Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Аз съм напълно спокоен...
Но сега всичко лошо отмина, и се чувствам много по-добре...
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ето че и ти правиш една доста елементарна грешка, зашото не си запознат с методологиите за смятане на средните продължителности на живота - средната продължителност на живота се изчислява за всички - т.е. като почнеш от детската смъртност и стигнеш до вековниците, и тя е твоите 75 години, а това, което смята ноЙ, е за тези, които са доживели до пенсия, защото тях това ги вълнува - колко години ще плашат реално тези пенсии. Та тези, дето са доживели до пенсия, я получават средно 25 години и тенденцията е тази продължителност за получване на пенсия да расте!
Ако не ме домързи, ще се разровя и колко беше реалния трудов при пенсиониране, като се включат и фуражките, но средно е там някъде, доколкото си спомням, около 35 годиниLast edited by Имхотеп; 18.04.2018, 18:19.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Изобщо не съм имал впредвид че си измисляш.
Но за 2015 средната продължителност на живота в България е 74.5 години според това
Модела за пенсиите си върви сбъркан от '90 година.
Ако не ме домързи, ще се разровя и колко беше реалния трудов при пенсиониране, като се включат и фуражките, но средно е там някъде, доколкото си спомням, около 35 години
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Егоизма....е всъщност човека. Двигателя...абсолютно всичко. Егоизма е причината да занем кои сме. Всъщност аз казах и пак ще кажа тука вече във философията че : Човек единственното което зане за себе си - е това което ДРУГИТЕ мислят за него.
Егоизма всеки е чул че е лошо нещо. А то е всъщност единственното с което разполагаш и е нещото което те кара да живееш и да се развиваш.
Очевидно катастрофата предстои. Щетите са необратими.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
данните не са мои и не си ги фантазирам, а са на НОИ - много хора не ги приемат, защото истината боли Ето тук е, страница 6 на пдф-а, най-долу е таблицата за пенсионираните с осигурителен стаж и възраст. Та затова и пенсиите у нас са мнооооого високи и пенсионерите изяждат бъдещето на внуците си
Но за 2015 средната продължителност на живота в България е 74.5 години според това
Модела за пенсиите си върви сбъркан от '90 година.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеКинти, много, много кинти и отдих и развлечение му е майкатa. Всичко друго е бошлав работа
Е, и условия кинтите да се правят по лесен начин, разбира се.
Отдиха и развлеченията са ключова част във формирането на човек и развитието му като такъв. Като отидеш на работа някъде не е случайно че хюмън ресурс гледат все повече социалния ти живот, хобитата...и това какъв човек си. Как живееш и как мислиш когато почиваш или се развличаш. Всъщост единственното за което има смисъл да работиш е да можеш да почиваш качественно.
Сега..понеже аз за никой не съм работил и не знам как е от личен опит...че дъщеря ми ми казва как я интервюират...кво я питат...какво гледат ...в дойтче задължително всяка вечер като част от стажа и обучението всички заедно със сеньор калпаците отиват на заведение след работа и в неформална обстановка обсъждат правят нещо...и т.н и това е част от обучението и оценката на хората. Как мислят...как се държат и за какво говорят в неформална среда. Та оценявам подобаващо методите на дойтче и вероятно не само. Сега в ротшилд...снощи ми каза...обядите са култови...и всъщност най важното от всичко. На тях се случва квото се случва. Всичко друго е техническо изпълнение на решения.
То и аз правя така с част от моите хора.....без да съм учил как се прави.
Така че отидах и развлеченията са най важното нещо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Добър пост.
Мога да добавя, че т.нар. изкуствено кредитиране осигури икономическия бум в САЩ през 60те. И продължава да го осигурява и сега, в по-малка степен разбира се.
ПП
Според мен правиш грешка с пенсиите. Да речем че 35 години вноски е реално, но не е реално пенсия да се получава 25 години. Човек се пенсионира на да кажем 60 години, но средната продължителност на живота не е 85...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Най вероятно няма да прочета книгата на господин Александър Свияш, и не мога да си представя как по ясно и достъпно ще може да обясни това, което ив-макс ни съветва....... няма значение къде живееш, с кого, какво работиш няма значение - просто си избираш. Религията няма значение, пола няма значение. Избираш, сменяш. Лесна работа. Пари да има. Дали Ив-макс ни натрапва мултикулти или е просто ръководство за самодоволни егоисти.
Егоизма всеки е чул че е лошо нещо. А то е всъщност единственното с което разполагаш и е нещото което те кара да живееш и да се развиваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Еба ми майката.....тъкмо ми се въртяха милионите от книгата ми.....и сега ме стъпка на земята че някой го е написъл в по приятна и достъпна форма)))))
Значи тука ми кзахте няколко книги...всичко отива във bookmarks ..да имате пред вид...кога ще чета като толкова пиша не знам само))))
Ще го погледна тоя...не съм го чувал и него...Thanks.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Всъщност Ротшилд са чудесен пример за това какво могъщество са имали навремето и как сега са почти никои.
В списъка на милиардерите има само 2-ма от фамилията. А някои от фамилията са загубили богатството си, просто щото така работят нещата - един печели - друг губи.
Е тука има някъв списък на най-богатите фамилии. Доколко е верен не е ясно.
https://www.investopedia.com/article...lies-world.asp
А иначе само Ябълката има горе долу толкоз кеш колкото е долната граница на оценката на богатството им според линка по-горе.
Което иде да покаже че няква гаражна компания за последните 10 години (от как пусна Айфона) е изкарала горе-долу колкото 4-5 поколения от най-богатата фамилия.
Кво нещо е наивността....
Аз съм го казвал...и пак ще се повторя че човек живее далеч по спокойно когато нищо не знае. В момента в който почнеш да знаеш....става страшно...едно че колкото и клиширано да звучи осъзнаваш че нищо не знаеш...и друго че те хваща страх...и проблемите ти се увеличават лавинообразно. Но няма друг път...на развитие.
- 1 like
Коментар
-
Кинти, много, много кинти и отдих и развлечение му е майкатa. Всичко друго е бошлав работа
Е, и условия кинтите да се правят по лесен начин, разбира се.
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Най вероятно няма да прочета книгата на господин Александър Свияш, и не мога да си представя как по ясно и достъпно ще може да обясни това, което ив-макс ни съветва....... няма значение къде живееш, с кого, какво работиш няма значение - просто си избираш. Религията няма значение, пола няма значение. Избираш, сменяш. Лесна работа. Пари да има. Дали Ив-макс ни натрапва мултикулти или е просто ръководство за самодоволни егоисти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Банка Ротшилд? Много хора се подвеждат от вида ѝ и от публичния размер на богатството на по известните представители, нещо от сорта на 20 милиарда. Само че кланът е към 200 представители и имат нещо като общо управление в лицето на един човек, който управлява над 1 трилион.
- 1 like
Коментар
Коментар