здравословно а разни тарикати чантаджии по общини министерства и бордове му се подиграват.Само не си мисли че по бордове на частни фирми няма партийни номенклатурчици.Щото после нема държавни поръчки.....Осъзнай се бе човек....запри тея глупости комунисти демократи едно и също е...
                              Last edited by power grid; 17.09.2018, 10:02.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                С 160 лв тогава, по 2 ст, се купуваха 8000 kWh ел.енергия, почти без хармоници и значително, по-сигурни. Говорим за дневна енергия. Нощна - 16000 kWh.
                                с 1000 лв днес ( ако окръглим надолу) - 5000 kWh дневна.
                                Кино, от скъпото, 35 ст. за билет - с 160 лв - 457 билета. Днес, АКО са по 5 лв, макар да знаем, че са 8 и нагоре, с 1000 лв-200 билета.
                                Бензин, от скъпия, 27 ст - с 160 лв - 592 литра. Днес, 1000 лв, 2.20/л - 454 литра.
                                Мога и още...
                                Тези цени за които говориш бяха през 1970 г когато средната заплата е 123 лева
                                1981 г. един млад стругар взимаше под 150 лева, които за нищо не стигаха. 1987 година един технолог(аз) в завода с 6 години стаж вземаше 190 лева. Заради високата ифлация покупателната им сила беше по-малка от тази на 150 лева през 1981 г. Тока се спираше през 2 часа и стояхме на тъмно а стотици хора си запалиха къщите осветявайки се със свещи и газ. Един млад човек не можеше да си закупи самостоятелно жилище и в един апартамент живееха родители деца и внуци. За автомобили се чакаше над 20 години и През 1981 г бензина беше 56 стотики и поскъпваше през годините. Оцветяваха го защото масово се крадеше от държавните МПС. Освен това руските таралясници горяха по 10 литра средно(при скорост 90 км. в час) и с този бензин ще изминеш 5000 км а сега с 454 литра ще изминеш 9000 км при доста по-висока скорост и комфорт.
                                През онези години успяваха само децата на активните борци и номенклатурчици, които заемаха управленски длъжности без конкус а с връзки и много от тях съсипваха цели заводи с некадърността си. От обикновенните хора рядко някой с много крещене на БКП-КПСС...вечна дружба , доноси за колеги и натягане успяваше да заеме някоя дребна чиновническа длъжност.
                                Мога и още повече от теб.
                                Last edited by Krum Sokolov; 17.09.2018, 09:20.

                                Коментар

                                Working...
                                X