Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение...Въпросът е в това, да се научим да НЕ се дърпаме, когато То ни се усмихне. И, ето, Тук и отговорът за старите моми/ергени.. Не ми се задълбава. Най-общо казано е по-лесно да се живее с по-малко ангажименти .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЩастието е въпрос на възприятие. Дори сам да си си дал, ако приемаш с благодарност...
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеПак опираме до различността. За различните хора и това ще е различно. Описаното от теб състояние може да се дължи на какво ли не - като почнеш от страстта на колекционера придобил най-после лелеяната марка, преминеш през скалното катерене и стигнеш до чисто тантрически практики.Last edited by Ender; 17.09.2018, 21:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Пак опираме до различността. За различните хора и това ще е различно. Описаното от теб състояние може да се дължи на какво ли не - като почнеш от страстта на колекционера придобил най-после лелеяната марка, преминеш през скалното катерене и стигнеш до чисто тантрически практики.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНе съм я чел и така като гледам, няма и да я прочета. Самото твърдение, че човек трябва да се намира на каквато и да е позиция, за да се чувства щастлив за мен е нелепо. Това е и основният проблем на западното общество. Това че свързват щастието и успеха с физически измерваеми показателиНе схващам какво точно имаш предвид под "суперпозиция" ? Ама каквото и да значи това, всяка една позиция в обществото или в материалният свят може да доведе до пълно щастие или пълно нещастие. Да кажем че вземем произволен човек и го поставим на поста на ББ. Едни ще бъдат супер доволни и щастливи а други супер нещастни. Някои ще се заемат да оправят държавата, защото ще вярват че знаят и могат, други ще са доволни да се налапат по бързата процедура, но според мен основната част от хората няма да са ОК, заради голямата отговорност и големият страх от провала, независимо дали искат да крадат или да променят държавата към по-добро. И всичко това, защото хората са различни. Мен ме вълнува въпросът защо хората са различни. Казах си моите теории, сега очаквам да чуя вашите
. А знаеш, че угодия няма. И вчера с Ендер май стигнахме до извода, че ти трябват целеви групи, с които да се работи. Групи от що годе еднакви по възгледи индивиди, гонещи сходни цели. А иначе защо сме различни. Според мен заради контраста. Господ е решил, че без контраст няма еволюция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Благодаря, че зададохте този въпрос!Под "влюбване" разбирам нещо яко дето да те качи на черешата. Да те напомпа с допамин, серотонин, норадреналин, ендорфини и прочие благинки. Ама обекта не е задължително да е унифициран (както вече споменахме по-долу), нито пък да е реален. А предвид дефиницията, може дори да не е обект, а идея. Та помисли за семинар от типа "Как да се влюбваме правилно?", че на днешните хора, определено им липсва това умение.
П.С. А щастието е процес, който се формира от два компонента /също като борсовата търговия/ - получаване и даване. Като втория, може да бъде само продукт на същността ни, но в никакъв случай нещо материално.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Благодаря, че зададохте този въпрос!Под "влюбване" разбирам нещо яко дето да те качи на черешата. Да те напомпа с допамин, серотонин, норадреналин, ендорфини и прочие благинки. Ама обекта не е задължително да е унифициран (както вече споменахме по-долу), нито пък да е реален. А предвид дефиницията, може дори да не е обект, а идея. Та помисли за семинар от типа "Как да се влюбваме правилно?", че на днешните хора, определено им липсва това умение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Аз не мога да разбера какво имаш против мен? Мисля, че прекаляваш с обидите и подигравките. Не че се впечатлявам от тях. Няма смисъл да накъсваш темите с цитат на всеки мой пост и двусмислен коментар под него. Като не те кефя, просто ме слагай в игнора или не чети, какво пиша. Ако не разбираш нещо - попитай, ако не си съгласен - оспори с аргументирано мнение.
Накратко,
-Мир.
Коментар
-
За мен хапчетата не са пътя, въпреки, че не бих отказал ако почерпишВъобще за хапчетата си трябва отделна тема, според мен. Какво имаш предвид под "влюбване" ?
Под "влюбване" разбирам нещо яко дето да те качи на черешата. Да те напомпа с допамин, серотонин, норадреналин, ендорфини и прочие благинки. Ама обекта не е задължително да е унифициран (както вече споменахме по-долу), нито пък да е реален. А предвид дефиницията, може дори да не е обект, а идея. Та помисли за семинар от типа "Как да се влюбваме правилно?", че на днешните хора, определено им липсва това умение.
П.С. А щастието е процес, който се формира от два компонента /също като борсовата търговия/ - получаване и даване. Като втория, може да бъде само продукт на същността ни, но в никакъв случай нещо материално.Last edited by Ender; 17.09.2018, 20:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеГоспод се забавлява, а чедата му с кеф подават нови порции смях. Идилия.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Не съм я чел и така като гледам, няма и да я прочета. Самото твърдение, че човек трябва да се намира на каквато и да е позиция, за да се чувства щастлив за мен е нелепо. Това е и основният проблем на западното общество. Това че свързват щастието и успеха с физически измерваеми показателиНе схващам какво точно имаш предвид под "суперпозиция" ? Ама каквото и да значи това, всяка една позиция в обществото или в материалният свят може да доведе до пълно щастие или пълно нещастие. Да кажем че вземем произволен човек и го поставим на поста на ББ. Едни ще бъдат супер доволни и щастливи а други супер нещастни. Някои ще се заемат да оправят държавата, защото ще вярват че знаят и могат, други ще са доволни да се налапат по бързата процедура, но според мен основната част от хората няма да са ОК, заради голямата отговорност и големият страх от провала, независимо дали искат да крадат или да променят държавата към по-добро. И всичко това, защото хората са различни. Мен ме вълнува въпросът защо хората са различни. Казах си моите теории, сега очаквам да чуя вашите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеЗначи, може да се предизвика медикаментозно. Пием си розовите хапчета и всичко е наред.
Ама доколкото разбрах, Алонсо търси методика, чрез която да си нагребе достатъчно енергия от околната среда, за да може да предизвика тези процеси по естествен път. В този смисъл, не се сещям за по-яка дрога от влюбването.Въобще за хапчетата си трябва отделна тема, според мен. Какво имаш предвид под "влюбване" ?
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
Има една книга, която чета сега "Ключът на Соломон", и там пише за наука, Вселена, прераждане, въобще разбива някои представи за живота. Та моето тълкувание е, че според нея, ако сме на суперпозиция, ще сме щастливи. Някой чел ли я е?Не схващам какво точно имаш предвид под "суперпозиция" ? Ама каквото и да значи това, всяка една позиция в обществото или в материалният свят може да доведе до пълно щастие или пълно нещастие. Да кажем че вземем произволен човек и го поставим на поста на ББ. Едни ще бъдат супер доволни и щастливи а други супер нещастни. Някои ще се заемат да оправят държавата, защото ще вярват че знаят и могат, други ще са доволни да се налапат по бързата процедура, но според мен основната част от хората няма да са ОК, заради голямата отговорност и големият страх от провала, независимо дали искат да крадат или да променят държавата към по-добро. И всичко това, защото хората са различни. Мен ме вълнува въпросът защо хората са различни. Казах си моите теории, сега очаквам да чуя вашите
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Да, но само на определена група хора, според мен. От всяко дърво свирка не става. Давам прост пример: защо има стари моми и стари ергени? Това в личен план. Или защо от някои хора се получават прекрасни мениджъри, а от други идеални изпълнители? И друго - успехът за едни може да е пълен провал за други. Как да го измерим?
Коментар
Коментар