Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съгласен съм с написаното. Анализът е много точен! Кратък, ясен, разбираем.
Всяка нова идея може да бъде регистрирана и авторът ѝ да получи своите права като такъв, след което - да използва и работи по тази идея, без да има никакви притеснения, именно - съобразно действащото Право /законодателство/.
Във форума има действащи юристи, които със сигурност имат необходимите компетенции, но не вземат отношение, именно, защото това е материя, която носи пари на професионалистите, за които това е начин да имат законните си доходи за съществуване...
Тук се лансират очаквания за това, че всичко трябва да се поднася на "изобретателите" на тепсия и безплатно, всеки трябва да им "слугува", независимо - дали да ги консултира по Патентно право, да им разяснява същността на "техните" идеи и ако може да ги допълва /както направи вчера самият ти, Матеев: написа на изобретателя половин обосновка, за която самият той трябваше да се труди месеци наред.../, да им се предоставят пари - по възможност да се поемат всичките им разходи, защото на тях им предстои да правят Околосветско пътуване и ще откриват Америка /с онова, което са прочели вчера в нета, или в някой научен труд/...
.................................................. ..
Матеев, като те чета - имаш и финансов- и интелектуален ресурс, за да си в полза на "изобретателя". Защо не му поискаш хонорар? Мисля, че едни 10 000 на месец, са що-годе разумно начало в първите месеци, а вида на валутата /€, $/ вие ще си определите? С тия ценерови диоди - има едни трикове, които съм срещал, ама вие там сте спецовете - да не ви се бъркам...

Коментар