IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мене в случая с Алонсо става дума как да използваме опиата на религията, за да бъде конкретно неговия живот по-лек.

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Проблемът е, че не мисля, че ние избираме в какво да вярваме. Макар и да е грубо разделение, за мен хората се делят на четири групи: тези, които вярват в Бог; тези, които вярват, че могат да бъдат Бог; тези, които вече не вярват в Бог; тези, които вече не вярват, че могат да бъдат Бог. Първите две групи са щастливи, вторите- не. Но това не е особено важно. Единственото полезно за нас, което реално можем да направим, е съзнателно да променяме навиците си така, че да овладяваме нови умения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

В крайна сметка нали истината е това в което вярваме. В какво да вярваме? Аз като по-елементарен човек, смятам че трябва да вярваме в това, което би ни било най-полезно. За да има поза от тази вяра, би следвало най-малкото да се чувстваме щастливи благодарение на нея.
      http://prntscr.com/jl0apj
      Проблемът е, че не мисля, че ние избираме в какво да вярваме. Макар и да е грубо разделение, за мен хората се делят на четири групи: тези, които вярват в Бог; тези, които вярват, че могат да бъдат Бог; тези, които вече не вярват в Бог; тези, които вече не вярват, че могат да бъдат Бог. Първите две групи са щастливи, вторите- не. Но това не е особено важно. Единственото полезно за нас, което реално можем да направим, е съзнателно да променяме навиците си така, че да овладяваме нови умения.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Ние хубаво ще мърдаме еволюцията, но и посоката има значение- https://chitanka.info/text/24771/5#textstart
        Нали затова пишем я. Да изясним посоката.
        Преди да изясним посоката обаче, се предполага, че трябва да махнем лошите основи, за да освободим място за новите. В крайна сметка нали истината е това в което вярваме. В какво да вярваме? Аз като по-елементарен човек, смятам че трябва да вярваме в това, което би ни било най-полезно. За да има поза от тази вяра, би следвало най-малкото да се чувстваме щастливи благодарение на нея. Дори и в момента всички религии се опитват да се променят, защото виждат, че много разбирания са грешни и компроментирани. Историята е полезна, за да не я повтаряме. Миналото е важно, но то не трябва да пречи да мислим трезво и да търсим положителна промяна:
        http://prntscr.com/jl0apj
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Ей ,тия хъшове, не ги остави на мира...Дори и само един от тях да е тръгнал към България с ясната мисъл, че жертва живота си в името на една кауза,.....само един....., е достачна причина да знаем,че ги е имало....А със сигурност не е само един....
          Защо пък само един да е достатъчен?Не трябва ли да е някакъв процент?!И по възможност да е по-висок тоя процент.....
          Знаеш ли, кое ми направи най-голямо впечатление от филма "Списъкът на Шиндлер",не знам дали си го гледал?!
          Еврейската мъдрост,коята беше изписана на халката.....Цитирам почти дословно:
          "Да спасиш един човешки живот,означава, че си спасил целия свят"...Ако я схващаш тая мъдрост,ще разбереш и за хъшовете...

П.С. Ти си толерантен човек ....Землянин...Ами приеми,че има и такива ,като мен,които освен да са земляни ,държат да са и българи...Такива,които харесват българите с много им кусури и се чувстват в България ,по-добре от други места по света...Чувстват,някак си... по-близки,българските класици,отколкото другите европейски автори ...и виждат по-живи образите създадени от нашите писатели...Мога да продължа да изброявам,но мисля ,че и това е достатъчно...Това патриотизъм ли е?!Изобщо не ми пука....Разказах ти ,какво чувствам....А за мен е все още важно ,какво чувствам....Дано и в бъдеще да си остане така.....

А ти си остани землянин,няма нищо против....
          А,сетих се да те питам нещо...В български форуми ли по-често пишеш,или в другоземски....?!
          Не се хващайте за думата хъшове. Не е акцента върху нея а върху начина мислене и начина на действие. Аз използвам хъшовете, не защото са наши хора а само защото точно тях изучава моят седмокласник. С тях му пълнят главата и аз ако не смятам че е правилно, съм длъжен да реагирам като баща. Не само на нашите хъшове а на много хора по целия свят от всички националности и религии.Точно това ми е проблема на мен. Тези хора първо не са тръгнали към родината а са направили точно обратното - избягали са от родината си, оправдавайки бягството си с любовта към нея.Когато обичаш, моето разбиране е да съм до обекта на обичта си, а не да бягам от него. Това, че е "им се налагало" да крадат, как да го разбирам? Оправдано е да разбивам къщите на мирни хора, защото те не са българи и може. Всички които не са българи не са хора. Да жертвам живота си какво значи? За мен значи да участвам в битка. Ако ще участвам в битка, то това значи, че там ще има и противникова страна. Други, хора с други разбирания и идеали. Иначе няма как да има битка. Нали така? Ето виждаш ли как любовта към родината, се превръща в омраза, към другите нации. От друга страна, добре се получава, че са хъшовете, защото те са светиня за много хора и това прави провокацията възможна. Ако приказвах за индийците, едва ли някой щеше да ми обърне внимание. Това е защото хората по презумпция са патриоти и се засягат. А когато се засягат, обръщат внимание. Иначе обикновено ме отсвирват или пращат за Карлуково.
          Основната ми теза / част от моята нова вяра/ в случая е относно понятията добро и зло. Не може едно действие да е добро или зло в зависимост от това дали го извършва българин, турчин, американец или руснак. Доброто трябва да си е добро а злото да си е зло. Вероятно ще звучи надменно, но това е моето разбиране да спася един човешки живот. Не разчитам всички да ме разберат. Един да ме разбере, съм убеден, че това ще спаси живот. Може и да не е човешки дори.
          Аз по принцип, знаеш не пиша много във форума. Повече чета. В случая бях провокиран от масовата психоза, че американците, руснаците и извънземните са виновни за всички беди на българите. Написах само едно мнение, но се постарах да е провокативно и сега вече съм въвлечен в темата и съм длъжен да я отстоявам и да отговарям. Такива са законите на етиката. Другата причина да пиша е че се кефя на Ив. Такива като него са много малко не само в нашата родина а по целия свят. Хем да успяват и да правят кинти, хем да мислят и за други неща освен кинтите. Това е дарба, която имат малко хора и всички трябва да и се възхищават и да се мотивират от такъв човек.
          И последно, за патриотизма. Ако имам три деца, то това значи ли че ако обичам едното, трябва да мразя останалите две? Ако ги обичам и трите, значи ли това че мразя всяко по отделно. Същото е и с националностите за мен. Не се противя на любовта към родината а на омразата към другите родини. Това смятам, че би спасило живот и то не един.
          Преди да почна да ти отговарям, прочетох и следващите постове след твоя. Виж до къде се стига. Не се спори за добро и зло. Спори се кой е по-лош. Излиза, че по-лош е този който е избил повече хора. Едните били добри защото избили само 50 милиона а не като онези лошите дето избиват по 100 милиона. Демек ако аз съм убил човек, съм всъщност добър защото Пешо бил убил двама. Това за мен си е меко казано нелепо. Трябват си ясни критерии за добро и зло иначе човечеството ще продължава да тъпче на едно място а може и даже на обратно да тръгне.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

За мен това е уникалното при нас. Държавата на толерастите, дето вика един колега
            Между изтока и запада. Между исляма и християнството. Ив иска да напише книга. Аз пък си мечтая да създам нова вяра. Има още хляб в мене ама едва ли ще успея. Няма да успея, ама пък ще опитам. Като онзи с мраморния блок. Ако някъде може да се създаде нова религия и нови разбирания това е точно нашата държава. Тук нещата са сринати до под основите откъм вярата. Мястото е разчистено. Нова къща с нови основи. Нали това е смисъла на живота. Да мръднем малко еволюцията.
            Ние хубаво ще мърдаме еволюцията, но и посоката има значение- https://chitanka.info/text/24771/5#textstart

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

Жив ли си още , бре Импотехчоууууу............. Спря ли поне до ''през вечер'' - нощните напикавания , сънувайки ''Нощните вълци'' на Путин...
              Не познавам дори един , , харизматичен ...... с визия на Лидер ......... бохем ..... или въобще ПИЧ -- русофоб !!!!
              Иво Инджев ..... Ал . Йорданов ...... Соломон Паси ...... Росен Плевналиев ......... смрад се носи надалече.............
              И от тукашните центаджиии - също !
              Баце гоуем си.Ха ха ха Факю се напикава нощем ха ха ха

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Когато изразявате политическо становище , поне проверявайте фактите . По време на завладяването на Северна Америка местното коренно население са племена от няколкостотин до хиляди или десет хиляди души. И не са повече от няколко милиона. Максимум местно население да е било 5, 6 милиона души. Така че няма как англосаксонците да са избили 100 милиона души. В действителност след нахлуването на европейците на двата континента , десетки милиони индианци умират. Но това се случва основно на територии владени от Испанската Империя и Португалската Империя. Защото там е концентрирано много по - голяма част от индианското население. Там имаме развити цивилизации и огромни градове , не просто племена както е на север.
                И по - голяма чат от жертвите са в следствие на чума, холера, едра шарка и други болести за които месното население няма имунитет. Насилие е упражнено от европейците над индианците , но то не в основата на смъртността. По - точно причина за това са болестите и това, че на индианците им е отнет начина на живот на който са свикнали да живеят в своята естествена среда. В действителност , може да се говори за брутален демографски срив, не точно за геноцид причинен от по - развита цивилизация на която те не са могли да се противопоставят, както и тяхната имунна система също . Поздрави.
                https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...B8%D0%BA%D0%B0
                Има една интересна разлика между португалската и испанската империи при завладяването на новите територии. Испанската католическа църква забранява робството и търговията с хора. За разликата от португалците (помните ли сериала за робинята Изаура?), които правят милиони от тази търговия, както и англо-саксонците. Испанската католическа църква решаваша, че робството не е богоугодно дело, а обида за Бога. Не е зле за XV век.

Забраняват и жертвоприношенията на хора в индианските религии. Въобще има интересни моменти, а с индианците се смесват. Сега върви една доста успешна “реконкиста” и на САЩ )) трябва да се признае, че мексиканците са нация, неуморно правеща деца. Бъдещето принадлежи на такива нации.
                Last edited by Selena; 22.05.2018, 10:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Където са се намесили наглоскаските, щети и жертви да искаш:
                  1. Два индийски гладомора, общо, ок.20 /Двадесет!/ милиона души.
                  2. Индианският геноцид. Различно инфо, межди 80 и 100 милио а души (общо).
                  за ставнение, чумата е отнесла общо ,200 млн.души, испанският грип -към 50-100млн души и ВСВ - около 50 млн.
                  ЧУДОВИЩА.
                  Не пропускай и чичко Сталин или пък китайската културна революция. Медалът винаги си има две страни. Общо взето за империите, за да са това, което са, човешкият фактор е без значение.
                  Last edited by Selena; 22.05.2018, 10:20.

Коментар

за ставнение, чумата е отнесла общо ,200 млн.души, испанският грип -към 50-100млн души и ВСВ - около 50 млн.

ЧУДОВИЩА.
                    Когато изразявате политическо становище , поне проверявайте фактите . По време на завладяването на Северна Америка местното коренно население са племена от няколкостотин до хиляди или десет хиляди души. И не са повече от няколко милиона. Максимум местно население да е било 5, 6 милиона души. Така че няма как англосаксонците да са избили 100 милиона души. В действителност след нахлуването на европейците на двата континента , десетки милиони индианци умират. Но това се случва основно на територии владени от Испанската Империя и Португалската Империя. Защото там е концентрирано много по - голяма част от индианското население. Там имаме развити цивилизации и огромни градове , не просто племена както е на север.
                    И по - голяма чат от жертвите са в следствие на чума, холера, едра шарка и други болести за които месното население няма имунитет. Насилие е упражнено от европейците над индианците , но то не в основата на смъртността. По - точно причина за това са болестите и това, че на индианците им е отнет начина на живот на който са свикнали да живеят в своята естествена среда. В действителност , може да се говори за брутален демографски срив, не точно за геноцид причинен от по - развита цивилизация на която те не са могли да се противопоставят, както и тяхната имунна система също . Поздрави.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...B8%D0%BA%D0%B0

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

А преди тях британската империя. Мръсни таласокрации. ))

ЧУДОВИЩА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

всъщност колкото и клиширано да звучи....САЩ наистина са виновни за всичко...
                        ... А аз ще кажа защо:

В представлении ватников есть только один субъект — США, с которым они себя соотносят. Вся жизнь ватника, независимо от его места в социальной иерархии — есть соревнование с США. Даже самый последний алкаш из ватной глубинки уверен, что он расово более полноценен, чем "тупые америкосы". Ватный шоу-бизнес в лице таких "светочей" как Мишка Задорнов, Димка Киселев и прочих ватных пропагандонов всячески поддерживают эту иллюзию. Смешно слышать от ватанов заумные рассуждения о том, что Америга вот-вот рухнет, что "долгов у америкосов выше крыше", что "негров бьют", когда сам такой ватник стоит по уши в говне на своем дворе. На том самом дворе, где по уши в говне стоял его отец, дед, прадед и вообще все предки по всем материнским и отцовским линиям...

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

А преди тях британската империя. Мръсни таласокрации. ))

Коментар

Остави го тва влечуго

Коментар

Конструктивния разговор не е задължително приятен или вежлив стига да е конструктивен. Провокацията аз по принцип много я уважавам. Щото те кара да се активизираш и реагираш. И като добавим че никой не може да те обиди ако ти не му позволиш.....

но трябва и да се каже че на теория това което написъх е длеч по лесно от практиката.

по правило конструктивен разговор се получва когато се срещнат хора които си "пасват" тогава обидата не се приема като обида а като провокация
                              Но не е необходимо да се пада до псувни, което по околните теми е жалко ежедневие. Както някои физиологични дейности не се показват просто, защото не са приятни. Едно е да има провокация, друго да има деградация.
                              Last edited by Selena; 22.05.2018, 03:40.

Коментар

Кратка вметка /за Тодор/:
                                Нямаш идея, колко е алчен. Иска:
                                1.Да направи нещо добро, което да се ползва и, с това,
                                1.1.Да направи въздуха по-чист,
                                1.2.Да създаде поминък на едни между 10 и 100 души,
                                2.И да акумулира ресурс да завърти още няколко начинания.
                                Абе алчен, лаком, Изрод някакъв. Пусти Тодор.
                                С една дума - Измамник...

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X