IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

    Делчо, кажете какво според вас трябва да се направи?
    Как какво да излезем от Европейският Съюз и Нато. И понеже със сигурност няма да се превърнем във Швейцария. Ще се озовем в разкраченото положение на Украйна , даже доста по разкрачено и ще си спретнем една балканска война. Това вероятно ще се случи в недалечно бъдеще , но поне да не бързаме толкова много.



    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

      Делчо, кажете какво според вас трябва да се направи?
      Това, което може да се направи, преди неизбежния крах на ЕС и Еврото, ако приемем, че те още известно време ще съществуват, е да се помогне на стопанството да създава продукт с висока добавена стойност. Това ще рече да се работи много по-сериозно от страна на държавата в подпомагането на био производителите и производителите на земеделски култури, които са редки, но с висока себестойност! Ако говорим за масовото земеделие, държавата може да използва част от парите от резерва за отпускането на нисколихвени заеми, но само на малки стопанства, които са най-зле в момента! Много важна стъпка би била при реализирането на крайният продукт в магазинната мрежа, да се знае кое е наистина от мляко и от къде е това мляко и как е получено. За месото същото! Трябва да има реален контрол и потребителя да може да направи информиран избор. Тогава наистина процентът на избралите българското ще се увеличи!

      Ако говорим извън земеделието, това, което би било много добро, е да се работи за привличането на китайски инвестиции, които към момента са игнорирани. България може да е разпределителен център на търговията на Китай към Европа. Можем да осъществим огромен експорт на храни за Китай. Там уважават България и нейните хранителни стоки от соц време. Познати сме им и то с хубаво. Да не повярва човек!

      Държавата, може да подпомогне провинциалните общини за изграждане на специални индустриални зони по предварителна уговорки с инвеститори, като публично частни партньорства.

      Да се работи много повече за развитието на културнопознавателния туризъм в БГ, обърнат вече и към азия със специални рекламни кампании, подкрепени от правителството.


      Хиляди и хиляди още неща, за продукт с висока добавена стойност! Иначе след краха на ЕС, ще има просто рестарт. На фона на краха и беднотията тогава, която ще се разцари, хубавото е, че в последствие ще има хора и страната ни ще получи последен шанс да просъществува!

      Коментар


      • ББД и забрана на пенсии, социални и други осигуровки и застраховки. Всички данъци като се съберат да не надхвърлят 5 процента по закон. и не е концерт по желание, защото онези които дават технологиите ще играят с главите ни мач. Демографията ще се поправи от необходимостта да разчиташ на поколението си а не на държавата.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

          Делчо, кажете какво според вас трябва да се направи?
          Много ми е интересно, ако разговора беше за варене на ракия дали щеше да попиташ
          -Смок, споделете как трябва да се свари?


          Делчо ти го е казал направо - далеч от Европа.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение
            При първата сериозна рецесия, Франция хвърля кърпата. Там социалните привилегии са много, а хората имат усещането, че всъщност получават прекалено малко.
            При социализма винаги е така. Навсякъде ще ти отговорят, че получават прекалено малко.

            Тея дето работят държавата ги дере със сериозни данъци. Само преките данъци и осигуровки там стигат до 50%, сложи после ДДС и акцизи на бензина, цигарите и алкохола и други такива стоки. И разбираш че държавата ти прибира едно над 60% от това дето си изработил.

            А тези дето им дават пари без да работят, включая пенсионерите - парите винаги им се виждат малко.

            Затва да няма стачки и да могат да ги преизбират правителствата трупат дългове.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

              Направо ти казвам. От нова година от пустата му ИК и откак ББ каза, че няма мърдане, вече не съм умерен и умен а съм направо революционно настроен. Виждам като изключително вредна насоката на ЕС. Европейските ценности, които все ни навират под носа са населението да стане една хомогенна боза от потребители. Ще ни разбъркат така, че да няма бучки като семейство, религия, неформални лидери. Ще добавят боя за да докарат цвета. Ще осигурят базов доход, ама не с хуманни чувства, а за да могат потребителите вечер да ядат, а сутрин да серат. Попадаме под властта на монополите, а на тях всичко човешко им е чуждо.
              Няма да успея с толкова малко думи и с толкова напомпана убедителна емоция да изразя становищено ти. Респект!
              Не се включвам в разговора отново, но не мога да се сдържа и правя една кратка вметка.

              Предполага се, че историята на ЕС е позната. Причините, които доведоха до неговото учредяване (последвало преформатиране) и принципите и заветът на бащите на Европа не могат да будят никакви дискусии.
              Тайно и полека, по всички правила на конспирацията, пълзящо, опитаха да преиначат всичко.
              Надявам се, че никой не е забравил опита да ни се нахлузи на врата една Европейска Конституция. Ако случайно не знаете, в първите работни варианти на тази Конституция се е предвиждало, че всичко ще се развива на "федерална основа". Едва по-късно са разбрали, че ще се усетим много лесно, какво искат да направят с нас и са махнали федералния аспект. Дано не сте забравили, че България я ратифицира без да пита народа. Това направиха, апропо, много европейски държави, което е позорно. И Германците казаха срамежливо "да", ама тях няма какво да ги мислим, че според някои специалисти, зад гърба на еврото наднича предрешената и маскирана германска марка.
              Отървахме се случайно, поради простата причина, че в конституциите на ред страни подобни въпроси са незаобиколими и се налагаше референдум. Франция и Холандия казаха твърдо "не". Заради истината - имаше и такива, които казаха "да". Усещайки посоката на вятъра, ред насрочени референдуми ги отложиха, после по невнимание ги забравиха и най-накрая ни финтираха по тъча с договора от Лисабон.
              За случващото се после, прочетете мнението на vikhunter.

              Човек забравя! Понякога е благодат, понякога трагедия!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

                Много хора не ги мързи да произвеждат домати, само че този с 5 декара, няма как да е конкурентноспособен на този с 1000 декара в Анадола!
                От там на сетне пазара си казва думата при българина, който евдам скърпва двата края!
                Мащабите на страните са несъпоставими, именно затова свободният пазар не отразява стратегическите им стопански интереси!

                Да на много места са останали само старците, защото ЕС е демографска катастрофа за нас!
                Делчо, кажете какво според вас трябва да се направи?
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение
                  Кохезионната политика е предплатена от Източна Европа, когато те са разтворили своите стопанства в рамките на свободен пазар. А какво е свободен пазар ли! Това е да играеш на покер без таван, когато единия има чипове за 5000, а другия за 100 000. Втория обира всяка ръха, и хвърля дребни чипове като подаяние!
                  100+

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                    Тук те подкрепям на 100% - ако тезата ти е, че пътят към ада е осеян с добри намерения, то няма как да възразя. Да, ЕС стана един съвременен Вавилон, гарниран със Содом и Гомор на квадрат. Обаче какво ни пречи да сме като маджарите - цоцаме си от ЕС (щото и ние, и те цоцат яко, ама много яко), обаче по ИК и разни мурагвелки им викаме баста и да го духат? Риторично питам, пределно ясно е каква е разликата между една Тиква и един Орбан, но това пак е наш проблем, а не проблем на ЕС - не те ни направиха йесмени, нали?
                    Викаш ние сме тарикати и нашите си е наше, а чуждото общо а? Ейййййй тая пуста българска тарикатщина бе!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

                      Много йезуитски примери даваш! Някак си да ти обслужат тезата!

                      Така или иначе в БГ никога не сме произвеждали нито качествен шоколад нито коли и нямаме специализация в тези неща!

                      Само, че така се получава, че вместо български купуваш френски картофи, които ти ги продават без печалба, а на себестойност и печелят само от субсидията там. Що за пазар е това, що за икономическа логика. Аз ще ти кажа Уродлива!

                      Щом си тръгнал да даваш примери със стоки, да те питам, турският домат по-вкусен ли е от българския или отново ние плащаме цената, за комфорта ЕС да има митническо споразумение с Турция и на практика отворен пазар!

                      Примерите ти не са обективни и не отразяват интересите на нашето стопанство. Мерцедеси и Линдор може да има и без ЕС. Друг е въпроса, че няма да може да има гаврата с картофите, както и че щеше да има множество предприятия от средния и дребен бизнес, които днес нямаше да са фалирани от ЕС!
                      А като излезем от ЕС и сложим мита за френските картофи, дали те ще спрат да си получават субсидиите, платени най-вече от германските, самите френски, холандски или испански поданици?
                      И като станат по-скъпи за нас френските картофи (както разбира се и гадния Линд, Мерцедесите и всички останали "ненужни" нам стоки, произвеждани в ЕС), тези пари (от митата) дали няма да ги крадне пак пеефската свиня или някой подобен?
                      Бе ти чуваш ли се изобщо кви ги дрънкаш?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                        Тук те подкрепям на 100% - ако тезата ти е, че пътят към ада е осеян с добри намерения, то няма как да възразя. Да, ЕС стана един съвременен Вавилон, гарниран със Содом и Гомор на квадрат. Обаче какво ни пречи да сме като маджарите - цоцаме си от ЕС (щото и ние, и те цоцат яко, ама много яко), обаче по ИК и разни мурагвелки им викаме баста и да го духат? Риторично питам, пределно ясно е каква е разликата между една Тиква и един Орбан, но това пак е наш проблем, а не проблем на ЕС - не те ни направиха йесмени, нали?
                        Казват, че връщат повече пари в България. Може и така да е. Все пак им трябва да си напазаруват територия и потребители. Ако се спекат нещата ще увеличат мизата. Аз съм запознат със земеделските фондове и как се усвояват. Колеги по-долу написаха, че знаят за други, та могат да споделят.
                        Обаче някакъв си позлатил поршето. Може би след усвояване на фондове. Обаче то позлатено порше си е национална ценност и направо гордост. Така де.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

                          Много хора не ги мързи да произвеждат домати, само че този с 5 декара, няма как да е конкурентноспособен на този с 1000 декара в Анадола!
                          От там на сетне пазара си казва думата при българина, който евдам скърпва двата края!
                          Мащабите на страните са несъпоставими, именно затова свободният пазар не отразява стратегическите им стопански интереси!

                          Да на много места са останали само старците, защото ЕС е демографска катастрофа за нас!
                          хайде пак другите ни виновни - ми чети стопанска история на нова България след 1878. Пълна разруха - пазарите ги няма, парите ги няма, щото са платили на турските собственици за земята, хората на 2/3 ги няма, щото са зивън пределите на Княжеството, ама желанието го има и хорицата почват да разбират, че чорбаджия не е чак толкова мръсна дума, пък кооперация не е чуждица без стойност. И почват да се обединяват и да оцеляват, че даже и за пример на Европата стават. Та който иска - бачка, който не иска - мрънка. Апропо, на първо място сме в ЕС по производство на тикви - смяхме се в Бисери и вицове по този повод - ето ти идеален начин да се точи европата, легално при това
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

                            Политика е при теб ............
                            При мен са ..... чувства , морал , правда , вяра , традиция и т.н.
                            Добре, не споря, приемаме, че си прав, макар на тема морал, правда и традиция да твърдя, че със сигурност съм стожер, но няма да спорим, зашото е традиция. Успех желая и остани повече пробългарски настроен, останалото - дали си със западни, или източни симпатии, не е от значение
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                              Ето, пак забиваш в желанието ти да си отгоре - релевантни са ми примерите, много релевантни при това. Апропо, картофи си купувам само от България - от пътя между Белица и Якоруда - страхотни са. Домати - също. Иначе турските домати са добри, със сигурност са по-хубави от гръцките и в пъти по-качествени от холандските. А и никой не те спира да произвеждап домати, просто народът го мързи - разгоди се из санданско-петричкия регион и сам ще го видиш - полята са прекраски, земята е уникална, но на полето са само старците и циганите. И за това ли е виновен ЕС?
                              Много хора не ги мързи да произвеждат домати, само че този с 5 декара, няма как да е конкурентноспособен на този с 1000 декара в Анадола!
                              От там на сетне пазара си казва думата при българина, който евдам скърпва двата края!
                              Мащабите на страните са несъпоставими, именно затова свободният пазар не отразява стратегическите им стопански интереси!

                              Да на много места са останали само старците, защото ЕС е демографска катастрофа за нас!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

                                Много йезуитски примери даваш! Някак си да ти обслужат тезата!

                                Така или иначе в БГ никога не сме произвеждали нито качествен шоколад нито коли и нямаме специализация в тези неща!

                                Само, че така се получава, че вместо български купуваш френски картофи, които ти ги продават без печалба, а на себестойност и печелят само от субсидията там. Що за пазар е това, що за икономическа логика. Аз ще ти кажа Уродлива!

                                Щом си тръгнал да даваш примери със стоки, да те питам, турският домат по-вкусен ли е от българския или отново ние плащаме цената, за комфорта ЕС да има митническо споразумение с Турция и на практика отворен пазар!

                                Примерите ти не са обективни и не отразяват интересите на нашето стопанство. Мерцедеси и Линдор може да има и без ЕС. Друг е въпроса, че няма да може да има гаврата с картофите, както и че щеше да има множество предприятия от средния и дребен бизнес, които днес нямаше да са фалирани от ЕС!
                                Ето, пак забиваш в желанието ти да си отгоре - релевантни са ми примерите, много релевантни при това. Апропо, картофи си купувам само от България - от пътя между Белица и Якоруда - страхотни са. Домати - също. Иначе турските домати са добри, със сигурност са по-хубави от гръцките и в пъти по-качествени от холандските. А и никой не те спира да произвеждап домати, просто народът го мързи - разгоди се из санданско-петричкия регион и сам ще го видиш - полята са прекраски, земята е уникална, но на полето са само старците и циганите. И за това ли е виновен ЕС?
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X