IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Продължава да ръси глупости матейко

Ей ви чартове за проверка.

Население 2021

Специално за МАТЕЙКО пак данни от НСИ. Само дет са ПРАВИЛНИТЕ.

Какъв техникум ве. СЪБИРАТ СЕ СЕЛЯНИ - набора на селото по година НА РАЖДАНЕ. Всички са завършили РАЗЛИЧНИ училища, е в детската градина са били заедно, повечето и до 8 клас, някои само до 3-ти са ходили

Едно въпросче за габройския с килийно образование. Кво става с БЪЛГАРИТЕ дето той изгони в чужбина? Що не ги водят в статистиката? И правят хистограма само при преброяване ...
    Мали китайския со 77к йероглифи лесен ще му се види
    Last edited by bota156; Днес, 17:49.
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Получените от тебе данни ще са изкривени, защото в момента в който сте се запознали в техникума и после сте станали випуск, вече са починали 15% от детска смъртност и нещастни случаи.
      Може бе. Ние се познаваме като живи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Напразно се ядосваш. Пък и аз правя разликата: от МОЯ курс в техникума (лично аз оргабизирах срещата на випуска тази година, 40 год.от завършването) бяхме 37 души,.а в момента,.със сигурност ост са починали 4-ма, като поне за още 3-ма,НЯМАХМЕ ДАННИ (ОБРАТНА ВРЪЗКА). И никой не прави драми от това. СПОКО де.
        Получените от тебе данни ще са изкривени, защото в момента в който сте се запознали в техникума и после сте станали випуск, вече са починали 15% от детска смъртност и нещастни случаи.

Коментар

Случайно ли хораъа наричат стъкмистиката точно така? Гвърде често се поддава на манипулации, ми е думата.
          Няма стъкмистика. ТРЯБВА УМЕНИЯ ДА ЧЕТЕШ ДАННИТЕ С РАЗБИРАНЕ.
          В чарта заглавието е ГРЕШНО - той е както казах за починали, не за преживаемост.
          Нея може да изчислим от раждаемост и пирамидата на населението.
          През 50-те се раждат по 150к. Преживели са 330к за 5 набора че ги обединяват. Или 330/750 = 44%. Ех що тъй е близичко до минимална извадка от 2 класа?
          Я да сравним с грешната графичка дет посочва 10% !?!?!??!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

и двамата не правите разлика между ПОЧИНАЛИ и живи набори, ака РОДЕНИ преди еди колко си години. Те ще влязат в статистиката когато ВСИЧКИ починат - ака след 25-30г. Или чарта на починалите през 2050г(+/- 5г) ще отговаря на преживаемостта сега
            Напразно се ядосваш. Пък и аз правя разликата: от МОЯ курс в техникума (лично аз оргабизирах срещата на випуска тази година, 40 год.от завършването) бяхме 37 души,.а в момента,.със сигурност ост са починали 4-ма, като поне за още 3-ма,НЯМАХМЕ ДАННИ (ОБРАТНА ВРЪЗКА). И никой не прави драми от това. СПОКО де.

Коментар

Случайно ли хораъа наричат стъкмистиката точно така? Гвърде често се поддава на манипулации, ми е думата.
              Стъкмистика е, когато попитат 1000 човека и от отговорите им си вадят изводи кой ще спечели изборите. В статистиката за смъртността не е така - там всеки един отделен случай вече е преброен. Там няма прогнози, там има констатация на факти.

Коментар

и двамата не правите разлика между ПОЧИНАЛИ и живи набори, ака РОДЕНИ преди еди колко си години. Те ще влязат в статистиката когато ВСИЧКИ починат - ака след 25-30г. Или чарта на починалите през 2050г(+/- 5г) ще отговаря на преживаемостта сега
                Преди да продължиш да плещиш глупости, няма ли първо да отидеш на сайта на НСИ и да си изясниш къде ти е самозаблудата?

ПП: Никой не говори за набори. Това ти си го измисли.
                Но дори и ако някой специално си направи труда да проследи точно определен конкретен набор, най-вероятно пак ще получи подобна крива. И съвсем не е необходимо да ги чака всичките да измрат. Той ги знае колко са се родили, и после в реално време констатира смъртните случаи, така че процента на смъртност ще го получава също в реално време.
                Last edited by Mateev; Днес, 17:06.

Коментар

Средностатистически, нещата са едно а, конкретните случаи, варират сериозно. Лично аз, не бих генерализирал от 1-2-3 случая. Има по-късметлийски групички а също, и такива с доста малшанс.

Коментар

Ха-ха-ха - откъде намираш самочувствие да спориш с данните от Националния Статистически Институт?
                    Откъде намираш самочувствие да спориш и с Теорията на вероятностите, според която резултата от единично събитие нищо не значи.

Та кой от двама ни сега приказва глупости?

Коментар

Матейко пак почна с глупостите. Баща ми правиха 50г от завършването преди ковида. От 22-ма 6 починали. Сега септември ще правят 75г и пак ще имат среща - засега са 8 починали, за 2-ма не знаят. 12 са потвърдили присъствието си на сбирката на набор 50. При чичо ми са подобни съотношенията - над 50% доживяват 75г
                      Средностатистически, нещата са едно а, конкретните случаи, варират сериозно. Лично аз, не бих генерализирал от 1-2-3 случая. Има по-късметлийски групички а също, и такива с доста малшанс.

Коментар

Матейко пак почна с глупостите. Баща ми правиха 50г от завършването преди ковида. От 22-ма 6 починали. Сега септември ще правят 75г и пак ще имат среща - засега са 8 починали, за 2-ма не знаят. 12 са потвърдили присъствието си на сбирката на набор 50. При чичо ми са подобни съотношенията - над 50% доживяват 75г
                        Ха-ха-ха - откъде намираш самочувствие да спориш с данните от Националния Статистически Институт?
                        Откъде намираш самочувствие да спориш и с Теорията на вероятностите, според която резултата от единично събитие нищо не значи.

Та кой от двама ни сега приказва глупости?

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Това може да се отнася за такъв като теб,не за бивш държавен служител с невисока заплата и изплащал кредит. Откъде да ги спестя тия пари с 2700 лв заплата и 800 лв месечна вноска по кредит .
                          А и не става въпрос само за пари-имам си мечта да се занимавам с това нещо,което смятам да правя.

Коментар

Това може да се отнася за такъв като теб,не за бивш държавен служител с невисока заплата и изплащал кредит. Откъде да ги спестя тия пари с 2700 лв заплата и 800 лв месечна вноска по кредит .
                            А и не става въпрос само за пари-имам си мечта да се занимавам с това нещо,което смятам да правя.
                            УВИ, отнася св за всички. Всички сме смъртни, па ако ще да не искаме. Ама ти действай, да не се косиш после, защо не си. Полк. САНДЪРС (KFC), Е ЗАПОЧНАЛ СЛЕД 60.

Коментар

Ако имаш мечта, преследвай я. След като това ще ти доставя удоволствие, няма нищо лошо.
                              Не си знае дали начинанието ще е успешно,но ще пробвам. Имам знания и то всеобхватни в тая тема, интелект, с който да знам как да ги приложа. Въпросът е да се рекламирам адекватно, тая реклама да достигне до максимален брой хора, които да ми повярват и се възползват от услугите ми.

Коментар

Ако имаш мечта, преследвай я. След като това ще ти доставя удоволствие, няма нищо лошо.

Коментар

Working...
                                X