IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Защо според мене (и според повечето хора на света) фиксирането само върху кинтите е тъпо ли?

    Един друг филм - Moneyball гледал ли си?

    Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

    Интересен мироглед имаш ти ако може да се нарече мироглед. Освен липсата на опит разбира се. Някакъв такъв теоритично...икономично...философски ама не съвсем.

    Нали уж капиталистическия строй е любимия ти. Има свобода, креативност...по добрите успяват....как успяват? Тая работа с темата за успеха ми е слабост.....не само във финансово изражение ама както и да е. Но капитализма е съсредоточен около кинтите....като се хвана за кинтите...избирателно, та се чудя кво не ти хареса че го удари на философия?

    Не знам къде видя че искам някой да се чуства безпомощен...дори напротив бих мотивирал всеки и го правя...ако визираш това че ви казвам да не се занимавате със спекулации или инвестиции ако нямате достатъчно много пари и се чудете кво да ги прайте...пък и тогава, това е само и единственно да ви предпазя...да не правите глупости като мен преди години. Ако смяташ че някой кат ти каже бухай кинтите в борсата тя е винаги на горе ти дава надежда......това е мечешка услуга. Ей сега говорих с дъщеря ми...след седмица в дойтче инвестмънт банкирането стаж...била един ден и при търговците и аз и викам кво те влече...от всички отдели...как ти се струва трейдинга...и тя вика баща ми то няма трейдинг там трябва да си ИТ - други не взимат. Викам добро утро. И се насочила към придовбиванията и сливанията.....правилно. При положение че и при нас е същото и навсякъде е същото...как по дяволите да кажеш на някой бухай парите да се състезаваш с компютри и изкуствен интелект?
    Дали това имаше пред вид като каза че утвърждавам усещането на българина за безпомощност не знам....ама карай.

    И не е така...за мен не са само кинтите....и не само за мен - за всеки....който има кинти ще ти го каже това, но това е друга лична тема.

    Коментар





    • An economist might explain China’s rapid growth in the 1980s by saying that it began to deploy more capital per worker and to adopt foreign technologies. Yet it was very clearly the result of a political decision to loosen state control over economic activity. It would similarly be accurate to say that China’s future growth will depend on how well it develops and deploys new technologies. But that depends on decisions about economic governance taken by its leaders, which will in turn be influenced by social and geopolitical forces that economists scarcely understand and generally ignore.

      https://www.economist.com/news/finan...ngs-economists


      Last edited by Money; 13.04.2018, 01:37.

      Коментар


      • Да, корупцията е най-големият проблем и основна причина България да е на този хал.

        А мизерията е следствие от корупцията.

        Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Големите проблеми на България са корумпираните политици, мизерията с пенсии от 100евро и заплати от 250евро на работещите бедни..Голям проблем са лъжите и демагогията на крадливите политици, липсата на свобода на медиите- пак сме последни в ЕС..Голям проблем е лошата демографска картина, за което политиците не работят..

        Хайде пич, давай позитивните примери нали 15г. все променяш , или всичко е лъжи и крадене ..

        Коментар


        • На 90% съм съгласен с теб...Не само капитализма, а при всички строеве е имало корупция..Въпроса е да има контрол върху нея, а не да се превръща в държавна политика..За 27г.В България няма нито един висш политик лежал в затвора за корупция..Даже вече не подават и оставки...Знаеш как е по света ..Да политиците са като нас , но се самозабравят и затова в цял свят ги мразят заради лъжите им и корупцията..Разбира се има и свестни- министрите в Скандинавия ходят с колела на работа, някои с метро.. Тук нали знаеш с каква охрана имат и какви привилегии..Всичко зависи от обществения контрол..Колкото е по нетърпимо към корупцията едно общество- държава толкова по добре живеят гражданите и..Това се отнася и за законовият ред..Тук се стигна даже до твърдения от политици, че в България нямало корупция и всичко е наред..Да се опираш на факти и да критикуваш политиците не е негативно, а желание за промяна ...Не можеш да си затваряш оите пред лошото управление и резултатитв му..
          Приятна вечер, беше ми приятно..
          Last edited by Kiro; 13.04.2018, 01:27.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

            И на мен. Жалко, че не е издадена, за да я прочета. Голям проблем е негативното мислене. Няма по-голяма спирачка от негативната среда и малките негативни злобни некадърни хора. Ако има глава за този проблем държа да я прочета тази книга.

            Връщайки се към темата за растежа има и един мощен психологически фактор. Идеалът, целта, която дадена група от хора преследва. Между другото в момента китайците имат такъв идеал и го гонят настървено. В Европа се усеща умора, инерция. Дано обърнем навреме тренда.
            Това не е проблем. Негативното мислене. Сега тук не искам да кажа че човека с който говориш Киро ли беше, е задължително негативен.
            Това не е проблем а характеристика на определен тип хора. Те много хора в света са казали включително и аз че ако искаш да успееш трябва да се движиш задължително сред по умни от теб. Следователно...въпросния негативизъм и злоба просто се избягват и се отделя минимално усилие в контактите с такива хора. Но хората не са виновни като цяло че са негативни. Живота ги е направил такъв. Това е психологически проблем.
            Въпрос на начин на мислене.

            За негативизма нямам глава...обаче за начина на мислене - Имам)))

            Едно друго нещо...дето е свързано с успеха....от книгата ще ти загатна само...че въпреки поговорката че първото впечетление е най важно, според мен всеки човек до колкото му е възможно по често трябва да прави всичко по силите си да се въздържа от крайна оценка за друг човек. Отношенията между хората са много сложно нещо но всъщност има много прости принципи. Всеки човек може да реагира по различен начин върху даден проблем в зависимост от обстоятелства, опит, нагласа, и в зависимост от другия човек с който говори. Т.е човек е различен. И това че той с теб да кажем в даден проблем някога е негативен - това не го прави негативен задължително. Ако сложим етикет на един човек - негативен. Порблема е наш...а не негов. Щото това крайно мнение може да затвори врати които водят до положителни неща.

            Ще спра....щото е дълга темата))

            Важно е само и единственно ...как даден човек се държи с вас само в настоящето. Т.е въздържайки се от крайна оценка за даден човек вие винаги сте отворени да промените отношението си към този човек в ква да е посока....т.е винаги вратата е отворена.

            Но това е проблематика която изисква повече време...да се обясни)

            Така че не слагай етикет че Киро е негативен

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Ахаа значи фактите са мрънкане, а лъжите ти, че сме добре са позитивното..Може ли да ни обясниш какво правиш 15г..Какво си постигнал и подобрил, след като за 10г. в ЕС даже и Румъния ни изпревари и сега сме най-бедни и корумпирани..Да не си политик и да наричаш краденето , лъжите и корупцията позитивни неща..Дай резултатите моля..Не само спамене..Моля посочи факти какво си направил лично и с какво сме подобрили живота си през последните 10г. в ЕС..Явно си от онези които лъжат хората и се хвалят..Знаеш ли колко е минималната пенсия в България и колко човека я получават..Или ти знаеш само колко ти е заплатата и колко фондове си усвоил..
              Пак да вметна като имай пред вид че не се намесвам в разговора ви.....

              Капитализма - не може да същестува без корупция. Това просто е невъзможно дори теоритично. И имам много аргументи за това. Цяла тема.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Виж Уважаеми, на мен не мие работа да предлагам и не ми плащат за това..Има правителстви и парламент за това..С големи заплати и привилегии..Те много добре знаят от докладите на ЕС какво да правят и не го правят..Да свеждаш лошото положение до хората и да ги питаш лакво да се прави е смешно и даже нелепо..Ние обикновените хора сме жертви на лошото управление за съжаление..Ти да не си мислиш , че си много важен и можеш да промениш нещо..Ако е така направи го по- бързо за да не сме най-бедни в ЕС..
                Само да вмъкна.....че ВИЕ обикновенните хора сте абсолютно нищо по различно от НАЙ ОБИКНОВЕННИТЕ хора станали политици. Които по стечение на обстоятелствата управляват ВАС и НАС "обикновенните" хора.)))

                Това между другото...темата за човешката психология как се променя като някой стане политик е мега интересна. Хората смятат че някой като дойде на власт или го назначат да управлява...и той е някакъв мега умен ...гений....неземен...) А той си е на практика най обикновен човечец и доста често по прост от средстатистическия човек. Обаче хората някак си почват да го глеадт различно.....с уважение и респект....и още по смешното е че той самия вече почва да гледа на другите от горе...с пренебрежение....))) Значи представи си...тая седмица не си политик..и си обикновен човек...утре някой ти предлага и те назначава...и ХОП ставаш НЕОБИКНОВЕН)) Весело е това. Все ми се чудеха навремето като говоря с някой политик що съм нямал респект.....и как не ми пукало....А то за кво да ми пука...че го сложили там да има власт...хубо...голяма работа сега трябва да му целувам задника ли като сме седнали "бизнес" да прайм ))))

                То затова не знам дали сте виждали...паднал политик...аз съм виждал..дето някой изведнъж му дал кола...шофьор..секретарка...подиченени един куп...мазнят му се....кафе му праят...свирки може би....а той не виждал горкия....никога в живота си...това...и някакъв такъв...фанал оная работа на Господа...и го виж същия като го уволнят..как му се отразява падението. Смазващо. Горкия човек.

                така че всички сме обикновенни е извода.

                Коментар


                • Големите проблеми на България са корумпираните политици, мизерията с пенсии от 100евро и заплати от 250евро на работещите бедни..Голям проблем са лъжите и демагогията на крадливите политици, липсата на свобода на медиите- пак сме последни в ЕС..Голям проблем е лошата демографска картина, за което политиците не работят..

                  Хайде пич, давай позитивните примери нали 15г. все променяш , или всичко е лъжи и крадене ..

                  Коментар


                  • Не бях много впечатлен от сръбкините, но за сметка на това много се изкефих на хърватките

                    Уж са много сходни народи, но според мене има голяма разлика в излъчването на хората в двете държави.

                    Но иначе аз не говоря за това, нито за клубовете, а за цялостна атмосфера и изглед на града.


                    Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                    Трябва някой ден да ти покажа аз Белград))) Понеже и там бачкаме...чат пат и сравнително често ходя и имам познати доста...та ако ти направя аз един тур в белград ще искаш да живеш там))) Това е като моите приятели швейцарци като дойдат в София и все едно са в рая))) Ама как да не са в рая...като аз тук им прая такава обиколка на ресторанти и заведения + гаджета, шофьори и т.н че не е истина))) Не искат да се връщат...в пенсионерска швейцария))) Под секрет, единия си намери гадже тука....аз му намерих де...и се обичат)) по 2 дена на 3 месеца))) Влюбени.

                    Сериозно, не знам как е в Белград да живееш....обаче има уникална храна , уникални клубове , уникални гаджета....( само Прага конкурира в това отношение ) ... не те знам теб кво те влече) ама мен тея работи))

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                      Аз написъх книга....ама не съм я издал. " Кое прави човек успешен" - се казва....затова темата ми е слабост.
                      И на мен. Жалко, че не е издадена, за да я прочета. Голям проблем е негативното мислене. Няма по-голяма спирачка от негативната среда и малките негативни злобни некадърни хора. Ако има глава за този проблем държа да я прочета тази книга.

                      Връщайки се към темата за растежа има и един мощен психологически фактор. Идеалът, целта, която дадена група от хора преследва. Между другото в момента китайците имат такъв идеал и го гонят настървено. В Европа се усеща умора, инерция. Дано обърнем навреме тренда.
                      Last edited by Selena; 13.04.2018, 00:50.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                        Лично аз точно такава тема ще отворя. За постигането на успеха и липсата на мрънкане. И ми се струва, че имаш много да разказваш. Бъди мой гост. Ти мрънкал ли си по пътя към твоя успех, защото нищо не идва даром?
                        Аз написъх книга....ама не съм я издал. " Кое прави човек успешен" - се казва....затова темата ми е слабост.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          Честно казано бях адски разочарован от Белград. София е много по-хубав град за живеене. И за това специално съм съгласен с Ив.

                          А за Пирот и Ниш да не говорим. Имах чувството, че се връщам в България през 1994-5г. Не само, че беше мърява цигания, но и хората бяха озлобени и озверени на вид.


                          Трябва някой ден да ти покажа аз Белград))) Понеже и там бачкаме...чат пат и сравнително често ходя и имам познати доста...та ако ти направя аз един тур в белград ще искаш да живеш там))) Това е като моите приятели швейцарци като дойдат в София и все едно са в рая))) Ама как да не са в рая...като аз тук им прая такава обиколка на ресторанти и заведения + гаджета, шофьори и т.н че не е истина))) Не искат да се връщат...в пенсионерска швейцария))) Под секрет, единия си намери гадже тука....аз му намерих де...и се обичат)) по 2 дена на 3 месеца))) Влюбени.

                          Сериозно, не знам как е в Белград да живееш....обаче има уникална храна , уникални клубове , уникални гаджета....( само Прага конкурира в това отношение ) ... не те знам теб кво те влече) ама мен тея работи))

                          Коментар


                          • Ахаа значи фактите са мрънкане, а лъжите ти, че сме добре са позитивното..Може ли да ни обясниш какво правиш 15г..Какво си постигнал и подобрил, след като за 10г. в ЕС даже и Румъния ни изпревари и сега сме най-бедни и корумпирани..Да не си политик и да наричаш краденето , лъжите и корупцията позитивни неща..Дай резултатите моля..Не само спамене..Моля посочи факти какво си направил лично и с какво сме подобрили живота си през последните 10г. в ЕС..Явно си от онези които лъжат хората и се хвалят..Знаеш ли колко е минималната пенсия в България и колко човека я получават..Или ти знаеш само колко ти е заплатата и колко фондове си усвоил..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                              Интересен мироглед имаш ти ако може да се нарече мироглед. Освен липсата на опит разбира се. Някакъв такъв теоритично...икономично...философски ама не съвсем.

                              Нали уж капиталистическия строй е любимия ти. Има свобода, креативност...по добрите успяват....как успяват? Тая работа с темата за успеха ми е слабост.....не само във финансово изражение ама както и да е. Но капитализма е съсредоточен около кинтите....като се хвана за кинтите...избирателно, та се чудя кво не ти хареса че го удари на философия?

                              Не знам къде видя че искам някой да се чуства безпомощен...дори напротив бих мотивирал всеки и го правя...ако визираш това че ви казвам да не се занимавате със спекулации или инвестиции ако нямате достатъчно много пари и се чудете кво да ги прайте...пък и тогава, това е само и единственно да ви предпазя...да не правите глупости като мен преди години. Ако смяташ че някой кат ти каже бухай кинтите в борсата тя е винаги на горе ти дава надежда......това е мечешка услуга. Ей сега говорих с дъщеря ми...след седмица в дойтче инвестмънт банкирането стаж...била един ден и при търговците и аз и викам кво те влече...от всички отдели...как ти се струва трейдинга...и тя вика баща ми то няма трейдинг там трябва да си ИТ - други не взимат. Викам добро утро. И се насочила към придовбиванията и сливанията.....правилно. При положение че и при нас е същото и навсякъде е същото...как по дяволите да кажеш на някой бухай парите да се състезаваш с компютри и изкуствен интелект?
                              Дали това имаше пред вид като каза че утвърждавам усещането на българина за безпомощност не знам....ама карай.

                              И не е така...за мен не са само кинтите....и не само за мен - за всеки....който има кинти ще ти го каже това, но това е друга лична тема.
                              Лично аз точно такава тема ще отворя. За постигането на успеха и липсата на мрънкане. И ми се струва, че имаш много да разказваш. Бъди мой гост. Ти мрънкал ли си по пътя към твоя успех, защото нищо не идва даром?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Виж Уважаеми, на мен не мие работа да предлагам и не ми плащат за това..Има правителстви и парламент за това..С големи заплати и привилегии..Те много добре знаят от докладите на ЕС какво да правят и не го правят..Да свеждаш лошото положение до хората и да ги питаш лакво да се прави е смешно и даже нелепо..Ние обикновените хора сме жертви на лошото управление за съжаление..Ти да не си мислиш , че си много важен и можеш да промениш нещо..Ако е така направи го по- бързо за да не сме най-бедни в ЕС..
                                Правя го от 15 години. И НЕ МРЪНКАМ. Хайде със здраве щом ти харесва мантрата за мрънкането. Ах горкият, аз, негатив, негатив, негатив. От мене нищо не зависи и си посипвам главата с пепел. Докато ти е такава позицията нищо няма да се промени. Ако насочиш същата тази енергия за нещо позитивно пак ще си говорим.

                                Коментар

                                Working...
                                X