IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Може ли аз пак с моите 5 стинки:

    Пичове, забелязвам, и то не от вчера, една жестока тенденция за отричане на всичко у нас, за това каква мизерия било, каква свинщина, каква корушция, пък руски подлоги, пък сороспии и т.н. Хайде да се запрете малко, а!

    не казвам, че една не малка част от това, което казвате, не е истина, но не е и чак толкова истина и причината да мислите толкова негативно се корени основно във факта, че сте/сме мрънкачи. А сме мрънкачи по една основна причина - винаги се сравняваме с най-добрите, не ни се получава и ние се отчайваме - мечтата на българинът е немска точност и заплати, ама с бг работно време и нашите данъци, съдебна система по американски тип, ама наказания за другите, аз искам да си давам 20 лева на катаджиите и да не се разправяме, и т.н. Та това сравнение с най-добри, но на местна почва, си има исторически корени, които много от вас пренебрегват и си въртят плочата за турското робство, дето нито било турско, нито пък точно робство и с нея си обясняват всичко - що сме бедни, щото турците ни владели 500 години, що нямаме елит - щото комунистите го избили, що се вдига тока - заради гадния ЕС и т.н., и т.н.

    А не е така - ние сме били и следва да сме ГОРД НАРОД, но не сме, щото само турци, комунисти и сорос са ни в главата. Ние сме дали буквите на над 300 млн. души, покръстили сме реално Рус, първи сме признати за царе от Източния Рим, имаме първата Патриаршия след големите 5 и т.н. - това са уникални постижения, които малко от нас асимилират. Има и още нещо - ние владеем едно от най-златните парчета земя, създали сме култура и регионална цивилизация в район, за който са се ръгали всички степни народи, но не оцелели сме ние и само ние тук! Това се забравя, предателите емигрират, всеки с оправдаанията за глобалното село и за децата си и толкова. Ако не сменим чипа, поне тези, които сме тук, не ни чака нищо добро. И зависи от нас, не от някакви масони, извънземни или рептили.

    Има лек за всичко - разходете сами по света и скоро ще разберете, че ние сме доста добре и бихме били супер, ако се реформира съдебната система и се редуцира корупцията. Ама не по Бате Пешовски - ми няма за кой, ще гласувам за Боце - ми не гласувай бе, бахти, ако толкова няма за кого да гласуваш, да гласуваш за Боце си е национално предателство!!! Говорите за Южна Италия - супер си е, цените им са като нашите, а е вкусно, вкусно. Там проблемът не емафията, просто са отчайващо мързеливи, ама отчайващо. За Сърбия ли - поне още 20 години няма да ни настигнат! За Румъния - безкрайна бедност в селата, още са в 19 век, иначе Букурещ Чаушеску го е направил лъскав! Гърция ли - пълна с всякаква паплач и още идват! Кой, дайте ми пример за държава, дето е някаква супер яка и веднага ще ѝ намеря кусури, поне в Европа съм бил абсолютно навсякъде поне за седмица!

    Ама не, важното е да се плюе, да се обяснява, че е кочина и т.н. Да, много от българите сме и мързеливи, и крадливи - факт, но за това трябва правоприлагане: краде - затвор, ама не можело, джендърите ще протестират. Спира неправилно - глоба, ама не можело, избиратели били. Пуска си кучето без намордник и каишка - жестока глоба, ама не можело, то и кучето било човек и хапело само лошите. Те това е проблемът, прекалената слободия и либерастия, защото ние нито имахме социализъм като хората, нито капитализмът и съпровождащата го демокрация са реални.

    Бой по канчето, глоби до откат и до месец всичко ще се е оправило - някога за няколко месеца са изкоренили разбойничеството, което е било с вековна традиция (да не се лъжем, хайдутите са си били обикновени мутри с лек патриотичен привкус), та сегашното ли няма да можем. Дайте ми 100 паяка и ще реша проблема с паркирането за нула време - воля липсва, а липсва само по една причина - въртим сучем, плщем и накрая пак за "алтернативата" Боце. Ми честито!
    Имаше навремето постулат за водещата роля на масите, но историята учи друго, че народът е продукт на държава (чети го властта). Има кадърна власт(държава) – има народ, няма такава – няма народ. Така казва историята, а не Бог или природните закони, както е според Бате Пешо.
    Рибата се вмирисва от главата и това, че народът е такъв не е негова грешка. Това, че е разединен и неорганизиран е също резултат от действията на властта.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Смяташ го в злато, на единственото което ти казва тази сметка е, че една средна заплата купува по-малко злато от преди. И какво от това. Хората не се хранят със злато

      БНП не се смята и сравнява в номинални стойности, а се пресмята спрямо CPI или дефлатора, така че цифрите от миналото са сравними.

      Питах за официална статистика , но никой не ми отговори. Това което пише в учебниците няма да свърши работа. Добре златото не се яде. Да видим корелацията измерена в бензин , хляб , друг храни или отопление. При други стоки и услуги където суровините не са така застъпени покупателната сила вероятно се е запазила. За златото пак казвам то изпреварва събитията. То мачка всичко . Средна заплата в Злато, БНП в Злато, DJI GOLD http://www.goldchartsrus.com/chartst...wGoldRatio.php
      Това не те ли притеснява. Това е аномалия която се нарича неподвърждение на инструментите или . Трети постулат на Чарс Даул. Индексите трябва да взаимно да потвърждават своя ход. До сега когато отношението DJI GOLD е надскочило предишните си стойности се е случвало винаги при по ниски нива на частния и държавния дълг. Сега за да го надскочи икономиката трябва рязко да ускори, но не виждам това как ще се случи при тези нива на дълга. Знам че не си по техническия анализ и гледаш основно фундамената. Но хвърляи по едно око на корелациите когато има някаква аномалия.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Има драматична загуба на институционален капацитет в България. Държавните ведомства работят хора, които не са подготвени да работят за това, за което им се плаща. Има цели сектори, които се ръководят от началници, които знаят по-малко от своите подчинени.
        Управлението на затворите е много трудна работа и винаги е била организирана от малко на брой разбирачи. Последният истински разбирач в системата на затворите почина преди две години - това бе ген. Петър Василев. В последните 10 г. там цари кадрова криза, която се задълбочава.

        Това каза лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в ефира на БТВ и даде конкретни примери.....
        Виж, на нея мога да кажа, че съм фен. Не се вписва сред останалата ограничена политическата паплач.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
          Много съгласен с горното.
          Ще го подкрепя с малко статистика, относно стандарта на живот на средно статистическия хамстер движещ СИСТЕМАТА ИМ в различни близки и далечни страни с които има резон да се сравняваме.
          1. Ползвам Numbeo, щото е краудсорс база данни. Също следя достоверността на данните лично когато и където имам възможност.
          2. Използвам индекса Local Purshasing Power Index, щото разните му неща от официалната статистика от сорта GDP на човек по /РРР/ са доста манипулативни. Големи части от GDP в много държави са доста изкуствено надути и заблуждават.
          ...
          Накратко с сравнителен инструмент Local Purshasing Power Index може да сравним средния човек в БГ колко повече или по-малко си пълни потребителската кошница спрямо близки и по-далечни страни
          https://imgur.com/a/4wjoW
          Както се вижда от таблицата, кошничката ни не стои зле напълнена спрямо комшиите. Особено София.
          Вижте обаче къде са Атина и Солун!!! Май полека лека им се стъжва живота на гърците под тежеста на дълговете.
          Неапол-кошничката им само с 5% по-пълна.
          Млади хора - няма смисъл да ходите да миете чинии в Неапол май))
          а миене на чинии няма да ви дадат средната заплата за града там, а в София примерно има доста по- интересни работи от които може да се изкарват средни доходи.
          Ако оценяваме само по това което остава в WC-то, може и да е така, ако се замислим за перспективи и сигурност, картинката може да изглежда различно.

          Коментар


          • Между другото 6000 прегледа за 5 дена!

            Коментар


            • Смяташ го в злато, на единственото което ти казва тази сметка е, че една средна заплата купува по-малко злато от преди. И какво от това. Хората не се хранят със злато

              БНП не се смята и сравнява в номинални стойности, а се пресмята спрямо CPI или дефлатора, така че цифрите от миналото са сравними.

              Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

              Питам нещо което питах и преди , независимо увеличението на БНП и дохода, какво дава официална статистика. Дали средния Американец или европеец сега , може да си купи повече хляб, бензин и всякакви стоки и услуги като миенето на колата и разхождането на кучето , отоплението , здравното осигуряване или плащането на наема, спрямо 2000 година. Ако сметнеш средната заплата от 2000 година и от 2017 година в злато ще ти стане ясно. Макар че златото изпреварва събитията и се държи по кораво от суровините.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Не е съвсем ясно какво питаш.


                Според мене или питаш дали се е дигнало БНП на глава от населението, или дали се е вдигнал средният доход на човек. Или може би средният доход изключвайки единия процент.

                Питам нещо което питах и преди , независимо увеличението на БНП и дохода, какво дава официална статистика. Дали средния Американец или европеец сега , може да си купи повече хляб, бензин и всякакви стоки и услуги като миенето на колата и разхождането на кучето , отоплението , здравното осигуряване или плащането на наема, спрямо 2000 година. Ако сметнеш средната заплата от 2000 година и от 2017 година в злато ще ти стане ясно. Макар че златото изпреварва събитията и се държи по кораво от суровините.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                  Сори, нямам такава статистика, но за последните 20+ години с износа на производства от запад на изток е ясно, че "златния милиард" вече не е това което е беше.
                  Кукловодите на света са направили така СИСТЕМАТА, че на средностатистическия хамстер в целия свят в края на месеца заплатата му да свършва. Е, западняка все още пълни сравнително добре кошницата, живее по-добре като цяло, но целта на СИСТЕМАТА е в края на месеца и неговия джоб да е празен. За да може да върти колелото-не неговото, а на системата.
                  Постигат го по всевъзможни начини.
                  ...
                  В Южна Корея и Япония бачкат до 70-72г.!!!
                  В Южна Корея скоро приеха закон за намаляване на продължителността на работната седмица от 60+ часа на 50+ часа!
                  Аууу колко човеколюбиво.
                  По статистики южнокорейците използват най-много роботи в производствата си. Ама и хората си са превърнали в съвременни роби.
                  Да, производителността и конкурентно способността им е супер. Безспорно. Ама кой печели от всичко това най-много?
                  Гледам сега в Нумбеото, индекса за пълната кошничка в Сеул-105. Хубаво. Два пъти по-пълна кошница от Варна примерно. Ама на каква цена?
                  Трябва ли много да им завиждаме и ТОВА ЛИ Е ПЪТЯ който да следваме?
                  Това ли трябва да ни е пътеводната звезда?
                  ...
                  В тази СИСТЕМА средностатистическата заплата ОБРИЧА всеки хамстер.
                  За да се измъкне от тази финансова кабала, средностатистическия гражданин със средно статистическа заплата за съответния град, трябва да намери начин да си вдигне доходите поне х2.
                  Също да живее скромно доста години само с една средностатистическа заплата и всички доходи над нея да инвестира УСПЕШНО.
                  Трудна работа. Малко хора наистина успяват.
                  Добреее. Някой бели и сини якички успяват да имат доходи Х2,X3....X5... спрямо средните.
                  Много са доволни милите. Влезли са в топ 5-10% по доходи за съответната страна.
                  Но погледнато от гледна точка на ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ НА СИСТЕМАТА на тях им подхвърлят ОГРИЗКИТЕ от трапезата.
                  За хората със средно статистическа заплата естествено са трохите.
                  90% от хората са доволни на трохи!
                  Виждат как 1% от хората притежават 50+% от имането на света и считат това за нормално.
                  Системата им се струва съвсем нормална, убеждават ги от всякъде че по-добра просто няма и не може да се измисли.
                  Защо е така ли?
                  Щото глобалните финансови колонизатори обучават световната интелигенция в техен интерес.
                  Един мъдър индиец беше казал:
                  "Най-големия враг на народа-това е интелигенцията, отгледана от колонизаторите му".
                  Тяхната и същевременно наша интелигенция всеки ден ни говори умно от зомбовизора.
                  Всякаква друга извънсистемна интелигенция проповядваща вредна ерес се смачква.
                  +++++++++++++++

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                    .... Имаш ли някаква статистика относно това дали покуптелната сила в Европа или Америка се намалила или увеличила за последните 20 години. Знам че в Европа покупателната сила е различна за всяка страна. При нас се е увеличила значително , поради ниската база спрямо 1998 година. Поздрави .
                    Сори, нямам такава статистика, но за последните 20+ години с износа на производства от запад на изток е ясно, че "златния милиард" вече не е това което е беше.
                    Кукловодите на света са направили така СИСТЕМАТА, че на средностатистическия хамстер в целия свят в края на месеца заплатата му да свършва. Е, западняка все още пълни сравнително добре кошницата, живее по-добре като цяло, но целта на СИСТЕМАТА е в края на месеца и неговия джоб да е празен. За да може да върти колелото-не неговото, а на системата.
                    Постигат го по всевъзможни начини.
                    ...
                    В Южна Корея и Япония бачкат до 70-72г.!!!
                    В Южна Корея скоро приеха закон за намаляване на продължителността на работната седмица от 60+ часа на 50+ часа!
                    Аууу колко човеколюбиво.
                    По статистики южнокорейците използват най-много роботи в производствата си. Ама и хората си са превърнали в съвременни роби.
                    Да, производителността и конкурентно способността им е супер. Безспорно. Ама кой печели от всичко това най-много?
                    Гледам сега в Нумбеото, индекса за пълната кошничка в Сеул-105. Хубаво. Два пъти по-пълна кошница от Варна примерно. Ама на каква цена?
                    Трябва ли много да им завиждаме и ТОВА ЛИ Е ПЪТЯ който да следваме?
                    Това ли трябва да ни е пътеводната звезда?
                    ...
                    В тази СИСТЕМА средностатистическата заплата ОБРИЧА всеки хамстер.
                    За да се измъкне от тази финансова кабала, средностатистическия гражданин със средно статистическа заплата за съответния град, трябва да намери начин да си вдигне доходите поне х2.
                    Също да живее скромно доста години само с една средностатистическа заплата и всички доходи над нея да инвестира УСПЕШНО.
                    Трудна работа. Малко хора наистина успяват.
                    Добреее. Някой бели и сини якички успяват да имат доходи Х2,X3....X5... спрямо средните.
                    Много са доволни милите. Влезли са в топ 5-10% по доходи за съответната страна.
                    Но погледнато от гледна точка на ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ НА СИСТЕМАТА на тях им подхвърлят ОГРИЗКИТЕ от трапезата.
                    За хората със средно статистическа заплата естествено са трохите.
                    90% от хората са доволни на трохи!
                    Виждат как 1% от хората притежават 50+% от имането на света и считат това за нормално.
                    Системата им се струва съвсем нормална, убеждават ги от всякъде че по-добра просто няма и не може да се измисли.
                    Защо е така ли?
                    Щото глобалните финансови колонизатори обучават световната интелигенция в техен интерес.
                    Един мъдър индиец беше казал:
                    "Най-големия враг на народа-това е интелигенцията, отгледана от колонизаторите му".
                    Тяхната и същевременно наша интелигенция всеки ден ни говори умно от зомбовизора.
                    Всякаква друга извънсистемна интелигенция проповядваща вредна ерес се смачква.
                    Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                      И щом става дума за музика и ситуацията в България, нещо по по креативно , отколкото пъна а Слави.

                      https://www.youtube.com/watch?v=y4nSn-OjPGw
                      И на тая песен си заслужава да прочетем текста )))

                      Жълти зъбки и нерви лабави,
                      не гепи кабели, гепи кабари
                      Като стрида в маршрутките,
                      аз съм сам в държавата на проститутките.

                      Колега, помниш ли на стената любим портрет?
                      Нямаше го още “24 часа”,
                      немаше ни GSM-и, ни интернет,
                      Азис беше само Васко Педераса.
                      Немаше ги още бандеролите,
                      немаше я и кръвта в сополите.
                      Цените още беха идеални (ооо)
                      Ъпсурт не беха толкоз комерсиални.
                      Сега амортисьорът ти тропа,
                      говориш ми за залеза на хип-хоп-а.
                      Виде ми се, колега, че си паднал по гръб,
                      от коза съм станал малко тъп.
                      За тия години отидоха 4 декара,
                      мениджъра ни тръгна да вика лекара.
                      Викам, господин продуцент, дай ми пара,
                      искам турне като на Ку-Ку Бенд.
                      Дай ми един от ония партийни куфари,
                      да купа на пет путки мини купъри.
                      Портмонето ми е да е претъпкано, вместо кухо.
                      Дошъл съм за нещо сухо.

                      Припев:
                      Найш кво, аре само да не ме занимааш.
                      Дедо Господ май нема да ми прости.
                      Дай ми всичката пара на света, колега.
                      (не ме занимавай с глупости бе)
                      (2x)

                      тоя ми опява като поп
                      (е, т'ва ващо не е точно хип-хоп)
                      извинявай, шефче,
                      помна времето когато джойнта беше левче,
                      а ти не беше толкова отворен.
                      Ше ти еба майката, глупак!
                      Аз съм кандидат-премиер.
                      Другия път ше ме изберат
                      и милиони микроби ше умрат.
                      А до тогава как да си гледам кефа бе?
                      И ти и аз знаеме кои са шефове.
                      Некои клюки са от рошави путки.
                      Некои куки май са много лоши мутри.
                      Марихуаната ли ти е крастата,
                      дай ми некой лев за бензин на Астрата.
                      В момента и ти си като всички – бит пес.
                      (в Парламента да лапаш пишки е бизнес)

                      Нали ги видех – общественици,
                      некои курви направиха много пари.
                      Оставам, ама ми се заминава,
                      за слава – не ми се занимава.
                      Батенце, ядеме чинки, сойки,
                      нема кинти – деба тия mp3-и.
                      Нещастник, седи дома, чети “Шок”.
                      Кажи ми шубе ли те е бе, мишок.
                      (България не ме обича, а аз съм ебати пича)
                      (шшшш)
                      (да ти еба майката)

                      Припев:

                      Права мръсни песни, ама не ги въртите.
                      Почвам да пея за луната и звездите.
                      “една луна наеба звездата” –
                      грешка на езика, нов съм в занаята.

                      Господим Министър, напиши ми факс.
                      Миришеш ми на старие ми Air Max.
                      (мое ли ти зема едно интервю)
                      я, ми дъхни!
                      Венаа ходи си земи некви дъвки!
                      Твоята жена е мойта порно гордост.
                      (Някой трябва да поеме политическата отговорност!)
                      Батко, дали да ти не серем на устенцата.
                      На жена ти правим синки по коленцата.
                      Тя обаче погледна в твоята чиния,
                      затова остана само в моята чикия.

                      (Искам да ида в парламентаа!)
                      Иди! – никога нема да имаш хемороиди.
                      Господин депутата гледа девствено,
                      естествено не шмърка нищо евтино.
                      Селото се оказа тъкмо в града.
                      Белото им показа, тъмната страна.
                      Дали ви правя нещо като песнички пея
                      и ви ям трохите за да оцелея.
                      Боже, давай нагоре и нека е грях –
                      Искам некой ден да сера на тях!

                      Припев:
                      Няям време!

                      Коментар


                      • Не е съвсем ясно какво питаш.


                        Според мене или питаш дали се е дигнало БНП на глава от населението, или дали се е вдигнал средният доход на човек. Или може би средният доход изключвайки единия процент.

                        Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                        Съгласен съм с теб. Имаш ли някаква статистика относно това дали покуптелната сила в Европа или Америка се намалила или увеличила за последните 20 години. Знам че в Европа покупателната сила е различна за всяка страна. При нас се е увеличила значително , поради ниската база спрямо 1998 година. Поздрави .

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                          Обожавам тая песен)))

                          И често я пея.....ей така)))

                          Бяла роза ще закича, бяла роза със бодлите, но пази СИ ТИ ПАРИТЕ,

                          )))
                          И аз я харесвам, естествено не във варианта, в който я постнах. Хубава българска песен. Четох и отговора ти снощи за подхода към хората в книгата ти. Издай я. Ще има читатели. Подходът ти ми прилича на китайски като работен стил.
                          Last edited by Selena; 13.04.2018, 21:22.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                            И щом става дума за музика и ситуацията в България, нещо по по креативно , отколкото пъна а Слави.

                            https://www.youtube.com/watch?v=y4nSn-OjPGw
                            Къртиш мивки. Брилиант нешлифован е парчето.

                            Ето и малко реалност но по същия повод. И ребус: Чия е отговорността - на тези, които не са сложили коланите или на контролиращите за спазването на това правило? Ай, за спазването на правилата е друга дълга тема.
                            Въпреки, че ползването на коланите в автобусите е задължително, когато ги има, никой не упражнява контрол те да се поставят.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Ето малко музика за Селена и приятелчетата му, които са си добре..Помага им и са позитивни за корупцията и краденето, където сме първи в ЕС..

                              https://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw
                              ТЕКСТА на песента.

                              Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли? Поздравявам майките на нашите ръководители. До вчерашни мухльовци, а днеска дупета. Играят си на страшни, безкомпромисни ченгета. И правят операции с позорни имена. Октоподи, скариди и друга морска храна. А пред кабинетите ги чакат журналистите, Такива журналистки само да искате. Още не са я качили в джипа, а тя вече посяга и сваля му ципа. Такъв е живота. Поздравлявам всички вестници и главните редактори и техните заместници. Всеки пише за всичко, а нищо не разбира. Толкова е гнусно, че не ми се коментира. Не ми говорете за закон и конституция, в тая държава всичко е проституция. Пак ли ще живееш в лъжа? Нема такава държава. Пак ли ще търпиш и до кога? Нема такава държава. Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт и глупостта. Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли? Колко данък ще вземат на народните будители? Двама - Трима студенти уморено протестират, нямат шанс тук за тях, най-добре да емигрират. Силиконов живот, силиконови цици, силиконови мечти и фалшиви политици. Всичките живеят в една тъпа реклама, в която свободата е сравнена със салама. Новините започват с дебат за бюджета К'ви дебати, ебати, депотати и ментета. На трибуната качва се некъв педераст. Педераст, педераст, но облечен във власт. Устата му глупости, в очите му злоба. Той тая власт ще я стиска до гроба, а щом свърши поредния смешен дебат, ще отиде да чука в Студентския град. Пак ли ще живееш в лъжа? Нема такава държава. Пак ли ще търпиш и до кога? Нема такава държава. Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт и глупостта. Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли или чакате да дойдат поредните спасители? Колко пъти се повтаря старата история? Изхвърляме единия, прегръщаме втория. Някой знае ли как един милиционер внезапно събужда се милионер? Те нали уж са нови, а пак са си същите, правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се. И изведнъж става ясно, че са пълни с имоти. И изведнъж става ясно, че са пълни идиоти. И какво да ги правим сега тея кавали `щот така или иначе вече сме ги избрали? Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно? Не ви ли омръзна да живеете бедно? До кога ще си траем, вече става банално? Толкова ли е трудно да живеем нормално? Пак ли ще живееш в лъжа? Нема такава държава. Пак ли ще търпиш и до кога? Нема такава държава. Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт и глупостта. А бе, нема такава държава!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                                Не ще да сме толкоз зле щом в Уисконсин, САЩ пеят ето те тая песен. Да Ви развеселя малко. Посвещавам я на Киро.
                                Обожавам тая песен)))

                                И често я пея.....ей така)))

                                Бяла роза ще закича, бяла роза със бодлите, но пази СИ ТИ ПАРИТЕ,

                                )))

                                Коментар

                                Working...
                                X