IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от караКольо касапина Разгледай мнение

    ама и ти ли си продукт на УНСС? Това обяснява вичко... поредния УНСС-овец... Вече съм убеден в мнението на бай Пешо, че УНСС трябва да бъде изравнено със земята а раздадените дипломи публично изгорени на клада пред народното събрание. А бившите УНСС-овци да бъдат впрегнати да берат домати и краставици и да отглеждат агнета и телета.
    не, аз също мразя УНСС, не съм оттам,
    ама намерете и четете банкови доклади за състоянието на НИ, а не захаросани мнения на агенции за НИ
    Нещо по същество да коментираш написаното от мене, или ще спамиш ?
    Четири-пет тухларя сте я превърнали в седянка темата, я по сериозно.
    Last edited by hazard; 11.10.2020, 21:52.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от hazard
      въй, вятъра на промяната е засвирил във ушите на вечните повишители.
      До, вчера се кълняхте, че такова нещо (дълбока криза, 10-30% спад) е невъзможна,
      плюехте и усмивахте всеки, който ви даваше обратните факти и мнения, ама постепенно запяхте друга песен.
      Братчед, тоя на рецепцията във финансото министерство няма понятие от финанси, нищо че седи от 25 год там.
      Та стига с тези мнения на последна инстанция, може да си ходил по огледи 20 год, да си посредничил за 200 имота, да си купил 3 имота .....не става, трябва си четене и практика по икономика/финанси.
      ама и ти ли си продукт на УНСС? Това обяснява вичко... поредния УНСС-овец... Вече съм убеден в мнението на бай Пешо, че УНСС трябва да бъде изравнено със земята а раздадените дипломи публично изгорени на клада пред народното събрание. А бившите УНСС-овци да бъдат впрегнати да берат домати и краставици и да отглеждат агнета и телета.

      Коментар


      • Малко ще оспоря информационната стратегия на Матеев: Става дума за т.нар. достатъчна за практиката точност и информационния шум: Не, че нещо но, все повече, ни заливат вълни с НЯКАКВА информация, генерирана и добита по/при всякакви поводи и огромна част от нея, е тотално ирелевантна към нашата работа и обектите на нашия интерес. Затова, аз се старая да спазвам информационна хигиена и да филтрирам, допускайки до съзнанието си, само нужното. Така, потребностите ми от изчислителни мощности, се удовлетворяват по-бързо, по-ефикасно и с по-малко грешни отговори, давайки ми пространство, ефикасност и повече душевен мир. Все пак, не съм фен на отборите по кхгтгф на планетите в системата Тжйжк и не залагам на тях в минало време.
        Не видях Матеев да обръща внимание на това и си рекох, няма лошо да допълня. Уж за всичко относно Успеха говорим.
        ...
        И, НЕ, не аз. Той клечи из форумите повече. Дребен детайл.
        Last edited by Pyramid; 11.10.2020, 02:02.

        Коментар


        • Още един пример: Костенурка-черупка-танк-(война)-победа.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
            А сега да разкажа и за следващите стъпки, ако човек иска да успее. Следващата важна стъпка е ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ИНФОРМАЦИЯТА.

            Живеем в сложно съвременно общество, в което сме удавени от колосално количество постъпваща информация. Ако тази информация просто я пропускаме покрай ушите си, както го правят 95% от хората, можете да бъдете абсолютно сигурни, че до няколко дена в мозъка ви няма да е останало почти нищо.

            Да, ама за да вземаме ПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ в живота и във бизнеса, трябва тези решения да са базирани на колкото се може повече информация. Ясно е, че не сме роботи и не можем да запомним всичко, но можем да си направим труда важната за нас информация да я складираме някъде и да я подготвяме така, щото в случай на нужда да можем бързо да я намерим (за по-малко от 1 минута).

            Ще дам няколко примера и как аз лично съм си организирал важните според мене информации:

            ПАРОЛИТЕ
            За всеки предполагам че е ясно, че паролите, които използваме в интернет, пък и на други места, трябва да са различни за всеки един сайт или услуга, които ползваме. Освен това трябва да са дълги и сложни - големи и малки букви, цифри и препинателни знаци. Само глупаците използват една и съща парола навсякъде, и освен това тази парола е някаква проста и лесна, за да я помнят, а най-големите глупаци дори са си я написали на хартийка и са я залепили отпред на монитора. И тази парола обикновено е 12345 или името или фамилията на някой член на семейството.

            Аз лично държа паролите си в един криптиран файл, който посмъртно не може да бъде отворен на друг компютър, освен на моя. Бройката им вероятно вече е нахвърлила 500 броя, и всичките са сложни, както и всяка една парола я използвам само на едно място и никъде другаде. Вътре в самия файл паролите са кодирани с една моя си система, която няма да ви я казвам, но която гарантира, че дори и да ми откраднете файла, няма как да разберете какви точно са паролите.

            Например D3K, R27D, KD13R, 65PDK и т.н. Какво точно се крие зад тези D, K, R, P и още7-8 такива е само в моята глава и никъде другаде, но комбинацията от тях ми дава възможност да генерирам хиляди уникални пароли, и да си ги записвам във файл така, че никой да не може да ги разгадае, дори и да ги види във файла.

            МЕЙЛИТЕ
            Откакто са измислени тези мейли, аз си ги събирам и подреждам, и досега не съм изтрил нито един от тях. Създал съм си едно голямо дърво, в което тези мейли са подредени по различни признаци така, щото ако някой от тях ми потрябва, да мога да го открия за секунди. Много пъти ми се е налагало да търся информация в някой мейл от преди 5-10 или дори 15 години, и никога не ми е отнемало повече от минута време, за да го намеря.

            ФАЙЛОВЕТЕ
            Също като мейлите са подредени в огромни директорийни дървета, позволяващи бързо и лесно търсене. Говорим за милиони файлове, които са се натрупвали през годините. При това съхранявам не само последната версия, а и много междинни такива. За да ги разпознавам, в края на името на файла има добавено v1, v2 ... v33 и т.н. Старите версии ги държа в поддиректория Arch, а последната най-нова си стои в основната директория. Този стил да подреждане на файловете съм го наложил в цялата фирма, и така имам перфектно подредена не само лична, но и фирмена информация.

            ХАРТИЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ
            Всеки един хартиен документ се сканира, и също се подрежда в директории по сървърите. Това важи дори и за хартиените стари снимки, или стари видеокасети с нещо снимано по тях. Всичко се преобразува в електронен вид и се подрежда в съответните поддиректории. Самите хартиени документи или някакви външни носители на информация (напр. CD-та от болницата) същи се подреждат в папки и кутии и никога не се изхвърлят, но това се прави от жена ми.

            ТЕЛЕФОННИТЕ ОБАЖДАНИЯ или ВИДЕОКОНФЕРЕНЦИИТЕ
            Ами и тука откакто се помня всичко се записва, и после се подрежда по безкрайните директории на сървърите.

            АРХИВИРАНЕТО
            За всички е повече от ясно, че ако се загуби някаква лична информация, тя няма откъде да се възстанови. Поради тази причина архивирането при мене и във фирмите ми е издигнато в култ. Предполагам на всеки е ясно, че един диск рядко издържа повече от 5-6 години, преди да се повреди. И след това започват сълзи и сополи, че е загубена важна лична информация.

            За да не се случва това, аз средно веднъж на всеки 6 месеца правя копиране на цялата налична информация (лична или фирмена) на физически твърди дискове. Досега съм напълнил 6 кашона (120 диска) и в момента запълвам седмия. Използвам дискове, на които времето на живот вече им изтича. Детектирам ги посредством S.M.A.R.T. технологията и ги свалям от употреба, след което ги ползвам за архивни дискове. Ако не се въртят денонощно в пасивен режим могат да съхраняват информация още поне 10-15 години.

            Извън това физическо архивиране на външни дискове имам по поделенията на фирмите още три DPM (Data Protection Manager) сървъра, всеки от които е оборудван с по 36 твърди диска с обем межди 3 и 6 TB единия. На тях се правят ежедневни Backup-и, и се държат всички стари верси за 5-6 месеца назад.

            При тази организация никога не сме губили данни, въпреги че сме имали много случаи на повреда или случайно изтриване на данни или на криптиране например от някой вирус. Ами винаги сме възстановявали от архиви и производствения процес никога не е страдал.

            СЪРВЪРИТЕ
            Всички сървъри във фирмата са дублирани. Използва се FRS (File Replication Service), който в реално време реплицира файлове между сървърите, и така при повреда на сървър можем да активираме резервния буквално за няколко минути. Нещо повече - самия сервис FRS позволява прехвърлянето на потребителите към резервния сървър да става автоматично, така че повечето от тях въобще не разбират за настъпилия хардуерен проблем.

            Всичко това е една малка част от създадената лична организация, която после е наложена и на фирмено ниво. Това се нарича КОНТРОЛ НА СЛОЖНОСТА НА ПРОЦЕСИТЕ, който ако не го правите, много бързо ще се наплетете кати пиле в кълчища, а от там ще пострада както бизнеса ви, така и опитите да изплувате на едно малко по-високо ниво.

            Следва продължение .....
            ТОВА е страхотно, без да си кривя душата. Информацията. Контролът. Резервирането.
            Ще следвам светлия Ти пример. Обещавам.

            ...отивам да ти запаля свещ.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

              Че то вече зимата дойде бе човек. До 30 декември все се проваляш, и на 31 декември се надяваш да стане някакво чудо, нали?

              Ами добре, ще почакаме това чудо, но дотогава много те моля да мълчиш и да не спамиш всяка една тема с грешни и безсмислени теоретични "акъли". Когато постигнеш успеха, обади се, за да ти ръкопляскаме, и за да ни разкажеш тайната на успеха.
              Безсмислено или смислено, всеки си решава сам. Молитвата ти се отхвърля.

              Коментар


              • А сега да разкажа и за следващите стъпки, ако човек иска да успее. Следващата важна стъпка е ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ИНФОРМАЦИЯТА.

                Живеем в сложно съвременно общество, в което сме удавени от колосално количество постъпваща информация. Ако тази информация просто я пропускаме покрай ушите си, както го правят 95% от хората, можете да бъдете абсолютно сигурни, че до няколко дена в мозъка ви няма да е останало почти нищо.

                Да, ама за да вземаме ПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ в живота и във бизнеса, трябва тези решения да са базирани на колкото се може повече информация. Ясно е, че не сме роботи и не можем да запомним всичко, но можем да си направим труда важната за нас информация да я складираме някъде и да я подготвяме така, щото в случай на нужда да можем бързо да я намерим (за по-малко от 1 минута).

                Ще дам няколко примера и как аз лично съм си организирал важните според мене информации:

                ПАРОЛИТЕ
                За всеки предполагам че е ясно, че паролите, които използваме в интернет, пък и на други места, трябва да са различни за всеки един сайт или услуга, които ползваме. Освен това трябва да са дълги и сложни - големи и малки букви, цифри и препинателни знаци. Само глупаците използват една и съща парола навсякъде, и освен това тази парола е някаква проста и лесна, за да я помнят, а най-големите глупаци дори са си я написали на хартийка и са я залепили отпред на монитора. И тази парола обикновено е 12345 или името или фамилията на някой член на семейството.

                Аз лично държа паролите си в един криптиран файл, който посмъртно не може да бъде отворен на друг компютър, освен на моя. Бройката им вероятно вече е нахвърлила 500 броя, и всичките са сложни, както и всяка една парола я използвам само на едно място и никъде другаде. Вътре в самия файл паролите са кодирани с една моя си система, която няма да ви я казвам, но която гарантира, че дори и да ми откраднете файла, няма как да разберете какви точно са паролите.

                Например D3K, R27D, KD13R, 65PDK и т.н. Какво точно се крие зад тези D, K, R, P и още7-8 такива е само в моята глава и никъде другаде, но комбинацията от тях ми дава възможност да генерирам хиляди уникални пароли, и да си ги записвам във файл така, че никой да не може да ги разгадае, дори и да ги види във файла.

                МЕЙЛИТЕ
                Откакто са измислени тези мейли, аз си ги събирам и подреждам, и досега не съм изтрил нито един от тях. Създал съм си едно голямо дърво, в което тези мейли са подредени по различни признаци така, щото ако някой от тях ми потрябва, да мога да го открия за секунди. Много пъти ми се е налагало да търся информация в някой мейл от преди 5-10 или дори 15 години, и никога не ми е отнемало повече от минута време, за да го намеря.

                ФАЙЛОВЕТЕ
                Също като мейлите са подредени в огромни директорийни дървета, позволяващи бързо и лесно търсене. Говорим за милиони файлове, които са се натрупвали през годините. При това съхранявам не само последната версия, а и много междинни такива. За да ги разпознавам, в края на името на файла има добавено v1, v2 ... v33 и т.н. Старите версии ги държа в поддиректория Arch, а последната най-нова си стои в основната директория. Този стил да подреждане на файловете съм го наложил в цялата фирма, и така имам перфектно подредена не само лична, но и фирмена информация.

                ХАРТИЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ
                Всеки един хартиен документ се сканира, и също се подрежда в директории по сървърите. Това важи дори и за хартиените стари снимки, или стари видеокасети с нещо снимано по тях. Всичко се преобразува в електронен вид и се подрежда в съответните поддиректории. Самите хартиени документи или някакви външни носители на информация (напр. CD-та от болницата) същи се подреждат в папки и кутии и никога не се изхвърлят, но това се прави от жена ми.

                ТЕЛЕФОННИТЕ ОБАЖДАНИЯ или ВИДЕОКОНФЕРЕНЦИИТЕ
                Ами и тука откакто се помня всичко се записва, и после се подрежда по безкрайните директории на сървърите.

                АРХИВИРАНЕТО
                За всички е повече от ясно, че ако се загуби някаква лична информация, тя няма откъде да се възстанови. Поради тази причина архивирането при мене и във фирмите ми е издигнато в култ. Предполагам на всеки е ясно, че един диск рядко издържа повече от 5-6 години, преди да се повреди. И след това започват сълзи и сополи, че е загубена важна лична информация.

                За да не се случва това, аз средно веднъж на всеки 6 месеца правя копиране на цялата налична информация (лична или фирмена) на физически твърди дискове. Досега съм напълнил 6 кашона (120 диска) и в момента запълвам седмия. Използвам дискове, на които времето на живот вече им изтича. Детектирам ги посредством S.M.A.R.T. технологията и ги свалям от употреба, след което ги ползвам за архивни дискове. Ако не се въртят денонощно в пасивен режим могат да съхраняват информация още поне 10-15 години.

                Извън това физическо архивиране на външни дискове имам по поделенията на фирмите още три DPM (Data Protection Manager) сървъра, всеки от които е оборудван с по 36 твърди диска с обем межди 3 и 6 TB единия. На тях се правят ежедневни Backup-и, и се държат всички стари верси за 5-6 месеца назад.

                При тази организация никога не сме губили данни, въпреги че сме имали много случаи на повреда или случайно изтриване на данни или на криптиране например от някой вирус. Ами винаги сме възстановявали от архиви и производствения процес никога не е страдал.

                СЪРВЪРИТЕ
                Всички сървъри във фирмата са дублирани. Използва се FRS (File Replication Service), който в реално време реплицира файлове между сървърите, и така при повреда на сървър можем да активираме резервния буквално за няколко минути. Нещо повече - самия сервис FRS позволява прехвърлянето на потребителите към резервния сървър да става автоматично, така че повечето от тях въобще не разбират за настъпилия хардуерен проблем.

                Всичко това е една малка част от създадената лична организация, която после е наложена и на фирмено ниво. Това се нарича КОНТРОЛ НА СЛОЖНОСТА НА ПРОЦЕСИТЕ, който ако не го правите, много бързо ще се наплетете кати пиле в кълчища, а от там ще пострада както бизнеса ви, така и опитите да изплувате на едно малко по-високо ниво.

                Следва продължение .....
                Last edited by Mateev; 10.10.2020, 15:40.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Да припомня на Матеев една пословица:
                  Пилците се броят наесен.
                  Че то вече зимата дойде бе човек. До 30 декември все се проваляш, и на 31 декември се надяваш да стане някакво чудо, нали?

                  Ами добре, ще почакаме това чудо, но дотогава много те моля да мълчиш и да не спамиш всяка една тема с грешни и безсмислени теоретични "акъли". Когато постигнеш успеха, обади се, за да ти ръкопляскаме, и за да ни разкажеш тайната на успеха.

                  Коментар


                  • Да припомня на Матеев една пословица:
                    Пилците се броят наесен.

                    Коментар


                    • "Да направим бързо упражнение, което ще те накара да се замислиш. Вземи писалка и лист хартия (ако шофираш, направи после упражнението). Искам през следващите 60 секунди да напишеш възможно най-много думи и картинки, които ти хрумват, като ти кажа думата „успех“. Не оставяй писалката, продължавай да пишеш. Сега искам да направиш същото, но този път ще кажа „успешен живот“. Пиши бързо, имаш само 60 секунди. Какво означава за теб тази фраза? Каква е разликата между написаното от теб за „успеха“ и за „успешния живот“? Голяма ли е? Дори да ти се струва малка, как дефиницията ти за „успех“ и за „успешен живот“ въздейства на начина ти на живот?"

                      https://chitanka.info/text/44860-sta...l/22#textstart
                      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                        За да се открие тайната на успеха, трябва да се изучава историята и опита на хора, които вече са успели. Те са с нещо по-различни от останалите, и явно това нещо им е помогнало да постигнат повече при равни други условия. Тези хора са практици - тоест вече са доказали, че това нещо им е помогнало на практика.

                        От другата страна на бариерата стоят провалилите се в живота хора. Ако от такъв вземете акъл, чака ви неговата съдба. Тези хора много обичат да ТЕОРЕТИЗИРАТ и да дават теоретични акъли, защото друго не могат и друго не знаят. Ползата от техните акъли обаче е нулева, и дори отрицателна, защото само може да ви загроби цял живот да повтаряте техните грешки.

                        И грешка номер 1 е целодневното киснене във форума или в социалните мрежи. Всъщност грешка номер 1 е ПИЛЕЕНЕТО НА ЛИЧНОТО ВРЕМЕ !!!

                        Времето ни е малко, лимитирано е, и е просто кощунство да го пилеем за удоволствия. Да, трябва да си заделяме време за удоволствия, но с мярка. Основното време обаче трябва да го КОНТРОЛИРАМЕ и УПРАВЛЯВАМЕ така, щото планомерно да се извършват дейности по предварително набелязаната цел. В началото е трудно, защото се излиза извън ЗОНАТА НА КОМФОРТ, но после става навик.

                        Основната борба, която се води цял живот, е БОРБАТА СЪС СОБСТВЕНИЯ МЪРЗЕЛ !!!
                        До тук добре. А сега, по същество, ако може.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          Първият човек, който дава акъли, един Успешен такъв, се покри. Пусти „успех”...
                          ​​​​​
                          Ама те чуждите инвеститори бягат от БГ, ти чакаш от умрял писмо тук.
                          Пробвай тук https://www.thebalancesmb.com/best-c...-sites-4580494
                          Просто идеите трябва да се облекат във по-добра форма, ако трябва наеми си човек за това и се пускай там, сериозно говоря.
                          Меркантилно или не, умението на човек да се "продава" е водещо.Има и много полезни книги за тази способност.
                          Има хиляди примери за кухи фирми и/или безполезни продукти, получили солидно финансиране и вършат "някаква" слаба дейност, в същото време заплатите на директорите им вървят със години.
                          А когато си вече в играта, се появяват шансове, връзки, контакти и късмет за нещо по-добро.
                          И никой няма да те сочи със пръст, ако първия ти продукт е неуспешен.
                          Веднага се сещам за старите фрапираци примери, например един измислил нов домашен любимец, объл камък сложен във картонена кутия, друг продаваше картофи със надписи по тях, трети си е открил импулсен платен телефон и го даваше на спамаджийските фирми дето са го притеснявали със обаждания ...
                          Last edited by hazard; 10.10.2020, 11:33.

                          Коментар


                          • За да се открие тайната на успеха, трябва да се изучава историята и опита на хора, които вече са успели. Те са с нещо по-различни от останалите, и явно това нещо им е помогнало да постигнат повече при равни други условия. Тези хора са практици - тоест вече са доказали, че това нещо им е помогнало на практика.

                            От другата страна на бариерата стоят провалилите се в живота хора. Ако от такъв вземете акъл, чака ви неговата съдба. Тези хора много обичат да ТЕОРЕТИЗИРАТ и да дават теоретични акъли, защото друго не могат и друго не знаят. Ползата от техните акъли обаче е нулева, и дори отрицателна, защото само може да ви загроби цял живот да повтаряте техните грешки.

                            И грешка номер 1 е целодневното киснене във форума или в социалните мрежи. Всъщност грешка номер 1 е ПИЛЕЕНЕТО НА ЛИЧНОТО ВРЕМЕ !!!

                            Времето ни е малко, лимитирано е, и е просто кощунство да го пилеем за удоволствия. Да, трябва да си заделяме време за удоволствия, но с мярка. Основното време обаче трябва да го КОНТРОЛИРАМЕ и УПРАВЛЯВАМЕ така, щото планомерно да се извършват дейности по предварително набелязаната цел. В началото е трудно, защото се излиза извън ЗОНАТА НА КОМФОРТ, но после става навик.

                            Основната борба, която се води цял живот, е БОРБАТА СЪС СОБСТВЕНИЯ МЪРЗЕЛ !!!
                            Last edited by Mateev; 10.10.2020, 10:27.

                            Коментар


                            • Първият човек, който дава акъли, един Успешен такъв, се покри. Пусти „успех”...
                              ​​​​​

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                Не ти ли се струва, че ти си последният човек, който може да дава акъли в тази тема след тоталния провал в собствения си живот.
                                Колко деца имаш?

                                Коментар

                                Working...
                                X