IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Я ти виж САЩ как са расли с по 18% годишно през 1941-1944.

    Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

    Нямам нищо против военновременни им модел на финансиране, но говорим за нацсоца от 1933 до към 1940. Още повече чуждите агентури са знаели, че форсирането на икономиката ще ги провали, ако Не почнат война. Но политиците отсреща твърде заспали. Особено френските.
    Пак ти казвам, само с труд не става. Минерални ресурси ме им достигат и за тях са двете големи войни. За колонии. Другото е временна мобилизация и свръхнапрягане.

    Коментар


    • Пинокио не вади сериозни аргументи, а дращи глупости само за да се заяжа с мене ;-), защото май ми е набрал от преди като си говорихме за парите и после за стойността на златото през средновековието.

      Според мене му е ясно, че след Първата световна война и хиперинфлацията е нормално да има бърз растеж. И също че този растеж е нямало как да продължи. Aко не - трябва да хвърли дипломата по икономика на боклука. Да не говорим, че от 1946 до 1956 Германия расте дори и по-бързо от по времето на Хитлер. Което също е нормално и разбирането на това какво е steady state би му помогнало да се ориентира по-добре. Но е доста твърдоглав.

      Така че́, пак дрън-дрън...

      Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

      В България има много хубав социален асансьор - нарича се Националната лотария (Тото и производните му).

      Току що гледах една реклама как един спечелил 200 000 от търкане на билетчета.

      Сега верно тоя асансьор работи на принципа на случайността, ама това е друга тема.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Как ти се струва музиката на Бетовен?
        Ама и вие с Начев сте голям тандем...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
          Тодоре, прегледах списъка. Изглежда убедителен и отговаря на истината.
          Докато го преглеждах, хрумна ми една много креативна идея.
          Прегледах биографията на г-н Бригели и се оказа, че човечецът е набор 1953.
          Ето, оттам иде проблемът.
          Очевидно е, че най-вероятно той не ползва интернет и реших да му напиша едно конвенционално писмо, в което да му дам инструкции за достигане до тази информация. Моля те, сподели, с какви точно ключови думи си търсил информацията, за да ги възпроизведа коректно.

          Подходящо е да очакваме, че след когато той се запознае с неподправената истина, ще напише следваща статия, която смислово ще е опровержение на настоящата. Галя Дачкова ще бъде така любезна да преведе отново.
          Поздрави!

          пс Френският ми е слаб, едва разбирам: Jean-Paul Brighelli
          Членувал в някаква голистка партия.

          Не е нужно френският да ти е силен. Просто ползвай Гугъл преводач, като намериш преди това страницата , чрез Гугъл търсене. Примерно с ключовата дума в случая името на автора. И оттам кликни на връзката ,,Превод на страницата,,. Може и да има и по лесен начин, но аз ползвам този. Поздрави.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение

            ++++111111111
            Брейй, радвам се, че не сам на фронтовата линия. Имало и други хора тук, които не са се поддали на индокринацията ИМ.
            Най-големия ИМ страх е, масата да не разбере истинската същност на национал-социалистическата иделогия.
            Всичко добро родено от национал-социализма е залято с помията им.
            .....
            Ще се опитам да се обоснова, защо аз смятам, че Национал-социалистическата система е най-добрата от трите за които говорим
            Ето трите стълба на Национал-социалистическата система, които водят до безпрецедентния икономически РАСТЕЖ на Германия от 1933г. до 1939г.: /След това е реалната голяма война и всички стават военни престъпници/

            1. Обединение на интересите на 1-ния% с 99-те% !!!!!!!!!!!!!!!
            Невероятно, но факт.
            Никой преди това и до ден днешен не е успял да направи това.
            Никой тук не попита: "Как национал-социалистите са го постигнали?"
            Просто въпрос на няколко добре измислени и приложени закона и имаме съвършено нова обществено икономическа система чиято основна цел е разцвета на ЦЯЛОТО обществото във всичките му форми.

            2. Национал-социалистите връщат правото на държавата да издава собствени пари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Според тях това е нейно конституционно ПРАВО и ЗАДЪЛЖЕНИЕ
            !!!
            Новото правителство на Германия подкопава могъществото на Световния Банков Картел посредством емитиране (печатане) на собствени пари. За първи път теорията на Силвио Гезел в леко модифицирана форма намира място в държавната политика на една отделна страна!!!!!!
            В течение само на две години, проблема с 6 милионната безработица в Германия е решен, и разорената страна отново стъпва на крака. Тя вече има твърда стабилна валута, без дългове и без инфлация, докато в същото време милиони хора в САЩ и в страните на Европа (контролирани от Световния финансов Елит) стоят без работа.
            В продължение на ПЕТ години, Германия от НАЙ-БЕДНАТА страна в цяла Европа, става НАЙ-БОГАТАТА.

            3. Национал-социализма печели категорично технологичната надпревара!
            На какво се дължи този успех?
            Дали на отличната способност на системата да развива технологичния потенциал на нацията, или на успешно оползотворената евентуална технологична помощ от извънземни е без значение.
            Летящите чинии на германците са зле прикрит за обществеността факт както от тях самите, така и от Американците.
            И двете страни имат интерес технологията да остане скрита за световната общественост!!!!!
            Това е най-значимата конспирация в световната история!

            .....
            WWII освен че е война между трите системи, също е война и между две парични системи!!!
            Това също е грижливо прикриван факт.
            Несъмнено главната причина поради която Световните Банкери обявяват война на Германия е това, че страната се осмелява да създава собствени пари.
            ......
            Немската икономическа свобода просъществува кратко време, но тя оставя няколко паметника на своето могъщество в световната икономическа история – светкавично ликвидиране на безработицата, възстановяване на разрушена икономика и издигане благосъстоянието на народа практически от пепелта на невиждани до тогава висоти.
            Най-кошмарното за Световните банкери е това, че германският пример за икономическа свобода и самостоятелност би могъл да се разпространи и другаде по света, между други нации и народи.
            Германският експеримент задължително е трябвало да бъде спрян!!!
            Спират го с голям зор и в съюз с другия ги голям противник.
            Поредното потвърждение на сентенцията"целта оправдава средствата".
            Само един факт не ми се връзва. Защо ако са толкова успешни и самодостатъчни нападат Полша и търсят експанзия. Май наистина са им трябвали минерали.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

              Даваш ли частни уроци. Не ти е за първи път да се опитваш да нариеш носа на някого като изтъкваш лошата му граматика. Това с граматиката го знам от дете. Караш ме да навлизам в обяснителен режим. Ползвам нов лап топ на който не знам къде на клавиатурата са другото,, ио,, и тиретата. Цялостно спазването на граматиката, ще ми отнеме много повече време отколкото на всеки друг. Така че за по дългите постове , които ще пиша, за да мога да ги постна на време и да са актуални , няма да са граматически правилни. Тук вероятно дълго време си се дразнила от лошата ми граматика и не само ти. Но все пак тук е форум а не изпит матура. Все пак мисля че критиката ти ще е полезна за мен, но не поднесена по този начин.

              Относно добре платените момчета, повече от тях са далече от момчешка възраст. Повечето от тях са имали късмета да се родят на подходящото място в подходящото време. Ако са се родили например в Африка или Афганистан никой нямаше да знае за тях. Но също така имат качества, които на повечето хора липсват. Ще те оставя да си помислиш кои са тези качества.

              Тезата която застъпвате , щеше да е вярна и аз щях да се съглася абсолютно с вас, ако в списъка на най богатите хора, присъстват хора от такъв вид.

              Наследствени аристократи.
              Хора натрупали богатството си със сделки с оръжие.
              Близки до властта , натрупали богатството си с протекция
              Хора от типа на Лъки Лучано и близкото му обкръжение.
              Олигарси от типа на Руските и структури или подобни на Мултигруп, натрупали богатството си чрез силови методи и близки отношения с тайните служби.
              Или поне някакви банкери , който се опитват да дирижират световния ред.
              Такива , както се вижда липсват. А когато в списъка такива задкулисни хора станат мнозинство , няма да смеете да гъкнете. Списъка няма да е явен и тогава разконспирирането няма да е здравословно.

              И относно банките не ми давай за пример ФЕД , защото ЕЦБ и ЯЦБ ги вършат същите поразии. Япония има дълг близък до Американския. И спрямо продукта е по голям в пъти.
              Японският дълг частен и държавен е близко до 500 процента. По тази логика Японците са доста големи конспиратори.
              И последно мислиш ли, че някой който е глух, или сляп или пък бърка нотите , може да сътвори музикален шедиовар.
              Хайде със здраве.
              Мдам. Значи ти можеш да отговаряш остричко, но същият стил с обратна разписка не ти харесва. Оставям го правописа, въпреки, че ако занемарим собствения си език сме за никъде. Проста проверка на някоя дума в гугъл също върши работа. Не е от клавиатурата тази работа със шедЬоврите от мен да знаеш. Дума няма да ти кажа оттук нататък за правопис, освен ако наистина не е фрапантно, но, разбери, не е заяждане и не е насочено конкретно към теб, а към поколенията след така наречената демокрация. С просто око се вижда и е малко тъжно. Толкова сте умни, а пет елементарни правила не сте усвоили. Иначе английският Ви е добър, за жалост май по-добър от българския.

              Сега по същество. Хората, които си изброил са просто витрина на магазин с много подземни етажи. Стигам до извода, че си младо и свестно момче, но има още много социален запис да събираш. Японците, леко да ти открехна завесата, от 1945 г. до сегашния момент са просто победена нация играеща по чужда свирка. Ще те оставя и аз да си помислиш защо в Япония стават нещата, които стават, особено в банкерски и икономически план, за да сме в тон с темата и форума.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                Даваш ли частни уроци. Не ти е за първи път да се опитваш да нариеш носа на някого като изтъкваш лошата му граматика. Това с граматиката го знам от дете. Караш ме да навлизам в обяснителен режим. Ползвам нов лап топ на който не знам къде на клавиатурата са другото,, ио,, и тиретата. Цялостно спазването на граматиката, ще ми отнеме много повече време отколкото на всеки друг. Така че за по дългите постове , които ще пиша, за да мога да ги постна на време и да са актуални , няма да са граматически правилни. Тук вероятно дълго време си се дразнила от лошата ми граматика и не само ти. Но все пак тук е форум а не изпит матура. Все пак мисля че критиката ти ще е полезна за мен, но не поднесена по този начин.

                Относно добре платените момчета, повече от тях са далече от момчешка възраст. Повечето от тях са имали късмета да се родят на подходящото място в подходящото време. Ако са се родили например в Африка или Афганистан никой нямаше да знае за тях. Но също така имат качества, които на повечето хора липсват. Ще те оставя да си помислиш кои са тези качества.

                Тезата която застъпвате , щеше да е вярна и аз щях да се съглася абсолютно с вас, ако в списъка на най богатите хора, присъстват хора от такъв вид.

                Наследствени аристократи.
                Хора натрупали богатството си със сделки с оръжие.
                Близки до властта , натрупали богатството си с протекция
                Хора от типа на Лъки Лучано и близкото му обкръжение.
                Олигарси от типа на Руските и структури или подобни на Мултигруп, натрупали богатството си чрез силови методи и близки отношения с тайните служби.
                Или поне някакви банкери , който се опитват да дирижират световния ред.




                Такива , както се вижда липсват. А когато в списъка такива задкулисни хора станат мнозинство , няма да смеете да гъкнете. Списъка няма да е явен и тогава разконспирирането няма да е здравословно.

                И относно банките не ми давай за пример ФЕД , защото ЕЦБ и ЯЦБ ги вършат същите поразии. Япония има дълг близък до Американския. И спрямо продукта е по голям в пъти.
                Японският дълг частен и държавен е близко до 500 процента. По тази логика Японците са доста големи конспиратори.


                И последно мислиш ли, че някой който е глух, или сляп или пък бърка нотите , може да сътвори музикален шедиовар.




                Хайде със здраве.






                Как ти се струва музиката на Бетовен?
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                  Ей, умора нямаш, бе човек. Значи, първо си вземи някакъв текст редактор, че ще ме умориш. Я и аз като тебе да дам един списък:

                  1. МанипУлативен, манипУлативна, манипУлативно, манипУлация, манипУлирам;
                  2. “Най” и “по” изискват след това тирета;
                  3. Пунктуацията я оставям вече. Вдигам ръце;
                  4. АсансЬор;
                  5. Пълния член и него си пратил на ....;
                  6. Мислех, че Ив. Макс. не може да бъде задминат ако не по самочувствие, то поне по правописни грешки. Е, задминал си го.

                  Това по формата.

                  Сега по съдържанието:

                  Изброяваш ми няколко имена на добре платени момчета. Е има и две момичета. Не това са истинските богаташи на планетата. Тези момчета са несравнимо малък процент от масата, а проблемът е, че именно масата няма достъп до горния край или дори до средния край на пирамидата, както добре е обяснил преди мен 77. Вземи да речем един Амансио Ортега. Масата няма възможностите на Амансио и затова се зароди Подемос. Заради отвратителната плутокрация, така убийствено точно описана от френският автор, посочен от форумния колега Начев. Останалите добре платени момчета, които описваш не опровергават по никакъв начин статията на французина. За две от момчетата в този клуб освен това не се знае точно кои са им бащите, но това е друга тема.

                  Въпросът е, че останалата многобройна част от хората нямат шанс за социален асансЬор. Няма ляво и дясно, както добре ти казва статията. Има горе и долу. Колкото по-бързо се проумее този факт, толкова по-добре за проумяващите.

                  Айде лека вечер и приятни бирка и картофки.
                  Даваш ли частни уроци. Не ти е за първи път да се опитваш да нариеш носа на някого като изтъкваш лошата му граматика. Това с граматиката го знам от дете. Караш ме да навлизам в обяснителен режим. Ползвам нов лап топ на който не знам къде на клавиатурата са другото,, ио,, и тиретата. Цялостно спазването на граматиката, ще ми отнеме много повече време отколкото на всеки друг. Така че за по дългите постове , които ще пиша, за да мога да ги постна на време и да са актуални , няма да са граматически правилни. Тук вероятно дълго време си се дразнила от лошата ми граматика и не само ти. Но все пак тук е форум а не изпит матура. Все пак мисля че критиката ти ще е полезна за мен, но не поднесена по този начин.

                  Относно добре платените момчета, повече от тях са далече от момчешка възраст. Повечето от тях са имали късмета да се родят на подходящото място в подходящото време. Ако са се родили например в Африка или Афганистан никой нямаше да знае за тях. Но също така имат качества, които на повечето хора липсват. Ще те оставя да си помислиш кои са тези качества.

                  Тезата която застъпвате , щеше да е вярна и аз щях да се съглася абсолютно с вас, ако в списъка на най богатите хора, присъстват хора от такъв вид.

                  Наследствени аристократи.
                  Хора натрупали богатството си със сделки с оръжие.
                  Близки до властта , натрупали богатството си с протекция
                  Хора от типа на Лъки Лучано и близкото му обкръжение.
                  Олигарси от типа на Руските и структури или подобни на Мултигруп, натрупали богатството си чрез силови методи и близки отношения с тайните служби.
                  Или поне някакви банкери , който се опитват да дирижират световния ред.




                  Такива , както се вижда липсват. А когато в списъка такива задкулисни хора станат мнозинство , няма да смеете да гъкнете. Списъка няма да е явен и тогава разконспирирането няма да е здравословно.

                  И относно банките не ми давай за пример ФЕД , защото ЕЦБ и ЯЦБ ги вършат същите поразии. Япония има дълг близък до Американския. И спрямо продукта е по голям в пъти.
                  Японският дълг частен и държавен е близко до 500 процента. По тази логика Японците са доста големи конспиратори.


                  И последно мислиш ли, че някой който е глух, или сляп или пък бърка нотите , може да сътвори музикален шедиовар.




                  Хайде със здраве.







                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                    ... През 20-ти век видяхме три вида социализъм, родени между двете войни - болшевизъм, фашизъм и националсоциализъм по ред на възникването. Болшевизмът продължи малко по-дълго.
                    От тях само националсоциализмът, който е по средата, се оказа в състояние да бие капитализма и го би по всички параграфи. Ако не беше ВСВ и последвалият крах на Германия, американците щяха да преживеят културната революция вместо сексуалната. Всичко щеше да е толкоз очевидно, колкото обратното е днес.
                    Тук можем да съзрем тънката нишка на причините за индоктринирането на хората относно някои исторически моменти.
                    Така, че не е много очевиден фактът, че капитализмът бие социализмът. Т.....
                    Човешката солидарност е много по-силно икономическо оръжие от насаждания индивидуализъм.
                    Въпросът е как се борави с него. Индивидуализмът е автоимунно заболяване, което затрива човешкото у човека.
                    ++++111111111
                    Брейй, радвам се, че не сам на фронтовата линия. Имало и други хора тук, които не са се поддали на индокринацията ИМ.
                    Най-големия ИМ страх е, масата да не разбере истинската същност на национал-социалистическата иделогия.
                    Всичко добро родено от национал-социализма е залято с помията им.
                    .....
                    Ще се опитам да се обоснова, защо аз смятам, че Национал-социалистическата система е най-добрата от трите за които говорим
                    Ето трите стълба на Национал-социалистическата система, които водят до безпрецедентния икономически РАСТЕЖ на Германия от 1933г. до 1939г.: /След това е реалната голяма война и всички стават военни престъпници/

                    1. Обединение на интересите на 1-ния% с 99-те% !!!!!!!!!!!!!!!
                    Невероятно, но факт.
                    Никой преди това и до ден днешен не е успял да направи това.
                    Никой тук не попита: "Как национал-социалистите са го постигнали?"
                    Просто въпрос на няколко добре измислени и приложени закона и имаме съвършено нова обществено икономическа система чиято основна цел е разцвета на ЦЯЛОТО обществото във всичките му форми.

                    2. Национал-социалистите връщат правото на държавата да издава собствени пари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Според тях това е нейно конституционно ПРАВО и ЗАДЪЛЖЕНИЕ
                    !!!
                    Новото правителство на Германия подкопава могъществото на Световния Банков Картел посредством емитиране (печатане) на собствени пари. За първи път теорията на Силвио Гезел в леко модифицирана форма намира място в държавната политика на една отделна страна!!!!!!
                    В течение само на две години, проблема с 6 милионната безработица в Германия е решен, и разорената страна отново стъпва на крака. Тя вече има твърда стабилна валута, без дългове и без инфлация, докато в същото време милиони хора в САЩ и в страните на Европа (контролирани от Световния финансов Елит) стоят без работа.
                    В продължение на ПЕТ години, Германия от НАЙ-БЕДНАТА страна в цяла Европа, става НАЙ-БОГАТАТА.

                    3. Национал-социализма печели категорично технологичната надпревара!
                    На какво се дължи този успех?
                    Дали на отличната способност на системата да развива технологичния потенциал на нацията, или на успешно оползотворената евентуална технологична помощ от извънземни е без значение.
                    Летящите чинии на германците са зле прикрит за обществеността факт както от тях самите, така и от Американците.
                    И двете страни имат интерес технологията да остане скрита за световната общественост!!!!!
                    Това е най-значимата конспирация в световната история!

                    .....
                    WWII освен че е война между трите системи, също е война и между две парични системи!!!
                    Това също е грижливо прикриван факт.
                    Несъмнено главната причина поради която Световните Банкери обявяват война на Германия е това, че страната се осмелява да създава собствени пари.
                    ......
                    Немската икономическа свобода просъществува кратко време, но тя оставя няколко паметника на своето могъщество в световната икономическа история – светкавично ликвидиране на безработицата, възстановяване на разрушена икономика и издигане благосъстоянието на народа практически от пепелта на невиждани до тогава висоти.
                    Най-кошмарното за Световните банкери е това, че германският пример за икономическа свобода и самостоятелност би могъл да се разпространи и другаде по света, между други нации и народи.
                    Германският експеримент задължително е трябвало да бъде спрян!!!
                    Спират го с голям зор и в съюз с другия ги голям противник.
                    Поредното потвърждение на сентенцията"целта оправдава средствата".
                    Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

                    Коментар


                    • Относно национал социализма проблемът е, че няма достатъчно данни да се види до къде я щял да я докара.

                      Щото и социализма/комунизма/болшевизма и той отначало е изглеждал обещаваш и е давал добри резултати (все пак Сталин и той успява да мобилизира доста ресурси и да отговори). Но в средносрочен план 40+ години се дъни тотално навсякъде където е приложен.

                      Т.е. данните са прекалено малко за да се правят генерални заключения.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                        Да, Пинокио наистина ме изненада!
                        Прекалено вдигна летвата.
                        А това си е просто един форум, на нищо не прилича тази работа
                        Ако поне един човек се е замислил накъде вървим, ако сме създали поне едно малко “мисловно течение” сме дали своите 5 стотинки... Едно време е било ганкиното кафене, днес са форумите...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                          Очевидно, че темата ти е интересна. Ето нещо съвсем ново за четене. Не е напълно в темата, но при желание и добра подготовка може да се намери връзка на всичко с всичко.
                          Когато си роден долу, си оставаш долу: няма социален асансьор

                          Хубаво си поговорихме, драго ми беше, но мястото се зацапа драматично.
                          В България има много хубав социален асансьор - нарича се Националната лотария (Тото и производните му).

                          Току що гледах една реклама как един спечелил 200 000 от търкане на билетчета.

                          Сега верно тоя асансьор работи на принципа на случайността, ама това е друга тема.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                            Добър е пинокио. Нищо ново не измисляме. Китай по време на царуването на династията Хан (206 г. Пр. н. е. до 220 г. Сл. н.е.) постепенно въвежда гениална система - меритократична система за подбор на държавни служители, позволявайки на най-кадърните хора от всички социални слоеве да се състезават помежду си. Като резултат до елита достига наистина най-доброто от нацията. Този елит води нацията, а не казва, че освен него и егоизма му друго животно няма. Елитът е длъжен да поеме функцията и ролята си на водач и лидер.

                            Ако даден “елит” се капсулира нищо добро не чака нито него, нито неговия народ. Тук с интерес изтърпях един илитерат, за да видя как мисли. Мисли само за себе си. Без да си дава сметка, че вече почти е отрязъл клона на който седи.

                            Въпросът, който ме тормози е следва ли да се допуска подобна безотговорност. Много ми се иска някой да чуе какво казва Джак Ма и да го коментира. В минута 3.45 от видеото Джак ма казва следното: “...когато имаш един милиард долара, това вече не са твои пари. Това е доверието, което ти е дало обществото...то е повярвало, че можеш да управляваш тези пари по-добре от правителството и по-добре от останалите...”.
                            Да, Пинокио наистина ме изненада!
                            Прекалено вдигна летвата.

                            А това си е просто един форум, на нищо не прилича тази работа

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                              Тъкмо съм в процес на болезнено осмисляне и смилане на тезата на Дядо поп Рафаил, която е и доста обемиста, при това, а ти пък взе и ме занити с един ред и половина.
                              Либерализмът - съвременният враг на християнството

                              Добър е пинокио. Нищо ново не измисляме. Китай по време на царуването на династията Хан (206 г. Пр. н. е. до 220 г. Сл. н.е.) постепенно въвежда гениална система - меритократична система за подбор на държавни служители, позволявайки на най-кадърните хора от всички социални слоеве да се състезават помежду си. Като резултат до елита достига наистина най-доброто от нацията. Този елит води нацията, а не казва, че освен него и егоизма му друго животно няма. Елитът е длъжен да поеме функцията и ролята си на водач и лидер.

                              Ако даден “елит” се капсулира нищо добро не чака нито него, нито неговия народ. Тук с интерес изтърпях един илитерат, за да видя как мисли. Мисли само за себе си. Без да си дава сметка, че вече почти е отрязъл клона на който седи.

                              Въпросът, който ме тормози е следва ли да се допуска подобна безотговорност. Много ми се иска някой да чуе какво казва Джак Ма и да го коментира. В минута 3.45 от видеото Джак ма казва следното: “...когато имаш един милиард долара, това вече не са твои пари. Това е доверието, което ти е дало обществото...то е повярвало, че можеш да управляваш тези пари по-добре от правителството и по-добре от останалите...”.
                               
                              Last edited by Selena; 27.04.2018, 18:12.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Остави бульоните. Виж какво е steady state при Солоу


                                Питай чичко Гугъл ако трябва.


                                Има едно особено човешко състояние, когато артикулацията е проблемна. Ти си клинична класика - нито разбираш другите какво ти казват, нито другите ти разбират нещо на теб.

                                Коментар

                                Working...
                                X