IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

    България не е бедна държава. България е изцеждана държава. Според мен в тази структура даваме повече отколкото получаваме в замяна. И като капак ни гледат отвисоко и ни унижават. Проста логика. Приход - разход. Като бакалските сметки на баба Тачър, дъщерята на бакалина. Защо мислиш, че се изнасят британците?
    Не е така...както казах в предния пост нашата икономика е хронично зависима от тези средства. Тя се превърна от нормална икономика в икономика управлявана от ЕС. България е малка...и всичко в България вече се върти около това. Без да се усетим. Всъщност ако някой ме познаваше преди години аз както сега за тея неща дет говоря ...говорех така и за европейските средства но никой не вярваше. Е сега резултата е вече налице. Вече тази сметка с прихода разхода не играе дори да сме на загуба...защото в държавата се изградиха различни структури...едните бяха независими а сега са зависими от европейско финансиране. И ако то изчезне.....ще настъпи хаус.

    А UK е друга истроия. Те имат собственна конвертируема валута.

    Като каза Тачър...във връзка с зора навремето да взимаме безплатни средства от ЕС..и истерията около това....виж следната картинка))

    Коментар


    • Имхотеп - долу горе към едно работно място ще се отвори за "сполучливо" избрания бащица.

      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Iv_max - точно, програми и фондове и лудо преразпределение плюс недоволни социалисти които по всичко са специалисти. Аз мисля че от ЕС веднага трябва да излезем и да влезем в ЕЗ едностранно като си сменим парите с евро. 20% ДДС да се редуцира до 2% процента ДДС и други данъци на нула и инвестиции да видиш .- цяла Европа ще е тук и ще ми разправя един приятел що не дойдеш в Сингапур, а аз ще му каззвам - то и тука стана така - същото.

        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

          Ти чуваш ли се какво говориш?

          Без парите на ЕС сме били тотално чао? 85% от всички пари постъпили от ЕС се крадат от политическата олигархия. Нашата вноска всяка година е 1 милиард!

          Населението на БГ е тотално на загуба от тая сметка! Изобщо няма да засягам въпроса, че досъсипа стопанството ни или че 1,5 милиона души в работоспособна възраст отне!
          Така ама вече ...целта на европейските средтсва вече е постигната. Целта беше не да се помага на дадена държава а тя изграждайки структури за усвояване на еврофондовете да стане зависима. И това се случи на практика.

          Икономиката ни е хронично зависима вече от европейско финансиране и мърдане няма. Хиляди работни места в сферата на усвояването им...много бизнеси които се крепят на това и т.н.. Да не говорим за земеделието .

          Но това вече факт. Ако някой е искал да мисли за извън ЕС...е трябвало да го направи преди време..сега ...е по добре не да серем на метеното а да си играем картите по правилно...след като и така сме зависими.

          Коментар


          • Ив-Макс, колко работни места според теб ще се отворят, когато България напусне ЕС, и се присъедини към евразийския съюз?
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

              Аз се замислям за други работи. Например дали след 2020 г. на България въобще й е изгодно да е член на ЕС? Дали следва България да влиза в еврозоната? И едни такива мисли ми се въртят...
              За еврозоната за сега и аз мисля че не трябва да влизаме. Но за ЕС...със сигурност не трябва да излизаме.

              Всъщност ЕС... е форма на социализъм.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Иначе темата е за социализъма и държавата майка и един баща на народа който да е "сполучливо" избран.
                ...и аз знам коя е държавата, и кой е сполучливо избрания.

                ...Нужна е обаче помощ... Ив Макс?

                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Иначе темата е за социализъма и държавата майка и един баща на народа който да е "сполучливо" избран.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Това за китайските инвестиции кърти.
                    Иначе правят водещи технологии, като остана на тях да развиват технологиите на смартфоните и направиха смартфон с 5 камери и следващия модел ще бъде за хора с 5 уши и като добавят и 5 симкарти става трепач.
                    Last edited by supertrader; 08.05.2018, 18:59.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Имхотеп - и аз.

                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

                        Това, което може да се направи, преди неизбежния крах на ЕС и Еврото, ако приемем, че те още известно време ще съществуват, е да се помогне на стопанството да създава продукт с висока добавена стойност. Това ще рече да се работи много по-сериозно от страна на държавата в подпомагането на био производителите и производителите на земеделски култури, които са редки, но с висока себестойност! Ако говорим за масовото земеделие, държавата може да използва част от парите от резерва за отпускането на нисколихвени заеми, но само на малки стопанства, които са най-зле в момента! Много важна стъпка би била при реализирането на крайният продукт в магазинната мрежа, да се знае кое е наистина от мляко и от къде е това мляко и как е получено. За месото същото! Трябва да има реален контрол и потребителя да може да направи информиран избор. Тогава наистина процентът на избралите българското ще се увеличи!

                        Ако говорим извън земеделието, това, което би било много добро, е да се работи за привличането на китайски инвестиции, които към момента са игнорирани. България може да е разпределителен център на търговията на Китай към Европа. Можем да осъществим огромен експорт на храни за Китай. Там уважават България и нейните хранителни стоки от соц време. Познати сме им и то с хубаво. Да не повярва човек!

                        Държавата, може да подпомогне провинциалните общини за изграждане на специални индустриални зони по предварителна уговорки с инвеститори, като публично частни партньорства.

                        Да се работи много повече за развитието на културнопознавателния туризъм в БГ, обърнат вече и към азия със специални рекламни кампании, подкрепени от правителството.


                        Хиляди и хиляди още неща, за продукт с висока добавена стойност! Иначе след краха на ЕС, ще има просто рестарт. На фона на краха и беднотията тогава, която ще се разцари, хубавото е, че в последствие ще има хора и страната ни ще получи последен шанс да просъществува!
                        От целия ти пост има само едно изречение което заслужава внимание.

                        Лесно ще го намериш.

                        Защо например китай? Какво е това което китайците имат, заради което заслужиха вниманието ти?
                        Китай е държава с хилядолетна история, в която значителна част от тези хилядолетия са били под нечий ботуш?
                        За всичкото това време никога не са били фактор в развитието на света. Няма и да бъдат. Китайците имат съвършено различна менталност от нас.
                        Бума в икономиката им се дължи на срамно евтиния труд, и изнасянето на някои еФтини и "мръсни" технологии които запада може да си позволи да изнесе. Например производството на масови чипове или дънни платки. Също чорапи и друго бельо..
                        Китайците не могат да са световен лидер, просто защото не могат да създават водещи технологии.
                        ​​​​​​​Изумявам се понякога от еуфорията в някои хора относно китайците.
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • vikhunter - от Европа нищо не могат да ти направят ако решиш да правиш като Китай и Румъния - данъците надолу и колкото може по малко държава, най много и други държави да заразиш да тръгнат по тоя път. Това въобще няма да ги притесни както ги притесни излизането на Великобритания, която пък излиза но иска да е вътре по всички точки се оказва напоследък. Да си чул да мърморят нещо за Румъния че си реже данъците и изтегля държавата постепенно от ролята на майка.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Евростат е само за бюрократи, там не пипам


                            Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                            Бнр? Ти се шегуваш. Евростат? Дай нещо по-сериозно като източник.

                            Коментар


                            • DELCHO SMOKA - продукти с висока добавена стойност бол, на нас не ни трябват а такива може да си внесем от Китай колкото искаш - в боклука има вложени 5 цента а се продава по долар, от това по високо здраве му кажи. На нас ни трябват продукти с ниска добавена стойност в които са вложени 90 цента а се продават за долар, трябва ни тези които се хванат да ги правят да оцеляват и да печелят добре от тези добавени 10 процента и това може да стане като не им се вземат повече от 5% данъци, в момента данъците трябва да са 3 процента защото икономиката с толкова расте.
                              - Държавата с даване на заеми не трябва да се занимава, аз не знам какво селско стопанство трябва да се развие и откъде държавата ще знае такива неща от бъдещето..пък ако ги знае да пуска тото и да прибира тлъсти печалби ей така и може и данъците да ги направи нула..
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                                Много ми е интересно, ако разговора беше за варене на ракия дали щеше да попиташ
                                -Смок, споделете как трябва да се свари?


                                Делчо ти го е казал направо - далеч от Европа.
                                За варене на ракия знам.
                                А за другото - след толкова говорене би трябвало да има виждане и как нещата да се оправят?
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X